Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Полезна информация,а колкото на ваденето ,го остави на менс екстра фаста ще вадиш само костури, с фаста ще вадиш и белки, ако заложиш и на модерейта ще вадиш и сомове.....

Все пак ,гледам тенденция за екстра фаст има при въдици с малките грамажи,а при по големите е само фаст,но нали търсим и чувствителността при пакльофката

Аз там съм пораснал...
Според мен екстрафаст въдиците не са добри само за костур а и за бялата,имат по добра чувствителност и по добра подсечка.Всичко което пиша е от личен опит ,като последно тествах по нагоре упоменатият фаворит нео бриз, който си вади белките без проблем а за чувствителност е просто супер.
- Vid
- кандидат преподавател
Абсолютно си прав за костурите и белките, това е така и спор няма.todor mep написа:Според мен екстрафаст въдиците не са добри само за костур а и за бялата,имат по добра чувствителност и по добра подсечка.
Ама ако ти удари некоя 5+ кила или вземе да се обърка някой сом? С то екстра фаст, ще им видиш само дирите.....
Преценката е много важно понятие- какво търсим, в кой водоем, кВи риби има таме и кВо да очакваме? Да заложим на екстрафаста защото винаги ще ни даде най добрата подсечка, не винаги е най доброто решение.
Инак, най голямата риба е изтърваната риба.........

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Съгласен съм ,за целенасочен риболов на сом екстра фаста не е решение но мога да кажа ,че качествените спинингови въдици при натоварване работят с цялата бланка и се справят с доста едри рибки.А за целенасочен риболов на бяла предпочитам екстрафаст пък ако се закачи нещо по едро здраве да е.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Чакайте сега, не мога да разбера, защо с екстрафаста да не извадя сом? Да не би като усети че въдицата е екстрафаст и вади кохерите преди да съм го видел и се откача? До сега беше-големи риби само е екстра хеви геги, сега вече и екстра фаст не може. Каква е причината? Колко риби сте хванали със модерейт въдица и колко сте изтървали? Също колко сте хеанали и колко изтървали с екстра фаст? Дайте някакво логично обяснение моля ви са. Така като чета и си викам, баси глупостите и найстина са глупости.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Мите , екстра фаста , кога е съчетан с реален хеви строй си вади истински риби как големи тунци а не сополиви сомове . В случаят обаче , по- нисък тест и строй модерейт , или слоу вариантите , са по- удачни щото по-лесно изморяват рибата и най-вече прощават грешките на "задвъдичното" .
Течка , съвсем сериозно , ако продължаваш в същият дух , ще те сурвакам с един доживотен банан , не само в този форум и ще ти предоставя възможността наистина да се наслаждаваш и разпускаш само четейки . Надявам се , че ме разбра
Течка , съвсем сериозно , ако продължаваш в същият дух , ще те сурвакам с един доживотен банан , не само в този форум и ще ти предоставя възможността наистина да се наслаждаваш и разпускаш само четейки . Надявам се , че ме разбра

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Е ама едно е да кажеш, че зависи от уменията на рибарО, па съвсем друго е да твърдиш че това граничи с невъзможното и земеш ли си екстрафаст, само бели и костури че ловиш, а сом закачиш ли, край бегал е още преди да се закачи, щото звучи някак странно, нереално.Павел Иванов написа:Мите , екстра фаста , кога е съчетан с реален хеви строй си вади истински риби как големи тунци а не сополиви сомове . В случаят обаче , по- нисък тест и строй модерейт , или слоу вариантите , са по- удачни щото по-лесно изморяват рибата и най-вече прощават грешките на "задвъдичното" .
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, да ти задам прост въпрос- сом в размер 10 + кила, особено пък в река ловил ли си реално?Д.Граховски написа:Чакайте сега, не мога да разбера, защо с екстрафаста да не извадя сом? Каква е причината? Дайте някакво логично обяснение моля ви са. Така като чета и си викам, баси глупостите и найстина са глупости.
За да бъдат укротени импулсните напъни които прави тази тежка и мощна риба, класната макара с перфектен аванс съвсем не е достатъчна... Дори работата на пръчката е по важна, като поема напъните на рибата с цялата си бланка...
Целта е да не се пропуснат първите минути и да се позволи на рибата да се завре в някое коренище...
Екстрафаста си е по моему едно дръвце, много добро за туичване при риболов на кефал, пъстърва и пр...
п.п. Стояне, стига публикува усмивки, ами напиши един ред тука, щото все знаем за твоя опит със сомове +20 кг. Все пак сме общество-форум, а и нали знаеш постулата на спинингиста- никой не мож хвана твойта риба....
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Видю , май мешаш акцията и строят като ги съчетаваш в едно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Не е така Павка. Я, съм напълно съм в час, само дето в Б-г тези понятия като тест, строй и акция са напълно омешани понятия..... и все се бъркаме.
В предходната ти забележка, така разбирам нещата по нашемУ- акция- тегловия диапазон на бланката за изхвърляне на примамки, строй- гъвкавост, твърдина и с коя част работи самата бланка...
А, тест какво е по нашему? Акция или строй?
В предходната ти забележка, така разбирам нещата по нашемУ- акция- тегловия диапазон на бланката за изхвърляне на примамки, строй- гъвкавост, твърдина и с коя част работи самата бланка...
Сенека
Сенека
Vid :
Акция - ама от много гледане на руски филмчета се употребява погрешно от някои колеги.
Ние казваме примерно акция 10 - 30 гр А руснаците по тесту 10 - 30 гр
Акция - ама от много гледане на руски филмчета се употребява погрешно от някои колеги.
Ние казваме примерно акция 10 - 30 гр А руснаците по тесту 10 - 30 гр
-
- вече хвърля и на тежко
Павел Иванов написа:.......екстра фаста , кога е съчетан с реален хеви строй си вади истински риби как големи тунци а не сополиви сомове .......
Този реален хеви строй, нещо не мога да го проумея!
Какъв е, как точно се съчетава с екстра фаста?
Да не би да е лапсУс !

За ваденето на големи-те тунци и сополиви-те сомове, няма да питам, засега !
.........!
- jorro11
- ще става разбирач
След като въпросната пръчка натрупа няколко риболова гарнирани и с риби към нея си позволявам да допълня горното си мнение.jorro11 написа:Привет на всички, тъй като скоро си заприходих една пръчка точно за темата да дам и отзиви за нея:
Formax, Cort X, 1,98m, test 1,5-14gr, action: Fast, Тегло 107гр (измрено на везна), цена 70-80лв, в зависомост от къде я намерите.
Пръчката определено е добро попадение за цената си, много е стегната, не е от най-леките, което според мен е единственият и минус. Бланката и водачите не са скъпи изпълнения, но цялостната сглобка е станала доста успешна.
Въдицата още не съм я тествал 'на терен', но скоро и това ще стане. Според мен е отличен вариант при риболов на пъстърва с воблери и определено си заслужава парите.
П.П. Лично мен ме дразни, че пръчката не е едноцветна. Производителите са комбинирали три цвята: първата част след дръжката е синя, следва черен, а 20см от върха са бели. Ако нямате проблем с това, пръчлето си заслужава парите.
Пръчлето си става отвсякъде за цената. На вид е малко грубо, но иначе е много удобно за работа. Препоръката ми обаче е понеже аз го ползвах с два вида влакно 08 на Варивас-плетено и 0,16мм монофил на Салмо да го ползвате с по-тънко влакно. 08 на Варивас според мен е малко дебело за пръчката ( 06 ще бъде идеално). Иначе с монофил 0.16мм направо "заспива".
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги, търся си въдица която да ми покрива щуки, распери и бели риби във риболов на блата, язовири , река Искър и река Дунав. Та понеже съм се спрял на определена ( http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... table-Flow" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ), и аз не знам как ми се наби на око, след като няма никакво инфо. за нея. Но ако все пак има хора които я притежават и си изкажат мнението, ще съм много благодарен.