Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2015
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2015
Вчера на Черноморец 3 риби след много чакане.Имаше и други колеги,но не мисля,че се извадиха повече от 6-7 риби общо.
Днес нова проба.Кълване 6.30,което проспах и това беше до обед.Отново има извадени не повече от 3 риби.Информацията ми е до обед,но не смятам,че нещо се е променило след това.Обмислям нова атака утре,но мотивацията ми никаква я няма вече
.Дано съм бил полезен.
п.п. Специална молба към колегите,които посещават това място(а и не само).Момчета моля ви събирайте си поне вестниците.След като на мен и жена ми не ни тежи да пълним торби с всякакви боклуци,не вярвам,че е толкова трудно поне да си смачкате вестника и да го изхвърлите в кофата за боклук,която е на не повече от 50м от колата ви.
Днес нова проба.Кълване 6.30,което проспах и това беше до обед.Отново има извадени не повече от 3 риби.Информацията ми е до обед,но не смятам,че нещо се е променило след това.Обмислям нова атака утре,но мотивацията ми никаква я няма вече

п.п. Специална молба към колегите,които посещават това място(а и не само).Момчета моля ви събирайте си поне вестниците.След като на мен и жена ми не ни тежи да пълним торби с всякакви боклуци,не вярвам,че е толкова трудно поне да си смачкате вестника и да го изхвърлите в кофата за боклук,която е на не повече от 50м от колата ви.
Вчера покиснах малко на Петрол. От 16 до 17:20-30 нямах пипане освен попчета колкото пръста ми. А и 1-2 по-добри барбуна. После явно мина пасаж и дръпнах едно парче към 350 грама и една педарка, след това до 19, пак слабо. Малките попета много хищни лапаха куката че им излизаше през окото... Оцелелите - обратно, умрелите на една котка. 

-
- вече хвърля и на тежко
За колегите от Бургас и региона,тази вечер ми казаха,че на шофьорският плаж тия дни са се хващали прилично количество платерина,по 50,60 бройки.Така,че който не го мързи,да отиде да пробва.
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

-
- новобранец
С малко закъснение.Неделя на Кранево следобед класическо капо.Понеделник Бяла "прокуратурата"сутринта от 6,30 до 9 две барбуни.По думите на двама от местните не пипнели до 08.30 рибата я няма.Така и направиха и аз след тях.
Днес от 6:00 до 8:00, илария не излезе, само едно попче и няколко "досадни" лапини, на които този път съм благодарен защото ме спасяваха от време на време от скуката.
-
- разбира нещата
Вчера в жегата на 4 -та буна от 17.30 до 20.30 никой не извади риба.На моите пръчки само малки попчета, върнати в морето да пораснат! Рибата я има, но не кълве/ За справка вижте снимките на Баретата от раздела за подводен риболов: без завист - само фактология!/.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- новобранец
Днес на камъните до южния плаж (Варна) от 6:30 - 9:00 отървах капото с една двойка иларии (24 cm). Повечето колеги до 9:00 бяха без уловена илария.
Според някои колеги липсата на риба( от една седмица вътре в пристанището и от 3-4 дена пред вълнолома) може да се дължи на армадата военни кораби в пристанището. Днес сутринта те се изнесоха и ако не се върнат до утре ще имаме някаква база за сравнение.
Според някои колеги липсата на риба( от една седмица вътре в пристанището и от 3-4 дена пред вълнолома) може да се дължи на армадата военни кораби в пристанището. Днес сутринта те се изнесоха и ако не се върнат до утре ще имаме някаква база за сравнение.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Събота и неделя съм на къмпинг Силистар.Некви насоки евентуално...... 

Въпреки, че два дена илария не съм видял някой да хване, днес по обяд на десетина петнадесет метра от брега се завъртяха петнадесеттина риби, плуващи в горните слоеве на водата, дори се заиграха на повърхността, което означава, че рибата е тук. Не съм много вещ в рболова на кефаловите/втора година го практикувам, докато съм на почивка/, но аз ги търсся на дъно, а не само аз и всички останли които са покрай мен. Та си мисля дали риболова на дъно просто в случая не е грешна стратегия? Имам още три дена за риболов и ще се радвам ако някой ми даде съвет.
Опитай бомбарда.То няма кой знае какви варианти.Макар,че все още е рано за бомбардата,но знае ли човек.Опити му е майката
Става и на плувка....
Днес ударих капото. Около мен хората хванаха по няколко барбуна, а илария отново не излезе. Другото по-интересно нещо беше една видра която се въртеше на до брега. Не бях виждал до сега видра в морето. Мисля си дали тя не е причината да няма риба.
Иначе благодаря на колегите за съветите, ще видя за утре дали ще мога да променя нещо.
Иначе благодаря на колегите за съветите, ще видя за утре дали ще мога да променя нещо.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
докато не и премине нагона за плющене няма да почне да яде
-
- разбира нещата
Има ги видрите, колега!
Миналата година на 4-та буна ми свали 2 заргана от бомбардата!
Вероятно се сърди, че му намаляваме дажбата!

Миналата година на 4-та буна ми свали 2 заргана от бомбардата!

Вероятно се сърди, че му намаляваме дажбата!

-
- разбира нещата
Още нещо да допълня от пресата, цитирам:redovi555 написа:докато не и премине нагона за плющене няма да почне да яде
"Най-много обаче рибарите хващат в мрежите си попчета. Според тях се очаква много добър улов и от август морето ще ври от паламуд, лефер, чернокоп, сафрид. Причината за това е сравнително хладната морска вода през юни, което е дало възможност на хайвера добре да се хване."