попчета 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Re: попчета 2014

Мнение от rikitikitavi »

КИРО написа:
rikitikitavi написа:Морска богомолка
:lol: - Я ми я нарисувай бре,ба си стръвито туй..... :lol:
http://melitab.wordpress.com/2010/04/01 ... ogomolka2/" onclick="window.open(this.href);return false;
- е туй( ама нашите са маленко по-дребни)
Последно промяна от rikitikitavi на Вто Апр 15, 2014 8:26 am, променено общо 1 път.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

Че това е онуй дето много хапи ве.
Ама излизаха при t 25* доколкото се сещам,
къде ги набара по това време?

И махни последното тире от линка,че излизат други неща. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Балъка
новобранец
новобранец

Мнение от Балъка »

Поради липса на стръв , ще ползваме каквото има.... :D
Последно промяна от Балъка на Вто Апр 15, 2014 2:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Хъ! :shock:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

на това дето тук му викат "астахос" или нещо подобно, в Гърция се казва на омар-а или лобстер-а и се произнася "астакОс". това на снимката по-горе на гръцки се казва "каравИда" и е вид деликатес по таверните, обикновено печено или пържено или само месото. съответно малкото на тази твар се нарича "каравидАки" е може би най-масовата любителска стръв - продава се във всеки риболовен магазин. тук напоследък (нали сме аборигени) гледам го продават на рибната борса на цена .... като на скаридите. не е истина... колко сме зле. също така рибата, която в Гърция и котките не ядат - средиземноморски (бял) сафрид, дребна скумрия (кольОс), сардина, дребна салпа (пълен боклук), се продават у нас на цени абсурдни за Гърция, при това вече почти вмирисани.. и народа лапа ли лапа "вносна прясна" риба.. а Гърция ей къде е. да не е Япония или Нова Зеландия?! спекулата тук няма никога да умре - душичката ни го иска някак си.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

господин "факир", нещо не ми се нрави в поста ви ама не ми се прави труда да намеря кое е.

пп темата се измести малко в страни ама то така някога става като не се знаят някой неща. Това дето го продават в момента за астрахос на борсата има от много години (над 30) българското име морска богомолка.Колкото и страно да беше за мене хората видяли ме да хващам рибите и тези на които споделих питаха само за стървта. Това беше грешния въпрос-на буната всички попитани от мен рибари ловяха на нея.Ама не им кълвеше.
Него ден попчето искаше закачане на опашката на обратно-да се разперят крачетата,искаше много тънка флорокарбонова мисина,искаше много дребни куки(един огромен лихнус се откачи във въздуха от тях), леко 18грамово олово и постоянно планиране на стръвта без да се мърда оловото от дъното.
Гюмюша пък налиташе като обезумял на чипарето и ако попчетата се назлъндисваха щях да покажа много от него. Изкарах десетина за пробата.
Иларията пък беше стресирана от прозрачната вода и при успокояване енергично ровеше по дъното за нещо си. За нея беше подходящо пък такъмче с много лека плувка и малко облаче от смляни богомолки за успокоение и захранка.За стръв пък искаше обелена опашка от богомолка.
Това е от мене
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Доста изчерпателно, благодаря! Въпросът за стръвта никак не беше погрешен, а разяснението - крайно необходимо. ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

rikitikitavi написа:
. Това дето го продават в момента за астрахос на борсата има от много години (над 30) българското име морска богомолка.Колкото и страно да беше за мене хората видяли ме да хващам рибите и тези на които споделих питаха само за стървта. Това беше грешния въпрос-на буната всички попитани от мен рибари ловяха на нея.Ама не им кълвеше.
ЧАКАЙ малко ве Ники.
Те ти го астакоса
Изображение

Те ти богомолката дето я показваш
Изображение

Имат разлика ве.
Изображение

Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

ами той fakir човека ясно е казал е става въпрос за друга бира демег Гърция друго море риби и термени
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Киро, извинявам се ама нямах време да търся точна снимка. Затова и писах, че нашите са по-дребни от тази на линка. Смятам,мн че темата тръгна в кофти насока. Моля те разчисти което сметнеш за нужно.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Според мен астакоса много повече прилича на "сухоземната"богомолка,просто Ники е сложил погрешна снимка.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

rikitikitavi написа:Киро, извинявам се ама нямах време да търся точна снимка. Затова и писах, че нашите са по-дребни от тази на линка. Смятам,мн че темата тръгна в кофти насока. Моля те разчисти което сметнеш за нужно.
Кое му е грешното ве - уточняваме една стръв просто.
Набарал си нова стръв,и то успешна - мерака ни е да се запознаем с нея.
И второто - тук съм никой,обикновен потребител. :wink:
Изображение

Балъка
новобранец
новобранец

Мнение от Балъка »

Аз използвам за стръв каквото имам,то попчето е като прасето яде всичко,само да я има,май е още студена водата......
gogo71
новобранец
новобранец

Мнение от gogo71 »

прав е колегата и на сланина съм ловил само времето да е подходящо
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес на вълнолома кило и половина кая,много слабо.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”