Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
- kadro
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Колеги,къде е каята?
Аз доколкото разбрах каята е на панорамата и на траката.Да и на морска гара и на втора буна има , но са бобчета (знам от опит). В началото на лятото бях изкарал един много голям лихнус на морска гара ама той май бил само един

Като чуя РИБА откачам !!!
попчето е навътре,поне 20-25 метра ,така е поне около Китен
Позабравихме я тази тема, понеже сега всеки се ослушва за зарган, платерина, чернокоп и сафрид. Вчера с бащата без такива илюзии и с импровизизия на тема стръв-100гр карида+кутия бял червей (повече за кураж) отскочихме за попове на нефтопристанището. Вълна поне 2-3 бала и водата мътнааа. За 3-4 часа след обед обиколки по западната част на кея направихме ето това

Лявата кофа е на бащата-1,5 кг, мойто по-скромно-около кило. Все пак аз печеля по други показатели отворих го на тема рапан за стръв . Извадих 2-3 бр. от тетраподите и ги метнахме, че инак с тая карида доникъде нямаше да стигнем-кучките се бяха активизирали и яростно кълвяха повече от поповете. Спечелих и приза за най-голяма риба

...А накрая си извадих и скъсаната по-рано майка с рибата на нея-разбира се кучешко попче. Хванах и единствената лапина за деня и двуглаво попче

Един неочаквано успешен и позабравен риболов. А това е разгърната застроена площ

Хайде, който се е нахващал на заргани и други квалитетни риби да мята поповете. Успехи!
Лявата кофа е на бащата-1,5 кг, мойто по-скромно-около кило. Все пак аз печеля по други показатели отворих го на тема рапан за стръв . Извадих 2-3 бр. от тетраподите и ги метнахме, че инак с тая карида доникъде нямаше да стигнем-кучките се бяха активизирали и яростно кълвяха повече от поповете. Спечелих и приза за най-голяма риба
...А накрая си извадих и скъсаната по-рано майка с рибата на нея-разбира се кучешко попче. Хванах и единствената лапина за деня и двуглаво попче
Един неочаквано успешен и позабравен риболов. А това е разгърната застроена площ
Хайде, който се е нахващал на заргани и други квалитетни риби да мята поповете. Успехи!
Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 6:28 pm, променено общо 1 път.
Щях да забравя. Тея рапани са плъзнали като напаст божия навсякъде по кея. На един тетрапод има поне по 5-6 бр. и оглозгват всички миди по тях. Имаше дори и на 10 см над морското ниво. Който е мераклия да си извади и без далдисване да заповяда. Лично съм ги опитал никак не са лоши.

Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 6:30 pm, променено общо 1 път.
- каридата
- учете се от него
Браво ве брат ама нещо сминките много размазани ми се виждат.Що така нали уз ново фото???
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Браво Карид,ако даде време през почивните дни,ще вадя кая.Между другото,ако чучурината и кучето ти яде скаридата,нарежи едно куче за стръв.Ще се отървеш от тях.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Има време да се поправим в това отношениекаридата написа:Браво ве брат ама нещо сминките много размазани ми се виждат.Що така нали уз ново фото???
Мерси за съвета Киро. С куче не съм пробвал, но с чучурина съм постигал добри резултати.КИРО написа:ако чучурината и кучето ти яде скаридата,нарежи едно куче за стръв.Ще се отървеш от тях.
Еи момчета ,рибата и то хубавата е зад нос Калиакра ,там наистина има риба.Има едно място до с.Българево Зеленка има буна от там съм ловил много добра риба ,а ако се влезе с лодка е още по добре.Мисля,че зад носа преживяването от риболова и самата тръпка ще е два пъти по голяма отколкото другаде.Ще чакаш да духне Юга да изстуди водата ,остави тези рапани купи си пилешки воденички и лови риба "колкото ти душа сака".А между другото цената на рапана е 0.95ст за кило,щом има толкова много рапани лови тях.
Наслука.
Наслука.
Колеги вчера бях на яхтеното на Дружба.Хванах си доволно хубава едра кая.Най добре дава сле 4 часа до тъмно.Едрите попове задължително на солена рибка и по дупките на камъните.Днес ако след обяд е читаво времето пак ще бъда там и ще пиша.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ами днес шурито и брадчеда излязоха с лодката на новата градинка,дето в събота набарахме чернокопа и карагьоза.От последните нищо не са гепили,но от каята са направили по 4-5кг.Един лихнус,другото от добрата кая.
Значи,очаквайте вече и сафрида и ония дето го гонят.Пък видях и щъркелите да се групират.
Значи,очаквайте вече и сафрида и ония дето го гонят.Пък видях и щъркелите да се групират.

- КИРО
- Обратна връзка:
Като гледам какво са правили колегите на Калиакра,чудя се въобще кво да пиша.Ама и капото си заслужава вниманието.Все пак,бяхме и тримата от този форум.Боцман е Патера,а Моряк 1 в машинното./ бута и връща смукача кат се налага /.

Голямо обикаляне,голямо нямане.
Първа спирка,пред 3-та буна,сонара отчита съвсем малко кая на дъното.Все пак проби се направиха,но нищо не излезе.Беше някъде към 09 15 часа.После дигане на котва и пред Почивка.Пуснахме на дрейф,мятане с чепарета,въпреки,че на кинескопа много рядко се появаше нещо.Пак нищо.Почна да показва,че има кая на дъното,ама не кълве.
Въпреки вълната,се засилихме навътре пред Галата.И там празно.А,и малко Img.

Тези без дата,са на Моряк1

Тук морето изглежда много спокойно,но си имаше добър мъртвак.После пак се върнахме пред 3-та буна,този път сонара отчете каята.

И разгеле,направихме сефтето.Първи се отчете Патера,най накрая и аз.

Туй беше само един път.
Обще взето много трудна работа.Мотахме се до към 14 часа,и стига аеробика,Пайдос,поне да се приберем,че по едно кафе да пием.

Общо към 1,5кг я има,я няма.
Айде за сега чао.
Голямо обикаляне,голямо нямане.
Първа спирка,пред 3-та буна,сонара отчита съвсем малко кая на дъното.Все пак проби се направиха,но нищо не излезе.Беше някъде към 09 15 часа.После дигане на котва и пред Почивка.Пуснахме на дрейф,мятане с чепарета,въпреки,че на кинескопа много рядко се появаше нещо.Пак нищо.Почна да показва,че има кая на дъното,ама не кълве.
Въпреки вълната,се засилихме навътре пред Галата.И там празно.А,и малко Img.
Тези без дата,са на Моряк1

Тук морето изглежда много спокойно,но си имаше добър мъртвак.После пак се върнахме пред 3-та буна,този път сонара отчете каята.
И разгеле,направихме сефтето.Първи се отчете Патера,най накрая и аз.

Туй беше само един път.
Обще взето много трудна работа.Мотахме се до към 14 часа,и стига аеробика,Пайдос,поне да се приберем,че по едно кафе да пием.

Общо към 1,5кг я има,я няма.
Айде за сега чао.
Вчера (03.11) на четвърта буна в Кранево двама души хванахме около 4,5 кг от 14 до 17:30 часа. Повечето бяха среден размер, имаше и 2-3 лихнуса. Стръв - скарида.
В събота пред спортна зала зад ва часа двама направихме 7 кг. Малко лихнос , но имахме само скарида. Ако улучиш мястото каята яде.
- КИРО
- Обратна връзка:
И май само на скарида,друго не пипаше.Жалко че през почивните дни ще е кофти времето.
Ние нянахме друго, пък нали знаеш, като нямаш бел ем не чакай лихнус.Но аз големите стронгили ги предпочитам пред лихнусите.
Същност няма значение въпроса е да кълве.
Същност няма значение въпроса е да кълве.