Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Lubol
новобранец
новобранец

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Lubol »

Вчера на 30.10.2010 бях на големия язовир в кайлика. Целта беше уклей. На язовира бях в 12;00 все пак човек трябва и да се наспи. Забърках подхранката не много овлажнена за да може да прави хубава облак, добавих малко бял и зачаках .... Голямо чакане падна до 14;30 имах 3-4 уклея две речни почета и едно малко бибанче. Ловях на директен 6 метра и на мач.
Други риболовци не видях на големия на малкия язовир имаше но не видях да ловят нещо, може би защото малко стоях.

Другата седмица мисля да се разходя по вита над Плевен. Ако някой от форума е ходил някъде около плевен да драсни два реда
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

На дъбнишката бара днес следобяд една шепа куртаци на влашка и то привечер :(
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

вчера бях на малкия язовир в Кайлъка за хищник - капо съм
Lubol
новобранец
новобранец

Мнение от Lubol »

Къде се намира тази Дъбнишка бара и каква рибка има в нея. Да я посетя иска ми се някое малка рекичка и дребна рибка в нея, кротошки, уклеи, черна мряна и друга дребна рибка за биричка
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Доколкото знам идва от яз.Г.Дъбник и се влива във Вита.От детелината след Ясен тръгваш към нефтохима и веднага първия път наляво като стигнеш линията барата ти се пада вдясно.има точно тази риба която искаш, кротушки, мренки, скобарчета, уклей.ловят и по някой шаран изпуснат от развъдник наблизо.
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

kluna_ написа:вчера бях на малкия язовир в Кайлъка за хищник - капо съм
изовира постояно го пълнат и дига много нивото и след тва го пускат да се испразни и така от поне 3 седмици може би заради това некалве.вчера имаше рибари хвърляха на рибка ама нищо имаше един на дигата беше хванал 4-5 червеноперки и това е
заимало са е едно немане
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Днес на вита на Рибен 1 НА 0 за домакините :D . Пробвах на бял жълъдов, блесна но нищо.
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Отидох с бебето в Кайлъка на слънце и опънах една въдица на плувка в малкия язовир. Хванах едно попче и го врътнах на дъно. Не очаквах нещо до момента, в който прътлето не тръгна към водата, за съжаление не бях отворил аванса и рибока изплю и си замина.Нямаше време за втори тур тъй като бебока даде зор за обед.Ама хванах 3 попчета, което за този язовир си е постижение ако не се лъжа. :D
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

niko_tod написа:хванах 3 попчета, което за този язовир си е постижение ако не се лъжа. :D
имало е и добри дни и то не малко.миналата година се обаждаха и шаранчета и таранка а пък тази се извади много тоностолоб.лично аз си го харесвам изовирчето
заимало са е едно немане
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Лятото ходих и аз за толстолоб ама не му разбирам на монтажа.Правих тапа отдолу с хранилка даже оставих мъничка тройка с кокален да виси под спиралата. Купих и захранка която видях преди това на язовира, но не хванах. имаше силен вятър и постоянно ми отвяваше тапите даже скъсах две в клони под водата.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

Това с толстолопите беше голяма простотия - куцо, кьораво и сакато беше дошло да лови (не визирам никой от форума) и като резултат от всичко, освен достата бройки маломерни толстолопчета, които бяха хванати и големия оборот на рибарските магазини, които се реализира от хвърлената захранка (ягода+коноп ако някой не е рабрал) сега на всякъде има огромни купища боклук :twisted: - на никой ли не му прави впечатление по :axe: дяволите. Всеки път събирах боклуци когато съм ходил но съм безсилен пред тълпата от кретени! Дайте да се хванем и да изчистим язовирчето - все пак доста красиво беше... :oops:
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

преди 4-5 дни ходих и видях че бяха събрали боклуците от единия бряг откъм кръчмето само.имаше доста чували с боклуци бреговете направо бяха светнали ама до 1 месец ще си стане същата мизерия
заимало са е едно немане
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

ами,аз само бях чувал за толостолобчетата,ама след това видях хора ,които се прибираха с по 5-10 дори и "МАЙСТОРИ" с по 20 рибенца!!!! :shock:
за това нашия район ще е най-обезрибен,понеже всичките тези малоумници ,ако имаха малко поне акъл-щяха да си взимат само по едно и след година-две да ловят добри риби.....,амааааааааааа тва е.....помияри прокиснати!!!!
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Преди 2-3 години на село на яз.Морун гледах как ловяха толстолоб на плувка със щека и ластик. Разликата от обикновенния такъм за плувка беше в куката ползваха много малки тройки, на които слагаха кокален и хранеха с мноооооооооооооо захранка. Когато вадеха рибок беше голямо шоу.
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

в каилъка са източили лодките и барата сега е пълна с рибки всякакви размери идеални за стръв.с едно рачило много бързо се ловят вместо да се купуват.дано инфото е полезно наслука
заимало са е едно немане
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”