Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Зарган и илария

Мнение от КИРО »

Ма и чернокопа за 5 дена е наддал с 5мм.
Давай ДЖО,добре се справяш.И се разберете с Куку,не са хубави тези работи. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

kuku написа:Поздравления за успешният улов!Я кажете имаше ли хайвер в рибите че утре мисля да изстрелям един пълнител червеи.Ако имат хайвер да не ги закачам.То с мойте бройки няма да им срина популацията ,ама все пак :D .
Джо това рибе с куката е мойто сигурно - да си ми го върнеш!А и ако някой хване зарганче с петно без люспи от лявата страна също.Няма да се разберем така другари - аз си ги оставям за после ,вий ми ги обирате,аа-а-а-а-а.По миналата година и едни чернокопи си оставих и тях така.

Да не се хваля ама всичките платерини с жълто петно на хрилните капаци са мойте :lol: :lol: :lol: :rolleyes: :wink: !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Благодаря ви за добрите думи, колеги. Ванко, дано да има поводи за репортажи, че засега заргана е много рядка риба.И още не е ориентирана - в един и същи ден понякога удря стръвно, понякога ходи подир червея и трябва да я предизвикваш.
Kuku, почти всички риби бяха пълни с хайвер. Куката не мога да ти я върна, защото беше много ръждясала и котката я сдъвка заедно с главата (ега ти звяра, а?). Зарганчето мога, само че трябва да стане както във вица, където пияният нямал пари и платил на таксиджията с един литър водка и половин кило руска салата, малко смесени ...
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Е айде от мен да мине пак,видя се че имаш желание.тоя път минаваш метър ама за друг път внимавай :D .И на котака халал да му е куката щото обичам котки.Сега няма нужда да му даваш минерални добавки,той си е набавил нужното желязо :lol: .
Това с хайверът е кофти,ще трябва да ходя пак на Траката,там поне все още са рядки зизитата а и безпроблемно ги връщам от дето са дошли.Дано кефаловите тоя път се държат сериозно.
Калканчо - не може да си хващал всички платерини,дай отличителни белези.Аз имам свидетели че едно зизи миналата година си остави човката в ръката ми и си замина с куката.
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Аз утре мисля да се плъзна към "Фичоза", имало някакви камъни да ги пробвам как са. Ако има нещо интересно ще постна.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

expose написа:Аз утре мисля да се плъзна към "Фичоза", имало някакви камъни да ги пробвам как са. Ако има нещо интересно ще постна.
Ако има миди,докладвай.
Изображение

kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

kuku написа:Калканчо - не може да си хващал всички платерини,дай отличителни белези.Аз имам свидетели че едно зизи миналата година си остави човката в ръката ми и си замина с куката.
В днешно време всичко е възможно, ама в случея всичко е в кръга на шегата :wink: !
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Утрото беше тихо и предвещаваше добра слука. Мъглата росеше и лепнеше върху кожата.Пътувайки към Галата прехвърлях в
главата си нови тактики и експерименти в риболова.
Докато Варна тънеше в мъгла, тук беше ясно. Морето се ширеше светло и спокойно. Зарганът плачеше да го пробваш на
плаваща бомбарда. В 6.15 риболова започна ударно - 4 заргана за 20 мин. и още толкова изтървани. Удряше и навътре, и
близо до брега. Но след прекрасното начало ударите се разредиха, после престанаха съвсем. Смених бомбарда, такъми,
търсих рибата навсякъде, но нищо. Само разни дребосъци ръфаха и разваляха червея:
Изображение

Към 10 ч. и летовниците се раздвижиха. Появиха се надуваеми, пластмасови и дървени лодки, водни колелета, джетове,
яхти ... абе ПС и МПС от всякакъв сорт, липсваха само салове и лодки-еднодръвки. Самодейни аквалангисти защъкаха
във всички посоки и някои изплуваха току пред носа ми. Един отворко, екипиран до зъби с неопрен, плавници и харпун,
пляскаше в лагуната на половин метър дълбочина и се чудеше защо няма риба (че да покаже майсторство). Четирима
бабанковци пък бяха яхнали малка надуваема лодчица, която по чудо издържаше екстремното натоварване. Бъзикаха се 15
минути, докато запалят двигателя, после още толкова се въртяха в кръг, като мухи без глави, докато успеят що-годе да
я управляват. През това време едва не сгазиха един аквалангист само благодарение на светкавичните реакции на
последния.
Е, не оставаше друго, освен да си нарамя багажа и да поема обратно. Резултат - 7 рибки:
Изображение

В къщи, покрай мрънкането на жената, трябваше да изтърпя и критиката на котето Жорко, който сякаш казваше: "Кога
най-накрая ще хванеш риба? Виж колко съм гладен!":
Изображение

Наслука на всички.
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Мм брава, брава яки репортажчета заформяш :yawinkle:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Джо,добре го даваш,значи чернокопа е тука.Щом се задържа е радостна новина.
Камбата ще има да върти тази година,и то ненапразно. :D
Изображение

Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

И при мен беше слаба работа.... 4 бройки, и то в мъглата. Макарата ми се скапа,а и беше втория излет. Чайна-майна турнали неподходящо винтче и при затварянето на скобата, целия механизъм се пръсна като заря на празника на Варна. Нейсе,колата беше близо та намерих вярното болтче,ама времето за папкане на рибата мина ..... То , ако нямаше и такива дни,щяхме да обезрибим морето... :D :D :D :D Другата седмица пак.... Наслука на всички!

П.П. Стефко,те за тези репортажи твои си мислех снощи като писах.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Hristo
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo »

Тази седмица имах възможност да отида два пъти за риба на Ной в четвъртак сутринта беше по добре от днес хванах 11 заргани и 4 иларии (дребни) от 6.30 до 10.00 като имах и две изтървани, днес 7 заргани 3 изтървани и нито една илария излязоха и делфини на два пъти на това отдавам и по слабия риболов днесИзображение.Това е наследника още малко да порасне и ще бъде въведен в тайните на риболовното изкуство :lol:
Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Вчера бяхме вечерта на вълнолома от външната страна,но носихме само блесните.Оставих двечки да има в морето и от мен нещо,ама риба немаше.Един пич до нас ловеше на бомбарда и извади една хубава заргана и едно чернокопче колкот граца,точно докато говорих с Киро по телефона.Ние вчера капо.Днес сутринта в 6ч. цъфнахме с бомбардите,готови за големи заргани,ама и там един голям крив среден пръст.Довечера може пак да минем,ама най-вероятно утре.Ако някой има път към Галата,да пише едно ЛС и да се мятаме и ние с авера.Толкос.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Киро, на Фичоза има много рапани, но миди почити няма. Говоря за участъка от бунгалата на Ветеран до края на плажа на север. Освен рапани извадих и едно Ауди :-) (само ключа и дистанционното за алармата, но пак е Ауди)

Надвечер отидох на вълнолома - тук таме вадеха по някоя зарганка, но аз нямах нито един удар. Реших да изкъпя тенекията - около половин час въртях едно 20гр. Тоби , но нищо.

В събота сутринта отидох на Черноморец. Първо хвърляне. Понаместих се върху камъните да ми е по удобно и почнах да обирам. Дори и не усетих удар - зарганката беше захапала червия и кротко ме чакаше да почна да обирам. След това нищо. Сложих потъваща (2гр) - при първото хвърляне удар и зарганка, после нищо. От 6:45 до 9:00 някъде беше само това. Водата обаче беше като зеленчукова супа с кафеви подправки.

След обед влезнах да разгледам със шнорхела. Вдидимост около метър и нещо и някакви кафеникави власинки. Стори ми се че има мъртво вълнение, но не дърпаше не вътре ами само клатеше мръсотията нагоре - надолу. Там намерих един мнооого странен монтаж на бомбарда. Бомбардата жълта някаква. Монтирана на два вирбела с два стопера. До тук всичко ясно. По-долу обаче - две или три оловни съчми като за плувка и шаранджийска кукичка ...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Днеска на (г)Ной даде слабичко заргана, с авера по 4 зарганки и по 1 заргана :wink: . Иларията не се обади, но един колега удари 2 путерини :wink: !

Аре наслука ви идната седмица аз утре отивам на палатка до края на седмицата :drinkers: :twisted: !
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”