Кефалови 2015

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
icakinen
новобранец
новобранец

Re: Кефалови 2015

Мнение от icakinen »

Вчера на Черноморец 3 риби след много чакане.Имаше и други колеги,но не мисля,че се извадиха повече от 6-7 риби общо.
Днес нова проба.Кълване 6.30,което проспах и това беше до обед.Отново има извадени не повече от 3 риби.Информацията ми е до обед,но не смятам,че нещо се е променило след това.Обмислям нова атака утре,но мотивацията ми никаква я няма вече :).Дано съм бил полезен.
п.п. Специална молба към колегите,които посещават това място(а и не само).Момчета моля ви събирайте си поне вестниците.След като на мен и жена ми не ни тежи да пълним торби с всякакви боклуци,не вярвам,че е толкова трудно поне да си смачкате вестника и да го изхвърлите в кофата за боклук,която е на не повече от 50м от колата ви.
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

Вчера покиснах малко на Петрол. От 16 до 17:20-30 нямах пипане освен попчета колкото пръста ми. А и 1-2 по-добри барбуна. После явно мина пасаж и дръпнах едно парче към 350 грама и една педарка, след това до 19, пак слабо. Малките попета много хищни лапаха куката че им излизаше през окото... Оцелелите - обратно, умрелите на една котка. :)
:)
Момчил Димитров
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Момчил Димитров »

За колегите от Бургас и региона,тази вечер ми казаха,че на шофьорският плаж тия дни са се хващали прилично количество платерина,по 50,60 бройки.Така,че който не го мързи,да отиде да пробва.
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото :(
niko_taisan
новобранец
новобранец

Мнение от niko_taisan »

С малко закъснение.Неделя на Кранево следобед класическо капо.Понеделник Бяла "прокуратурата"сутринта от 6,30 до 9 две барбуни.По думите на двама от местните не пипнели до 08.30 рибата я няма.Така и направиха и аз след тях.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Днес от 6:00 до 8:00, илария не излезе, само едно попче и няколко "досадни" лапини, на които този път съм благодарен защото ме спасяваха от време на време от скуката.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Вчера в жегата на 4 -та буна от 17.30 до 20.30 никой не извади риба.На моите пръчки само малки попчета, върнати в морето да пораснат! Рибата я има, но не кълве/ За справка вижте снимките на Баретата от раздела за подводен риболов: без завист - само фактология!/.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
panayot petrov
новобранец
новобранец

Мнение от panayot petrov »

Днес на камъните до южния плаж (Варна) от 6:30 - 9:00 отървах капото с една двойка иларии (24 cm). Повечето колеги до 9:00 бяха без уловена илария.

Според някои колеги липсата на риба( от една седмица вътре в пристанището и от 3-4 дена пред вълнолома) може да се дължи на армадата военни кораби в пристанището. Днес сутринта те се изнесоха и ако не се върнат до утре ще имаме някаква база за сравнение.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Събота и неделя съм на къмпинг Силистар.Некви насоки евентуално...... :fishing3:
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Въпреки, че два дена илария не съм видял някой да хване, днес по обяд на десетина петнадесет метра от брега се завъртяха петнадесеттина риби, плуващи в горните слоеве на водата, дори се заиграха на повърхността, което означава, че рибата е тук. Не съм много вещ в рболова на кефаловите/втора година го практикувам, докато съм на почивка/, но аз ги търсся на дъно, а не само аз и всички останли които са покрай мен. Та си мисля дали риболова на дъно просто в случая не е грешна стратегия? Имам още три дена за риболов и ще се радвам ако някой ми даде съвет.
icakinen
новобранец
новобранец

Мнение от icakinen »

Опитай бомбарда.То няма кой знае какви варианти.Макар,че все още е рано за бомбардата,но знае ли човек.Опити му е майката
stelab
новобранец
новобранец

Мнение от stelab »

Става и на плувка....
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Днес ударих капото. Около мен хората хванаха по няколко барбуна, а илария отново не излезе. Другото по-интересно нещо беше една видра която се въртеше на до брега. Не бях виждал до сега видра в морето. Мисля си дали тя не е причината да няма риба.
Иначе благодаря на колегите за съветите, ще видя за утре дали ще мога да променя нещо.
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

докато не и премине нагона за плющене няма да почне да яде
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Има ги видрите, колега! :D
Миналата година на 4-та буна ми свали 2 заргана от бомбардата! :shock:
Вероятно се сърди, че му намаляваме дажбата! :mrgreen:
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

redovi555 написа:докато не и премине нагона за плющене няма да почне да яде
Още нещо да допълня от пресата, цитирам:
"Най-много обаче рибарите хващат в мрежите си попчета. Според тях се очаква много добър улов и от август морето ще ври от паламуд, лефер, чернокоп, сафрид. Причината за това е сравнително хладната морска вода през юни, което е дало възможност на хайвера добре да се хване."
:fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”