Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Минавам на Лайт аз , а след това си мисля за УЛ
!

Туй риболова не е за мен 

Борка, я задълбай за новото ти шимано, ако е пристигналоBorisK написа:е стига де,нека се дълбае.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това темата нали е за макари а не за въдициf1team написа:Борка, я задълбай за новото ти шимано...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Ъъъ...тъй ли. Може да не ми е вярна информацията, понеже е от трети човек. Пък и Борко си е (или поне беше) заклет фен на ШиманоПавел Иванов написа: друга марка макара наскоро му пристигна

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Павел Иванов
f1team написа:...(или поне беше) ...
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=142&t=58280
Я го виж че си е сменил подписа даже

Павел Иванов
Павел Иванов
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:

както сам каза щом Павката е замесен значи работата е ясна

Качествени чепарета Borkata

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Този сезон се очертават сериозни тестове
Оборудвах се със следните макарички и ще проверя коя до къде ще стигне
На края на сезона ще на пиша по едни ревю за всяка
естествено ако успея да ги
пробвам всички

1.Дайва Калдия 2000
2.Дайва Сертейт 2500
3.Дайва ТД-р 2506
+ 2 макарета за УЛ ,които развъртам от миналата година
Фуего 2000
Лувиас 1003

Оборудвах се със следните макарички и ще проверя коя до къде ще стигне

На края на сезона ще на пиша по едни ревю за всяка
естествено ако успея да ги
пробвам всички

1.Дайва Калдия 2000
2.Дайва Сертейт 2500
3.Дайва ТД-р 2506
+ 2 макарета за УЛ ,които развъртам от миналата година

Фуего 2000
Лувиас 1003
- radogagov
- ще става разбирач
Ето това е мойта нова придобивка за този сезон: Regal® RG2500-XiA

Не е висша лига, ама за парите си предполагам ще върши работа. Върти много мазно и аванса е супер.

Не е висша лига, ама за парите си предполагам ще върши работа. Върти много мазно и аванса е супер.

От дека я купи и на кви пари?
Интересува ме къде в гр. Пловдив мога на живо да пипна макара 'Tica - Cambria'. Може и на лични, ако целта е да се избегне евентуална реклама.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Благодаря на всички, намерих си начин.....
czd написа:Някой да е пипал това нещо :да имам я не е кои знае какво за парите,които струва
Я да ви подпитам малко - по какво характеризирате една макара като "спинингова"? Да издържа на повече въртене ли, поради постоянното замятане и набиране? В това отношение лова на бомбарда също е спинингов риболов, така ли? Ами работата с чепаре на морето, също е спининг - замяташ, обира, замяташ, обираш (разбира се, изключвам риболов с чепаре от лодка).
Ми че то, като изключим риболова на тежко и разните големи макари за сърф-кастинг (мяташ на тежко и забравяш), всички макари трябва да са спинингови. Като ловиш на плувка на река, отново няма почивка за макарата - все едно много лек спининг. Прав ли съм или пропускам нещо?
Сори ако е глупав въпроса, ама понеже няма кого да питам, а не съм навътре с материята, та питам тук.
Ми че то, като изключим риболова на тежко и разните големи макари за сърф-кастинг (мяташ на тежко и забравяш), всички макари трябва да са спинингови. Като ловиш на плувка на река, отново няма почивка за макарата - все едно много лек спининг. Прав ли съм или пропускам нещо?
Сори ако е глупав въпроса, ама понеже няма кого да питам, а не съм навътре с материята, та питам тук.
Според моето скромно мнение спинингова макара и макара за спининг са две различни животни. Спинингови макара са всички с преден аванс, доколкото знам. А макарите за спининг трябва да са по здрави, защото не само мяташ и навиваш постоянно, а и защото примамките оказват по-голямо съпротивление от бомбардите и плувките. Желателно е да могат да работят и с брейд.
- Павел Иванов
По принцип спинингова макара е всяка безинерционна такава без значение от аванса - преден , заден , среден , двоен и пр. Макарата за спининг трябва да е най-вече здрава , респективно наистина да издържа на въртене и то колкото може повече време . Много макари с които по поринцип няма проблеми при риболов на плувка сдават багажа за излет , или няколко , такива на спининг . По принцип колкото по-проста е дадена макара , толкова по-малко ядове . От там натам предпочитанията към предният аванс - по-широки шайби , за по-голяма площ на триене и по-добро сцепление , самият аванс е максимално опростен . Друг е въпроса че при скъпите спинингови макари друг аванс освен преден не се предлага особено
Освен това е добре да имат максимално широка шпула съобразена с тялото на макарата и перфектно лагерована ролка на бигела . Та тъй .

Павел Иванов
Павел Иванов