Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Модератор: dantho.mihov
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Перфектно казано.Аз лично, нямам претенции кое да е първо и кое второ........Vid написа:„
Хора, какво ще правим за в бъдеще не зная, но крайно време е да спрем това ебаване и тази гавра, която си правят шепа хора с нас.... Точната дума е геноцид на нацията.... Дали да не ги обесим публично на жълтите павета?, ама преди това трябва да излезем от евросъюза.
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Много си прав в разсъжденията си но да вземат дружно да обяснят на хората ония двамата червени ......серго и р.овч. защо драпат да се построи Белене и да се заробим с милярди дългове, които да връщат и децата ни. Ако това не е геноцид срещу българския народ здраве му кажиVid написа:Те това е най големия абсурдЗащо правим референдум за АЕЦ Белене, след като сега става ясно, че тази централа въобще не ни е нужна, нито е нужен тока от нея на комшиите ни?? .... Точната дума е геноцид на нацията.....

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- Модератор
Игрички за парички - ето го отговора. А децата им в чужбина.
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Ама ич не е така....най-евтиня ток е от Козлудуй, който захранва приблизително 40% на страната. Какво му е на АЕЦ - Белене? Вие си държите за тецовете с въглища и скъпите волтаци, от които половината ги спират временно...
Истината е, че българина не е не е в състояние да отличи и най-наглата лъжа и буквалната подигравка с неговата интелигентност.....
Истината е, че българина не е не е в състояние да отличи и най-наглата лъжа и буквалната подигравка с неговата интелигентност.....
-
- Модератор
Те и с волтаиците се заиграха и затова отново ще ги пуснат.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Няма проблеми за волтаиците и вятъра,обачеpreparatos написа:Ама ич не е така....най-евтиня ток е от Козлудуй, който захранва приблизително 40% на страната. Какво му е на АЕЦ - Белене? Вие си държите за тецовете с въглища и скъпите волтаци, от които половината ги спират временно...
НЕКА от Козлудуй ний да го ползваме и плащаме,а другия да си го изнасят ве.
А то - обратното,чи къ да стане ?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Е, ти па, енергийната мафия на борсата ли да я пратим, нали и тя "деца" храни....
Може би, за да НЕ пречи държавната АЕЦ на частните електроцентрали (в това число и Хамерикнаските), а?!
Олигархията, мафията, ама ич, нямат намерение да подобрява живота на българина. Ама защо да го подобряват живота бре, като това кранче си капе или направо тече...

Може би, за да НЕ пречи държавната АЕЦ на частните електроцентрали (в това число и Хамерикнаските), а?!
Олигархията, мафията, ама ич, нямат намерение да подобрява живота на българина. Ама защо да го подобряват живота бре, като това кранче си капе или направо тече...
Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас
), т.е. не се използват на 100 % през цялата година
, но се плащат само от потребителя, щот няма по принцип от кои друг джоб да излезе.... След 15 години като се закрие Козлодуй (без да се изгради 7-ми ядрен блок и нов блок в ТЕЦ-2, като алтернатива) и не се построят нови енергопроизводства да ви питам на чия кълка ще почиваме... на олигархията на Бобов дол ли или на хАмерикаснката, пък и на ЗЕЛЕНАТА може
Как да е, ще поживеем и ще видим 

- Vid
- кандидат преподавател
Гендо, как вървят нещата в та държава, чудя се дали след 15г. ще ни има като държава.....JettroniX написа:Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас), т.е. не се използват на 100 % през цялата година
, но се плащат само от потребителя, щот няма по принцип от кои друг джоб да излезе.... След 15 години като се закрие Козлодуй (без да се изгради 7-ми ядрен блок и нов блок в ТЕЦ-2, като алтернатива) и не се построят нови енергопроизводства да ви питам на чия кълка ще почиваме... на олигархията на Бобов дол ли или на хАмерикаснката, пък и на ЗЕЛЕНАТА може
Смятам, приоритетите понастоящем и парите които трябва да се вложат, изключват изцяло нови енергийни мощности..., поне на този етап от деградацията на държавата ни.
Ако ме разбираш правилно, кВо искам да кажа. Че сега, не мога да се покажа на терасата и даже да простра пране, щото все са на кюмюр и такъв смог е налегнал провинцията, че не е истина.... Чак не може да се диша навън зимно време. Вече се върнахме в 19-ти век, след 15г. може да сме в 15-ти век и да четем на свещи

Та, за какво са ни нови енергийни мощности? Отговори ми. Има ли икономика която да потребява този ресурс? Смяташ ли, че след 15 г. ще има такава? Мислиш ли, че Б-я ще стане супер индустриална държава, каквато никога не е била?
И защо всички ние трябва да се заробим и да платим 20 млр. лв. за следващите 20г. за нещо което не ни е нужно, за да могат оне кат р.овч. да откраднат половината????
Знаеш ли, че ако те 20 млр. бъдат вкарани реално в икономиката и бизнеса сега, наистина ще вземем да мръднем напред......
п.п. И аз като теб бях един луд ентусиаст като студент, кога бях на 20г....., ама пораснах...
Поздрави приятелю, може да не оправим държавата, ама риби ще си ловим

Последно промяна от Vid на Чет Мар 28, 2013 12:20 am, променено общо 1 път.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Батка работата ич не е зелена и кафява... То до тогава я камилата, я камиларя... Виждате, че след СИВ (Съвета за икономическа взаимопомощ), по времето на комунисткия управленчески модел...и вече новите настъпили демократични реалности, дето настъпиха в последствие (Как ще ги стигнем?) страната върви към центъра на ПланетатаVid написа:Гендо, как вървят нещата в та държава, чудя се дали след 15г. ще ни има като държава.....
Смятам, приоритетите понастоящем и парите които трябва да се вложат, изключват изцяло нови енергийни мощности..., поне на този етап от деградацията на държавата ни.

П.П. : Уф не ми говори за кюмбета с кюмур, че днес слизах покрай джунгал мааале и са надишах с отрови дет ги дишам на забора в ТЕЦ-а кат праим газанализ

Че, какво лошо има да си внасяме ток от съседите(вероятно и по-иефтинко), като и почти всичко останало,което внасяме и сега, като суровини и стоки за потребление, ?!JettroniX написа:Тия 12000 MW не са баш реални - това е ОБЩА ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ (като крушките за осветление у вас), т.е. не се използват на 100 % през цялата година
С тази разлика, че ще си спестим складирането на ядрени отпадъци, нещо много НЕбезобидно и скъпо... и за това най-старателно премълчавано от всички радетели за нова АЕЦ......що си мислите, че Германия си закрива централите?
Поразровете малко в нета колко и къде са им депата за радиоактивния отпадък, под кои градове се намират, и колко скъпо струва съхранението и прочеее........а, и въобще защитниците на ядрената енергетика замислят ли се колко нелепо звучат, като възхваляват технологии от преди повече от 70 години ?
Все си мисля, че след 15-ина година, нито колите ще са на бензин/дизел/газ, нито електричеството ще е от ядрени централи, поне не в онези държави, които имаме да настигаме с има няма стотина години и те така!
А, че колективно безотговорни другари, като Р.Овч, Сериьожа Димитриевич и още куп известни и не толкова герои от водевила АЕЦ Белене драпат със зъби и нокти да осигурят висок стандарт и луксозен начин на живот за около още 50-ина години на внуци и правнуци си с този проект е повече от очевадно!
п.п.Алолоууу, хасковлийчетата, ко съ оплаквате от пушекот бре?
Имате си реки, язовири и въобще куп места де да избегате, а и най-важното ветрец дето да ви обдухва зимъскъ пушеците му разни, ами я де да се оплача, като живея на най-ниската точка на шоплука, дето почти целото зимъ не подухва грам ветрец и мъглата не се вдига, а и у моето мааала(нема и 5км. до Парламенто инЪк) нивгаш не е имало ни ТЕЦ, ни газз, ни дявол и всичко е на кюмюр и дръве от чука си и време, а за капак тази зима едни съседи изгориха къде два-триийс кубика ТРАВЕРСИ

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Ами то и да внасяме от де....? Там в Мала Азия има още време докът построят толкова, че да изнасят - спейшъл за АбсурдистанJechev написа: Че, какво лошо има да си внасяме ток от съседите(вероятно и по-иефтинко), като и почти всичко останало,което внасяме и сега, като суровини и стоки за потребление, ?!

Има нови технологии за намаляване на коефициента на обема на ядрения отпадък след експолатация и в последствие неговото съхранение, дори използване му повторно. Няма спор скъпи са тия неща, но ефективни и рационални.
Германците не се уплашиха от Фукушима, по тоя казус, трябва стабилно лоби за продажба на нови технологии

Трябваше още след аварията в Три Май Айлънд или Чернобил да се откажат всички (в целия Свят) от тия енергопроизводства, даже Иран или такива фанатици

Ония убавци, които спомена и аз не ги обичам - ама хич....

Новата ЯЕЦ е още гьол и нов вид риба се завъди там - сомшаранпрасе - 50см 30 кила

- Vid
- кандидат преподавател
Не си прав, ама ич.. Няма да ти отговоря тук, ще поспорим, кога се видим на следващия си съвместен риболов...
Ще ти кажа и кога ще се оправим - кога тоя гаден наглец р.овч. ще бъде обесен на жълтите павета ведно със съратниците си... и целия народ ще гледа тоя сеир. Тогава все де се мислят за недосегаеми ще се стреснат и ще се замислят кое е по ценно - милиардите пара спечелени на гърба на обикновените български хорица или животеца?
Ама, това за да се случи, трябва да си направим едно референдумче - да бъдем или не в евросъюза? Аз лично не съм видял неква файда от това че сме в евросъюза. А... да, единствения ни плюс е, че можем да пътуваме навсякъде само с лична карта...., ако имаме парички да пътуваме де.. Ама циганите го правят и без парички, да вземем пример от тях
и да бягаме от тук кат дявол от тамян.....
А, знаете ли кво слушам по новините сега - оне бойко-борисовци дето убиха все в държавата в последните 4-ри години, сега са лидери в кампанията и обещават и обещават....... Ако не се махна от тук, ще помоля най учтиво някой колега да ми даде един пистолет за да се застрелям, щото тая демагогия и цинизъм вече ми е трудно да я понеса.....
Ще ти кажа и кога ще се оправим - кога тоя гаден наглец р.овч. ще бъде обесен на жълтите павета ведно със съратниците си... и целия народ ще гледа тоя сеир. Тогава все де се мислят за недосегаеми ще се стреснат и ще се замислят кое е по ценно - милиардите пара спечелени на гърба на обикновените български хорица или животеца?
Ама, това за да се случи, трябва да си направим едно референдумче - да бъдем или не в евросъюза? Аз лично не съм видял неква файда от това че сме в евросъюза. А... да, единствения ни плюс е, че можем да пътуваме навсякъде само с лична карта...., ако имаме парички да пътуваме де.. Ама циганите го правят и без парички, да вземем пример от тях

А, знаете ли кво слушам по новините сега - оне бойко-борисовци дето убиха все в държавата в последните 4-ри години, сега са лидери в кампанията и обещават и обещават....... Ако не се махна от тук, ще помоля най учтиво някой колега да ми даде един пистолет за да се застрелям, щото тая демагогия и цинизъм вече ми е трудно да я понеса.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Vid написа:Ще ти кажа и кога ще се оправим - кога тоя гаден наглец р.овч. ще бъде обесен на жълтите павета ведно със съратниците си... и целия народ ще гледа тоя сеир...

Абсолютно против.Не искам децата ми да са длъжници цял живот(20 милиарда лева два пъти външния дълг сега) на Русия .Не искам децата ми да живеят под опастност от ядрен апокалипсис справка Чернобил и Япония(не ми се мисли щом в най технологично развитата нация гръмна реактора какво би станало със сделаните за СИВ Руски реактори)също не се имам за по тъп от средно статистически немец където ги спират.С още две централи тока няма да поевтинее както не поевтиня сега когато спряха сумати мощтности защото няма какво да правят произведения в момента ток.