Кърджалийска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кърджалийска област

Мнение от Антон Тонев »

nedevi30 написа:
Антон Тонев написа:
nedevi30 написа:Утре пак ще пообиколя некъде. Дайте прясно инфо за състоянието на Сотлийка. Мътна ли е още?
По добре на Широко поле.Там поне ще е по избистрена мисля.
Kакво да търся на широко поле? Уклей ?
Каракудан :D :D :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Ходих по сотлийка първо. Нивото е супер.Водата бистра. Риба няма. Останах шокиран че няма никой над моста на спирка джебел. похвърлях 1 час и се отправих към траса, там мътилка голяма. имаше 7-8 души,но за 2-та часа докато бях там никой не хвана нищо. Явно още не е навлязал уклея в залива. Ако е хубаво времето предполагам до другата неделя ще е там. А студа....майката си трака. На реката замръзваха и водачи и плувка. Траса е наполовина замръзнал. Ето траса:
150112-1126.jpg
150112-1126.jpg (103.22 KiB) Преглеждано 1009 пъти
Прикачени файлове
150112-1102.jpg
150112-1102.jpg (68.35 KiB) Преглеждано 1009 пъти
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По старата си традиция тръгнах в 04.20 часа сутринта към моста под с.Сухово.На разсъмване,вече свлякъл се до водата и нагласил сергийката,започнах едно захранване и замятане на ваглер ,на директен с неподвижна,на спининг с основните видове изкуствени примамки.Няма риба,няма клъв.Към 08.30 дойдоха още четирима колеги от Смолян.Всестранни ялови опити и от тяхна страна до 10.30,след което с вишегласие си бихме шута от там,та се отгърмяхме на платформата "Моби Дик".Хубав уклей -едър,на дълбочина около 5 метра,дребни бабушки,рядко някоя по-сносна на дълбочина 10-11 метра.До към 17.00 часа,основно на по едно червейче на кукичката, имахме по две-две и половина кила уклеи на човек и с начесана все пак краста приключихме с риболова.
По обяд някъде дойдоха последователно колеги от Кърджали,като единият разказваше,че за цяла сутрин е уловил една червеноперка на "Траса",а другият се беше капотирал на Широко поле.Раните излекуваха на платформата.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

На къде да я захващаме днес ? Дали ще е влязал в траса вече уклея? На моби-дик ще е панаир. Дайте идеи.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

botmanov написа:Днес бях на траса, пълна матилка, имаше 10-тина човека, пълно капо за всички..
Да се върнем година назад-15.01.2011г.-Траса
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=42318
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Траса е замръзнал целия, Нивото е паднало с 1,5 метра от миналата неделя. Риба няма. На Моби дик излиза уклей ,но трябва да се хвърля от заведенията, а там е гъсто населено.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Да,и за да те пуснат,искат да обещаеш в прав текст "консумация"-т.е.поръчки от ресторанта.Мен не ме притеснява,винаги си мисля за персонала,който трепери буквално за живота си,така,че до сега е нямало случай,освен изгорения бензин ,попътното кафе и шоколад,да не поръчам там разни хапки и пийки поне за 10-15 лева.Онези момчета и момичета,които работят за Ангел,също душа носят- и за мен няма значение на кой майчиния му език е псевдолош турски,или съвсем примитивен български :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Да,и за да те пуснат,искат да обещаеш в прав текст "консумация"-т.е.поръчки от ресторанта.Мен не ме притеснява,винаги си мисля за персонала,който трепери буквално за живота си,така,че до сега е нямало случай,освен изгорения бензин ,попътното кафе и шоколад,да не поръчам там разни хапки и пийки поне за 10-15 лева.Онези момчета и момичета,които работят за Ангел,също душа носят- и за мен няма значение на кой майчиния му език е псевдолош турски,или съвсем примитивен български :lol:
Те това си е направо развитие на риболовния туризъм :wink: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

INCUBUS написа:Да,и за да те пуснат,искат да обещаеш в прав текст "консумация"-т.е.поръчки от ресторанта.Мен не ме притеснява,винаги си мисля за персонала,който трепери буквално за живота си,така,че до сега е нямало случай,освен изгорения бензин ,попътното кафе и шоколад,да не поръчам там разни хапки и пийки поне за 10-15 лева.Онези момчета и момичета,които работят за Ангел,също душа носят- и за мен няма значение на кой майчиния му език е псевдолош турски,или съвсем примитивен български :lol:
Пък ако няма при места при Ангел, отивате при Мишо.Обстановка-първобитна,натурален черен хумор,и "аптекарска" чистота.Ще видите първообраза на Алеко в целия му блясък.Пък с поръчана една бира, ще ви светнат за всички дащни места за риболов по язовира, а не да питате тука непросветените. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ще иде който е местен,на него кинти и консумация не търсят.Ходих един път с едни пенсий,та завалийте си отделиха от хляба и млякото за пътни и щом стъпихме на борда :D ,се почнаха въпроси,откъде сте,кво работите и т.н.,та въз основа на получената информация ти определят консумацията,а ти ако искаш повтаряш :D ,ако не искаш слизаш от борда.Вярно че рибата е под корабчетата,и се гледа като в голям аквариум,но също така си взема и отстрани,но иска подвижно перо и късмет дали корморана ще подгони уклея към брега.Където се пускат каяците си дава пак хубаво,просто който има късмет да хване пасажа.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За мен при Ангел места винаги има-още повече за останалите "стари пушки",с които ходя там от немай къде през зимата :) При Мишо не стъпвам -пиянде,примитивно съзнание,престъпни наклонности.Като съм на риболов,съм склонен да слушам изповеди на трудови момчета като тези от персонала на Ангел,ама не и пиянските брътвежи на Мишо.Момчета,при тази климатична обстановка,поне още два месеца,няма да има друго такова добро място за "чесане на крастата".
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:За мен при Ангел места винаги има-още повече за останалите "стари пушки",с които ходя там от немай къде през зимата :) При Мишо не стъпвам -пиянде,примитивно съзнание,престъпни наклонности.Като съм на риболов,съм склонен да слушам изповеди на трудови момчета като тези от персонала на Ангел,ама не и пиянските брътвежи на Мишо.Момчета,при тази климатична обстановка,поне още два месеца,няма да има друго такова добро място за "чесане на крастата".
Абсолютно съм съгласен с инкубуса :lol: :lol: И аз си ходя при Ангел, хапваме от неговите изкуствени сомчета и шаранчета, че даже и от бракониерския му уклей, и след това да си половим "от садките", пък квото хванем... Относно другия, и през ум не ми е минавало да стъпя в неговите бараки...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Кажете как е пътя надоло към понтоните. Ще мога ли да се изкача после. Нещо не ме свърта.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бе Градски, Той Господ ти показва, че времето е за винско и свинско, къв е този твой ентусиазъм? То и аз зъм си перде ма чак пък толкова да се юрна в този студ... :? :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

antivik написа:Бе Градски, Той Господ ти показва, че времето е за винско и свинско, къв е този твой ентусиазъм? То и аз зъм си перде ма чак пък толкова да се юрна в този студ... :? :drinkers: .
Не ме свърта вече колега. От 4-5 дни не съм на работа и карам само на свинско и винско. Даже сега пак сядам. Ще се пропием. Октомври бях 90 кг сега съм 99 :)) (обвинявам за това и отказването на цигарите,най вече) :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”