Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг около Плевен.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг около Плевен.
Пле'ен да'ге - обран бостан! За цял следобед само две щуцки и то бебета. Но пък си покъсах на воля, не че съм изненадан, предвид ландшафта. 

Имайки предвид количеството на загубите, които претърпях, чак ми е трудно да повярвам, че някой се е опитвал да търмъчи, но честно казано не се сещам за какво друго може да се ползва долния монтаж.
Не зням куката колко нули е, но за сравнение - оловото е 20 гр., а плетеняка е поне 0,30.

Имайки предвид количеството на загубите, които претърпях, чак ми е трудно да повярвам, че някой се е опитвал да търмъчи, но честно казано не се сещам за какво друго може да се ползва долния монтаж.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
На мен с Пантерката ми се получава доста по-професионално. Мрянката беше прецизно затърмъчена по гръбната перка, без поражения върху тялото.
Още едно окопирано място - бластиерата на Ореховица. Поради обсадата хвърлях от едно място с 30-40 м излаз. 12,30-15.30 ч. Дъжд през цялото време. Попър, блесна, воблер без резултат. На джиг частичен успех с един маник, които се откачи. Никой от не извади риба на десетките тапи околовръст.
После се прехвърлих на Искър (15.30-16.30) със смяна на екипировката за клен, но отново нямах успех.
После се прехвърлих на Искър (15.30-16.30) със смяна на екипировката за клен, но отново нямах успех.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, колеги! Тези дни успях да направя няколко есенни излета.

Естествено на река Вит по най-близките до мен места. Първия беше доста емоционален със задоволителен брой риби, но размера съвсем не от желания. Под 20см. предпочитаха Smith Camion magnum sr, а над 20см. налитаха стръвно на Chubby 38f.

Доста активни и настървени бяха и естествено на другия ден нямаше как да пропусна отново да ги тормозя. Отидох на същите места, а от рибите нямаше и помен. Врътнах си едно капо и си тръгнах. Пропуснах два дни и пак там, но отново отсъстваха. Смених бързея с една лащава малко по надолу и се почна, но вече предпочитаха миноучета. По-активните налитаха на Chubby minnow 35sp, а по-едрички предпочитаха L-minnow 44.

Въпреки не трофейните си размери се оказаха доста борбени и се получи отново емоционален излет в есенен стил.
Засега литровките си остават мираж.

Естествено на река Вит по най-близките до мен места. Първия беше доста емоционален със задоволителен брой риби, но размера съвсем не от желания. Под 20см. предпочитаха Smith Camion magnum sr, а над 20см. налитаха стръвно на Chubby 38f.

Доста активни и настървени бяха и естествено на другия ден нямаше как да пропусна отново да ги тормозя. Отидох на същите места, а от рибите нямаше и помен. Врътнах си едно капо и си тръгнах. Пропуснах два дни и пак там, но отново отсъстваха. Смених бързея с една лащава малко по надолу и се почна, но вече предпочитаха миноучета. По-активните налитаха на Chubby minnow 35sp, а по-едрички предпочитаха L-minnow 44.

Въпреки не трофейните си размери се оказаха доста борбени и се получи отново емоционален излет в есенен стил.
Засега литровките си остават мираж.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Тази седмица успях да направя два излета. Единия капо, другия без малко капо. Голямо търсене ги търсех клендаците накрая ги набарах под едни дървета.

Реката е пълна със скобар, и ми се струва, че клена постоянно се мести избягвайки скобарските пасажи. Първо Camion-a ги намери:

А след него Chubby-то вдигна размера над 30см. с две риби и филма приключи.

Иначе забелязах на няколко места мухари да ги дърпат в добро темпо, но рибите бяха по 10/15см.
Така Октомври си замина с добри излети, но без трофей, дано Ноември бъде благосклонен с някоя 50-ка.
Поздрави!

Реката е пълна със скобар, и ми се струва, че клена постоянно се мести избягвайки скобарските пасажи. Първо Camion-a ги намери:

А след него Chubby-то вдигна размера над 30см. с две риби и филма приключи.

Иначе забелязах на няколко места мухари да ги дърпат в добро темпо, но рибите бяха по 10/15см.
Така Октомври си замина с добри излети, но без трофей, дано Ноември бъде благосклонен с някоя 50-ка.
Поздрави!
Неделя 30.10 Байкал. 10-14 ч. Силен западен вятър без шанс за разумен риболов. Единствено на джиг можеше да се риболовства. Пълна нула. Към 12 по-утихна вятъра, но се запази резултата.
- Прикачени файлове
-
- 20161030_121316.jpg (211.86 KiB) Преглеждано 3121 пъти
-
- ще става разбирач
излета е от миналата седмица мястото р.Златна панега,Удариха 2 клена единия от които е добър поне за мен
Ударите бяха на воблер към блесните нямаха никакъв интерес.Предният път като идвах печеше слънце видях добри риби но хванах само 1 малко кленче а сега беше облачно и успях да хвана.Доволно ми е
Смених доста воблери но ударите бяха само на yu zuri

заимало са е едно немане
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Тоя от литровките.
-
- ще става разбирач
Да литровка.Лошото е че за последните 2 години това ми е най големия.Направи ми впечатление че преди това като ходих в слънчево време с хвърлянето виждах как рибите се изстрелват към воблера но почна ли да навивам още с първото разиграване на воблера и кленовете бягаха като от акулаfreeman.bg написа:Тоя от литровките.

заимало са е едно немане
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Честита баба Марта, колеги!
Днес, първи март, хубаво време, почивка съм и имам нов такъм за тестване. Просто нямаше как да не се завлека за риба. Ще се джигва но къде? Естествено домързя ме да ида до Дъбника и избрах най-близката точка с бели риби, а именно язовирите в Кайлъка.
Ето и такъма за тестване

Още с първите хвърляния нещо ме взе, раздруса два пъти и линията олекна, ядосвайки се че неможах да засека хубаво почнах да обирам бързо и то пак удари и отпусна. Втория път така ме изненада, че даже и нямах опит за засичане. Почнах да обикалям и един костур се озова на силикона.

След него си останах само с обикалянето, докато не реших, че ще направя последно замятане и си тръгвам.
Хвърлям, почвам да прибирам с два оборота през четири секунди и изведнъш нещо засекох и линията олекна. Чудейки се кво става, обирам и изведнъж въдицата се сгъна. Аз съм на два метра отфесен бряг със сгъната въдица и нямам кеп. Изведнъж зад мен чувам спирачки (оказа се колега който ми е видя сгънатата на геврек въдица). Веднага извади кеп, а животното не се показва. след няколко разходки из язовира и взимайки доста влакно вече се измори. Обаче се оказа, че е толстолоб. Беше се зашил странично на устата. Около нас стана голяма патардия. Колоездачи спират, коли спират абе панаир. Измерих го точно един метър, килата сигурно са над 10.

Такъмчето въпреки, че е доста елегантно се указа железарка.
Gad Chaser 236 4-18. Shimano Rarenium 3000sfb и осем жилен плетеняк Daiwa размер 1. Всички интриги бяха все на тоя белия силикон дето не му знам името и 12гр. глава.
Днес, първи март, хубаво време, почивка съм и имам нов такъм за тестване. Просто нямаше как да не се завлека за риба. Ще се джигва но къде? Естествено домързя ме да ида до Дъбника и избрах най-близката точка с бели риби, а именно язовирите в Кайлъка.
Ето и такъма за тестване

Още с първите хвърляния нещо ме взе, раздруса два пъти и линията олекна, ядосвайки се че неможах да засека хубаво почнах да обирам бързо и то пак удари и отпусна. Втория път така ме изненада, че даже и нямах опит за засичане. Почнах да обикалям и един костур се озова на силикона.

След него си останах само с обикалянето, докато не реших, че ще направя последно замятане и си тръгвам.
Хвърлям, почвам да прибирам с два оборота през четири секунди и изведнъш нещо засекох и линията олекна. Чудейки се кво става, обирам и изведнъж въдицата се сгъна. Аз съм на два метра отфесен бряг със сгъната въдица и нямам кеп. Изведнъж зад мен чувам спирачки (оказа се колега който ми е видя сгънатата на геврек въдица). Веднага извади кеп, а животното не се показва. след няколко разходки из язовира и взимайки доста влакно вече се измори. Обаче се оказа, че е толстолоб. Беше се зашил странично на устата. Около нас стана голяма патардия. Колоездачи спират, коли спират абе панаир. Измерих го точно един метър, килата сигурно са над 10.

Такъмчето въпреки, че е доста елегантно се указа железарка.
Gad Chaser 236 4-18. Shimano Rarenium 3000sfb и осем жилен плетеняк Daiwa размер 1. Всички интриги бяха все на тоя белия силикон дето не му знам името и 12гр. глава.
- batvanko1
- ще става разбирач
Имал съм и аз такива приятни изненади само че на друг язовир. Стой сега та гледай колко джигисти ще се нкочолят на кайлъшкия в търсене на бяла и костур и косейки като бесни селяни.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
-
- ще става разбирач
Борка дано тази година все така да ти вървиfreeman.bg написа:Честита баба Марта, колеги!
.

заимало са е едно немане
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
А мерси.
-
- ще става разбирач
Колеги искам да пробвам пъстървата на р.Златна Панега но незнам местата.Може ли да ме насочите около кои села да си опитам късмета.
заимало са е едно немане
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От Луковит нагоре посока София, където си харесаш. Разклона за Тодоричене, Петревене, Румянцево, Златна панега... Спираш край пътя и почваш да мяташ! 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."