Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Малко инфо от горе,тоест от планината Рила-там си е снега се стопи,температурата е подходяща за туризъм.Заведох семейството и един приятел на сина да покарат.Спорта се казва планинско колоездене-Байкъри.Бяха стотина,от цяла европа-най много Българи и Испанци.
Лифта се ползва да си качат до горе колелата и от там надолу,бързи и яростни в гората.
яз Искър от високо на около 20 км на зум.
Вираж,много бързо карат по тях
малко скокче
голямо скокче
трасето е само прах корени и наклон надолу
По късно следва продължение

Риболовци.
Та да ви кажа малко и за цените на родния туризъм.Лифт карта за подкрепа на бг икономиката струва 20 лв ,за цял ден.Хотела до лифта е 15лв леглото.Харесахме си басейна,на хотел Рила-6лв на човек,за дете 3лв.Хотел Рила е 4 звезди.
Оставих ги колездачите и с жената и детето се гмурнахме на релакс,точно под лифта.
Басейна е покрит,водата е около 27 градуса,може да се печеш и от вън на жезлонг,ако не духа е супер.
Тука ми е откриването на летния сезон-плуването.Направих 10 дължини 2 джакузита за подводен масаж и заспах като къпан на жезлонга на слънчице и 21 градуса въздух.
Това му казва да служиш на себе си и близките около теб-всички супер доволни.Давайте-ви е сте на ход. 

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ех, Люско, докато ти си се мъчил и чанчил на спа, аз живот си живеех на полето:

Агро-фитнес яко!
С мотика номер 10, та като я вдигна - да ми прави сянка.
...'щото беше жега върху жега и отгоре слънце....аууууу, печеше като диво, сега ме тресе, изгорял съм жестоко....Боже, колко мъка има, Боже!

Агро-фитнес яко!

С мотика номер 10, та като я вдигна - да ми прави сянка.

...'щото беше жега върху жега и отгоре слънце....аууууу, печеше като диво, сега ме тресе, изгорял съм жестоко....Боже, колко мъка има, Боже!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кире,баш деня на бащата се хвана у работа.Тука бая поливане ще иска,ако има достатъчно вода може да искара 5 тона домат.Горе долу ти казвам на око.Важното е че си служил на себе си и на градината,есеннта метни инфо от реколтата да свериме часовника.Ти ходи зимата по Боровец,аз сега да не се минем 

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
Въх,вас двамата не искам да ви познавам
,че ми разваляте характеристиката "служител на себе си"
.Единият -тръгнал по джакузи-макузи,лифтове-мифтове и да се пличка в басейни;другият -отдал се на пещерен агрофитнес с мотика,че и си изпържил колкото мозък му било останало под палещото слънце на няква нива...Сори,ма ний /може и аз де /бехме на риболов.Както бях поел ангажимент,под дебели сенки,с много чиста изворна вода,живописна гледка от пущиняк с габрици,шипки,къпини,акации,грамадни дървета край реката/не ми беше до определяне на вида им/,на такова място се осъществи неравномерен риболов на дребни рибки.Нямаше големи и впечатляващи,по-скоро имаше куриози,като взех да се правя на корифей-спинингист : На блесна "Пантер Мартин" № 2 някак си "затърмъчих"една 10 см кротушка ,а при друга проводка на блесна "Моска"№ 2 уставно се закърфичи за двете устни едно кефалче-хайдук с размер 12 см.След риболова,с возения от мен приятел,му спретнахме такъв анализ - с осем домашни кокоши сварени яйца с божествени жълтъци,надлежно нарязани и наръсени с олио,червен пипер и сол,че като заплющяхме и бири "Загорка",та сега,след летящи разправии и последващи цунки със съпругата ,седя,запечатвам се за утрешния градски светски живот с МП и Айр.,маркирам и заявявам тук своето участие в прехода и ви желая всичко най,та най -квот и би могло да означава това,бе най 

- GODzillata
Ицеееее, с тази твоя служба на себе си - така се живее 100г., че и повече!
@Люска, доматитУ моЕ да стане около Коледа.

@Люска, доматитУ моЕ да стане около Коледа.

Ехо айларипи,мараба и така нататък.Нещо днеска жегата голема стана-А
Та още ме държи влагата и прохладата от най-хубавия Уиекенд за сега.Та след Боровец,нема да съм аз ако не проверим рибите и Искъра-моя втори дом-искам като станем пенсия тука да ловя,и да има риба
Та е и малко от там-не съм пропуснал проверката.Това е от устието,долу имаше палатка на велосипедисти,живеещи в района-може и от Самоков да са,близо им е.
Според мен всичката риба ще е по устието.Има много храна и заляти дървета.На тия места съм ловил клен на воблер малък тип кръгъл топчест,не знам как се казва.Шарана със сигурност ще навлезе,както и бяла и сом по късно.Но така си мисля аз.Така беше 2007година,даже водата беше още по висока.Ако знаете колко хора се облизват за свободно място тук
Но всеки според късмета и познатите.А те се завързват с години наред.Е и реката Искър в Самоков 15 км по нагоре
Това е в центъра на града.По принцип бех си на умил да проверим едни притоци в дясно,но жената и децата казаха да съм тук
Годзи покажи на децата,и те отнасят като куцо пиле домат 

Риболовци.
- G.Petkov
Малки извинения към съавторите!
Изпаднах от темата по технически причини - жена ми забравила да плати таксата и ми резнаха Интернетя точно в съботата !!!
Но прехода не спря, щото няма такси и удръжки за него, кой както си построи служенето на себе си, нали
!
Та и аз най-после взех 5 дни отпуска, и още от съботата дръпнах като отвързано куче
!
Събота - сутрешен риболов, след обед гъбобер и вечерен риболов !
Неделя - минерален басейн и други екстри!
Понеделник -риболов !
За утре - ще има малко домакински полуден, и после пак отначало
!
По принцип, много рядко ми се случва да отделя 9 дни само на мене си, ама поне ще опитам
.
А покрай тези риболови се сетих, че и аз като Инкубуса сутрин рано слушам твърд рок в колата, ама щото нямам време за дискове, си пускам рокаджийските радиа, въпреки, че им знам вече всички парчета.
Ама е хубаво като няма никой на пътя и слушам яки жици от времето на отдавна отминалата ми младост
!
Ама някой да не си помисли, че и тръгвам като Инкубус по 03.00 - 04.00 часа - а не
!
Само по светло, не ми се става в малките часове.
Утре, като отида до сл.комп. ще пусна и малко снимки, че да си вярваме
!
Изпаднах от темата по технически причини - жена ми забравила да плати таксата и ми резнаха Интернетя точно в съботата !!!
Но прехода не спря, щото няма такси и удръжки за него, кой както си построи служенето на себе си, нали

Та и аз най-после взех 5 дни отпуска, и още от съботата дръпнах като отвързано куче

Събота - сутрешен риболов, след обед гъбобер и вечерен риболов !
Неделя - минерален басейн и други екстри!
Понеделник -риболов !
За утре - ще има малко домакински полуден, и после пак отначало

По принцип, много рядко ми се случва да отделя 9 дни само на мене си, ама поне ще опитам

А покрай тези риболови се сетих, че и аз като Инкубуса сутрин рано слушам твърд рок в колата, ама щото нямам време за дискове, си пускам рокаджийските радиа, въпреки, че им знам вече всички парчета.
Ама е хубаво като няма никой на пътя и слушам яки жици от времето на отдавна отминалата ми младост

Ама някой да не си помисли, че и тръгвам като Инкубус по 03.00 - 04.00 часа - а не

Само по светло, не ми се става в малките часове.
Утре, като отида до сл.комп. ще пусна и малко снимки, че да си вярваме

- GODzillata
Офффффф............сега се прибрах от София, шофирането там е екстремен спорт, баси ужаса!

- Павел Иванов
Кире , после ми приказвай за градско шофиране и съпоставяй разхода в различните градове
Самият Ицо признава че тъй просто удволетворява мазохистичните си наклонности от време на време

То в и това си има служене на себе си ама според разбиранетоG.Petkov написа:...Ама някой да не си помисли, че и тръгвам като Инкубус по 03.00 - 04.00 часа - а не!...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Да, да, тук напълно споделям по горното мнение що се касае до мен. Това да стана в 3 ч. за риболов??? или че даже за работа, това е абсурдно за мен, по скоро ще взема да се гръмна. Ако стана толкоз рано, все още няма да съм "смелил" мастиката и мезето от вечерната доза и сутрешния риболов буквално ще го проспа... Но познавам хора, които го правят, лягат рано и стават рано и така. Добре е, че сме различни, че то ако всички сме еднакви кВо ще стане?Павел Иванов написа:То в и това си има служене на себе си ама според разбиранетоG.Petkov написа:...Ама някой да не си помисли, че и тръгвам като Инкубус по 03.00 - 04.00 часа - а не!...
Самият Ицо признава че тъй просто удволетворява мазохистичните си наклонности от време на време
![]()
![]()
![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател

На риболов съм просто друг човек.Приготвям си всичко от предната вечер,мастиката, когато ще шофирам,е в намалена спрямо обичайната доза /до 150 г/ и завършва преди 21.00 .Ранното пътуване го правя пак за кеф и служене на себе си,защото тогава по маршрута няма движение и изобщо "живи"хора,шофирането е най-малко стресово,когато при излизане от града включа на "дълги" и за 90 км например, се наложи да превключа на "къси"само един или два пъти;когато при излизане от града включа на 4-та и през целия маршрут /винаги с много завои/поддържам скорост 50-80 км/ч и се налага да натискам спирачки два или три пъти;когато за пореден път посрещна новия изгрев на избраното място на брега,като вече съм приготвил всичко за началото на риболовния ден и пр.още романтика,включително и да изпращам слънцето при залеза,пък аз още да не съм събрал въдицата и багажа...Много мога да пиша още,ама едва ли е интересно -както беше отбелязано,всеки си има особености както в целия живот,така и през прехода при служенето на себе си.
- GODzillata
Ако черният ти дроб можеше да говори, сигурно би бил на друго мнение, имайки предвид ежедневните дози МП, които трябва да преработва.INCUBUS написа:...мазохизъм проявявам само в риболова...

Да споделя и аз т'ва - онова....вчера пак се пържих в градината, засях доматитУ и КУРнишоните, днес трих нерви с разни тъпи дърти кифли по отношение на разни фактури и плащания, утре...ъъъ....утре пак ще тичам по задачи, НО в петък, е-ха! - ставане в 4:30, кльонкане и тролене за сом, после котвене за шаран на дуди /черници/ и те така, животът не е само работа!

Установих, че май ме кефи бирата с лимон, а в началото самата идея ме отвращаваше...

Уикенда, ако не ме мързи, ще разпъна басейна и ще се пълцикам на воля.

Кире,все се каня да те питам- щастливи кокошки отглеждаш ли!?GODzillata написа:.....Да споделя и аз т'ва - онова....вчера пак се пържих в градината, засях доматитУ и КУРнишоните............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata
Цъ.Телескоп написа: Кире,все се каня да те питам- щастливи кокошки отглеждаш ли!?![]()
Едно време, когато баба ми и дядо ми на село бяха живи, отглеждаха разни животинки, но след като се споминаха, всичко мина под ножа, а петелът го подарих, за да ощастливява други кокошки.