Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Риболов на лефери
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов на лефери
radoadvokat написа:Като чета постовете на някой колеги се триумя аз там ли съм бил не съм ли? За Аладжата, де! Едните викат, че я скъсват, другите, че десет лодки били капо!!! Аз пък си мисля " и двете дядо попе, и двете"
Инак аз съм от тези дето четът, и за това си имам основателна причина. Но не ми се обяснява, едва ли някой ще вдене!
Ииии поздрав за всички които си мислят, че като ти се качат на воблера и ще хванат. И на оня десетия дето девет лодки пред него влачат север юг, той решава, че неговите риби са на изток запад!

За да поискаш, трябва да дадеш
Ми той човека е с трактора оре нивата 

Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц
- radoadvokat
- ще става разбирач
Прав си колега. Най вероятно се дължи на факта, че льоферите са бързооборотна стокаlefera1 написа:Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц

Ето ти една ,на първите :lefera1 написа:Толкова много лефери и нито една снимка. Цццццц

За да поискаш, трябва да дадеш
А ето и една на последните 

Докато не падне температурата около 24 градуса няма да пускам лодка, воблери те им падна боята от разходки,. Две седмици поред ги разкарвам от Болшивик до Германката, от Черноморец до Поморие , на 1.2 м, на 2 м, на 4,6,8 ,10 м по рифове по ставрови банки с карти,без карти НИЩО. Имам един оранжев риб , хората помислиха че съм спасителната служа , а аз троля за риба .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
те и ИАМА имат оранжев РИБ,в него ли си? 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ivalpetkov
- разбира нещата
Нищо лично към никой колега и много ви уважавам...но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка?
Гледах снимки и четох и разглеждах но не се сдържах..хахаха..Наслука ви желая и дано срещнете истински лефер.

Някой сме виждали http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=120" onclick="window.open(this.href);return false;ivalpetkov написа:но -Хора вие Лефер виждали ли сте въобще през живота си как изглежда освен може би на снимка?
И какво като сме виждали???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Човека може би визира лефери в България.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Е надявам се да ни покаже, какво е лефер!!! Иначе и аз показах два от миналата година!!!zhikata написа:Човека може би визира лефери в България.
- ivalpetkov
- разбира нещата
zhikata написа:Човека може би визира лефери в България.
Именно това визирам.Болшинството 90 % от хората хващат .снимат и показват разни анемични мишоци по педя и половина демек лефери имало...Това имах в предвид

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ivalpetkov - пич,не си прав.
Много БГ лефери са показвани във форума.
Значи - Лефер е риба над 500 гр,нали?
От кило нагоре вече е гофан,абе пак ЛЕФЕЕР де ама баш такова.
Ако наистина настояваш,при следващото ми свободно време ще те затрупам
със снимков материал от последните 2-3г.
Не са мои хванати - на познати са,ама това чудо си го има в наши води,
даже и в момента.
Много БГ лефери са показвани във форума.
Значи - Лефер е риба над 500 гр,нали?
От кило нагоре вече е гофан,абе пак ЛЕФЕЕР де ама баш такова.
Ако наистина настояваш,при следващото ми свободно време ще те затрупам
със снимков материал от последните 2-3г.
Не са мои хванати - на познати са,ама това чудо си го има в наши води,
даже и в момента.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ivalpetkov
- разбира нещата
Кире..прав си.Не ме разбирай погрешно.Мисълта ми е-нека да снимаме и показваме лефери а не едър чернокоп.Това е.Разбира се че го има и в нашето море.И за това съм съгласен.Разбира се .че се хваща.И тук съм съгласен.Но основната ми мисъл е да се показват класни риби а не каквото ни падне.Не споря за нищо.Успокойте се.Радвам се на слуката на всички колеги и говоря с закачка и с най-добри чувства.Дано не се засегне някой.Писах-не се сърдете.Просто казвам това което мисля и знаете какво е то по този въпрос.И това 500 грама малко ми се струва малко но карай...да върви лафа защото спокойно мога да му кажа и чернокоп и няма да е грешка просто въпрос на название и всеки му казва като си иска и най-вече както би му се искало.Такава рибка поднесена ми като порция в ресторантс гръмкото Лефер отпред би била смешка ако не бе и последвала сметката за плащане в последствие което ще ме накара да плача. Дали е Лефер.чернокоп или както такивата кат нас му викат Гофан-това е една и съща риба.Така ли е? така е и това е Pomatomus saltatrix.В енциклопедиите пише...в Черно море Леферът започва от 1 и достига до 3 кг.Сега плюс минус някой друг грам-няма да го мерим със златарски везни.Същото е положението при паламуда-не може да си хващаш циганчици и да ги праскаме .снимаме и постваме под гръмкото Паламуд.Или и тука греша?Това не е спор а повод само за размисъл.За мене въпроса е приключен..Няма нужда от снимки.
Нали сме рибари-вярваме си....
Щом кто искате лефери им казвайте.Съгласен съм и мир да има...

Последно промяна от ivalpetkov на Нед Авг 24, 2014 1:01 am, променено общо 6 пъти.