Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
Re: Любимия воблер!
Бих посъветвал от тези модели на Ю-зури да си купите всичките воблери през различните модели, дълбочини и разцветки.
+1Emo-83 написа:Бих посъветвал от тези модели на Ю-зури да си купите всичките воблери през различните модели, дълбочини и разцветки.
-
- научил се да хвърля
Аз две години возя костура и нищо, но мисля че проблема е умен.

Зависи на кой язовир тролиш костура.На някои места харесва уклея или подобни разцветки.val0 написа:Аз две години возя костура и нищо, но мисля че проблема е умен.![]()
![]()
-
- научил се да хвърля
На Студен кладенец и на Кърджали и то тогава когато общо взето рибата е там, където гази и воблера, но съм сигурен че и други /решаващи/ фактори не съм взел под внимание. Когато на даден воблер не ще, го сменям след около час возене. Не знам дали толкова му стига. Поздрави!

Чакай сега Вале....час време не е критерий за нищо.Ще ти разкажа случай с мой клиент на който съм му продал Нилсове.
Звъни ми и ми казва...."Емо не ми калве Нилса,а не го свалям".
Питам го.....Къде тролиш и кълве ли ти на другите воблери
Отговора...."Ми и на тях не ми кълве".
Добре де къде тролиш сега!Ами в плиткото покрай бреговете.
Отново го питам.А другите хващат ли нещо!
Ами виждам 4-5 лодки,но и тебе само клатят пръст с отрицателен знак.
Затворихме и започнах да мисля,защо не кълве и къде може би е рибата.
Звъня на Васко и го питам.....Васе как е бате....ловят ли се!
Ловим ги Емка,хванал съм 6 бели от 2 до 4кг.Е къде ги ловиш бе Васе!
Ами ти знаеш.....на оня ръб и над дърветата.
Пак набирам телефона да му кажа на клиента къде да ходи.Искам да остане доволен и да му помогна.Казах му всичко,а той ми вика.Аз тоя го видях,че там троли,но не ходя,че ще скъсам някой воблер....отдолу са дърветата.
Тогава му дадох друго предложение.Да троли сутрин разно и вечер по тъмно покрай бреговете.....щото тогва тя се храни там и не е в дълбокото.
Отговора беше...."А Емка,кой ще ти троли по тъмно,нали масата е сложена.А сутрин рано не мога да стана,че ми се спи и си пия кафето до обед в приказки.
Е на такъв човек,няма как да помогна.Ние сме хващали през деня белите между 15 и 20м.А вечерта ги ловиме на 3-4м.по заливите.
Все пак трябва да се мисли малко и да не те мързи.Защото не познавам магически воблер,който да лови там където рибата я няма.
Трябва да вярвате на примамките си за да хванете.Кво значи това един час.То може цял ден да не кълве и за час да направиш работата с няколко риби.
Звъни ми и ми казва...."Емо не ми калве Нилса,а не го свалям".
Питам го.....Къде тролиш и кълве ли ти на другите воблери

Отговора...."Ми и на тях не ми кълве".

Добре де къде тролиш сега!Ами в плиткото покрай бреговете.

Отново го питам.А другите хващат ли нещо!
Ами виждам 4-5 лодки,но и тебе само клатят пръст с отрицателен знак.
Затворихме и започнах да мисля,защо не кълве и къде може би е рибата.
Звъня на Васко и го питам.....Васе как е бате....ловят ли се!
Ловим ги Емка,хванал съм 6 бели от 2 до 4кг.Е къде ги ловиш бе Васе!
Ами ти знаеш.....на оня ръб и над дърветата.
Пак набирам телефона да му кажа на клиента къде да ходи.Искам да остане доволен и да му помогна.Казах му всичко,а той ми вика.Аз тоя го видях,че там троли,но не ходя,че ще скъсам някой воблер....отдолу са дърветата.
Тогава му дадох друго предложение.Да троли сутрин разно и вечер по тъмно покрай бреговете.....щото тогва тя се храни там и не е в дълбокото.
Отговора беше...."А Емка,кой ще ти троли по тъмно,нали масата е сложена.А сутрин рано не мога да стана,че ми се спи и си пия кафето до обед в приказки.
Е на такъв човек,няма как да помогна.Ние сме хващали през деня белите между 15 и 20м.А вечерта ги ловиме на 3-4м.по заливите.
Все пак трябва да се мисли малко и да не те мързи.Защото не познавам магически воблер,който да лови там където рибата я няма.
Трябва да вярвате на примамките си за да хванете.Кво значи това един час.То може цял ден да не кълве и за час да направиш работата с няколко риби.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Момци, педи сезона ще пусна една тема с цел да има някаква яснота в края на сезона, кой , на какво, в кое време и колко пъти.
Нека е ясно по категоричен начин, кои за сезона са най-уловистите примамки.
Обещавам да го направя , защото ми писна да си ги мерите на тази трибуна без да си ги показвате.
Да сте ми живи и здрави, много успехи през сезона.
И за да не съм голословен: това ме впечатлява:

Това желая да виждам, както и когато подобни риби си заминават обратно във водоема.
Нека е ясно по категоричен начин, кои за сезона са най-уловистите примамки.
Обещавам да го направя , защото ми писна да си ги мерите на тази трибуна без да си ги показвате.
Да сте ми живи и здрави, много успехи през сезона.
И за да не съм голословен: това ме впечатлява:

Това желая да виждам, както и когато подобни риби си заминават обратно във водоема.
Това е полу показване
Кажи модел,дълбочина на газене и сезон.Поздрав.

На мен ми прилича на YOZURI HARDCORE SHAD ,цвят HT HOT TIGER. 

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Незная какво повече от това. Да ти рекламирам и магазините от където можеш да си ги закупиш ли?
За да не бъда всезнайко ще ти отговоря.
На снимка 1 е улов на спининг, късна есен. Това е воблера закачил първия сом на Жребеца тази пролет.
На снимка 2 е улов на тролинг, ден преди състезанието на Жребеца 2012.
За моделите трябва да се потрудиш малко. Поздрави
На снимка 1 е улов на спининг, късна есен. Това е воблера закачил първия сом на Жребеца тази пролет.

Искам само да попитам някой от колегите дали е пробвал тази машина?Lucky Craft Staisee 

- Прикачени файлове
-
- LUCKY CRAFT.jpg (7.42 KiB) Преглеждано 1333 пъти
-
- LUCKY CRAFT.jpg (7.42 KiB) Преглеждано 1338 пъти
Батенце не си в полза на начинаещите колеги с тия полу изказвания.Воблеара ми е ясен на мен но има колеги които няма да го знаят.Ако ще споделяш споделяй,а не хън мън.val написа:Незная какво повече от това. Да ти рекламирам и магазините от където можеш да си ги закупиш ли?
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз не съм енциклопедия. Показвам и който има интерес да си провери по каталозите.Защо аз да се ровя? За успеха в риболова трябва мисъл и усет. На готово нищо не се получава.
Каква е гаранцията ,че със същия воблер ще имаш успех? Залагам , че ще е никаква.
Правил съм много проби. Казвам какъв е воблера и познай какво се случва? НИЩО. Защо?
Можеш ли да отговориш? Аз знам отговора- не се води правилно. Под правилно разбирам на необходимата дълбочина и скорост.
Приеми думите ми като нещо градивно.
Каква е гаранцията ,че със същия воблер ще имаш успех? Залагам , че ще е никаква.
Правил съм много проби. Казвам какъв е воблера и познай какво се случва? НИЩО. Защо?
Можеш ли да отговориш? Аз знам отговора- не се води правилно. Под правилно разбирам на необходимата дълбочина и скорост.
Добре щом така си решил да остане воблера инкогнито така да е.Поздрав
Здравей колега ,не те познавам ,имаш пълното право.Риболовът е спорт и разходи ,така че преди да се захванеш трябва да си помислиш,все пак си е сериозна инвестиция.val написа:Аз не съм енциклопедия. Показвам и който има интерес да си провери по каталозите.Защо аз да се ровя? За успеха в риболова трябва мисъл и усет. На готово нищо не се получава.

Последно промяна от cronos39 на Пон Фев 04, 2013 10:57 pm, променено общо 1 път.