Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
Re: Искър - всичко за и по реката
днес на Староселци за цял ден 4-5 дребни морунажчета и 2 мренки по педя до обяд пипаха уклеи чалуни и попчета след обяд тотално капо
- Menkata
- фен клуб-скобар
Скобарilia93to6kov написа:е на роман какво лови то там освен пръскач и някоя заблудена каракуда друго има ли.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- научил се да хвърля
е ако си ходил по малкия искър може и да излезе некои скобар иначе в вира на роман не вярвам да има скобар колега.
То вярването не е задължителноilia93to6kov написа:е ако си ходил по малкия искър може и да излезе некои скобар иначе в вира на роман не вярвам да има скобар колега.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Колега няма смисъл да спорим,не съм уточнил точно къде съм ги хванал голям ли е вира ,малък ли е.Уцелил съм ги хванал съм ги пуснал съм снимка.Това е.Рибата плуваilia93to6kov написа:е ако си ходил по малкия искър може и да излезе некои скобар иначе в вира на роман не вярвам да има скобар колега.

- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Te и аз за там питам, но уви, нищо не се чува от никъде.ivan pehlivansci написа:Здравейте колеги, някой има ли на представа как е нивото на реката около Карлуково и дали изобщо става за риболов?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Става за риболов реката на карлуково!Нивото е абсолютно нормално и леко замътена до бистра водата.Skellington написа:Te и аз за там питам, но уви, нищо не се чува от никъде.ivan pehlivansci написа:Здравейте колеги, някой има ли на представа как е нивото на реката около Карлуково и дали изобщо става за риболов?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Инфо от вчера, реката при Мездра е супер! Днес обаче с тея дъждове....не знам дали няма да се "говнясала".
Колеги, малко прясна информация и от мен!
Бях на 18-часов риболов около Брегаре. Наистина си беше един от онези дни, в които просто няма какво да се направи. Водата предава лека полека, влачи разни листа и клончета. Но това мисля, че не беше проблема.
Още с идването захраних с 8 топки като портокали, и започнах да подхранвам през 15 минути с по 1 стиска. Използвах качествена захранка с 300гр бели червеи, трохи и други добавки. Оказа се, че рибата ИЗОБЩО не реагира нито на първоначалното подхранване, нито на дохранването. Какво ли не пробвах, изфинях такъмите до кука 18 и 0.08 повод, и това не помогна. През нощта времето не беше чак толкова лошо, но като че ли рязко спадна температурата. Още от сутринта започнаха дъждове, но кой знае какво... Наистина не знам на какво да го отдам, особено при положение че ловя на много дашни места. Преди съм ловил много риба в дъждовно есенно време.
Бях на 18-часов риболов около Брегаре. Наистина си беше един от онези дни, в които просто няма какво да се направи. Водата предава лека полека, влачи разни листа и клончета. Но това мисля, че не беше проблема.
Още с идването захраних с 8 топки като портокали, и започнах да подхранвам през 15 минути с по 1 стиска. Използвах качествена захранка с 300гр бели червеи, трохи и други добавки. Оказа се, че рибата ИЗОБЩО не реагира нито на първоначалното подхранване, нито на дохранването. Какво ли не пробвах, изфинях такъмите до кука 18 и 0.08 повод, и това не помогна. През нощта времето не беше чак толкова лошо, но като че ли рязко спадна температурата. Още от сутринта започнаха дъждове, но кой знае какво... Наистина не знам на какво да го отдам, особено при положение че ловя на много дашни места. Преди съм ловил много риба в дъждовно есенно време.
Колеги, днес следобяд само се разходих по брега да видя как е положението. Реката е дигнала с поне 40см за последното денонощие, влачи клони, шишета и каквото ви хрумне. Наистина огромна разлика в нивото. Не видях риболовци по реката ИЗОБЩО, което беше странно. Срещнах един местен кравар, който каза че за няколко километра ходене е видял само една кола около реката.
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Аз на 22ри сутринта акостирах на брега на реката при Карлуково, точно под кариерата. Половин час лових при нормални условия и изведнъж като започна да вдига и за 20 минути покачи с 30тина см, взе да влачи яко и бягах. Други рибари нямаше, то и времето беше отврат, не спря да ме вали.
-
- научил се да хвърля
Събота - капо на Писарово, ако някой в долното течение е ловил добре през уикенда ще е изненада, поне за мен. Реката беше голяма, висока и влачи.
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
- Bigmarlin
- сериозен играч
Пътя надолу как е ,по зле или старото положение ? Че и азе си права некви планове за тама
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Тръгнали скобара вече по обичайните зимни места или все още е в бързата вода?
Ще се радвам някой да сподели конкретно място (на ЛС) за успешен риболов по реката.
Ще се радвам някой да сподели конкретно място (на ЛС) за успешен риболов по реката.
-
- научил се да хвърля
Колеги кажете някъде където излиза някаква риба никои ли не ходи.