Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- guspata
- научил се да хвърля
Re: Риби и емоции на спининга.
Ако те е урочасала циганка само циганка може да развали урокитеJettroniX написа:Бат Стан, масово по Марица и притоците й се въртяха валати тогава. Нямам обяснение защо дори кефалите по притоците, през Март, не се раздвижиха на изкуствените примамки...Само колегите търсещи целенасочено сом по Марица имаха по някаква слука на сом и распери най-вече.
Постоянното залпово изпускане на Цанков камък и на цялата каскада на Въча, пресича рибата яко със студена вода и от там се намалява всякаква активност на хищниците....., а местата за риболов силно се ограничаваха поради високата вода, поне такива са ми наблюденията за навъртяните валати. По-предните години не е имало такова "неимане".... Още края на Февруари рибата започваше да става активна, както мирната така и хищната.
За протокола съм се полял със светена вода![]()
и има ефект
и аз си мислех, че някоя циганка ме е урочасала

или другия вариант е да дадеш някой лев аз ще оправя нещата

Гуспа, ти няма ли да се похвалиш вече с някоя риба на спининга

- guspata
- научил се да хвърля
Аз не съм много по хваленетоJettroniX написа:![]()
Гуспа, ти няма ли да се похвалиш вече с някоя риба на спининга![]()
![]()
Как е положението на Марица

Но имам риби де

Само, че снимките остават само в съзнанието ми. Аз още немога да се оправя със спининга камо ли и да ги снимам

Е, щом си почнал да ги дърпаш рибите, значи си се ориентирал в обстановката
Остава само ходенето и трупане на опит и практика. 

- guspata
- научил се да хвърля
Днес ще направя един риболов за 2-3 часа след работа и фитнес.JettroniX написа:Е, щом си почнал да ги дърпаш рибите, значи си се ориентирал в обстановкатаОстава само ходенето и трупане на опит и практика.
Утре мисял да постоя повечко време

Веднага след маришкият излет почнах да се чудя къде да ходя да помятам на следващия 24-ти ден
Ясно беше, че реките остават на заден план.
Чухме се с бате Вид и решихме да идем на един арендован язовир, но много бързо стана ясно, че не сме на правилното място.
Затова решихме да идем да "поджигваме" на Тракиец.
Забрахме и брат му и в оставащите 3 часа до Залез Слънце се подвизавахме на Тракиец. Естествено бялата риба беше под забрана и ние се съобразихме с това, като ползвахме малки джигове от 3-8 см и 3-10 грамови глави.
Честно казано си позволих да метна и на воблери, клатушки, за да прослушам по-горните слоеве, но без резултат.
Там доста места обиколихме и почнахме да се чудим де се е скатала цялата риба от язовира
Просто никаква индикация, че в язовира има риба.
Насочихме се към едно доста дълбоко място в края на излета с надеждата, че там просто няма начин да няма риба !!
В крайна сметка се оказахме прави
Слезнахме в ръкава и гледаме един сезал вързан за един камък...хм я да видим кой какво е пуснал тука. Издърпах сезала и в следващия момент помолих Вид да ми позира с "трофея на деня" за да ви покажем колко е голямо това чудо :

Почти цял човешки ръст, а в долния край завързан един килограмов камък за да се скрие телевизора под водата
Е убедихме се, че в язовира е останала риба де :

Извадих си любимото швейцарско ножче и разкостих "талавизора". Доволни, че свършихме едно малко, но добро дело започнахме да "джигваме".
Времето напредваше усилено, а ние 3-мата нямахме ни една рибка. Към 18 и 30 часа обаче се появи активност. Вид започна да усеща някаква много несигурни кълванета на върха на пръчката. Обнадеждихме се и решихме още половин час да им дадем на рибите, че капо не ни се прибира
По едно време гледам пръчката на брата на Вид се огънала и той мъкне нещо. Отначало си помислихме, че е парче от мрежа, че там съм вадил парчета...., но след като "нещото" дойде до брега се оказа, че уставно грешим..... Ето какво беше клъвнало на джига :

О какъв смях ни напушиии.... как може да избегнем капото с каракуда на джиг.....
Сраммм
Ето как й се беше усладил джига на Караконджула, който след изтегляне с електронното кантарче, за справка се оказа 1,05 кг !!!

Да обаче след една минута бате Вид заши и той риба на джига. Една бяла рибка около 40 санта му бе взела,
а окраската й беше с доста тъмни отенъци, явно признак, че доста време се е задържала на дъното.

Бяхме прави, че в диапазона м/у 18:30 и 19:00 рибата се е активизирала, наблюдавайки повърхността на водата и това, че започнаха кълванета на силиконите. Е повече слука нямахме, па и ракиеното време беше напреднало.
Бате Вид и брат му се доказаха, за пореден път, че наистина умеят риболова на джиг!!!
Който си го може - си го може !!
Този риболов според мен не е за всеки. Аз съм живия пример
Иска се много въображение, техника и търпение у риболовеца, а когато рибата я няма в района и язовира е толкова голям, трябва и търсене на различни места.
Макар и топлото време рибите бяха много лениви дори и при пускането.
Та с тоя излет, закрихме почти официално риболова на джиг.
Само да спомена аз така и нямах пипане даже
.
Като за първи сезон на силиконови примамки имах само една слука на щука - кило и нещо и то на Марица, през останалото време нямах слука !!
Въпреки това мога да вметна, че риболова на джиг е интересен, не толкова динамичен, но със своя специфика и обаяние, та не смятам да се отказвам от силиконите.

Ясно беше, че реките остават на заден план.
Чухме се с бате Вид и решихме да идем на един арендован язовир, но много бързо стана ясно, че не сме на правилното място.

Забрахме и брат му и в оставащите 3 часа до Залез Слънце се подвизавахме на Тракиец. Естествено бялата риба беше под забрана и ние се съобразихме с това, като ползвахме малки джигове от 3-8 см и 3-10 грамови глави.

Там доста места обиколихме и почнахме да се чудим де се е скатала цялата риба от язовира

Насочихме се към едно доста дълбоко място в края на излета с надеждата, че там просто няма начин да няма риба !!
В крайна сметка се оказахме прави

Слезнахме в ръкава и гледаме един сезал вързан за един камък...хм я да видим кой какво е пуснал тука. Издърпах сезала и в следващия момент помолих Вид да ми позира с "трофея на деня" за да ви покажем колко е голямо това чудо :

Почти цял човешки ръст, а в долния край завързан един килограмов камък за да се скрие телевизора под водата

Е убедихме се, че в язовира е останала риба де :

Извадих си любимото швейцарско ножче и разкостих "талавизора". Доволни, че свършихме едно малко, но добро дело започнахме да "джигваме".
Времето напредваше усилено, а ние 3-мата нямахме ни една рибка. Към 18 и 30 часа обаче се появи активност. Вид започна да усеща някаква много несигурни кълванета на върха на пръчката. Обнадеждихме се и решихме още половин час да им дадем на рибите, че капо не ни се прибира

По едно време гледам пръчката на брата на Вид се огънала и той мъкне нещо. Отначало си помислихме, че е парче от мрежа, че там съм вадил парчета...., но след като "нещото" дойде до брега се оказа, че уставно грешим..... Ето какво беше клъвнало на джига :

О какъв смях ни напушиии.... как може да избегнем капото с каракуда на джиг.....

Ето как й се беше усладил джига на Караконджула, който след изтегляне с електронното кантарче, за справка се оказа 1,05 кг !!!

Да обаче след една минута бате Вид заши и той риба на джига. Една бяла рибка около 40 санта му бе взела,
а окраската й беше с доста тъмни отенъци, явно признак, че доста време се е задържала на дъното.

Бяхме прави, че в диапазона м/у 18:30 и 19:00 рибата се е активизирала, наблюдавайки повърхността на водата и това, че започнаха кълванета на силиконите. Е повече слука нямахме, па и ракиеното време беше напреднало.
Бате Вид и брат му се доказаха, за пореден път, че наистина умеят риболова на джиг!!!
Който си го може - си го може !!
Този риболов според мен не е за всеки. Аз съм живия пример

Иска се много въображение, техника и търпение у риболовеца, а когато рибата я няма в района и язовира е толкова голям, трябва и търсене на различни места.
Макар и топлото време рибите бяха много лениви дори и при пускането.
Та с тоя излет, закрихме почти официално риболова на джиг.
Само да спомена аз така и нямах пипане даже

Като за първи сезон на силиконови примамки имах само една слука на щука - кило и нещо и то на Марица, през останалото време нямах слука !!
Въпреки това мога да вметна, че риболова на джиг е интересен, не толкова динамичен, но със своя специфика и обаяние, та не смятам да се отказвам от силиконите.

- daniel defoe
- разбира нещата
След готиния излет на Тракиец, времето вече трайно се затопли и реших отново да се запътя към Банска, щото много 0-ли ми се насъбраха там, пък аз съм ИНАТ
. В последният ден от Март месец, взех едни кефалски примамки за тест и айде на реката :

Джаксънчетата като изработка стават, но все пак имам забележки към тях. На малкият двете тройки са прекалено малки и подлежат на смяна с по-големи, а големия искаше намеса с клещите, че нямаше душа и се движеше праволинейно като торпедо
След тази интервенция, която в последствие направих на Марица на един друг излет, душата се появи 
Ухото на халката го натиснах надолу, а самата халка я премахнах :

....и вече доуточняване дали надясно или наляво да се изкриви :

За 5 лева и малко толкова дават
Вече Пролетта напъваше с все сила, не само край реката :

Щърка едвам го хванах на фокус :

Колегата с "болонезата" ги разцепваше каракудките и други дребосъци :

Нали денят вече растеше и време за риболов колкото искаш. Прехвърлих се на Тракиец , но този път на устието. Бях дочул,
че се вадят трофейни кефали, та си рекох да ида да пробвам новите Голдита и други такива бръмбари.
То наистина панаира беше там :

....и наистина имаше хора, които вадеха прилични и трофейни кефали по над килото на плувка с горд бели червеи !!! Е там отбелязах отново 0 точки, дори и на блесните и силиконите не барна....
Една лоша мъгла обви язовира и се промени времето рязко и ай "Дим да ме нямаааа" ....

За сефте виждам язовира толкова празен през Пролетта :

До колкото разбрах имало проблем при стената, но все още си траят и не казват дали е пукнатина или ремонт изпускателя...
В началото на Април пък организирахме една среща на Марица. За нея няма да пиша, че съм писал вече, но за тези които са я пропуснали ето я и нея !!

Джаксънчетата като изработка стават, но все пак имам забележки към тях. На малкият двете тройки са прекалено малки и подлежат на смяна с по-големи, а големия искаше намеса с клещите, че нямаше душа и се движеше праволинейно като торпедо

Ухото на халката го натиснах надолу, а самата халка я премахнах :
....и вече доуточняване дали надясно или наляво да се изкриви :
За 5 лева и малко толкова дават

Вече Пролетта напъваше с все сила, не само край реката :

Щърка едвам го хванах на фокус :

Колегата с "болонезата" ги разцепваше каракудките и други дребосъци :

Нали денят вече растеше и време за риболов колкото искаш. Прехвърлих се на Тракиец , но този път на устието. Бях дочул,
че се вадят трофейни кефали, та си рекох да ида да пробвам новите Голдита и други такива бръмбари.
То наистина панаира беше там :

....и наистина имаше хора, които вадеха прилични и трофейни кефали по над килото на плувка с горд бели червеи !!! Е там отбелязах отново 0 точки, дори и на блесните и силиконите не барна....
Една лоша мъгла обви язовира и се промени времето рязко и ай "Дим да ме нямаааа" ....

За сефте виждам язовира толкова празен през Пролетта :

До колкото разбрах имало проблем при стената, но все още си траят и не казват дали е пукнатина или ремонт изпускателя...
В началото на Април пък организирахме една среща на Марица. За нея няма да пиша, че съм писал вече, но за тези които са я пропуснали ето я и нея !!

- koda33
- разбира нещата
Ей големи сте ))) лятоска ще ви посетим на реката шъ занете)
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Реката е голяма Жоре, добре дошли
На 12-ти Април - Петък, три дни преди официалното закриване на 15-ти се насочихме с Калин и Пламен към Марица, та да закрием риболова по реката.
Всичко хубава ма вижте реката как изглеждаше, отново всичко бе залято с вода доста над обичайното за сезона :

Луда и бясна !! По всичко личеше, че нивото е било до първата малка дига !! До сега толкова бясна не бях виждал Марица !
Водата беше типичен бозак с примеси на отломки като за след корабокрушение
Хубав плаж беше зафорила на мястото където паркираме обикновено автомобилите

Така и така бяхме на реката и решихме чисто и просто да си експериментираме.
Половин ден си мина така....
Навсякъде по брега и във водата имаше нахвърляни дървета и боклуци от мощния залп на водата...

В тая вода чисто си мятахме на сляпо и експериментирахме...., което пък си беше в голям плюс за мен
Имах няколко воблера за настройка и се кефех на лекия спининг в адски бързата вода
В един образувал се залив какъв красив Див Шаран се метна като делфин
Много красива гледка - ярко червена опашка, жълт корем и изпъната стойка на типичен маришки дивак, на око видимо около 5+ кила !!! Риба мечта на много риболовци по Марица.
Пробвах с лекият спининг покрай брега за кефали и квото удари, но цял излет не рече "Цък" на никой.
Както си и знаех, в тоя мътнок затрих една Лонг Каст 2-ка... какво да се прави - консумативи
Щракнах няколко добри снимки с апарата и надвечер стана естествено ракиено време и айде - пътяяя
Остана ми само един ден за риболов преди забраната и реших, че няма да я бъде раутата

Само да вметна, нали добихте представа колко ужасна беше Марица за риболов ?
....а сега да цитирам един "любиммм" сайт дето не знаят какви ги пишат - тоя излет е критика за тях да не пишат
неща без да са били на место !!!
Ходете и вие хванете някой сом или каквато и да е риба в тоя голям бързей.... Както и да е минала работа вече...
Като четете тоя сайт с ужасните му "гръмки" заглавия имайте не 1 на ум, а 2 на ум
Това е статията им http://bigfish.bg/news/kade_kalve/Kade- ... e-dni.html , значи като казвам, че Марица не става за риболов не лъжа и не си измислям !!!
Айде пътувайте измислени "журналистчета" без дипломи и спрете да лъжете за някои неща, щото вкарвате читателите си в разход и си намаляте рейтинга

На 12-ти Април - Петък, три дни преди официалното закриване на 15-ти се насочихме с Калин и Пламен към Марица, та да закрием риболова по реката.
Всичко хубава ма вижте реката как изглеждаше, отново всичко бе залято с вода доста над обичайното за сезона :

Луда и бясна !! По всичко личеше, че нивото е било до първата малка дига !! До сега толкова бясна не бях виждал Марица !
Водата беше типичен бозак с примеси на отломки като за след корабокрушение

Хубав плаж беше зафорила на мястото където паркираме обикновено автомобилите

Така и така бяхме на реката и решихме чисто и просто да си експериментираме.
Половин ден си мина така....
Навсякъде по брега и във водата имаше нахвърляни дървета и боклуци от мощния залп на водата...

В тая вода чисто си мятахме на сляпо и експериментирахме...., което пък си беше в голям плюс за мен

Имах няколко воблера за настройка и се кефех на лекия спининг в адски бързата вода

В един образувал се залив какъв красив Див Шаран се метна като делфин

Много красива гледка - ярко червена опашка, жълт корем и изпъната стойка на типичен маришки дивак, на око видимо около 5+ кила !!! Риба мечта на много риболовци по Марица.
Пробвах с лекият спининг покрай брега за кефали и квото удари, но цял излет не рече "Цък" на никой.
Както си и знаех, в тоя мътнок затрих една Лонг Каст 2-ка... какво да се прави - консумативи

Щракнах няколко добри снимки с апарата и надвечер стана естествено ракиено време и айде - пътяяя

Остана ми само един ден за риболов преди забраната и реших, че няма да я бъде раутата

Само да вметна, нали добихте представа колко ужасна беше Марица за риболов ?
....а сега да цитирам един "любиммм" сайт дето не знаят какви ги пишат - тоя излет е критика за тях да не пишат
неща без да са били на место !!!
..., че е паднала водата, паднала е да с 1 метър, но има още да падне с 1 метър докато да се "поизбистри" и цветът да се задържи както трябва да еМарица – нивото все още е високо, но е поизбистрила. В района след Пловдив се лови уклей, по някой морунаж и кефал. Очакванията са, че ако цветът задържи така, ще може да се хване и някой сом. В долното течение ловят основно мирни риби.

Като четете тоя сайт с ужасните му "гръмки" заглавия имайте не 1 на ум, а 2 на ум

Това е статията им http://bigfish.bg/news/kade_kalve/Kade- ... e-dni.html , значи като казвам, че Марица не става за риболов не лъжа и не си измислям !!!
Айде пътувайте измислени "журналистчета" без дипломи и спрете да лъжете за някои неща, щото вкарвате читателите си в разход и си намаляте рейтинга

Колега, нещо си се объркал. За да нямаш съмнения, ще ти донеса дипломата ми и четирите награди за журналистика, едната от които международна, а другата "Братя Ексерови" - най-авторитетната в България за спортна журналистика. Във въпросния ден реката може и да е била мътна и голяма при Хасково, но в Пловдив и под него в посока Мирково цветът беше съвсем друг, както и риболовът! Същия ден в Свиленград направиха разгром на морунажа. никъде не пише, че става за спининг. По-кротко го карай. Съжалявам, че си извъртял валат със спининга, но в случая сайтът няма никаква вина за това, че е дал точна и достоверна информация. Поздрави и наслука!JettroniX написа: Като четете тоя сайт с ужасните му "гръмки" заглавия имайте не 1 на ум, а 2 на ум![]()
![]()
Бат Стан, браво за наградите ти !
Не знам дали си ходил често на Марица, но оттока й не е като на Дунав - на Видин нивото да е едно, при Свищов друго, а на Силистра 3-то
Голямото различие в отока идва в участъка преди и след вливането на Въча, ако не сте го усетили още 
Запазвам си по-горното мнение продиктувано само и единствено от пишещото се в сайта !
Въпросът не опира до това, че съм врътнал валат, а до това, че реката наистина не ставше за почти никакъв риболов, а вие надвечер пишете, че едва ли не всичко си е наред по поречието.
Не знам как толкова бързо се избистря, толкова висока мътна вода, това чудо не съм го виждал за сега на Марица.
Направи си справка в темата на колегата rockeagle35, 1-2 дена след като съм бил аз на Марица, нивото и условията какви са били
Сигурно при Пловдив и след него, вече нивото е било с 2 метра паднало и реката се е избистрила по логиката ви, а при Димитровград (не при Хасково), още е имало приливна вълна 2 метра, която не мож се изтече за 48 часа, че и повече
Нормално е да се дразня като чета какво се пише, а реалността е съвсем друга
Това, че някой си рибар е уловил 5-6 морунажа или някакви дребни рибки, в някакъв си залив (примерно) не означава нищо ! Де го тоя разгром, ти видял ли си го с очите си или пишещия, за да го оцените едва ли не като разгром или пак само слухове и грешно взаимстване от някъде ? 
Някои неща наистина ви куцат в сайта според мен, колкото и да се дразниш от факта
Както и да е минала работа.....
Мерси за поздравите и наслуката - да ти се връщат 2-но

П.П. : Де го това Мирково след Пловдив, да не е Марково или Милево ? "Нерде Стамбол, нерде Ямбол"

Не знам дали си ходил често на Марица, но оттока й не е като на Дунав - на Видин нивото да е едно, при Свищов друго, а на Силистра 3-то

Запазвам си по-горното мнение продиктувано само и единствено от пишещото се в сайта !
Въпросът не опира до това, че съм врътнал валат, а до това, че реката наистина не ставше за почти никакъв риболов, а вие надвечер пишете, че едва ли не всичко си е наред по поречието.

Направи си справка в темата на колегата rockeagle35, 1-2 дена след като съм бил аз на Марица, нивото и условията какви са били

Нормално е да се дразня като чета какво се пише, а реалността е съвсем друга

Някои неща наистина ви куцат в сайта според мен, колкото и да се дразниш от факта

Както и да е минала работа.....
Мерси за поздравите и наслуката - да ти се връщат 2-но

П.П. : Де го това Мирково след Пловдив, да не е Марково или Милево ? "Нерде Стамбол, нерде Ямбол"

Нерде Лос Анджелис Лейкърс. Селото е Мирово, ако не го знаеш къде е, виж го на картата. Ако сайтът не ти харесва, просто не го чети и толкова. Жив и здрав!JettroniX написа:
Бат Стан, "Мирково" го написа ти, а не аз, та затова се зачудих къде е, както и да е.... 
! На следващият ден (13.04) :
След съботният обилен обяд реших да "изпъна кръста" на леглото и да се отдам на големи риби ама в съня
ПО едно време в просъница чувам, че ми звъни GSM-а и едвам отварям очи да видя кой е. За моя изненада беше Vid
След като стана ясно, че никъде не "дава" батката ме покани да направим един излет на река ........
Тя си е типично кефалска река. Срещат се още уклей, скобар,морунаж и мряна. Други риби не знам някой да е улавял там.
Набързо се "осеферих", взех раницата и лекия спининг и слезнах да го чакам до блока ми. След като се натоварихме аз, той и брат му, отпрашихме.
По пътя бе обсъден всеки един водоем, покрай който минавахме. Изводите бяха, че преди време всички сме имали хубави моменти на тях, но в сегашно време никой не се похвали с някаква особена слука
- опоскана раута !!
За дестинацията стана ясно, че всеки път преди забраната бате Vid и брат му ходят там да дърпат т.нар. "шкурки" - големи скобарища и морунаги , на блесна с Лайт спинингите
Точно на тази река съм ходил преди 10 години и имам хубави спомени за кефали и мрени, а един мой приятел па само там ходи да дебне на ръце и да ви кажа вади такива по кило и канче кефали - сега да не се юрнете и вие на ръки да ходите, ако познаете реката
Пристигнахме в района, някъде към 3 часа следобед. На реката, бате Vid ми направи "Коледен" подарък. Един спининг на Тубертини с акция до 60 грама, който става на 2,70м и на 2,40м - травел версия. Баш, като за такъв приходящ/пътуващ човек като мен
Спининга ще ви го покажа по-късно. С него мисля да гоня "Михаля" по Марица
Благодаря ти за подаръка батка още един път !!!
Набърже сглобихме леките шибучки, пошегувахме се, че Godfather-a го е запукал адския дъжд на Гарваново, а при нас си пече Слънце като за плаж и се разделихме - аз тръгнах нагоре по течението, а те с брат му надолу.
На 50 метра от сбора, застанах на това разкошно местенце :

Викам си :
"- Ей ся, няма начин вече, да не сефтосам Тубертини Сейката с някой кефалец" - лайт спининга дето си заприходих.
На първата проводка реших да проверя има ли дребни риби и как е аджеба положението -дали са страхливи и предпазливи или ги гони адски безумния глад
След първото замятане установих, че има доста малки кръвожадни кефали
Ха сефте

Начина на закачане на рибата съм го тренирал поне милион пъти
Всичко хубаво, но това местенце ми беше като детска градина. Сложих 2-ка Аглия и рибите спряха да се закачат
Почнах да крача нагоре срещу течението.

В едни треви гледам тая буба :

Не бях виждал такава, та реших да си я снимам за архива си
Настаних се пак на един плитък и широк бързей и с второ мятане "бум" :

Те толкова голям :

Доста добре нагълтал и зашил се :

Извадих още една такава педарка и реших да заложа на воблерче на Jaxon.
Почнаха се удари след удари ма куките на "гоблерчеето" идваха малки - проблем, който го отстраних вече.
Инак измъкнах 2 педарки такива :

По едно време така притъмня, че Слънцето за плаж изчезна. Задаваха се облаци откъм Хасково

Реших да побързам с краченето и се скрих на един хубав вир, под едни дървета. Е поваля колкото да не е без хич.
Там сложих Джако воблерче - М серия. Ударих един кефал сигурно 40 + санта, но при борбата ми се откачи
....
Тия малки воблери, с тия малки куки...- ужас. Добра борба беше : с пръвоначален мощен удар и взимане на 10 метра аванс.
Гегата огъната, но държи на напъна на рибата
КЕФ голям.
Там тия кефали са си живи борци !!!
С бате Vid си чукнахме среща на гьола и той реши да помята там :

Част от слуката му беше една морунагова шкурка 420 грама и няколко откачени големи скобарови шкурки , а на брат му един кефал малко над 500 грама - все на блесни 3-ти номер :

След като преслушахме и тоя вир се насочихме надолу по течението, към един голям вир, на който съм ходил точно преди 10 години. Пристигайки там установх, че коритото доста е изтъняло и се е заровило през годините с баластра.
А преди време човек можеше да се удави там и да го отнесе водата.
Там на Аглия 2-ка ги почнах ей такива..Абе КЕФали :

През 15 минути по един по-едър.
...и този си е имал случка с бракота май

Там успях да ковна на Аглията някаква огромна риба. Каква беше не видях.
То не бяха аванси и мощни рънове срещу течението. За съжаление рибата се откачи преди да я видя и още ме е яд,
щот не видях каква беше, но беше неконтролируем боец и забележете, не тръгна да се спасява по течението, а срещу течението нагоре
Имах и 2 подгонвания на големи скобари, но само до там, не се зашиха за мое съжаление.
Измъкнах още един,два такива и стана време за тръгване, че път ни чакаше отново :

Мога да кажа, че това ми беше първият истински КЕФалски риболов на лайт версия.
КЕФ отвсякъде !
Постоянно мигриращите скобари също ми напълниха душата !!
Красоти колкото си искаш в "Долината на широките гащи"
Та така закрих аз риболова !!!

Да ама неJettroniX написа:Остана ми само един ден за риболов преди забраната и реших, че няма да я бъде раутата![]()

След съботният обилен обяд реших да "изпъна кръста" на леглото и да се отдам на големи риби ама в съня

ПО едно време в просъница чувам, че ми звъни GSM-а и едвам отварям очи да видя кой е. За моя изненада беше Vid

След като стана ясно, че никъде не "дава" батката ме покани да направим един излет на река ........

Тя си е типично кефалска река. Срещат се още уклей, скобар,морунаж и мряна. Други риби не знам някой да е улавял там.
Набързо се "осеферих", взех раницата и лекия спининг и слезнах да го чакам до блока ми. След като се натоварихме аз, той и брат му, отпрашихме.
По пътя бе обсъден всеки един водоем, покрай който минавахме. Изводите бяха, че преди време всички сме имали хубави моменти на тях, но в сегашно време никой не се похвали с някаква особена слука

За дестинацията стана ясно, че всеки път преди забраната бате Vid и брат му ходят там да дърпат т.нар. "шкурки" - големи скобарища и морунаги , на блесна с Лайт спинингите

Пристигнахме в района, някъде към 3 часа следобед. На реката, бате Vid ми направи "Коледен" подарък. Един спининг на Тубертини с акция до 60 грама, който става на 2,70м и на 2,40м - травел версия. Баш, като за такъв приходящ/пътуващ човек като мен

Благодаря ти за подаръка батка още един път !!!

Набърже сглобихме леките шибучки, пошегувахме се, че Godfather-a го е запукал адския дъжд на Гарваново, а при нас си пече Слънце като за плаж и се разделихме - аз тръгнах нагоре по течението, а те с брат му надолу.
На 50 метра от сбора, застанах на това разкошно местенце :

Викам си :
"- Ей ся, няма начин вече, да не сефтосам Тубертини Сейката с някой кефалец" - лайт спининга дето си заприходих.
На първата проводка реших да проверя има ли дребни риби и как е аджеба положението -дали са страхливи и предпазливи или ги гони адски безумния глад

Ха сефте

Начина на закачане на рибата съм го тренирал поне милион пъти

Всичко хубаво, но това местенце ми беше като детска градина. Сложих 2-ка Аглия и рибите спряха да се закачат

Почнах да крача нагоре срещу течението.

В едни треви гледам тая буба :

Не бях виждал такава, та реших да си я снимам за архива си

Настаних се пак на един плитък и широк бързей и с второ мятане "бум" :

Те толкова голям :

Доста добре нагълтал и зашил се :

Извадих още една такава педарка и реших да заложа на воблерче на Jaxon.
Почнаха се удари след удари ма куките на "гоблерчеето" идваха малки - проблем, който го отстраних вече.
Инак измъкнах 2 педарки такива :

По едно време така притъмня, че Слънцето за плаж изчезна. Задаваха се облаци откъм Хасково

Реших да побързам с краченето и се скрих на един хубав вир, под едни дървета. Е поваля колкото да не е без хич.
Там сложих Джако воблерче - М серия. Ударих един кефал сигурно 40 + санта, но при борбата ми се откачи

Тия малки воблери, с тия малки куки...- ужас. Добра борба беше : с пръвоначален мощен удар и взимане на 10 метра аванс.
Гегата огъната, но държи на напъна на рибата

Там тия кефали са си живи борци !!!
С бате Vid си чукнахме среща на гьола и той реши да помята там :

Част от слуката му беше една морунагова шкурка 420 грама и няколко откачени големи скобарови шкурки , а на брат му един кефал малко над 500 грама - все на блесни 3-ти номер :

След като преслушахме и тоя вир се насочихме надолу по течението, към един голям вир, на който съм ходил точно преди 10 години. Пристигайки там установх, че коритото доста е изтъняло и се е заровило през годините с баластра.
А преди време човек можеше да се удави там и да го отнесе водата.
Там на Аглия 2-ка ги почнах ей такива..Абе КЕФали :

През 15 минути по един по-едър.
...и този си е имал случка с бракота май

Там успях да ковна на Аглията някаква огромна риба. Каква беше не видях.
То не бяха аванси и мощни рънове срещу течението. За съжаление рибата се откачи преди да я видя и още ме е яд,
щот не видях каква беше, но беше неконтролируем боец и забележете, не тръгна да се спасява по течението, а срещу течението нагоре

Измъкнах още един,два такива и стана време за тръгване, че път ни чакаше отново :

Мога да кажа, че това ми беше първият истински КЕФалски риболов на лайт версия.
КЕФ отвсякъде !

Красоти колкото си искаш в "Долината на широките гащи"

Та така закрих аз риболова !!!

Последно промяна от JettroniX на Пон Юни 17, 2013 7:54 pm, променено общо 1 път.

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Страхотен репортаж и още по - страхотни риПки! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!