Риболовно състезание naRiba.com ГРЕБЕН КАНАЛ - 12.09.2015

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболовно състезание naRiba.com ГРЕБЕН КАНАЛ - 12.09.201

Мнение от кирил великий »

Аз искам да попитам в неделя дали някой е останал да лови на Канала, за да знам дали е имало по-сериозни риби да клъвнат? Да речем събота голямата риба е била стресирана и най-едрата уловена е няма две кила. Та в неделя дали е имало по-едри риби да кълват или единствената едра риба са толстолопи...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Аз лових в неделя и риболова беше супер. От 7 до 12:00 имам около 7 кг каракуда + 1 толуп около 2.5 кг. Всичко уловено на мач, като бях метнал и на фидер с царевица, но през цялото време имах само 1 каракуда.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Значи на мача си имал по-голям успех, ако стръвта и на мача ти е била царевица, то резултата е интересен? А толупчето на какво ти удари, колега. Нещо тапа с пружина със захранка или...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

Като за първо състезание при мен излагацията беше пълна.1сектор 24 място.Риболов само на късо,но моите къси останаха в къщи.Подготовката беше за риболов до важетата,тежка храна,глина с торен,лепен бял ,за 4 часа нито едно пипане.Докато си наблюдавах ваглера с неистово очакване да изчезне,наблюдавах колегите около мен ,двама на ляво идвама на дясно,при тях също кълване на мачовете нямаше.Които се усети по рано да лови на късо направи по добър риболов.Аз с истичане на времето реших да спася капото и си разглобих седмицата и хванах едно кленче и едно уклеиче.50гр.102 място.Времето се смили над нас ,бе прекрасно за риболов предвид ,че го даваха да вали.За догодина и късите пръчки и рехава храна и повече късмет и сме 50 места напред.
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

dimmitov написа:Колкото повече се различават правилата от тези на федерацията ,токова повече хора ще са недоволни.Защото в крайна сметка виждаш какви хора участват.Ако миналата година съотношението между аматьори и ПРО (състезатели) беше 50/50 , то тази ми се струваше че беше 80/20 а дори може да е било и 90/10 в полза на Про състезателите! Приличаше ли ви тазгодишното състезание на аматьорско? Аз поне за тази година не се сещам за по силно състезание от това с изключение на републиканското.И ако не беше съвпаднало със световното щеше да е още по силно.Така че на тези състеазния участват основно ПРО състезатели и едва ли ще приемат радушно едно предложение за 6 часово състезание.
Ако ми кажеш какво е ПРО състезател за теб може и да ти разбера мнението/коментара. Като се има в предвид че нито един от състезателите НЕ Е ПРО!
Ако правелно сте разбрали- ПРО идва от английският език PRO-PROFESIONAL. Сред нашите драги състезатели ПРО НЯМА! Има хора които разбират от риболов но това не ги прави ПРО. Разбирасе всеки има различна представа. Но това че се класирал на две или повече състезания не го прави ПРО. Нищо лично към никой.

П.П колкото повече ПРО състезатели толкова по добре.

Поздрави
GooD luck ~ HaVe FuN
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Няма смисъл от по дълга сесия от 4 часа ,аз след 4 часа взиране в плувката и ми се замаи погледа ,все пак това е състезание и не може да си позволиш да се разсейваш,да си правиш паузи и т.н както на свободен риболов.Но все пак може да се пусне една анкета и да се реши 4 или 5 часа да бъде тура.Поздрави :)
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

alankulu1987 написа:Аз лових в неделя и риболова беше супер. От 7 до 12:00 имам около 7 кг каракуда + 1 толуп около 2.5 кг. Всичко уловено на мач, като бях метнал и на фидер с царевица, но през цялото време имах само 1 каракуда.
Колега само неразбрах какъв тип риболов е било (хвани и пусни) или?
GooD luck ~ HaVe FuN
divas
новобранец
новобранец

Мнение от divas »

Колеги, повече риба ще се лови само ако мероприятието е двудневно (тренировка+състезание или 2 дена състезание), удължаването на 5...6...и т.н. часа няма да подобри уловите. Просто канала така си работи от години.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

PlamenCZE написа:
alankulu1987 написа:Аз лових в неделя и риболова беше супер. От 7 до 12:00 имам около 7 кг каракуда + 1 толуп около 2.5 кг. Всичко уловено на мач, като бях метнал и на фидер с царевица, но през цялото време имах само 1 каракуда.
Oдъжда на вятър канала се пуска свободно с цел поддържане на еко системата :lol: или да си прикрият зулумите.месарска работа,кой колкото хване в чувала,ама щом Общината позволява няма на кой да се сърдиш и съдиш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

divas написа:Колеги, повече риба ще се лови само ако мероприятието е двудневно (тренировка+състезание или 2 дена състезание), удължаването на 5...6...и т.н. часа няма да подобри уловите. Просто канала така си работи от години.....
Ти нечетешли предишните коментари на колегите или само пишеме тука с цел натрупване на мнения.

Нищо лошо няма в твоето предложение но няма да е лошо да намериш и спонсори за него. Нека бъдем благодарни че изобщо се организира нещо подобно! Всеки дава акъли ама като трябва нещо да се свърши никой няма насреща!

Поздрави
GooD luck ~ HaVe FuN
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Двудневно състезание е много скъпо и сложно начинание. Плаща се спане, храна, а всичко риболовно е по две. Не мисля, че много хора ще си го позволят, логистично и финансово.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

naskobo написа:
dimmitov написа:Колкото повече се различават правилата от тези на федерацията ...
Mисля, че колкото по-ПРО става това мероприятие, толкова по-големи ще стават претенциите и атмосферата ще се изгуби. Друг е въпроса,че любителите нямаме голям шанс в тази среда, но повечето не сме и с такива претенции :wink:
Не е като да се заяждам, обаче други спомени имам...
naskobo написа:ай на бас, че утре ще победи аматьор! На състезателите като им вземеш щеката и им пуснеш вятър са до тук :fishing7:
..........

Честито на победителите, честито на успешно ловилите и честито на всички ни (Видях снимка на дете, екипирано и нахъсано) . Снимки на такива деца ме радват повече от самият риболов, благодаря на организаторите, направили това възможно!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

chirusa_bg написа:Двудневно състезание е много скъпо и сложно начинание. Плаща се спане, храна, а всичко риболовно е по две. Не мисля, че много хора ще си го позволят, логистично и финансово.
Еднодневните състезания са силно подвластни на шанса, дори и аз съм печелил такова... :rolleyes:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

PlamenCZE написа:
Ако ми кажеш какво е ПРО състезател за теб може и да ти разбера мнението/коментара. Като се има в предвид че нито един от състезателите НЕ Е ПРО!
Ако правелно сте разбрали- ПРО идва от английският език PRO-PROFESIONAL. Сред нашите драги състезатели ПРО НЯМА! Има хора които разбират от риболов но това не ги прави ПРО. Разбирасе всеки има различна представа. Но това че се класирал на две или повече състезания не го прави ПРО. Нищо лично към никой.

П.П колкото повече ПРО състезатели толкова по добре.

Поздрави
Ще ти обясня веднага какво е за мен Про състезател след като ти ми отговориш какво е теб аматьор? Според теб риболовец с оборудване за 5-6 и повече хиляди лева, който участва в републиканското първенство и всяка седмица участва в други частни турнири как се нарича ? Аматьор ли? Безсмислено е да спорим , много добре знаета кой е Про и кой е аматьор. Изобщо не ме интересува от къде идва думата Про и дали състезателите Про си изкарват прехраната от състезания.Може да тълкувате нещата както си искате, но работата е ясна.Всеки знае на кои състезатели казваме ПРО и защо. Убедихме се и на 12.09 в неделя.Видя се кои ,колко могат и колко на сериозно се взима всичко. Също така е вярно и че никой от тях нама да напише нищо тук.Тук само ние си чешем езиците.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
PlamenCZE
новобранец
новобранец

Мнение от PlamenCZE »

butnik написа:
PlamenCZE написа:
Oдъжда на вятър канала се пуска свободно с цел поддържане на еко системата :lol: или да си прикрият зулумите.месарска работа,кой колкото хване в чувала,ама щом Общината позволява няма на кой да се сърдиш и съдиш.
Butnik Как можах да не се сетя за теб по рано. Няма значение благодаря за инфото. Имам въпрос към теб, не се ли организира от общината някакъв вид риболов и съответно рибата да бъде дарена по домовете за деца? Имам интерес защото тук в Търновкият регион не се извършват такива акций.
GooD luck ~ HaVe FuN
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”