Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Май и вие се влюбвате в моята любима река .
А какви изненади крие само........
Аз и тази седмица работих
Но следващата трябва да направя поне три четиридневен риболов ......искам да ловя шарани......
А какви изненади крие само........
Аз и тази седмица работих

Но следващата трябва да направя поне три четиридневен риболов ......искам да ловя шарани......
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Или всички са на риболов още ,или на никой не му се пише.
А аз извъртях едно хубаво класическо капо.
Реката качва ,а от шаровците няма и следа.......
Поне беше прохладно .
Поне беше прохладно .
аз изкарах 6 дена на Текето първите 2 дена 6 шарана от 3,200 до 4,600кг и предпоследния ден още един 3,400кг !!! Хранене само с царевица стръв пак царевица и през сичките дни тествах аромато монтажи.. И забелязах когато рибата реши да се храни не признава повдигачи,без повдигачи,аромати абе като кажи да кълве на сичко зема !!!!Dani I написа:Или всички са на риболов още ,или на никой не му се пише.
Поне беше прохладно .
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Привет колеги .Аз бях на яз.Банска в събота .Пристигнах на водоема в 5,00 метнах пръчките и зачаках, чаках чаках и като се започнаха едни малки шаранчета поне 10 извадих.Реших да сменя тактиката , смених куките .Лових само на фидер и директен.След обилно захранване с царевица (суха,сладка ) разни пелети и прочие около 5 кг .Запаочнаха да идват таранките
голе след гол . И така 4 кг таранка от 20г до 300 г.Изморих се от тези таранки събрах багажа ядосан и се запътих към колата .Там ме посрешна арендатора на водоема .След кратък разговор той ме попита : Защо ловя тука (на опашката на водоема ) а не към стената на язовира .Товгава се ядосах много .Предния път не ни допуснаха (охраната) да оставим колата до нас а сега.Та тъй де инъче риба има видях едно соме 4-5 кг разни риби цял ден скачаха пред мен .Та следващия път може и да ида на тия дълбоки места да видя какво става там.
П.п Днес прискочих до Текето да видя един колега .Беше извадил 5 тарани ама таранки по 500-600 г и то в ранната утрин ,На плувка стръв царевица.Спомена ,че колегата до него извадил шаран 2,5кг на пружина

П.п Днес прискочих до Текето да видя един колега .Беше извадил 5 тарани ама таранки по 500-600 г и то в ранната утрин ,На плувка стръв царевица.Спомена ,че колегата до него извадил шаран 2,5кг на пружина
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте и от мен вчера станах по- раничко и реших да одида в Борово небях ходил до сега на техния водоем.Докато го намеря бая лутане беше накрая нямаше и места.И без това вадеха само теранки,от там на пет кладенци, имаше и с паладки хорица как е колеги пяитам аз, пълна скръб.Ядосан се прибирам за Русе от там отидох на Щтръклево 10 таранки колкото запалка големи и едно костурче пак толкова голямо.Аси купих pod-rod ,неможах да го разпна.А за баниска чух че на пазачите в фургона са намерили чували с вар и е имало ЕКШАН
за това не ми се ходи при измамници арендатори Звънарци са пуснали но незнам как е полужението там може не с вар а ми кой знае с кво да ч я хранят

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Съмнявам се в това което казваш.Ярендатора е на сметка да му се вади рибата !!! И аз ги видях въпросните варели но не е там проблем ( незнам с какво са били пълни ).Риба си има но и тя си е капризна .Имам познати които преди са ходили там и са хранили с вкиснато жито (с това хранят рибата там ) и са имали голям успех.При положение ,че 20 лв вход и рибата се плаща едва ли има интерес да не се вади риба .Поне така мисля аз ,може и да грешаmmirchev71 написа:.А за баниска чух че на пазачите в фургона са намерили чували с вар и е имало ЕКШАНза това не ми се ходи при измамници арендатори Звънарци са пуснали но незнам как е полужението там може не с вар а ми кой знае с кво да ч я хранят
![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Дано си прав, другият път се обади а ко искаш компания ,пък дано има слука.Ще се радвам да се запознаем.пък и да науча някой ЧАЛЪМ 

-
- кандидат преподавател
На звънарци е било също пълна сръб.Шурито ходи в събота с надежди за шарани и др.Нали уж беше забранен до сега а то дребни каракуди.Май и там отпада засега.И къде ще се ходи 

Последно промяна от ivo75 на Пон Юли 06, 2009 1:11 pm, променено общо 1 път.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- вече хвърля и на тежко
на Басарбово лови ли някой нали беше пуснал толостолоб за да плаши шаро до ходим да му изловим толостолопа

Момчета ако не ви е далеч (85км) може да се пробвате на яз.Бели лом(само с билет). Има сравнително голямо разнообразие на риба. Аз ходих преди около 2 седмици с двама мои колеги и хванахме общо около 8-9 кг таранка и червеноперка(като преобладаваше червеноперката предимно на плувака) и 3 костура. Отидохме към 6.00ч и си тръгнахме към 14.00ч. Доколкото разбрах от друг колега, който е ходил по често там, се обажда и бяла риба и шаран.Аз лично ще ходя там в неделя с една нощувка и мисля да се пробвам за бяла рибка ама се чудя от къде да си купя малки таранки за стръв. Доколкото разбрах имало един рибарски магазин на старото разградско шосе където продавали ама ако някой може да помогне ще съм му благодарен... 

-
- кандидат преподавател
Десо за бели Лом си знаем положеиато.На плувка червеноперки на дъно на торен каракуда и дребнибелириби.Много зависи ъде ще ловиш на плиткото в края или на дълботото.Ние ходим на края на плиткото щото е и по удобно за полотките.Там си е за пофта и поне с едно приспиване.Успех като отидете 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
еи щях да си го запазя в тайно но като почнахте Бели Лом та мисля да ида там по другата седмица за 3-4 дена предимно ще търся митичните амури защото преди няколко дена едно приятелче имаше късмет да хване 20,450 кг амур там, но ако не се лъжа е бил на дълбокото някаде !!!bat_deso написа:Момчета ако не ви е далеч (85км) може да се пробвате на яз.Бели лом(само с билет). Има сравнително голямо разнообразие на риба. Аз ходих преди около 2 седмици с двама мои колеги и хванахме общо около 8-9 кг таранка и червеноперка(като преобладаваше червеноперката предимно на плувака) и 3 костура. Отидохме към 6.00ч и си тръгнахме към 14.00ч. Доколкото разбрах от друг колега, който е ходил по често там, се обажда и бяла риба и шаран.Аз лично ще ходя там в неделя с една нощувка и мисля да се пробвам за бяла рибка ама се чудя от къде да си купя малки таранки за стръв. Доколкото разбрах имало един рибарски магазин на старото разградско шосе където продавали ама ако някой може да помогне ще съм му благодарен...
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
От към с.Крояч е най добре сянка ,дравца а и не е плитко. .Най хубавото на водоема е ,че е супер достъпен наяма препятствия по пътя
П.п Колега защо ще взимаш жива стръв при положение ,че дребна рибка се хваща много бързо перки и каракудки .Една топка захранка и ще си хванеш прясна стръв
.
П.п Колега защо ще взимаш жива стръв при положение ,че дребна рибка се хваща много бързо перки и каракудки .Една топка захранка и ще си хванеш прясна стръв

-
- вече хвърля и на тежко
Мой колега миналата седмица 5 кила таранка двама човека до обяд