Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- учете се от него
Re: около Бургас ????
НЯМА разрешена зона за любителски и какъвто и да е риболов на яз Ясна Поляна!!!!!!!!
Забраната е целогодишна за ЦЕЛИЯ язовир.
http://iara.government.bg/?p=1030
Забраната е целогодишна за ЦЕЛИЯ язовир.
http://iara.government.bg/?p=1030
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Добре колега Стражок , няма да споря... макар ,че днес пак чух.. от друго място за ръкав на язовира който е разрешен ама айде...
няма да споря а и нямам намерение там да ходя 
А малко инфо можете ли да ми дадете за едни язовирчета близко до Сонгуларе. Намират се между Мокрен и Бероново. Някой ходил ли е там , знае ли дали са платени или държавни , разрешени ли са... каква риба може да излезе там и т.н.... Ако не ви затруднява
Ето и локейшъна:

А малко инфо можете ли да ми дадете за едни язовирчета близко до Сонгуларе. Намират се между Мокрен и Бероново. Някой ходил ли е там , знае ли дали са платени или държавни , разрешени ли са... каква риба може да излезе там и т.н.... Ако не ви затруднява

Ето и локейшъна:

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Това е скаленското езеро. Незнам какво има , но миналата година и аз се интересувах и много колеги казаха че мрежите редовно седят вътре.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- sa4kov
- научил се да хвърля
Георги Кръстев написа:Това е скаленското езеро. Незнам какво има , но миналата година и аз се интересувах и много колеги казаха че мрежите редовно седят вътре.
И аз така чувам... и това че рибата е наплашена и стои в дълбокото... а някой по прясно инфо има ли ?

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- научил се да хвърля
здравей колега! Има ли на порой костур или са само митове и легенди? и ако не е тайна къде по точно го търси този костур...Pe6o_Tikvata написа:![]()
![]()
Здравейте колеги днес реших да направя един риболов на костур и отидох на Поройският язовир за 3-часа нямах удър нито на плувка нито на дъно като за стръв използвах малка каракудка на друга стръв не пробвах защото си забравих червиите но като не ми клъена 3-часа си дигнах чукалата минах през нас да си взема червия и отидох на каналла на Новоселци където за има няма 4 часа ударих 10-тина каракуди и някоя и друга червеноперка тъкъм фидер със захранка ягода и стръв торен червий тиолкова от мен Наслука на всички и наздраве
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
иначе за каракуди ти препоръчвам да отидеш след твърдица по пътя за Димчево на трите моста на които минава пътя - от едната страна е резервата, от другата мандрата - под пътя излизат добри екземпляри - на плувка между водораслите на торен червей
и някой има ли информация дали на стената на мандрата пак излиза костур на рибе както беше миналата година ?
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

-
- научил се да хвърля
благодаря за инфото
ще видя може да го пробвам този поройския - и без това може да имам път нататък
иначе е така - там на мостовете не е удобно, но че е дребна немога да се съглася - и дребна излиза но има и доста едри - аз дори имам една 31 сантиметрова - документирана даже
иначе и там има удобно място, но на 'разлятото' /това от другата страна на моста което се води резерват/ преди да бъде забранено от другата му страна /точно до устието на реката която се влива ве него/ има много удобно място за жена и дете и риболов, но вече няма как!
иначе канала на дебелт не го обичам много много
ще видим какво ще решим тези дни и ще дам инфо!
хайде успех!
ще видя може да го пробвам този поройския - и без това може да имам път нататък
иначе е така - там на мостовете не е удобно, но че е дребна немога да се съглася - и дребна излиза но има и доста едри - аз дори имам една 31 сантиметрова - документирана даже

иначе и там има удобно място, но на 'разлятото' /това от другата страна на моста което се води резерват/ преди да бъде забранено от другата му страна /точно до устието на реката която се влива ве него/ има много удобно място за жена и дете и риболов, но вече няма как!
иначе канала на дебелт не го обичам много много
ще видим какво ще решим тези дни и ще дам инфо!
хайде успех!
Ето и локейшъна:
Изключително красив язовир и трудно достъпен(големия).Ходих на него преди 2 години,беше частен и пазача не даваше да се лови(в смисъл практиката хващаш плащаш я били спрели предната година) Във водата се мятаха шарковци около 2-те кила.Това е първия язовир за който чух че е платен в началото на 90-те.
И малко инфо:днес минах от сомат към града,в дясно-на Вая ловиха таранки 100 грамки,и подобни но значително по-редки щаранчета,станало е истинско блато от водораслите и се хвърля в прулуките по между им някъде и на не повече от 50см дълбочина.Спирах на няколко места да разглеждам-на всякъде след 50м. на вътре има опънати мрежи,инъче казано целия бряг е опасан от тях-изводите са ясни,от мен толкова:)
pp:Ако някой смята да прави излет на овчарица този месец и си търси компания-да драсне едно лично.

Ето и локейшъна:
Изключително красив язовир и трудно достъпен(големия).Ходих на него преди 2 години,беше частен и пазача не даваше да се лови(в смисъл практиката хващаш плащаш я били спрели предната година) Във водата се мятаха шарковци около 2-те кила.Това е първия язовир за който чух че е платен в началото на 90-те.
И малко инфо:днес минах от сомат към града,в дясно-на Вая ловиха таранки 100 грамки,и подобни но значително по-редки щаранчета,станало е истинско блато от водораслите и се хвърля в прулуките по между им някъде и на не повече от 50см дълбочина.Спирах на няколко места да разглеждам-на всякъде след 50м. на вътре има опънати мрежи,инъче казано целия бряг е опасан от тях-изводите са ясни,от мен толкова:)
pp:Ако някой смята да прави излет на овчарица този месец и си търси компания-да драсне едно лично.
- YordanDanev
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля
браво колега! благодаря за информацията!
гледам този малко на пружина се е хванал или пък вместо олово слагаш пружинка с захранка без куки но все пак важното е че ги има! гледам и че не си на стената, както каза другия колега! не мога да ти разгадая такъма
ще ги пробваме!
аз точно влизам да дам малко информация - пообиколих малко на разходка из мандрата - първо отидох на мостовете на димчево - водораслите са се дръпнали и с това и рибата! няма ги едрите вече, само няколко маломерни които бяха пуснати да растат отново. Минах покрай стената - вчера май е имало състезание и днес има няколко човека, но и там висене за нищо. По пътя към дома видях на Ваята много коли и реших да спра, оказа се че колегите са взели шаран днес, както и вчера... точно хората с шарана се оказаха доста невъзпитани и дори не отговориха на поздрава, пък камо ли да ги разпитам малко повечко. Все пак като наблюдавах го търсеха в дупите в саза на плувка на неголяма дълбочина / то там си е плитко / на царевичка...
Нямах достатъчно подготовка, пък и места нямаше така че продължих към дома... то като е на разходка е така...
пък и аз лично не съм фен на Ваята - отново докато седях и гледах колегите и мина лодката с мрежите отпреде... няма как!
това е за сега!
гледам този малко на пружина се е хванал или пък вместо олово слагаш пружинка с захранка без куки но все пак важното е че ги има! гледам и че не си на стената, както каза другия колега! не мога да ти разгадая такъма

ще ги пробваме!
аз точно влизам да дам малко информация - пообиколих малко на разходка из мандрата - първо отидох на мостовете на димчево - водораслите са се дръпнали и с това и рибата! няма ги едрите вече, само няколко маломерни които бяха пуснати да растат отново. Минах покрай стената - вчера май е имало състезание и днес има няколко човека, но и там висене за нищо. По пътя към дома видях на Ваята много коли и реших да спра, оказа се че колегите са взели шаран днес, както и вчера... точно хората с шарана се оказаха доста невъзпитани и дори не отговориха на поздрава, пък камо ли да ги разпитам малко повечко. Все пак като наблюдавах го търсеха в дупите в саза на плувка на неголяма дълбочина / то там си е плитко / на царевичка...
Нямах достатъчно подготовка, пък и места нямаше така че продължих към дома... то като е на разходка е така...
пък и аз лично не съм фен на Ваята - отново докато седях и гледах колегите и мина лодката с мрежите отпреде... няма как!
това е за сега!
- Красьо
- новобранец
- Обратна връзка:
На канала под шлюзите на Мандрата излиза доста белевица (от сутринта имаше хора с по една кофа) на бял червей, таранки по половин кило, морски кефал 0.5-0.7кг и дребна сулка на жива рибка. Пълно е с народ. Имаше и някакво състезание на стената на Мандрата. Който няма билет е добре да си изкара, от ИАРА правят редовно проверки. Вчера от 15 до 19часа изкарах десетина белевици и 2 таранки по половин кг. Стръв бял червей, захранка - някаква евтина за шаранови риби. Поради ситните кукички за белевица, се откачиха още 2 добри каракуди.
sa4kov написа:Добре колега Стражок , няма да споря... макар ,че днес пак чух.. от друго място за ръкав на язовира който е разрешен ама айде...няма да споря а и нямам намерение там да ходя
А малко инфо можете ли да ми дадете за едни язовирчета близко до Сонгуларе. Намират се между Мокрен и Бероново. Някой ходил ли е там , знае ли дали са платени или държавни , разрешени ли са... каква риба може да излезе там и т.н.... Ако не ви затруднява![]()
Ето и локейшъна:
![]()
Колега това е Каябашкото блато ( макар че си е езеро викат му Скалното) . С вода от него се напоява Сунгурларската долина. Преди 2 годинибях там за последно . Иваше дребни костури и таранки , както и огромни смоци

-
- научил се да хвърля
това за шлюза да е било вчера с кофите, че днеска като минах имаше едно висене... пък и състезанието беше вчера...Красьо написа:На канала под шлюзите на Мандрата излиза доста белевица (от сутринта имаше хора с по една кофа) на бял червей, таранки по половин кило, морски кефал 0.5-0.7кг и дребна сулка на жива рибка. Пълно е с народ. Имаше и някакво състезание на стената на Мандрата. Който няма билет е добре да си изкара, от ИАРА правят редовно проверки. Вчера от 15 до 19часа изкарах десетина белевици и 2 таранки по половин кг. Стръв бял червей, захранка - някаква евтина за шаранови риби. Поради ситните кукички за белевица, се откачиха още 2 добри каракуди.
сега се връщам от шлюзовете на Мндрата. Ималп е и по-добри дни, но и много по-зле е било. Изкарахме няколко каракуди и един кефал на торен червей. Преди това бяхме на един канал до Карнобат за щука, обаче се оказа че в събота са пускали ток и днес риба нямаше.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!