За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

За или не, на референдума - ядрена енергетика в Б-я

За:
48
28%
Не:
60
35%
Не мога да преценя:
8
5%
Строеж на допълнителни мощности в Козлодуй:
37
22%
Нова централа в Белене:
17
10%

Общо гласове: 170

Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Мнение от kita20008969 »

Vid написа:
Хора, какво ще правим за в бъдеще не зная, но крайно време е да спрем това ебаване и тази гавра, която си правят шепа хора с нас.... Точната дума е геноцид на нацията.... Дали да не ги обесим публично на жълтите павета?, ама преди това трябва да излезем от евросъюза.
Перфектно казано.Аз лично, нямам претенции кое да е първо и кое второ........
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Vid написа:Те това е най големия абсурд :lol: Защо правим референдум за АЕЦ Белене, след като сега става ясно, че тази централа въобще не ни е нужна, нито е нужен тока от нея на комшиите ни?? .... Точната дума е геноцид на нацията.....
Много си прав в разсъжденията си но да вземат дружно да обяснят на хората ония двамата червени ......серго и р.овч. защо драпат да се построи Белене и да се заробим с милярди дългове, които да връщат и децата ни. Ако това не е геноцид срещу българския народ здраве му кажи :evil: :axe:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Игрички за парички - ето го отговора. А децата им в чужбина.
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Ама ич не е така....най-евтиня ток е от Козлудуй, който захранва приблизително 40% на страната. Какво му е на АЕЦ - Белене? Вие си държите за тецовете с въглища и скъпите волтаци, от които половината ги спират временно...

Истината е, че българина не е не е в състояние да отличи и най-наглата лъжа и буквалната подигравка с неговата интелигентност.....
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Те и с волтаиците се заиграха и затова отново ще ги пуснат.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

preparatos написа:Ама ич не е така....най-евтиня ток е от Козлудуй, който захранва приблизително 40% на страната. Какво му е на АЕЦ - Белене? Вие си държите за тецовете с въглища и скъпите волтаци, от които половината ги спират временно...
Няма проблеми за волтаиците и вятъра,обаче
НЕКА от Козлудуй ний да го ползваме и плащаме,а другия да си го изнасят ве.
А то - обратното,чи къ да стане ?Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Е, ти па, енергийната мафия на борсата ли да я пратим, нали и тя "деца" храни....:)
Може би, за да НЕ пречи държавната АЕЦ на частните електроцентрали (в това число и Хамерикнаските), а?!
Олигархията, мафията, ама ич, нямат намерение да подобрява живота на българина. Ама защо да го подобряват живота бре, като това кранче си капе или направо тече...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас :idea: ), т.е. не се използват на 100 % през цялата година :idea: , но се плащат само от потребителя, щот няма по принцип от кои друг джоб да излезе.... След 15 години като се закрие Козлодуй (без да се изгради 7-ми ядрен блок и нов блок в ТЕЦ-2, като алтернатива) и не се построят нови енергопроизводства да ви питам на чия кълка ще почиваме... на олигархията на Бобов дол ли или на хАмерикаснката, пък и на ЗЕЛЕНАТА може :lol: Как да е, ще поживеем и ще видим :roll:
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас :idea: ), т.е. не се използват на 100 % през цялата година :idea: , но се плащат само от потребителя, щот няма по принцип от кои друг джоб да излезе.... След 15 години като се закрие Козлодуй (без да се изгради 7-ми ядрен блок и нов блок в ТЕЦ-2, като алтернатива) и не се построят нови енергопроизводства да ви питам на чия кълка ще почиваме... на олигархията на Бобов дол ли или на хАмерикаснката, пък и на ЗЕЛЕНАТА може :lol: Как да е, ще поживеем и ще видим :roll:
Гендо, как вървят нещата в та държава, чудя се дали след 15г. ще ни има като държава.....
Смятам, приоритетите понастоящем и парите които трябва да се вложат, изключват изцяло нови енергийни мощности..., поне на този етап от деградацията на държавата ни.
Ако ме разбираш правилно, кВо искам да кажа. Че сега, не мога да се покажа на терасата и даже да простра пране, щото все са на кюмюр и такъв смог е налегнал провинцията, че не е истина.... Чак не може да се диша навън зимно време. Вече се върнахме в 19-ти век, след 15г. може да сме в 15-ти век и да четем на свещи :lol:
Та, за какво са ни нови енергийни мощности? Отговори ми. Има ли икономика която да потребява този ресурс? Смяташ ли, че след 15 г. ще има такава? Мислиш ли, че Б-я ще стане супер индустриална държава, каквато никога не е била?
И защо всички ние трябва да се заробим и да платим 20 млр. лв. за следващите 20г. за нещо което не ни е нужно, за да могат оне кат р.овч. да откраднат половината????
Знаеш ли, че ако те 20 млр. бъдат вкарани реално в икономиката и бизнеса сега, наистина ще вземем да мръднем напред......

п.п. И аз като теб бях един луд ентусиаст като студент, кога бях на 20г....., ама пораснах...
Поздрави приятелю, може да не оправим държавата, ама риби ще си ловим :lol:
Последно промяна от Vid на Чет Мар 28, 2013 12:20 am, променено общо 1 път.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Гендо, как вървят нещата в та държава, чудя се дали след 15г. ще ни има като държава.....
Смятам, приоритетите понастоящем и парите които трябва да се вложат, изключват изцяло нови енергийни мощности..., поне на този етап от деградацията на държавата ни.
Батка работата ич не е зелена и кафява... То до тогава я камилата, я камиларя... Виждате, че след СИВ (Съвета за икономическа взаимопомощ), по времето на комунисткия управленчески модел...и вече новите настъпили демократични реалности, дето настъпиха в последствие (Как ще ги стигнем?) страната върви към центъра на Планетата 8) Аз к'вот мога ще помогна, но след време (10-15 години) всичко ще е на друго ниво. Енергията движи прогреса и живота в новото съверемие - няма к'во да си кривим душата. Истината от нашата просешка тояга вече е дали изобщо да правим нещо тука в тая страна или само на гастербайтери, гурбетчии и туризъм да се разчита :rolleyes: Ще поживеем и ще видим, но пак повтарям 12000 MW не са на 100% разположение - (60-макс 70) % от тях са ;) Не ми се пише за евентуални стачки в мините и такива в Украйна породени от Газпром...
П.П. : Уф не ми говори за кюмбета с кюмур, че днес слизах покрай джунгал мааале и са надишах с отрови дет ги дишам на забора в ТЕЦ-а кат праим газанализ :lol:
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

JettroniX написа:Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас :idea: ), т.е. не се използват на 100 % през цялата година :idea: , но се плащат само от потребителя, щот няма по принцип от кои друг джоб да излезе.... След 15 години като се закрие Козлодуй (без да се изгради 7-ми ядрен блок и нов блок в ТЕЦ-2, като алтернатива) и не се построят нови енергопроизводства да ви питам на чия кълка ще почиваме... на олигархията на Бобов дол ли или на хАмерикаснката, пък и на ЗЕЛЕНАТА може :lol: Как да е, ще поживеем и ще видим :roll:
Че, какво лошо има да си внасяме ток от съседите(вероятно и по-иефтинко), като и почти всичко останало,което внасяме и сега, като суровини и стоки за потребление, ?!
С тази разлика, че ще си спестим складирането на ядрени отпадъци, нещо много НЕбезобидно и скъпо... и за това най-старателно премълчавано от всички радетели за нова АЕЦ......що си мислите, че Германия си закрива централите?
Поразровете малко в нета колко и къде са им депата за радиоактивния отпадък, под кои градове се намират, и колко скъпо струва съхранението и прочеее........а, и въобще защитниците на ядрената енергетика замислят ли се колко нелепо звучат, като възхваляват технологии от преди повече от 70 години ?
Все си мисля, че след 15-ина година, нито колите ще са на бензин/дизел/газ, нито електричеството ще е от ядрени централи, поне не в онези държави, които имаме да настигаме с има няма стотина години и те така!
А, че колективно безотговорни другари, като Р.Овч, Сериьожа Димитриевич и още куп известни и не толкова герои от водевила АЕЦ Белене драпат със зъби и нокти да осигурят висок стандарт и луксозен начин на живот за около още 50-ина години на внуци и правнуци си с този проект е повече от очевадно!
п.п.Алолоууу, хасковлийчетата, ко съ оплаквате от пушекот бре?
Имате си реки, язовири и въобще куп места де да избегате, а и най-важното ветрец дето да ви обдухва зимъскъ пушеците му разни, ами я де да се оплача, като живея на най-ниската точка на шоплука, дето почти целото зимъ не подухва грам ветрец и мъглата не се вдига, а и у моето мааала(нема и 5км. до Парламенто инЪк) нивгаш не е имало ни ТЕЦ, ни газз, ни дявол и всичко е на кюмюр и дръве от чука си и време, а за капак тази зима едни съседи изгориха къде два-триийс кубика ТРАВЕРСИ :shock: ни мога ви опиша за ква смрад иде реч.......и вий шъ ми се оплаквате, алолоууу :mrgreen: :lol:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Jechev написа: Че, какво лошо има да си внасяме ток от съседите(вероятно и по-иефтинко), като и почти всичко останало,което внасяме и сега, като суровини и стоки за потребление, ?!
Ами то и да внасяме от де....? Там в Мала Азия има още време докът построят толкова, че да изнасят - спейшъл за Абсурдистан ;)
Има нови технологии за намаляване на коефициента на обема на ядрения отпадък след експолатация и в последствие неговото съхранение, дори използване му повторно. Няма спор скъпи са тия неща, но ефективни и рационални.
Германците не се уплашиха от Фукушима, по тоя казус, трябва стабилно лоби за продажба на нови технологии ;)
Трябваше още след аварията в Три Май Айлънд или Чернобил да се откажат всички (в целия Свят) от тия енергопроизводства, даже Иран или такива фанатици ;) Живеем в страна далеч от "Г8" и я караме как можем, но според мен не е нужно да васалстваме както е било само преди век и няколко години ;)
Ония убавци, които спомена и аз не ги обичам - ама хич.... :D
Новата ЯЕЦ е още гьол и нов вид риба се завъди там - сомшаранпрасе - 50см 30 кила :lol:
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не си прав, ама ич.. Няма да ти отговоря тук, ще поспорим, кога се видим на следващия си съвместен риболов...
Ще ти кажа и кога ще се оправим - кога тоя гаден наглец р.овч. ще бъде обесен на жълтите павета ведно със съратниците си... и целия народ ще гледа тоя сеир. Тогава все де се мислят за недосегаеми ще се стреснат и ще се замислят кое е по ценно - милиардите пара спечелени на гърба на обикновените български хорица или животеца?
Ама, това за да се случи, трябва да си направим едно референдумче - да бъдем или не в евросъюза? Аз лично не съм видял неква файда от това че сме в евросъюза. А... да, единствения ни плюс е, че можем да пътуваме навсякъде само с лична карта...., ако имаме парички да пътуваме де.. Ама циганите го правят и без парички, да вземем пример от тях :lol: и да бягаме от тук кат дявол от тамян.....
А, знаете ли кво слушам по новините сега - оне бойко-борисовци дето убиха все в държавата в последните 4-ри години, сега са лидери в кампанията и обещават и обещават....... Ако не се махна от тук, ще помоля най учтиво някой колега да ми даде един пистолет за да се застрелям, щото тая демагогия и цинизъм вече ми е трудно да я понеса.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Ще ти кажа и кога ще се оправим - кога тоя гаден наглец р.овч. ще бъде обесен на жълтите павета ведно със съратниците си... и целия народ ще гледа тоя сеир...
:lol: Първо бой с камъни и тояги и след т'ва сеира :lol:
Изображение
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Абсолютно против.Не искам децата ми да са длъжници цял живот(20 милиарда лева два пъти външния дълг сега) на Русия .Не искам децата ми да живеят под опастност от ядрен апокалипсис справка Чернобил и Япония(не ми се мисли щом в най технологично развитата нация гръмна реактора какво би станало със сделаните за СИВ Руски реактори)също не се имам за по тъп от средно статистически немец където ги спират.С още две централи тока няма да поевтинее както не поевтиня сега когато спряха сумати мощтности защото няма какво да правят произведения в момента ток.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”