Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Мерси на всички за отговорите
Значи ще търся от специалните амортисьорчета за бомбарди и ще ги тествам.

Значи ще търся от специалните амортисьорчета за бомбарди и ще ги тествам.

-
- научил се да хвърля
Ясно. А аз си помислих че се продават такива бомбарди
Иначе идеята е добра
Като става дума за самоделни бомбарди - на струг могат да се направят без проблем
Но нека не разводнявам темата.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Вярно е.Аз имам направени на струг бомбарди от дърво,плексиглас,ПВЦ,тефлон и дори от полицейска стоп-палка.на струг могат да се направят без проблем
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- научил се да хвърля
чуруликпенчо написа:Вярно е.Аз имам направени на струг бомбарди от дърво,плексиглас,ПВЦ,тефлон и дори от полицейска стоп-палка.на струг могат да се направят без проблем

Аз ползвам (режа си) парче от стария коксиален кабел-около 4-5мм.Предимно при риболов на дъно,с долна кука и подвижно олово.Но и при бомбардата го изпробвах миналата година-пирфектноscratch написа:аз имам следния проблем:
между бомбардата и вирбела слагам силиконово стоперче, от тея за подвижни плувки. Обаче явно идва много малко и се набива в долната част на бомбардата. И така като въртя на обратно линията бомбардата не се върти свободно, а ми усуква влакното...
Та питането ми е - някой ползва ли нещо различно за ,,амортисьорче" и какво? Аз си мислех евентуално със шлаух от някоя плувка да пробвам.

Taka e. Виждал съм я!elektronchika написа:чуруликпенчо написа:Вярно е.Аз имам направени на струг бомбарди от дърво,плексиглас,ПВЦ,тефлон и дори от полицейска стоп-палка.на струг могат да се направят без проблем![]()
![]()
Майсторлъка на Чурулика не подлежи на съмнение
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
Привет колеги,начинаещ съм в риболова на бомбарда
.Искам да попитам дали имам шанс със следния такъм:кука номер 12,бидем 1.5м-0.16,троен вирбел без карабинка,силиконов стопер,бомбарда 24гр,основно 0,18.Притеснява ме,че пръта ми е с акция 30-60,просто за момента нямам възможност да си купя по-подходящ,дали ще мога да мятам надалече и така...Благодаря предварително на всички които ми отговорят 

Последно промяна от Венцислав Чанков на Чет Юли 16, 2009 10:12 pm, променено общо 1 път.
Перфектен си,колега само че пръта не е само акция има и други критерии за далечно замятане,като например колко е дълъг,колко е дебел в най задната част,колко е тежък...и т.н
Зарганолог
-
- ще става разбирач
Първо благодаря за отговора,пръта е дълъг 3.80,колко точно е дебел в най-крайната част незнам,тежи м/у 300-400 гр.Знам какво да си купя,ама незнам дали ще мога преди края на сезона.Mi7chell написа:Перфектен си,колега само че пръта не е само акция има и други критерии за далечно замятане,като например колко е дълъг,колко е дебел в най задната част,колко е тежък...и т.н
Мисля ,че е добър като за начало,а защо не и за по-нататък...ше го пробваш,ще видиш как се държи ,как замята,ше видиш и колко мятат колегите,и ше си направиш изводите.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
като стана на въпрос за вирбела - има ли значение дали ще е с карабинка или не? Ясно е иначе, че е троен 

-
- ще става разбирач
Четох в една статия,че вирбелите без карабинка са подходящи за по-едри риби ама де да знам.Благодарско на колегата който ми отговори.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Без карабинка.И с единичен вирбел нямам проблем.Никога не съм ловил с троен.
-
- научил се да хвърля
Когато си купувах (специален прат за лов с бомбарда ) ми предложиха 3м прат... с макара .РОБИНЗОН силвар 6лагера,че исках да кажа че макарата или по точно шпулата е много важен фактор за далечно замятане ... както и влакното може би неказвам нищо ново ... но колкото е по тънко по далече отива
така да се изрязя
за тези харектеристики се чувствам най-добре с 30 гр. бомбарда и 0.25 влакно... 

!!!НАСЛУКА!!!
колега много зависи колко си висок но 3м. прът е подходящ за мъж с размер 120-130см.ribkata написа:Когато си купувах (специален прат за лов с бомбарда ) ми предложиха 3м прат... с макара .РОБИНЗОН силвар 6лагера,че исках да кажа че макарата или по точно шпулата е много важен фактор за далечно замятане ... както и влакното може би неказвам нищо ново ... но колкото е по тънко по далече отиватака да се изрязя
за тези харектеристики се чувствам най-добре с 30 гр. бомбарда и 0.25 влакно...
орентирай се към по дълга пръчка нещо от 3.90м. нагоре
а за любителите на леките мачове мога да предложа 3,90 само 153грама морско испълнение с 9водача с по големи отвори
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!