Риболов на лефери

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов на лефери

Мнение от Тошето »

radoadvokat написа:Като чета постовете на някой колеги се триумя аз там ли съм бил не съм ли? За Аладжата, де! Едните викат, че я скъсват, другите, че десет лодки били капо!!! Аз пък си мисля " и двете дядо попе, и двете"
Инак аз съм от тези дето четът, и за това си имам основателна причина. Но не ми се обяснява, едва ли някой ще вдене!

Ииии поздрав за всички които си мислят, че като ти се качат на воблера и ще хванат. И на оня десетия дето девет лодки пред него влачат север юг, той решава, че неговите риби са на изток запад!
:D :D :D :partyman:
За да поискаш, трябва да дадеш
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Ми той човека е с трактора оре нивата :D
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

lefera1 написа:Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц
Прав си колега. Най вероятно се дължи на факта, че льоферите са бързооборотна стока :) а като прибавиш и приятелите, чудя се как въобще стигат до мивката :)
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

lefera1 написа:Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц
Ето ти една ,на първите :

Изображение
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

А ето и една на последните :D

Изображение
везенково
новобранец
новобранец

Мнение от везенково »

Докато не падне температурата около 24 градуса няма да пускам лодка, воблери те им падна боята от разходки,. Две седмици поред ги разкарвам от Болшивик до Германката, от Черноморец до Поморие , на 1.2 м, на 2 м, на 4,6,8 ,10 м по рифове по ставрови банки с карти,без карти НИЩО. Имам един оранжев риб , хората помислиха че съм спасителната служа , а аз троля за риба .
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

те и ИАМА имат оранжев РИБ,в него ли си? :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Нищо лично към никой колега и много ви уважавам...но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка? :lol: Гледах снимки и четох и разглеждах но не се сдържах..хахаха..Наслука ви желая и дано срещнете истински лефер.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ivalpetkov написа:но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка?
Някой сме виждали http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=120" onclick="window.open(this.href);return false;

И какво като сме виждали???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
zhikata
новобранец
новобранец

Мнение от zhikata »

Човека може би визира лефери в България.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

zhikata написа:Човека може би визира лефери в България.
Е надявам се да ни покаже, какво е лефер!!! Иначе и аз показах два от миналата година!!!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

zhikata написа:Човека може би визира лефери в България.

Именно това визирам.Болшинството 90 % от хората хващат .снимат и показват разни анемични мишоци по педя и половина демек лефери имало...Това имах в предвид :) говоря за тези хванати в Българската част на Черно море.Аз нямам снимки на нашенски лефер иначе има снимки в интернет много на вносен но случайно съм виждал какво представлява-всичко друго но не и това по снимките на повечето колеги тук.В нашето море достига до 3 рядко и 4 кг...за разлика от вносния достигащ до 14 кг.Аз снимки върху скарата не ям.Добрия показва как би трябвало да изглежда този добитък.който похапва паламуд в нашата акватория.Айде останете си със здраве и си хващайте "леферите"... :lol:Знам знам какво ме чака-поне десет човека ще ревнат сега срещу мен-все видни Леферджийски капацитети дето всеки ден с Лефери се борят.бла бла бла....но колеги бъдете честни поне пред себе си...за това кое е Лефер и кое не е Лефер с голямо главно Л. :yawinkle: И като хванете и снимате такъв от тази година тук в нашето море вече може смело и гордо да го лепнете тука на снимка...да гледаме ние непросветените и да цъкаме с език. :) Недейте се сърдете сега за думите ми като бебета ами помислете малко.И дано се случи да се хванат такива класни риби и при нас :) Всичко останало под това заглавие по горе си е чист спам и чесане на езици рибарски лакърдии и разтягане на локуми подкрепени със снимчици с педарки.Тя темата така озаглавена не става ясно кои точно лефери визира-вносни или български но все пак става въпрос за Лефери.Знам-нашите Лефери са Лефери родени и расли в криза....за това са малко кекави но чак пък толкоз Ей тука има един дето и той сигурно е вносен но все пак да се добие представа http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 9&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ivalpetkov - пич,не си прав.
Много БГ лефери са показвани във форума.
Значи - Лефер е риба над 500 гр,нали?
От кило нагоре вече е гофан,абе пак ЛЕФЕЕР де ама баш такова.

Ако наистина настояваш,при следващото ми свободно време ще те затрупам
със снимков материал от последните 2-3г.
Не са мои хванати - на познати са,ама това чудо си го има в наши води,
даже и в момента. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Кире..прав си.Не ме разбирай погрешно.Мисълта ми е-нека да снимаме и показваме лефери а не едър чернокоп.Това е.Разбира се че го има и в нашето море.И за това съм съгласен.Разбира се .че се хваща.И тук съм съгласен.Но основната ми мисъл е да се показват класни риби а не каквото ни падне.Не споря за нищо.Успокойте се.Радвам се на слуката на всички колеги и говоря с закачка и с най-добри чувства.Дано не се засегне някой.Писах-не се сърдете.Просто казвам това което мисля и знаете какво е то по този въпрос.И това 500 грама малко ми се струва малко но карай...да върви лафа защото спокойно мога да му кажа и чернокоп и няма да е грешка просто въпрос на название и всеки му казва като си иска и най-вече както би му се искало.Такава рибка поднесена ми като порция в ресторантс гръмкото Лефер отпред би била смешка ако не бе и последвала сметката за плащане в последствие което ще ме накара да плача. Дали е Лефер.чернокоп или както такивата кат нас му викат Гофан-това е една и съща риба.Така ли е? така е и това е Pomatomus saltatrix.В енциклопедиите пише...в Черно море Леферът започва от 1 и достига до 3 кг.Сега плюс минус някой друг грам-няма да го мерим със златарски везни.Същото е положението при паламуда-не може да си хващаш циганчици и да ги праскаме .снимаме и постваме под гръмкото Паламуд.Или и тука греша?Това не е спор а повод само за размисъл.За мене въпроса е приключен..Няма нужда от снимки. :yawinkle: Нали сме рибари-вярваме си.... :lol: Щом кто искате лефери им казвайте.Съгласен съм и мир да има...
Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 1:01 am, променено общо 6 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”