Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Добра информация за Засмяново.Според мен на Одринци може да имаш успех за костур,като ако минеш през селото има асфалтов път до старата хижа над стената.Ти си със спинарка,така че не те притесняват 100м.спускане.А на Камчия чух за кленове на вировете след Билка с по-голям риск от закачки разбира се все пак е река.Успех
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Благодаря за бързите отговори.Аз се разхождах и до силистра последната седмица обаче всички водоеми бяха замръзнали от Добрич нататък а в същото време тук във Варна имахме температури +5,6.Дунава е много мътен и висок.Само бракониери.Аз ходих до сребърна на разрешеното но беше замръзнало.После до дунава по нататък нищо не излезе, но то трябва да се знаят местата.В Силистра от пирса имах един удар на блесна не знам какво беше но един местен стоеше по високо от мен и каза че било распер.Ще потърся инфо от тук там да не се окаже разходката напразна до Одринци.Луда камчия звучи примамливо и резервен вариант до село Дебелец.На там ме дърпа сякаш.По южно е и би трябвало да е ок.Ако отида по луда камчия нещо за нощувки има ли наоколо къщи хотели хижи.Благодаря за инфото предварително.
Най-близкото място където ще намериш да спиш е с.Аспарухово/Ченге/.Питай чичко Гугъл и той ще ти даде телефони за резервация.То е на 10-20км от местата.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Седя и се чудя, да се смея ли, да плача лиNikiStoianov написа:Не става въпрос за това дали да има такъв язовир или не. Нека да има. Нека всички рибарници да станат задължително хвани-пусни. Но става въпрос за това, че колкото повече затъваме в кризата, толкова повече арендаторите вдигат таксите. Миналата година масово - 20лв, тази година стартираме с 25 и сега останалите ще повлекат крак и ще скочат на поне 15. Писна ми на мен от тая гърбачка.
Отделно от това при язовирите хвани-пусни няма основания за по-висока такса. В крайна сметка ти им плащаш за услуга, понеже продукта остава пак при тях да си го продават. Тоест след първоначалната инвестиция няма да им се налага да инвестират периодично в зарибителен материал. Откъде накъде тогава 25лв?? Че аз съм виждал на някой рибарници по 40 човека на ден да се изнизват - по 25лв това са 1000лв за ден. Ай стига вече.
Не бунгала, не механа, те за две-три години цял почивен комплекс ще изградят. С нашите пари.
И каква е гаранцията, че на втората година няма да си оберат рибата с мрежите??
Колкото до другия форум - какво се учудвате толкова, хората живеят и работят в една друга, малко по-различна България. Що да не ходят? През последните пет години вземат двойни и тройни заплати в сравнение с нашите....

1. Концесионна такса - не съм наясно колко е, но за 700 декара язовирЧЕ ще е поне 20-30 бона годишно.
2. Охрана!!! Колко човека мислите, че ще са необходими, за да се охранява подобно язовирЧЕ, опосквано на поразиа досега от бракониерите.
3. Зарибяване - доколкото знам, досега са пуснали към 300 шарана между 5 и 8кг. Тъй - 300 х 6кг/средно/=1800кг х 5лв/поне/= 9000лв. И то като за начало!
4. Инфраструктура, поддръжка и пр. ???
Но! По-важното е друго - около Варна НЯМА къде да отиде човек за риба, нямам предвид бабушки и подобни! Е добре де, вместо да ходя до Румъния един път годишно, не е ли по-добре да отида "по пантофи" на Тръстиково. И то когато си поискам !!! Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от мисълта да се заяждам, но лично аз съм безкрайно щастлив, че някой е започнал да прави подобно нещо тук! За сравнение - Радута /Румъния/ - 1000лв/седмица, Монтана Лейк - 50лв/ден, Церова Кория - 20лв/ден, Теца /Овчарица/ - 25лв/влизането с връзки!!!/. И те така

Е за това става дума

RAAZIEL написа:Вижте хора,според наблюденията ми по частните гьолове около Варна и Шумен/само това лято имам над 20 излета по такива места/ нещата стоят така:
- такава такса не съм плащал,но шаран над 4кг.не съм хващал.Почти навсякъде масовите риби са 1-2-3кг.с редки изключения разбира се,а също ако погледнеш от страната на арендаторите нещата,едно е да купиш 100 шарана по 2кг и 100 шарана по 6кг ,нали?/не че ги защитавам,но това е реалноста/И в този ред на мисли,ако е вярно всичко това за трофейни шарани на Тръстиково/само да не останат гръмки обещания/,с кеф ще дам 25лв да огъна сопите,дори и да е по-рядко.Ще следя темата с интерес,дано някой даде свежо инфо за там.
Много излишни разсъждения прочетох за Тръстиково. Поне според мен. Искам само да поясня на всички, които направиха заключения за Тръстиково, че бе излишно.
1. Още не е уточнен регламента при който ще се извършва риболова там и при каква такса !!!!!
2. Не казвайте колко трябва да бъде таксата там, защото нямате право, просто защото си нямате представа колко са ежедневните разходи само на този водоем. По-скоро имате право да казвате колко трябва да бъдат Вашите заплати, за да си позволявате това което ви е на сърце.
3. Изминали са едва 60 дни от както момчетата са във владение и Вие искате чудеса от тях, от към инфраструктура и т.н.
4. Някой знае ли колко струва да се насипе /с нещо/ черен път с дължина около 2 000 метра ????
5. Идеята за този водоем в годините е голяма и едно е ясно - Винаги ще има и недоволни!!!!!!! Но те момчетата от сега си го знаят
1. Още не е уточнен регламента при който ще се извършва риболова там и при каква такса !!!!!
2. Не казвайте колко трябва да бъде таксата там, защото нямате право, просто защото си нямате представа колко са ежедневните разходи само на този водоем. По-скоро имате право да казвате колко трябва да бъдат Вашите заплати, за да си позволявате това което ви е на сърце.
3. Изминали са едва 60 дни от както момчетата са във владение и Вие искате чудеса от тях, от към инфраструктура и т.н.
4. Някой знае ли колко струва да се насипе /с нещо/ черен път с дължина около 2 000 метра ????
5. Идеята за този водоем в годините е голяма и едно е ясно - Винаги ще има и недоволни!!!!!!! Но те момчетата от сега си го знаят

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Хари,разсъждаваме за таксата защото се появи мнение от "запознат" с регламента и таксите колега, който ги оповести тук. Иначе нямаше да има такива мнения.
Мога само да пожелая само успех на момчетата в начинанието им, което никак не е леко и то особенно в тази доста тежка икономическа обстановка, защото аз много добре знам какви са разходите им, както и колко струва да се насипе с трошена каменна маса черния път. Точно затова искренно им желая успех в начинаниено и дано регламента бъде измислен така,че всеки съвестен риболовец, с подобаващо добро отношение към рибите, да може да се порадва на тъкъв водоем, бил той шаранджия, фидерист, плувкар или щекар.
Мога само да пожелая само успех на момчетата в начинанието им, което никак не е леко и то особенно в тази доста тежка икономическа обстановка, защото аз много добре знам какви са разходите им, както и колко струва да се насипе с трошена каменна маса черния път. Точно затова искренно им желая успех в начинаниено и дано регламента бъде измислен така,че всеки съвестен риболовец, с подобаващо добро отношение към рибите, да може да се порадва на тъкъв водоем, бил той шаранджия, фидерист, плувкар или щекар.

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
Въобще не са излишни даже. Тук се споменават едни условия (дали са верни или не не знам), но при положение, че не ми харесват и ги считам за несправедливи - мой дълг е да изрева. Защото ако не изрева аз и други колеги - как ще разберат арендаторите кое ние смятаме за нормално и кое не?HARRY77 написа:Много излишни разсъждения прочетох за Тръстиково.
За това сме на този хал, защото все си траем.
Предните ми мнения са доста скептични, но колеги смятам, че имам правото да съм скептичен. Всички сме се нагледали на арендаторки номера. Дано тези момчета да са първото изключение от правилото.

Абсолютно бяха излишни понеже бяха безпредметни поради погрешно инфо. А относно реването съвета ми е да го правиш във връзка с доходите си че да не ти прави впечатление какви са ти разходитеNikiStoianov написа:Въобще не са излишни даже. Тук се споменават едни условия (дали са верни или не не знам), но при положение, че не ми харесват и ги считам за несправедливи - мой дълг е да изрева. Защото ако не изрева аз и други колеги - как ще разберат арендаторите кое ние смятаме за нормално и кое не?HARRY77 написа:Много излишни разсъждения прочетох за Тръстиково.
За това сме на този хал, защото все си траем.
Предните ми мнения са доста скептични, но колеги смятам, че имам правото да съм скептичен. Всички сме се нагледали на арендаторки номера. Дано тези момчета да са първото изключение от правилото.

Добре че не се появи инфо за 50 лв такса, че щяхте да ги сложите на бесилото.svilen_sa6kov написа:Хари,разсъждаваме за таксата защото се появи мнение от "запознат" с регламента и таксите колега, който ги оповести тук. Иначе нямаше да има такива мнения.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Хари ти се понаваш с тези момчета, дали имат идея да се направи нещо с пътя, защото е доста гадно ако се разкаля нивата през която минава пътя - става почти невъзможно измъкването. Зная,че е скъпо, но зная и че има вариант да се договорят с някоя пътна фирма да им изсипва там отпадъчния материал от фрезоването на пътните кръпки и отпадъчен асфалт, които по принцип са излишни разходи за тези фирми да ги извозват до строителните сметища,а напрактика това е отпадък, който обаче ако се насипе върху черния път и се валира става доста добър път. Просто идея.
.

Точно така.NikiStoianov написа:.......... Да изчакаме да видим какви ще са условията, пък тогава всеки ще си реши как да процедира.
Запознат си но не е точно както го пишеш. Пътя ще бъде подобрен значително, но това си иска време и пари. На всяко нещо ще му дойде времето. Работи се приоритетноsvilen_sa6kov написа:Хари ти се понаваш с тези момчета, дали имат идея да се направи нещо с пътя, защото е доста гадно ако се разкаля нивата през която минава пътя - става почти невъзможно измъкването. Зная,че е скъпо, но зная и че има вариант да се договорят с някоя пътна фирма да им изсипва там отпадъчния материал от фрезоването на пътните кръпки и отпадъчен асфалт, които по принцип са излишни разходи за тези фирми да ги извозват до строителните сметища,а напрактика това е отпадък, който обаче ако се насипе върху черния път и се валира става доста добър път. Просто идея.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Това е повече от добро начало.HARRY77 написа:Работи се приоритетноКъм момента са пуснати 376 риби от 5 до 8 кг. Смятам че е едно добро начало.
Една молба - помислете и за нас нешаранджиите, тоест тези които ловим на фидер,мач и щека -нека и за нас да има възможност да посещаваме този водоем.
.

Аз там решения не взимам, само си казвам мнението когато ми го искат. Пиша това за да не остане някой с погрешно впечатление. Помагам им /а и не само аз от тайственото братство с род-под, BBLC и татос/ с каквото мога и до там.svilen_sa6kov написа:Това е повече от добро начало.HARRY77 написа:Работи се приоритетноКъм момента са пуснати 376 риби от 5 до 8 кг. Смятам че е едно добро начало.
Една молба - помислете и за нас нешаранджиите, тоест тези които ловим на фидер,мач и щека -нека и за нас да има възможност да посещаваме този водоем.
Колеги много писания за таксата на Трастиково но сметката е не много трудна - наем 10 000лв на година поне 3 заплати по 300лв зарибяване 200 шарана по 5кг минимум 1000лв в язовир с 300 дк вода трябва да се пуснат поне 30 000 бр шаранови риби или поне 25 000 - 30 000 хл лв ако рибите са по 150-200гр и това се прави ако имаш огромно желание да направиш нещо добро и като се появят на язовира 5-6 човека месари които ловят по 20-30 риби ти се иска да ги удавиш в язовира Да насипеш 100м черен пъп с нещо ти струва поне 300-400 лв или 500м-2000лв за да стане що годе добър язовир от 300 дк трябват поне 50 000-60 000хл лв ЕЕ при такса от 10 лв си назад поне 10 000 лв на година минимум имаш договор за 5г какво трябва да се случи за да има риби по 5-6кг в язовира Който ми даде разумен отговор ще му издействам безплатна карта за риболов през следващите 5 години в 3/три/язовира да ВАРНА и 1 до ДОБРИЧ язовири актуални за риболов 

-
- новобранец
Колеги може да прозвучи грубо ,но и да и направят таксите 1000лв. не ми пука. От две години съм се отказал от такива платени водоеми. Нека да помислим как да опазим свободните водоеми от браконери и отпадаци. Тогава на ,който му се чисти и яде риба да си вземе в рамките на позволеното и пак ще има риба за всеки да се изкефи. Вчера бях на река Камчия до село Дъбравино за три часа риболов пълно капо,но все пак ми беше готино. Пробвах на бял червей и на черен дроб за кефал.
-
- научил се да хвърля
Защо, без да сте видя ли какво се предлага започвате да смятате печалбата на другите.Търсенето определя цената.Според мен всеки ако си взема по една риба до 3кг, ако хване разбира се, и таксите ще са разумни и ние доволни.Но заради колеги които, хващат по 30бр и нищо не връщат обратно в язовира, трябва да има два вида такса.Дано всеки по бързо го осъзнае за да се подобрят нещата, иначе ще има така наречените вип-язовири и няма за какво да се сърдим.Не давам съвет на никой, просто изразявам своето мнение.