Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от G.Petkov »

Днес реших да дам всичко от себе си :D и да осъществя едно ранно тръгване за риба.
И верно, в 5.50 бях в колата, ама след снощния мач и снощните бири хич не беше добре, та докато не отворих една сутрешна бира на брега на яз.Искър, главата ми се маеше и отказваше да признае това служене на себе си :lol: !
За капак само дребно, около 3 кг които подарих на един мрънкач, че ми наду главата - да се мъчи сега с тези кокалаци :D !
И друг път съм забелязвал, че колкото повече се старая, толкова по-трудно стават нещата.
Лежерният подход е давал винаги по-добри резултати :D !
Освен с рибите и с мадамите е така, а и с много други работи.
Иначе риболовите ги карам през ден, че слънцето много ме мори и без почивка не успявам да издържа.
Лошото е, че нямам обект за петък, нещо замря инфото, или не ловят, или си траят скъпите колеги, ама все някъде ще се ходи, ама няма да ставам рано, нали :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Я така и така си се разписал,пускай фотоматерияла-къде ходи та само дребни.Тая година дребни не съм ловил,освен уклея напролет.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Люси,
Пропуснах да напиша, че лових платики, само три по половинка, останалите - дребни, в района на филмовата къща.
Иначе пуснах и тема в "Излетите", ама риболова е от понеделник, тогава излязоха по-едри, поне четири бяха над 1 кг.
Изкефих се много :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Годзи,миналата година масово ни прекараха през едни изследвания,където падна голям майтап с моя черен дроб.Казаха,че "свети от свежест и младост".Обяснявам аз,че жуля МП и Айр.всяка вечер,като ако не съм на риболов на следващата утрин,дозата ми е 100-150 г,ама ако няма да съм на риболов,си ми е 200-250 и така смятам да карам до доопуц :) След известно чесане и мънкане и два допълнителни въпроса,заключението беше в следния смисъл : "Не ти се пише на гъза,щото не си пил антибиотици често!".Като факт това е вярно,ама на всички им убягва най-важното-ми аз поемам МП и Айр.с много добри чувства,даже може да се каже,че не пия от мъка и свещенодействам с мастиката :lol: с непоклатимото убеждение,че тези питиета реиновират вътрешните ми системи вместо много други лекарства. :) Така,че споко -тази вечер например в 20.40 приключих към 100г,в момента съм в предпазен преработващ цикъл,щото имам "късно"ставане утре - в 03.45,за делничен излет по реката,за "дребни"рибки -мрени,кефали,кротушки,както на стръв,така и на спининг в близкия диапазон от 40 км.
lusienn

Мнение от lusienn »

А добре.Е гледам Павката е на линия,не се обажда напоследък.Абе Павка ти като си по компетентен по всички въпроси-кажи има ли още мутри-рекетиори,от ония от предишните времена или мутираха на бели якички.Кажи бъдещето на децата как го виждаш,у прехода тебе като бизнесмен,притеснявалите някой,че в софийската тема един се е притеснил сериозно.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

:lol: :lol: :lol: Люси , ще ме сосипеш :lol: :lol: :lol:
На тия неща да ти отговарям ще ми трябва цяла тема но примерно със сигура мога да ти отговоря че това :
lusienn написа:...Хотела до лифта е 15лв леглото...
По никакъв начин не е в духът на темата :wink: Те проста аритметика :
4 х 15лв. = 60лв.
12лв. + 6лв. за басейн = 18лв.
Наистина обилна закуска за четирима в задушните и тесни заведения по улиците на Боровец минимум 40лв.
Субтотал - 118лв.

Служене на себе си ще рече - нощувка със включена закуска за четирима в самият хотел "Рила" като във цената и влизат безплатни фитнес , спа откъм басейн и джакузи и още няколко глезотийки на обща стойност 87лв. А да не споменавам какво се получава във вариантите ВВ , ал. и ултра ал. :wink:

Лично аз съм на мнение че трябва да преосмислиш мирогледа си относно хляба и солта :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

Е стана лафа.Щом Павката се обади-значи не си говоря сам.Е сега да ви споделя-тия малките-сина ми по точно,ме издразни нещо и немше спане,иначе на рецепцията сметаха с 10 кинта нагоре цената със закуската-басейна бонус-фитнеса се плаща отделно-това за студио-значи 20 кинта на човек за 4 звезди.Е сега преди малко приятел сподели че в Перник му искат за хотел-22лв-сам.Та цените са супер на туризма-обаче липсват туристи :?: Та го питам Павката ние като страна с красива природа и никаква икономика работеща,на къде отиваме.Кой ще ни издържа,кой ще плаща пенсиите и такива размисли и страсти по прехода.Бизнес няма.Прозводство няма.По умните са зад граница,тука останаха рибари с празни въдици.А Павка,да те питам един комшия,беше такси на лизинг-вика гола вода съм,не изкарва за нищо по текущи работи-тоест не връзва и търси работа на 45г.Кажи кво да го насоча.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Я да питам и аз нещо Павката. :mrgreen:

Пав, защо деба, трябва след всяко поливане на градината - да си свалям и прибирам мотора и маркуча, за да не ми ги откраднат, както вече веднъж се случи, когато не ги прибирах? :roll:

Защо, мама му стара, живеем в шибана държава с шибани хора и защо никога няма да се оправим, а напротив - всичко ще става от зле, по-зле?! :evil:

Защо не съм с 15-20 години по-млад, за да има "дим да ме няма"?
Защо, защо, защо...?
Защо ли задавам риторични въпроси... :oops:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Бе,хора-автори,стига разискване на проблеми -навсякъде са и при всички,т.е.,нищо интересно.Пишете тук за " служенето на себе си",въпреки всички несгоди.И ей на-пиша,днес-21-ви,пореден ден от отпуска,беше реализиран в 18 часов риболов.Признавам,че донякъде си е чист мазохизъм -по обяд температурата на въздуха на реката беше 29 градуса,тръгнал съм сутринта с голям кеф в 03.00,пак много змии,ама кво от това?Изкарах още един ден по най-добрия за мен начин - в пустошта,сред гъсталаци по брега,цял ден изкарах на диета от две вафли "Боровец",2 литра изворна вода и 0,5 л студено "3 в 1" на "Нес-кафе".Носех и купешки сандвич,който така и не апнах,ами в 21.00 когато се товарех от последното място на реката,го начупих и хвърлих на едно куче,шматкащо се близо до селото."Вечерях" повече от скромно - половин дискче "Овча пастърма"с лютеница и две мои дози МП и Айр.и в момента се чувствам просто щастлив. :lol: Че и риби хванах -както на плувка,така и на спининг,последното ми е особено драго заради нетипичната за залавяне на блесна риба,за която даже по изключение пуснах нова тема в "Спинингов риболов" - "Хванах...".Усещам вече,че ми се приспива неудържимо,та лека нощ и утре се надявам пак да си похотруваме,а сега последен реверанс със :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

О гогутки гукате ли :lol: Е днеска се запознах с един модел,комунист каза ама от старите и умните.Та вика ще ни претопат.Руснаците изкопуват черноморието.Ние частниците фалираме,и ставаме бачкатори втора ръка по света.Тука остават мангалите и Турско нашествие-погледнах му номера на колата беше от провинцията.Как да спа спокойно от мислители,гадатели и предзказатели.

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

lusienn написа:... Та го питам Павката ние като страна с красива природа и никаква икономика работеща,на къде отиваме...
Аааааааа, те тука требва да питаш компетенциите от рода на Дянковото изтърсаче де само гуеда умно и мига ли , мига ......

GODzillata написа:Я да питам и аз нещо Павката. :mrgreen:
....
Защо ли задавам риторични въпроси... :oops:
А де :roll:

Инак в интерес на истината в момента съм си яко послужил на себе си кът съм се насмукал с водка "Белуга" , в тон с форума , долу на двора , на барбекюто . А всичко започна с идеята мач да се гледа :? ........................
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Вместо на градината, днес ще ида за риба, та да заредя малко батериите и да погледам с розови очила на света.
Вече си изпих кафето, сега трябва да почна да стягам такъмите, което си е малък ужас, в гаража е като в сауна, навън още повече.
Въпреки че знам, че като се тръгне за 1 вид риба, трябва само на това да се отдадеш, аз все пак ще нарамя 2 сомски, сонара, 2 спининга, воблери няколко куфара, един мач, за да пробвам шаран на дуди, кутии с попови прасета, блатни червеи, дробчета, скариди и миди.

Винаги с ентусиазъм товаря багажа, а после нехванал нищо и оклюмал, ми е голяма мъка да товаря отново. :oops:

Айде - лек ден! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Днес риболовът бе с отенък на разходка :D !
На първото място само оглед, кратък разговор с капотиралите се колеги и газ към второто място, откроило се с тричасов плаж, къпане в чист язовир, бира и обяд и пак газ към една мръсна столична баластриера, ама пълна с риба :D !
Та там хванах 3-4 кг дребна риба, когато поредния, случайно взет с мен мрънкач, взе да го вика жена му и той се притесни, притесни и мен и нали съм с добро сърце, склоних да си тръгнем в най-голямата жега :mrgreen: !
Много рядко вземам мрънкачи, та затова обещавам да съм приключил с тях поне да края на годината.
Въпреки, че по тази логика, през последните две години си ходя много често сам.
По естествени причини ми се разтури многогодишната риболовна дружинка, а на моята възраст, вече трудно мога да свикна с други хора, та си станах единак !!!
Или ако се уговорим с някой - всеки си идва с колата, за по-голяма самостоятелност :D !

И сега, какво, кратката ми отпуска свърши, даже не се смятам за послужил достатъчно на себе си и пак трябва да служа на някой си, да го ева !!!

Ама пък прехода си върви, няма да го спра заради една кратка отпуска, нали :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Момчета и аз едвам я искарах тая топла седмица.Сега вече съм щастлив,даже не бързам.Вечерах,долу има рожден ден-децки.Чакам да ми докара жената колата- :P http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... aEQETXRWdU.

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Продължавайте все така за хубави работи...То и тук днес беше 29-30 над нулата,та цял ден смуках студени бири и сега нещо гласа ми никакъв го няма - нещо като предсмъртен хрип излиза,ама кой се впечатлява от такива подробности?Спрях МП току в момента,щото утре пак ми е ден за риболов и стартирам в 04.00,ще возя и един член от "конференцията"-съгласи се на 14 часа риболов,щото му заявих,че до късна есен не предлагам кратковремеви дестинации :lol: Нещо много бързо взеха да ми свършват парите,три-четири дни преди следващо получаване,ама явно това е обективна тенденция на прехода със субективни характеристики :lol: Със здраве и до нови срещи :!:
Заключено

Обратно към “Разни”