Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?
Модератор: sapuna
Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.
Пълен до горе, преливника прелива и е ЗАБРАНЕН!
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Привет Колега Jagger1 , това е добра новина за хайвера но дали ще се превърне във втори "Извор". Ако това стане -е/си трагедията.Жалко и тъжно.jagger1 написа:Пълен до горе, преливника прелива и е ЗАБРАНЕН!
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
- indalo
- фен клуб-скобар
Дочух че е пуснат 4 тона зарибителен материал- шаран, бял амур и толстолоп, малки рибки, около 50 гр.. Също, че ще го пускат за свободен риболов, но не е решено от кога.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
От твоите уста в божиите уши Колега, това е като мехлем за ушите и душата ми . Дано го пуснат след забраната .indalo написа:Дочух че е пуснат 4 тона зарибителен материал- шаран, бял амур и толстолоп, малки рибки, около 50 гр.. Също, че ще го пускат за свободен риболов, но не е решено от кога.
- indalo
- фен клуб-скобар
Да добре е , но в случая предпочитам 2 години да не го пускат за риболов за да могат малките да пораснат. Щот са ако го пуснат нали се сещаш кво ше се случи с рибките, ще станат една голяма част на чипс.
- Батко Емо
- разбира нещата
Винаги е добре като се зарибява,но там се развъди мноо щука и малки рибета не са добър вариантindalo написа:Да добре е , но в случая предпочитам 2 години да не го пускат за риболов за да могат малките да пораснат. Щот са ако го пуснат нали се сещаш кво ше се случи с рибките, ще станат една голяма част на чипс.

Привет.
Имфото ми е бедно, но от 10-тина дни имам малко наблюдения. Не съм ходил до стената при охраната, за по-достоверно инфо и не знам, дали е пускано нещо.
Прави ми впечатление обаче, че има доста кленчета (все още маломерки), които подскачат да ловят мушета. Това е добре за популацията. Играе и доста уклей.
За другите видове, нямам инфо. Ще се опитам да науча нещо тези дни.
За сега, по непроверена информация, язовирът ще се разреши за риболов след 15.06.2013 г. Или казано с други думи - след забраната (като високопланински - над 500 м.) Друго не мога да кажа.
Това, което е сигурно:
1. Язовирът е забранен!
2. За сега се пази чистота!
3. Няколко дни обикаля една моторна лодка и го обхожда! Не знам каква е, дали е охраната или някой просто си житка, но обикаля на бавен ход близо до брега и обхожда целия язовир.
4. Най-важното: Язовирът е пълен до горе и прелива!!!
Това не се е случвало от много години!
Само тези факти ми дават надежда и вяра, че нещата си идват на място.
Личното ми уважение към новия арендатор. Това му прави чест. Дано нещата продължат в положителна посока.
За сега - толкова.
Индало, въпреки, че го гледам всеки ден на 200 метра под мен, и изкушението ми е невероятно да хвърля поне само едно голо влакно без кука накрая - ей така, заради гъдела, и аз съм съгласен да се забрани за една-две години тотално. Но кое гарантира рибната популация, след като е обявен за аква култури? Не се вмества. Това е все едно да ти сложат пържолата пред устата и да ти кажат два часа да не я ядеш, а само да я гледаш. После, след като минат двата часа, да ти я дръпнат от устата и друг да я изяде, а ти да си внасяш таксата 2 часа (разбирай да плащаш две години билет) и само да се облизваш. Няма гаранции. Нещата ще се проверят само в бъдещето, а то си е за сега бъдеще-неизяснено. Дано не съм прав. Ще видим, но имам добро предчувствие. Дано се потвърди. Дано.
Между другото, много се радвам, че го забраниха още от 18 март. Нищо, че меракът да хвърлиш въдичката е голям. Рибоците видимо живнаха!!! Това е по-важното. И това ме радва и ми дава надежда. Специални поздрави.
Поздрави.
п.п.: Ако успея, ще пусна някоя снимка за сверяване на часовниците
.
Имфото ми е бедно, но от 10-тина дни имам малко наблюдения. Не съм ходил до стената при охраната, за по-достоверно инфо и не знам, дали е пускано нещо.
Прави ми впечатление обаче, че има доста кленчета (все още маломерки), които подскачат да ловят мушета. Това е добре за популацията. Играе и доста уклей.
За другите видове, нямам инфо. Ще се опитам да науча нещо тези дни.
За сега, по непроверена информация, язовирът ще се разреши за риболов след 15.06.2013 г. Или казано с други думи - след забраната (като високопланински - над 500 м.) Друго не мога да кажа.
Това, което е сигурно:
1. Язовирът е забранен!
2. За сега се пази чистота!
3. Няколко дни обикаля една моторна лодка и го обхожда! Не знам каква е, дали е охраната или някой просто си житка, но обикаля на бавен ход близо до брега и обхожда целия язовир.
4. Най-важното: Язовирът е пълен до горе и прелива!!!
Това не се е случвало от много години!
Само тези факти ми дават надежда и вяра, че нещата си идват на място.
Личното ми уважение към новия арендатор. Това му прави чест. Дано нещата продължат в положителна посока.
За сега - толкова.
Индало, въпреки, че го гледам всеки ден на 200 метра под мен, и изкушението ми е невероятно да хвърля поне само едно голо влакно без кука накрая - ей така, заради гъдела, и аз съм съгласен да се забрани за една-две години тотално. Но кое гарантира рибната популация, след като е обявен за аква култури? Не се вмества. Това е все едно да ти сложат пържолата пред устата и да ти кажат два часа да не я ядеш, а само да я гледаш. После, след като минат двата часа, да ти я дръпнат от устата и друг да я изяде, а ти да си внасяш таксата 2 часа (разбирай да плащаш две години билет) и само да се облизваш. Няма гаранции. Нещата ще се проверят само в бъдещето, а то си е за сега бъдеще-неизяснено. Дано не съм прав. Ще видим, но имам добро предчувствие. Дано се потвърди. Дано.
Между другото, много се радвам, че го забраниха още от 18 март. Нищо, че меракът да хвърлиш въдичката е голям. Рибоците видимо живнаха!!! Това е по-важното. И това ме радва и ми дава надежда. Специални поздрави.
Поздрави.
п.п.: Ако успея, ще пусна някоя снимка за сверяване на часовниците

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Батко Емо
- разбира нещата
Точен както винаги!Ще чакаме 15-ти!
Христос Воскресе , честит Празник Колеги , много здраве късмет и наслука . Колега jagger1 както винаги изчерпателен и много ме зарадва с новините за язовира . Дано да го пуснат от 15. 06. / събота май се пада/ , още от сега ти предлагам да се видим на язовира на по бира /бирата от мен от теб локацията на брега/. Проблемът с двугодишната забрана е следният : едва ли ще е достатъчно ефективна , тъй като бракониерството у нас и "месарството " са функция на манталитет и поведение на ниски страсти , чалга и разруха . Ще бъде прекрасно ако има контрол както от арендаторът така и от ИАРА , и разбира се от самите нас като си събираме отпадъците , пускаме рибите обратно . Тогава няма да е необходимо да чакаме две години ,просто язовира ще се превърне в райско място без да се дават такива инвестиции както при "вятърните мелници" в Г.Малина но това зависи и от Нас .
Наслука и късмет.
Наслука и късмет.
- indalo
- фен клуб-скобар
С голям кеф и аз евентуално ще се присъединя към групата почитатели на Диканя. Дано Милев е решил да не допуска Гипата с мрежите, но щом пуска зарибител може би има светлина в тунела. Но ми се кине сърцето кат си представя месарйете как събират у пликчета малките шаранета и тем подобни. Та от тая гледна точка си мисля за по дълга забрана , за да може да му се радваме със по голяма наслада. Иначе умрем да одя там, а и как съм решил да наблягам на мача тая година, какво по добро място от Диканите. Включвам се и аз към бирите и до скоро.

- asenfisherman
- ще става разбирач
Зарибено е с шаран и толстолоб ,като екземплярите са до 100 гр.jagger1 написа: не знам, дали е пускано нещо.
Инфото е от достоверен източник

Колега , твоят източник знае ли след 15.06.дали ще бъде разрешен за риболов?asenfisherman написа:Зарибено е с шаран и толстолоб ,като екземплярите са до 100 гр.jagger1 написа: не знам, дали е пускано нещо.
Инфото е от достоверен източник
- Батко Емо
- разбира нещата
Дано да се лови,ама да се наблегне на щуката а не на зарибителя 

Батко Емо, здравей.
Гледам пишеш, надничаш през дупката, пишеш, и току кажеш нещо, което си прочел някъде, ама съвсем не на място. Само пишеш, четейки от тук - от там, а никакво лично инфо не си пуснал до сега. Нямам нищо против това, ама поне помисли малко преди да пишеш. Вярно, че всеки си има право на собствено мнение, ама поне да има нещо мъъъъничко рационално в него. Защо ти го казвам (не се обиждай, напълно добронамерено ти го казвам и най-приятелски, явно, защото си по-млад): Казвам ти го, защото щуката няма нищо общо с рибетата в язовира. Защо? Защото гъмжи от уклей. Има и добра популация на червеноперка (бабки). Та храна си има бол - млади и красиви рибета. Щуката не е проблем. Проблем са онези "ЩУКИ", които са над 80 кг. и "устата" им е от вида на мрежа. Ако си ме разбрал, това е проблема. И още нещо: Другият проблем са онези по-малки "щуки", които прибират в торбата маломерките. Та дано се сещаш кои са тези "ЩУКИ". А истинските щуклета - дай боже да се размножават и да ни радват. Те не са никакъв проблем. Само един пример с един много близък до Диканите микроязовир - Стефаново. Там щуките мирно си съжителстват с всички останали видове и ни радват. А нали се сещаш, колко по-малък е Стефаново от Диканите? Хайде малко си помисли
.
Хей, Атанаско, няма проблем за биричката при откриването. Там съм! Драсни два-три дни на ЛС и ще го направим. Само да няма изненада от арендатора. Ама за сега си мисля, че нещата стават лека полека. Стават, защото се чува и нещо друго (не е проверено за сега, само слух): Чува се, че за в бъдеще има някаква връзка язовира с добива на злато над него (прословутата концесия), ама е само слух. Е, това не е добре, ама за сега всичко е ОК. Дано е само слух. Иначе, за сега язовира се контролира и не пожелавам на никого да се пробва през забраната
. Има добра популация на кленчета от миналата година и това много ме радва. Все още не съм ходил до стената при охраната за повече инфо, но ако ми се отдаде възможност, ще информирам риболовното братство
.
Поздрави на всички.
Язовирът си е пълен до горе (малко, около 10 см. е паднало нивото), което не се е случвало от 15 години. Това значи, че поне тази година ще има добра популация на мъници от всички видове, които са останали.

Гледам пишеш, надничаш през дупката, пишеш, и току кажеш нещо, което си прочел някъде, ама съвсем не на място. Само пишеш, четейки от тук - от там, а никакво лично инфо не си пуснал до сега. Нямам нищо против това, ама поне помисли малко преди да пишеш. Вярно, че всеки си има право на собствено мнение, ама поне да има нещо мъъъъничко рационално в него. Защо ти го казвам (не се обиждай, напълно добронамерено ти го казвам и най-приятелски, явно, защото си по-млад): Казвам ти го, защото щуката няма нищо общо с рибетата в язовира. Защо? Защото гъмжи от уклей. Има и добра популация на червеноперка (бабки). Та храна си има бол - млади и красиви рибета. Щуката не е проблем. Проблем са онези "ЩУКИ", които са над 80 кг. и "устата" им е от вида на мрежа. Ако си ме разбрал, това е проблема. И още нещо: Другият проблем са онези по-малки "щуки", които прибират в торбата маломерките. Та дано се сещаш кои са тези "ЩУКИ". А истинските щуклета - дай боже да се размножават и да ни радват. Те не са никакъв проблем. Само един пример с един много близък до Диканите микроязовир - Стефаново. Там щуките мирно си съжителстват с всички останали видове и ни радват. А нали се сещаш, колко по-малък е Стефаново от Диканите? Хайде малко си помисли

Хей, Атанаско, няма проблем за биричката при откриването. Там съм! Драсни два-три дни на ЛС и ще го направим. Само да няма изненада от арендатора. Ама за сега си мисля, че нещата стават лека полека. Стават, защото се чува и нещо друго (не е проверено за сега, само слух): Чува се, че за в бъдеще има някаква връзка язовира с добива на злато над него (прословутата концесия), ама е само слух. Е, това не е добре, ама за сега всичко е ОК. Дано е само слух. Иначе, за сега язовира се контролира и не пожелавам на никого да се пробва през забраната

Поздрави на всички.
Язовирът си е пълен до горе (малко, около 10 см. е паднало нивото), което не се е случвало от 15 години. Това значи, че поне тази година ще има добра популация на мъници от всички видове, които са останали.

Миро, благодаря ти много за ценната информация, и, много ти се моля, направи това усилие, да разбереш непосредствено от охраната, какви са намерениеята на арендатора за този риболовен сезон. Ако, разбира се, ти се отвори такава възможност. Поздрави!