Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Искър - всичко за и по реката
За това говоря...Района и забраната ги зная, само дето никъде не пише за Искъра как стои въпроса!? То в уикито и аз го гледах , въпроса е те къде гледат!? Понеделник и вторник съм почивка , ще си покаже....Bayivan написа:Не познаването на района и незнанието за забраната за риболов по реката над 500-метра, няма да може да те оправдае (надявам се да го приемеш като съвет).
Със сигурност ИАРА-джиите са наясно до къде действа забраната и от къде може да се лови.
Лично аз не съм запознат с надморската височина след Софийска област, но погледнах в уикипедията и там за гр. Своге (давам го като отправна точка) го дават че се намира на 470 н.в., което означава че можеш спокойно да ловиш.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Наслука и да кажеш какво си направилd.n.mihaylov написа:За това говоря...Района и забраната ги зная, само дето никъде не пише за Искъра как стои въпроса!? То в уикито и аз го гледах , въпроса е те къде гледат!? Понеделник и вторник съм почивка , ще си покаже....Bayivan написа:Не познаването на района и незнанието за забраната за риболов по реката над 500-метра, няма да може да те оправдае (надявам се да го приемеш като съвет).
Със сигурност ИАРА-джиите са наясно до къде действа забраната и от къде може да се лови.
Лично аз не съм запознат с надморската височина след Софийска област, но погледнах в уикипедията и там за гр. Своге (давам го като отправна точка) го дават че се намира на 470 н.в., което означава че можеш спокойно да ловиш.

Събота и неделя, на кунино под моста на ВЕЦ-а, 6-7 бели мрени по около 250 грама и 2 малки каракуди, излизаха на торен червей, на земен и попово прасе нищо! Реката голяма и мътна,
-
- вече хвърля и на тежко
Наслука и да кажеш какво си направил
[/quote]
Нищо....водата студена, рибите и те, само по някоя епизодична такава. На спининг по някое кленче подгонваше , ма не са ми интересни те......

Нищо....водата студена, рибите и те, само по някоя епизодична такава. На спининг по някое кленче подгонваше , ма не са ми интересни те......
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Реката макар и доста голяма е перфектна на цвят. Инфо от вчера.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Нищо....водата студена, рибите и те, само по някоя епизодична такава. На спининг по някое кленче подгонваше , ма не са ми интересни те......[/quote]d.n.mihaylov написа:Наслука и да кажеш какво си направил![]()
Хубаво е, че все пак са се поактивизирали кленчетата

- mblagoev
- научил се да хвърля
Някой може ли да сподели дали има успех на спининг по реката?
Аз вчера от 8:30 до 15:30 направих страхотно капо! Все едно кефалите ги нямаше изобщо. Обиколих доста места, на които миналата година имах успехи, но...
Пробвах блесни и воблерчета - резултата беше един и същ - кръгла нула
Става въпрос за района на с.Елисейна до гр. Своге.
Още ли не са се активизирали кефалчетата? Странно ми се струва...
Аз вчера от 8:30 до 15:30 направих страхотно капо! Все едно кефалите ги нямаше изобщо. Обиколих доста места, на които миналата година имах успехи, но...

-
- вече хвърля и на тежко
Тя нито една не се е активизирала още както ни се иска!!!mblagoev написа:Някой може ли да сподели дали има успех на спининг по реката?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Реката е голяма, с хубав цвят и никаква активност от към риби.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Значи проблема не е в моя телевизор 

Ни е баш тъй.....Bayivan написа:Реката е голяма, с хубав цвят и никаква активност от към риби.

виж за спининг не знам.....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ох,ох...като видя бяла мренЪ и се изприщам от кеф.
Аз говоря за района Роман - Кунино. Това като гледам е доста по-надолу, ако бъркам ме поправи Иво.
Аз говоря за района Роман - Кунино. Това като гледам е доста по-надолу, ако бъркам ме поправи Иво.
-
- ще става разбирач
Браво колега,тая снимка кефи.Точната формула за сега е'' Feeder only''ранЪ сириние,кошница 50-60гр стръв бел и маане...Мрени и Морунажи...говоримиtopsoft написа:Ни е баш тъй.....Bayivan написа:Реката е голяма, с хубав цвят и никаква активност от към риби.
виж за спининг не знам.....
Да надолу след Червен бряг. Риболова е силен и на боло и на фидер на тва место, но реката спада много бързо и може би не е актуално вече.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Много надолу пак я няма. Сряда 17 от разсъмване до 14 часа в района на с. Оряховица, две места под моста и едно над него - пълно капо. Имах информация от предната седмица за хванати различни риби в района на Писарово - Пелово, но поради силния дъжд предния ден не можеше да се отиде по тия места. И още един факт - на голям участък от реката бяхме само трима рибари, един местен и двама гости. Явно в момента рибата тук не е активна. Пробвах на фидер, стръв бял и торен червей. Пробвах и на влашка плувка и на дъно. Това от мен.
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............