Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Видимост на морската вода , температура , течения ...
Модератор: nkolev66
-
- новобранец
Re: Видимост на морската вода , температура , течения ...
Тази сутрин на Траката - мътно и безрибно.
Денят започна със снимка от камера в с.Соколово +35км.над допустимото в 08.20ч...
Из водите на с.Тюленово:падна голяма мъгла
после лека вълна,водата е много студена!видимост добре,риба няма.
Тузлата:след втория метър дълбочина, видимост 5 и повече метъра,водата не е студена,миди 1,5кг.изчистени,10 попчета/средна хубост /и няколко платерини които пропуснах
Из водите на с.Тюленово:падна голяма мъгла

Тузлата:след втория метър дълбочина, видимост 5 и повече метъра,водата не е студена,миди 1,5кг.изчистени,10 попчета/средна хубост /и няколко платерини които пропуснах

-
- ще става разбирач
Към Варна е по-топло и минават платерини. Вчера преди да завали на Ной 4 пъти минаха пасажи за 30 минути вода около 3-4 метра. В събота Ветеран Фичоза по-топло пратерини дребни, но видях зъбатковци, на около 3-4 метра дълбочина.
-
- ще става разбирач
Вчера на Траката минаваха платерини. За 1 час 4 броя пасажи два изстрела и 0 риби. Водата студуна и с 5цата ми беше малко студено. Видимост 3-4 метра на повърхността на дъното по-мътно. Имаше и още няколко колеги. Един така се беше скрил, че се зарадвах на рибата на кръста му.
Абе щом не сте направили белята, добре е. Към средата на месеца трябва да се появят и кефалите.
Пашата обича смелите.
-
- новобранец
Днес обикалях плажовете на варна и Кранево и ми направи впечатление че водата доста се е избистрила. От буната се виждаше дъното на 3-4 метра.Покрай варненските буни днес нямаше риба за разлика от преди два дни.
-
- ще става разбирач
Днес бях пак на Траката и разбрах защо и казват така. Тракаха ми зъбите. Водата беше на пластове студена по-студена най-студена и ледена
.Видимоста и тя на пластове.Риба заблудена малка платерина за 1 час атерини и лапини. Вчера мислех,че съм сам на буната и въдичарите,а то почнахме да никнем като гъби ;
.Видимоста и тя на пластове.Риба заблудена малка платерина за 1 час атерини и лапини. Вчера мислех,че съм сам на буната и въдичарите,а то почнахме да никнем като гъби ;
-
- новобранец
Днес до обяд бях на Ной. Видимоста около 5 м. Водата студена но за разлика от предния път имаше риба. За около три часа минаха четири пасажа и един лефер, който ме хвана точно като си презареждам харпуна. Имаше и няколко делфина, които упорито отказваха да насочват рибата към мен 

Вчера на Кранево ( втората буна ) имаше добра видимост - 5 - 6 м. Водата на повърхността се затопля, но под втория метър - лед. Видях няколко пасажа с дребна платерина от по 6-7 бр., както и единични бройки. Взех 2 , които по-късно изпиха една бира, и изпуснах пак толкова.
-
- ще става разбирач
Днес на Ной видимост на места 4-5м риба минаваше доволно.Температура14 към 10ч. но после се позатопли малко. Колега беше взел една класна риба. Аз скъсах тетива и точно тогава ми мина пеленгас. Изстрела беше слаб и остана на стрелата. Поведе погонихме се и избяга. Не беше мой.
Кефала се оказа 1,5 кг.
Колко след мен мина пеленгаса?
И въпреки, че не си го взел, жалко за което, ти се случва за 2-ри път за една седмица, което си е емоция и се радвам, че го приемаш философски
Колко след мен мина пеленгаса?
И въпреки, че не си го взел, жалко за което, ти се случва за 2-ри път за една седмица, което си е емоция и се радвам, че го приемаш философски

Руслане, аз съм бунаджия, ама ти какво правиш по буните. А уж си състезател и добър харпунджия. Хахха.
Пашата обича смелите.
Със сигурност мога да твърдя, че имам добър харпун. Нищо повече 
А напоследък най-реномираните състезатели не мож ги откъсна от буните по състезанията. хи хи хи . . .
Утре съм на Палеца, че нямам време за Калиакра. А през работно време и буната е дар божи.
Наслука на всички.

А напоследък най-реномираните състезатели не мож ги откъсна от буните по състезанията. хи хи хи . . .
Утре съм на Палеца, че нямам време за Калиакра. А през работно време и буната е дар божи.
Наслука на всички.

Айде казвай какво намери на Палеца, гледам Мартин се е настрелял доста.
Пашата обича смелите.
-
- ще става разбирач
Здравей, Руслане! Радвам се, че се запознахме. Благодаря, за съветите и споделените знания! На Ной разбрах едно от нещата, които толково често повтаряте и толкова малко разбираме и приемаме за нещо маловажно. Това за мен е настройката за самото гмуркане, стремежът да вземем риба, очакването за голямата, такава каквато още не сме виждали. Както беше казал някои при такива мисли винаги се разочароваме от липсата на слука. Този ден бях тръгнал само с настройката да извадя миди и да занеса и на село от тях , а рибата ако въобще я имаше да ми е само бонус. Бях доволен, че съм сам на буната и ще мога да изпробвам някой неща или по-точно къде да е поставен бодиборда с коша и дали това плаши мигрираща риба. Незнам дали ми се струваше, но пред няколко то големи пасажи с риби, които минаха близо до повърхността имаше такива от по-малки на размер и брои риби. Може и да беше случайно, но на 3 пъти така се бях гмурнал точно преди преминаването на големите пасажи. Гледката на толкова много риба да минава пред теб на две ръце разстояние и да можеш да проследиш всяка една риба, да се надяваш да премине и някоя класна риба, беше незабравима. Наслаждавах се на свободното време и възможност за гмуркане. Това ми е една от първите миграции и четенето по форумите трябваше да се провери и изпробва. Разбрах, че не само за апнеята а и за добрият изстрел трябва съзнанието да е освободено и спокойно. Пелингасът още след като ми дръпна някак знаех, че не е мой. Знам, че като прочета достатъчно, след като съм гмуркал и стрелял достатъчно и с малко късмет и това ще стане. До тогава трябва само да се гмуркам и да се уча. Днес си свърших задачите, но не ми остана много време Мисля утре да намина към Калиакра и да кажа как са там нещата. Поздрави и нека слуката да баде с
теб!
теб!