Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Менка, от коя част на стената си ги ловил тези риби - под ресторанта или от към кулата? Не излязоха ли и бабушки покрай уклеите - преди 2-3 седмици, но беше още топло времето под ресторанта хванахме доста бабушки и платики?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз не търся платиката и червеноперката,въпреки че улових доста и от тях дирекно ги връщам във водата.Не съм ловил около стената.Бях в района заведението на бони.Уклея го видях там предната седмица като минахме с лодкатаivan_tsochev написа:Менка, от коя част на стената си ги ловил тези риби - под ресторанта или от към кулата? Не излязоха ли и бабушки покрай уклеите - преди 2-3 седмици, но беше още топло времето под ресторанта хванахме доста бабушки и платики?

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Евала за уклея Менка,той си е класика
Лагерите под софийския път са доста,да,някой се опитват да се докажат ,че са по по най
,но риболова тази година е съвсем друг,тегав.Ще хване някой една,друг може и две хубави риби,но язовира не е това което беше
то се знае защо.
,не си заслужава висенето,мръзнене,имаме няколко познати там.
п.п.Много хубав,верен подпис си сложил

п.п.Много хубав,верен подпис си сложил

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, някой ходил ли е на язовира скоро? Чух, че бил качил около метър във височина, някой има ли инфо дали е вярно това, че в събота мисля да обиколя да видя как е положението, ще търся най-вече костурите. Благодаря предварително!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Язовира е до горе.Дори пролетта не е бил с високо ниво.На малката стена е пълно с народ.ivan_tsochev написа:Здравейте, някой ходил ли е на язовира скоро? Чух, че бил качил около метър във височина, някой има ли инфо дали е вярно това, че в събота мисля да обиколя да видя как е положението, ще търся най-вече костурите. Благодаря предварително!

-
- вече хвърля и на тежко
Menkata написа:Язовира е до горе.Дори пролетта не е бил с високо ниво.На малката стена е пълно с народ.ivan_tsochev написа:Здравейте, някой ходил ли е на язовира скоро? Чух, че бил качил около метър във височина, някой има ли инфо дали е вярно това, че в събота мисля да обиколя да видя как е положението, ще търся най-вече костурите. Благодаря предварително!
Благодаря, Менка! В събота сме там!
- MITKO70
- кандидат преподавател
То работата с костурите ,като с другите риби.Ще се хване някой по-едър и останалото размер на цигара.Изчезна/измрежариха го/и него,но ще се съвземе язовира ,ако го поеме пак Д-р Найденов,дано след изборите остане!
Излязъл и някой амур подочух,нормално ,ще се хване по някоя риба от останалите ветерани в язовира:D
Но както казах и преди ,язовира има потенциал,ако се пази добре ще се възвърне след 2-3 г.,а ако се вкара и зарибител ще стане и по -бързо.НО ,само ако се поеме от верния човек и се пази,не си заслужава да даваш храна на бракониерите.
Излязъл и някой амур подочух,нормално ,ще се хване по някоя риба от останалите ветерани в язовира:D
Но както казах и преди ,язовира има потенциал,ако се пази добре ще се възвърне след 2-3 г.,а ако се вкара и зарибител ще стане и по -бързо.НО ,само ако се поеме от верния човек и се пази,не си заслужава да даваш храна на бракониерите.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз днес се прибрах капо.Разходих се само заради хубавото време.Язовира е буквално до горе.В тревата се виждат милярди малки рибки.Забелязах колеги преди 2 дена да дърпат от малките шаранчета,но ги пускаха което ме радва.Видях един останал лагер на турския залив.За мрежи съмнявам се че в това високо ниво някои би рискувал.Язовира е пуснат,но колкото е пуснат маи толкова и влиза вода.Унката се обади на бащата когато бяха валежите и са му забранили да го изпуска ,че надоло селата ще се изподавят
.За мен най - редно да се пусне 10 00 бройки амур ама от де пари 

- MITKO70
- кандидат преподавател
То е ясно Менка,както миналата година,организираме се ,събираме някакви пари ,Йоско ще се включи ,цяла зима е пред нас
НО,първо да видим на къде ще тръгнат нещата,кой ще го пази ,охранява,то че ще има реформи след изборите е ясно.На Тръбата има също лагер,наш човек ,вчера гледам е качил снимка в Фейса с амур,това след 20 дни на язовира.

- Диканаров
- кандидат преподавател
Момци, последните 4-5 излета ми бяха повече от доволни. За 2-3 часа до обед с 20-30 рибета 20-30 добри костури. Е имаше и по някое 10см., но имаше и по 400гр. Водата е на метър от максимума за язовира. Със захлаждането на времето и при търпим вятър се появи и приличният костур. Дълбочина на мостовете над 7м. Гъбата е шарена, като излизат по окрайнините на гората серии от сърнели, а в гората коралът и бялата рогачка са на пътеки. Излизат 4-5 вида манатарки, а също и припънка се появи. Булката е в просветлените части на гората и я има доволно. Мента, маточина, широколист живовлек има, мащерката, кантарионът и риганът са вече рядкост, за шипката е още рано, но глогът е добър. Тетра има в изобилие от страна на пътя от северната страна. Та при всеки случай излетът край нашият язовир ще ви е резултатен и приятен, независимо от времето.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Бат Веско,това е добре с костура.А който си ги разбира гъби/само от теб съм ял диви гъби
/билки,няма празен излет
Не му трябват на язовира 10 000 амура,трябват му 1500,1000 шаранчета ,нещо хищник малко на година ,но редовно ,всяка година да има застъпност.

Не му трябват на язовира 10 000 амура,трябват му 1500,1000 шаранчета ,нещо хищник малко на година ,но редовно ,всяка година да има застъпност.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Мите нали знаеш колкото повече толкова повече.Добави една 0 към бройките.Не всички оцеляват винаги има някакъв %.Язовира ще побере тези бройки без проблем има и хранителна база.Освен че го храним със зоб и тревата е в повече.Обожавам да виждам как амура се показва като делфин над водата и то почти на см от теб.Измива ти очите 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Така е,колкото повече по-добре,но не е добре само един вид риба,това имам предвид.

- Диканаров
- кандидат преподавател
В неделя преди обед на потопеният път бе , като на манифестация. Шест лодки! Едни хвърляха на силиконки и вадеха по някоя дребна сулка/само една бе около 1.5кг/ , други на рибета по някой костур. Аз не бях на мостовете или между тях, та останах за 2часа с 4 костура общо около кило. Това за което ви пиша бе изваждането на 17.5 кг. амур от лагера под старата къща,преди залива до "германеца". Стана пред мен. Извадиха го за има няма 10 минути. Хубаво животно. Половината лодки отидоха да го видят и да го снимат.
От миналата седмица знам за хваната на тролинг 5.5кг. бяла и сомче около 8кг.
В гората има излязла отлична гъба, черна тръбенка, за която французите и испанците плащат в злато.
Дружинката се отчете за събота и неделя с обща 5 прасета и от миналата събота 5 та вече станаха 10 бр. до тук. А за целият минал сезон, па и по предният бяха по 38 бр. За сега ловът върви много добре.
Хайде на слука.
От миналата седмица знам за хваната на тролинг 5.5кг. бяла и сомче около 8кг.
В гората има излязла отлична гъба, черна тръбенка, за която французите и испанците плащат в злато.
Дружинката се отчете за събота и неделя с обща 5 прасета и от миналата събота 5 та вече станаха 10 бр. до тук. А за целият минал сезон, па и по предният бяха по 38 бр. За сега ловът върви много добре.
Хайде на слука.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Е бат Веско една лястовица пролет не прави.
Язовира умира,тоз уклей дето се разкарва като на 1 майска манефистация ми говори доста неща.Някой пусна ли ги тия сулки?От великата река се прибрах тая вечер,щука.скобар и други риби,но и около 4 бели мрени достойни за някой за тиган ,но ние върнахме обратно.Нещо велико е Дунава,ма и комарите също
Бях в компания на готини и точни хора от Пловдивдиския форум,Емо и той беше с нас,бе немам думи.
Кога ще ги стигнем,американците,че ми откраднаха чистачките.

Тройка пика.
Язовира умира,тоз уклей дето се разкарва като на 1 майска манефистация ми говори доста неща.Някой пусна ли ги тия сулки?От великата река се прибрах тая вечер,щука.скобар и други риби,но и около 4 бели мрени достойни за някой за тиган ,но ние върнахме обратно.Нещо велико е Дунава,ма и комарите също

Кога ще ги стигнем,американците,че ми откраднаха чистачките.

Тройка пика.
Риба къща няма.