Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

toci23 написа: :rolleyes: Ехее 23г. :lol: току що спечели втората бутилка елексир :drinkers: на 35 съм и съм постигнал съвършенство в риболова на мирни риби -с трофеи за които хората мечтаят :mrgreen: Точно поради тази причина се устремявам към риболова на сом :idea: Изобщо не ми пука да питам и разпитвам -за неща и тънкости които не зная за този риболов,а и малко хора имат време да са целогодишно на вода като мен :wink: Наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Е,щом си успял макар и с мирни риби при които Трофеите са също толко трудни,както и при сома,значи неправилно съм те преценил! :oops: :cry: Щом си успял с мирните риби,значи си направил нещо Перфектно от край до край за да ги привлечеш,та си напред с материала и философията в риболова на Големи! :wink: :drinkers: Остава само да влезеш сам с лодката по нощите да кльонкаш и ще усетиш съвсем друга тръпка! :wink: :drinkers:

"и съм постигнал съвършенство в риболова на мирни риби -с трофеи за които хората мечтаят "-Тоци23!-Много ми допада това изречение в което има самочувствие на успял риболовец и най-важното не се притеснява да го каже! :rolleyes: Евала,така се действа без свян,когато има причина за самочувствието! :drinkers: Уважавам и харесвам успялите в риболова,защото знам че треа да вложиш сърце и душа за това! :wink: :drinkers:
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

Troli Rapala написа:
lubozet написа:Ице не сме от срамежливите,и да звънна какво нищо не е имало нищо не ставало и край,КОМБИНА :?: :?: :idea: :idea: .Полицаят само да излезе на вън от стаята и ги вижда.
Е,ти кво очакваш,че като ревнеш тука и нещата ще се оправят ли? :shock: :rolleyes: От твоето реване ефекта е нулев,та по-добре недей да си даваш зор! :mrgreen: Ако наистина искаш да протестираш има хиляда начина да смачкаш "оня страшен стрелец"! :wink: Отидете пет човека,даже ме извикай и мен,па да видим как ше ни застреля некой минзухар! :mrgreen: Стената не е и няма да бъде никога на Майка му! :wink: :drinkers:
О не Саше не съм от тези които циврят :wink: просто Ицето писа че стреляли някъде :shock: :shock: , и аз писах как стреляли :D :D :D
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

Извинявам се че излизам от темата.Нема да се повтори.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lubozet написа: О не Саше не съм от тези които циврят :wink: просто Ицето писа че стреляли някъде :shock: :shock: , и аз писах как стреляли :D :D :D
Имам вила и роднини в Малки Воден и Бориславци,та тайни няма за мен стига да попитам случайно местните! :wink: Логистично ми е кофти тоя язовир,иначе щех да съм там всеки уикенд!Говорих си две вечери с разни местни бекове и изобщо не споменаха некво ченге или друг "страшен" обект около Стената дет да стреля и заплашва "неканените гости",иначе щях да му обърна специално внимание! :idea: Там на местна почва нема скрито-покрито и кога бракото пръдне,мога да разбера у София ако се напъна и питам главния клюкар! :wink: Ако некой се осмели да стреля,ще стане верно кат каубойски филм! :wink: Та твоята визия е малко далечна,а Ицето не го знам за кви разкази пише,фантастични или криминални? :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lubozet написа:Извинявам се че излизам от темата.Нема да се повтори.
Спокойно,идеален си Петров! :idea: Все пак е Зима/Пролет/ и треа да мине време до сезона,че тогава всички сме гроб и тишина Бъчварова! :drinkers:
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

Troli Rapala написа:
lubozet написа: О не Саше не съм от тези които циврят :wink: просто Ицето писа че стреляли някъде :shock: :shock: , и аз писах как стреляли :D :D :D
Имам вила и роднини в Малки Воден и Бориславци,та тайни няма за мен стига да попитам случайно местните! :wink: Логистично ми е кофти тоя язовир,иначе щех да съм там всеки уикенд!Говорих си две вечери с разни местни бекове и изобщо не споменаха некво ченге или друг "страшен" обект около Стената дет да стреля и заплашва "неканените гости",иначе щях да му обърна специално внимание! :idea: Там на местна почва нема скрито-покрито и кога бракото пръдне,мога да разбера у София ако се напъна и питам главния клюкар! :wink: Ако некой се осмели да стреля,ще стане верно кат каубойски филм! :wink: Та твоята визия е малко далечна,а Ицето не го знам за кви разкази пише,фантастични или криминални? :mrgreen:
Става въпрос за кпп на стената ЧЕ ТАМ СА ПОЛИЦАЙ ТЕ , А иначе ми дреме какво имаш и от къде си :drinkers: :drinkers: и как ще пръцкаш и сереш.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Никой ли не се е пускал още.. :mrgreen: ..Сънувах, че взел да се събужда...щот сънувал бяла риба със хайвер... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

yco написа:Никой ли не се е пускал още.. :mrgreen: ..Сънувах, че взел да се събужда...щот сънувал бяла риба със хайвер... :lol:
Не. Обаче стягам инвентара.
Скъсявам три от кльонковете, че ми идват дълги за "Уфимката" :wink:
Ицо, опитвал ли си да ловиш на кльонк с плувка?
Може тази година да опитам. Струва ми се, че ще има екшън с така построена линия.
Колко грама плувка трябва да сложа на 105гр. олово, така че хем стръвта да не я потапя, хем сома да не усеща голямо съпротивление?
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Димане, чета те с удоволствие и ме радват такива хора, като теб.
Така, че пиши... Троли е малко нервен, ама като не фатя му се отразява....

P.S. Това го бях написал преди да питаш, но ще ти отговоря след малко.. :D
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Разсъждения без опит -специално за Диман.. :D

Теорията на Н.Г. е (физичен закон), че колкото е по-тясно оловото и разпределено по-равномерно е по-добре. Сиреч съпротивлението на обема му се "отвява" повече при късите и дебели олова, отколкото на тънките- същото се отнася и за дебелината на линията.... :wink:
Относно плувките съм си взел две, дето се продават и приличат на топки за тенис...150 и 200 грама, но не съм ги тествал. Сигурен съм, че има файда в тях, ако са добре балансирани за леко взимане. Щото сома си е като другите риби-види ли зор-плюе.
Предимството им още е, че можеш да ги пуснеш, като втора въдица на няколко метра зад лодката-за сомове флегматици. :lol: .(те са най-големите)... :lol:
Но на колко метра и при какъв вятър не ми е ясно.
Ти ще се досетиш, но тя във всеки случай е по-плитката въдица със сигурност. :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Та да допълня, на умните въпроси се отговаря умно, на тъпите -тъпо...
Последният път, като си говорихме с Н.Г. го накарах да ми притегли
оловото дето слага. Отговори ми, че не знае колко е тежко, но го
притегли и каза -46 грама е едното, а използва 3-и = 138... :wink:
Ами това е..,но са разположени по далече от стъвта и не му се отвяват, дори и във вятър.
Като го срещните, питайте го и той ще си изкара въдицата и ще видите това, което съм описал-той не крие нищо...Дори ако кльонката неправилно ще ви настигне и ако му позволите ще ви покаже.... :D
Така е настигнал по вода на времето Петьо Жишев А. и го е научил да кльонка, дори му е подарил един кльонк да се учи...
Разказа е следният:
Н.Г.
Що не ме питаш, аз толкова хора съм научил, а се мъчиш.. :lol: .
Петьо отговорил:
- Беше ми неудобно...
Та този човек (Петьо.Ж.А.) след това държи рекорда за най-много уловени сомове над 70 кила, ама не е в първите от подписа ми.
За него ще пиша друг път...за двата 3-и метрови изтървани... :lol:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Въпрос.....Ясно е че като му дойде времето ще ми покажете.....но до тогава,Аз като кльонкам с моите кльонкове-вдигам риби (както показах снимки в другия форум) и казахте че са сомове,вдигат се до стръвта стоят там секунди и изчезват на долу-тропна пак и пак се връщат ,Но не взимат,това означава ли че тропам правилно :lol: или просто тропам.Друг е въпроса че и монтажите са били грешни :roll: като тропам ми харесва звука-всеки кльонк ми вади различен звук,а като си пусна клип с хубаво кльонкане(като на Н.Г. клипа) ми се струва различен звука :( :lol: През ден слизам на морето да тренирам-че няма кво да правя-и там хората дето не разбират казват че е супер звука :lol: :lol: :lol: ама мен това не ме топли :lol: :mrgreen:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Тоци, никой не знае, какво е правилното кльонкане. Има няколко въпроса на които трябва да си отговорим:
Сома се активира и атакува при шум, дори и от весла на лодка- вярно.
Кльонка му подсказва за натрапник-враг - вярно.
Кльонка му подсказва за храна -вярно.
Кльонка му подсказва за полов конкурент -вярно.
Ами това е....Някой ако измисли друга причина, ще ми е интересно... :wink: :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Ся като се появи Бурията от М.Воден..и ще стане интересно. :lol: ..ама каква канджа има на синджир-направо си умрях от смях. :lol: ..мислех я за котва... :lol: :lol:
Троли...продаваш ли я...?....с един от карбонарите, че тях не съм ги чувал... :lol:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Като казваш канджа ....... ни канджа имам в лодката нито въжета,а и парашут трябва да си взема-колко да е голям парашута за надувна лодка 3.00-3.60м. че да забавя горе долу при вятър?
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”