Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Този флуорокарбон не е най-добрия на пазара.Най-добрия флуорокарбон е HD флуорокарбона и досега съм виждал такъв само на DUEL.valiooooo написа:Някой пробвал ли е нещо подобно.
Начало » Online Магазин » Спортен риболов » Готови монтажи »
чепаре AkvaSport Fish Skin Luminescent със светещ лак
Серия от чепарета с модерен дизайн, изработени в съответствие с последните тенденции в морския риболов. Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката.
Чепаретата от тази серия са изработени с най-доброто флуорокарбоново влакно на пазара Yo-Zuri Mirage. Това прави практически невидими под водата основата и поводите, което подобрява улова в пъти!
Доказано добри при улов на чернокоп, едър сафрид, дребен лефер и паламуд!
Куки: 8 бр. Mustad 515N
Основа/повод: 0.26/0.29 мм Yo-Zuri Mirage 100% Fluorocarbon
Зарганолог
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
С такъв си правя бидемите - 0,14,Mi7chell написа: Този флуорокарбон не е най-добрия на пазара.Най-добрия флуорокарбон е HD флуорокарбона и досега съм виждал такъв само на DUEL.
има снимки назад в темата
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
И аз с такъв работя бат Киро,поне като ще е - да е!КИРО написа:С такъв си правя бидемите - 0,14,Mi7chell написа: Този флуорокарбон не е най-добрия на пазара.Най-добрия флуорокарбон е HD флуорокарбона и досега съм виждал такъв само на DUEL.
има снимки назад в темата
Ползвам го и за зарган и илария.
Зарганолог
-
- новобранец
многоуважаеми, Мишел(или както там би трябвало да се чете).току що прочетох мнението Ви за флуорокарбоновите влакна и тяхното приложение в изработката на чепарета.Със съжаление се наложи да констатирам някои неточности или по-точно абсурдиза влакната HD. Тези влакна ИЗОБЩО не са подходящи за изработка на чепарета тъй като имат съвсем друго предназначение а именно -те са предназначени да бъдат използвани за ЛИДЕР!!!Което ще рече ,че в началото на линията Ние поставяме около 1,5-2,5 метра от горе упоменатото влакно.Следва естественият въпрос ЗАЩО -ЗАЩОТО това влакно се изработва в ЧЕРВЕНАТА И РОЗОВА цветова гама ,ЗАЩО-ЗАЩОТО червения и розов цвят иичезват ПЪРВИ във вода ,затова се предполагта, че в най-тънкият (горен) слой вода така се постига най добре ефекта -стелт.И още една причина (макар,че вече констатирахме цветовата несъвместимост)да не ползваме това влакно ЗАЩО - ЗАЩОТО производителя предупреждава- АКО ПРЕЩКАРВАТЕ ЧЕСТО ВЛАКНОТО ПРЕЗ ВОДАЧИТЕ ИЛИ ГО ОСТЪРЖИТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН-(ВНИМАВАЙ СЕГА) ТО ГУБИ СВОЯТА НЕВИДИМОСТ И СВЕТЛИНАТА СЕ ПРОПУСКА ОТ НЕГО......... което на прост език значи-МОНОФИЛ С ФЛУОРОКАРБОНОВО ПОКРИТИЕ------ това е......моето скромно мнение е ВИДИШ ЛИ YOZURI и DUEL влакна БЯГАЙ И НЕ ПИПАЙ.....това е лично мнение натрупано от практика и прочетеното от чуждестранни материали по темата -неангажира за 100% достоверност
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ееее,Тухла,
точно това което използвам е в бялата ( по-точно ) непрозрачната цветова гама.
Тука е 100% достоверно.
точно това което използвам е в бялата ( по-точно ) непрозрачната цветова гама.
Тука е 100% достоверно.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ами аз защо ли като работя с такива чипарета от въпросния ФК,резултата винаги е на лице сигурно щото въобще не са предназначени за чипарета.Това за HD ФК ми го каза,познат практикуващ спортен риболов,който пише книги за риболов и т.н. и като почне да ми приказва просто мълча.Не те познавам и не съм разговарял с теб,но като че ли мнението ти не съответства нито с моя опит,нито с този на въпросния познат за,който говоря.tuhlaedinichka написа:многоуважаеми, Мишел(или както там би трябвало да се чете).току що прочетох мнението Ви за флуорокарбоновите влакна и тяхното приложение в изработката на чепарета.Със съжаление се наложи да констатирам някои неточности или по-точно абсурдиза влакната HD. Тези влакна ИЗОБЩО не са подходящи за изработка на чепарета тъй като имат съвсем друго предназначение а именно -те са предназначени да бъдат използвани за ЛИДЕР!!!Което ще рече ,че в началото на линията Ние поставяме около 1,5-2,5 метра от горе упоменатото влакно.Следва естественият въпрос ЗАЩО -ЗАЩОТО това влакно се изработва в ЧЕРВЕНАТА И РОЗОВА цветова гама ,ЗАЩО-ЗАЩОТО червения и розов цвят иичезват ПЪРВИ във вода ,затова се предполагта, че в най-тънкият (горен) слой вода така се постига най добре ефекта -стелт.И още една причина (макар,че вече констатирахме цветовата несъвместимост)да не ползваме това влакно ЗАЩО - ЗАЩОТО производителя предупреждава- АКО ПРЕЩКАРВАТЕ ЧЕСТО ВЛАКНОТО ПРЕЗ ВОДАЧИТЕ ИЛИ ГО ОСТЪРЖИТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН-(ВНИМАВАЙ СЕГА) ТО ГУБИ СВОЯТА НЕВИДИМОСТ И СВЕТЛИНАТА СЕ ПРОПУСКА ОТ НЕГО......... което на прост език значи-МОНОФИЛ С ФЛУОРОКАРБОНОВО ПОКРИТИЕ------ това е......моето скромно мнение е ВИДИШ ЛИ YOZURI и DUEL влакна БЯГАЙ И НЕ ПИПАЙ.....това е лично мнение натрупано от практика и прочетеното от чуждестранни материали по темата -неангажира за 100% достоверност

Зарганолог
-
- новобранец
http://allwatersfishing.com/product_inf ... s_id=13982 преведи си тота или накарай някой да ти го преведе . а на оня с книгите ......
Колега прочетох го,но не пише никъде че е неподходящ за чипарета или дънен риболов или риболов в по долните слоеве на водата както каза ти.Хората описват какви са му предимствата в горните слоеве на водата,което е нормално с цел реклама защото именно в горните слоеве на водата където е по-светло влакното е най-видимо.
Зарганолог
-
- новобранец
приятелю,ако очакваш да напишат- ей,вие там българите ,скивайте ся то тва не стаа за онуй дето си мислите ,че откривате топлата вода щото други(тоест ние)отдавна сме я открили---Е НЯМА ДА ПРОЧЕТЕШ.тук това е дискусия и всеки има право да изказва А И ДА ДОКАЗВА своето мнение. и ако съм те накарал поне малко да се съмняваш в думите на пишещия книги за риболова значи съм успял ,защото един човек живял много преди нас е казал - СЪМНЯВАЙ СЕ...и нещо последно -то и на ШВЕПСа не пише - при дистилация не става на ракия ама .....

Зарганолог
- milen kordov
- научил се да хвърля
Не бива да спорите така.Струва ми се,че и двамата казвате по някаква истина.Всичко обаче е въпрос на опит и проба.С тази месина взимаш повече,а с другата не-това е.
Всичко останало е само приказки и опит за доказване.А относно за книгите и медалите,колегата мисля че е прав,защото това не е показател.Мое мнение и не искам да обидя никого.Наслука.
Всичко останало е само приказки и опит за доказване.А относно за книгите и медалите,колегата мисля че е прав,защото това не е показател.Мое мнение и не искам да обидя никого.Наслука.
- Моряка
- кандидат преподавател
Това,което съм чувал и знам,е,че японска химическа компания,за първи път произвежда флуорокарбона и то през 60-те години на миналия век!Съвсем малко по-късно се произвеждат и влакната за риболов.Пречупването на светлината във водата е 1,33.За монофил е вече 1,55 и нагоре ,а флуорокарбона е 1,41 приблизително и това му свойство го прави почти невидим!!!!Не на 100%.Не се сещам в момента японската компания произвела за първи път флуорокарбона,но мисля,че и трите японски компании и едната Щатска(3M)не са застъпени на нашия пазар!Едната японска се сетих ,но второстепенна е Мицубиши!Абе кото има тука и хващайте,риба Ви пожелавам 

А сега де? 

- 1000n
- разбира нещата
Mi7chell написа:valiooooo написа:Някой пробвал ли е нещо подобно.
Начало » Online Магазин » Спортен риболов » Готови монтажи »
чепаре AkvaSport Fish Skin Luminescent със светещ лак
Серия от чепарета с модерен дизайн, изработени в съответствие с последните тенденции в морския риболов. Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката.
Чепаретата от тази серия са изработени с най-доброто флуорокарбоново влакно на пазара Yo-Zuri Mirage. Това прави практически невидими под водата основата и поводите, което подобрява улова в пъти!
Доказано добри при улов на чернокоп, едър сафрид, дребен лефер и паламуд!
Куки: 8 бр. Mustad 515N
Основа/повод: 0.26/0.29 мм Yo-Zuri Mirage 100% Fluorocarbon
Този флуорокарбон не е най-добрия на пазара.Най-добрия флуорокарбон е HD флуорокарбона и досега съм виждал такъв само на DUEL.
Ами колега Mi7chell, колегата valiooooo просто е цитирал какво пише на сайта си самият online магазин. Те предлагат както Duel H.D. Carbon Pro Tough, така и Yo-Zuri Mirage Fluoro Carbon. Та въпросът ми е ти изпробвал си и Yo-Zuri Mirage Fluoro Carbon или просто си много доволен от Duel H.D. Carbon Pro Tough?

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 395d9d4c41
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 395d9d4c41
И още един въпрос към колегите - къде мога да си купя Duel H.D. Carbon Pro Tough, но не през интернет?

Наслука на всички!

Колега 1000n ,във Варна фк. на DUEL се продава в магазина на GO FISH срещу полиграфичта. От там си купих наскоро и по-ново модел на DUEL -POWERCARBON -super fluoro carbon 100% . Не съм го пробвал още . Чакам зарганата.
- patter
- вече хвърля и на тежко
DUEL Pro Tough H.D.carbon (0.148mm) има в магазина, който е казал Любо.
Аз сега си взех един друг - Sunline Troutist Leader FC (0.138mm), но още не съм го пробвал. Взех си и плетено на същата фирма, от което съм доволен
Аз сега си взех един друг - Sunline Troutist Leader FC (0.138mm), но още не съм го пробвал. Взех си и плетено на същата фирма, от което съм доволен