Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от geleznia »

Monev67 написа:Понеже я даваме по-кротко я докарахме дотук......Време е ГАНЬО да се вземе в ръце и да се научи да изразява гражданска нетърпимост спрямо такива персони.Когато номерът на човека Х мине той навива пружинката и иска ОЩЕ и ОЩЕ ...........И после такива като мен бием по 130 +130 км на ден да намерим малко спокойствие и пак греда.Последният път на място на гъза на географията ме налази трактор на който беше впрегната каруца.Сещайте се какво имаше в каруцата......За простотиите по водоемите мога да разправям дълго , но де факто ние сме виновни защото не проявяваме нетърпимост спрямо случващото се ..... В спорта има една максима-противникът играе толкова добре колкото му позволим..........Първите снимки с кабелите бяха публикувани преди 15-20 дни и още тогава ми завря.Мислех си трай си ,не влизай в конфронтации и стой и глeдай мача.После пък човека заявява АЗ ТАКА ГО ПРАВЯ.....и пак да го даваме кротко.........докога?????

П.П. Всяка жабка трябва да си знае гьола.Според мен тази жабка не е за този гьол.
Като не искаш да те газят какво правиш там аман от такива гражданя като теб фукат се със скъпите си такъми и като ходим на местата където ловим от малки сте налазили навсякъде ами бийте по 150-200 км ама поне уважавайте местните и не им се зъбете.То е ясно защо нямате риба и ходите да се врете на 150-200км защото сигурно я пускате и уважавате :?: :twisted: :twisted: :twisted:Ще взема от воблерите на колегата виждат ми се сносни не съм богат чичка или мутра да си взема по-скъпи но уважавам българското :D :D :Dрибите са в норма а за кабела си е негов избор не е незаконно нали :?: с тая хуманност направо се оливате вече сега искат като си колим прасетата да им бием упойка.А защо да не им ударим едно дърво в главата за упойка може да е по-хуманно :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На риба като на война.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Като не искаш да те газят какво правиш там аман от такива гражданя като теб фукат се със скъпите си такъми и като ходим на местата където ловим от малки сте налазили навсякъде ами бийте по 150-200 км ама поне уважавайте местните и не им се зъбете.То е ясно защо нямате риба и ходите да се врете на 150-200км защото сигурно я пускате и уважавате :?: :twisted: :twisted: :twisted:Ще взема от воблерите на колегата виждат ми се сносни не съм богат чичка или мутра да си взема по-скъпи но уважавам българското :D :D :Dрибите са в норма а за кабела си е негов избор не е незаконно нали :?: с тая хуманност направо се оливате вече сега искат като си колим прасетата да им бием упойка.А защо да не им ударим едно дърво в главата за упойка може да е по-хуманно :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Колега като че ли е редно човек първо да вникне в контекста на дадена тема преди да взима отношение. Прочети отначало и ще се убедиш че темата не е за:

1 Скъпи или евтини такъми
2 Граждани или селяни
3 Твоята река или моето море
4 Ти мен познаваш ли мъ...
5 Друг род простотии.......

Напъни малко гънките ,опитай се да асимилираш нещата и ако има според теб нещо което си заслужава да бъде дискутирано заповядай.Иначе по твойта логика трябва да те питам ти какво търсиш в този форум.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Аз само немога да разбера защо 15 страници вече се ядете като кучета, вместо да използвате последните останали хубави дни и не сте по водоемите.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

eroucma написа:Аз само немога да разбера защо 15 страници вече се ядете като кучета, вместо да използвате последните останали хубави дни и не сте по водоемите.
От утре с жената сме 3 дни на Тунджа -като резервен вариант Малко Шарково - нищо ,че го дават и малко дъжд.Миналата година последният излет с преспиване бе на 13 декември ........
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Monev67 написа:Като не искаш да те газят какво правиш там аман от такива гражданя като теб фукат се със скъпите си такъми и като ходим на местата където ловим от малки сте налазили навсякъде ами бийте по 150-200 км ама поне уважавайте местните и не им се зъбете.То е ясно защо нямате риба и ходите да се врете на 150-200км защото сигурно я пускате и уважавате :?: :twisted: :twisted: :twisted:Ще взема от воблерите на колегата виждат ми се сносни не съм богат чичка или мутра да си взема по-скъпи но уважавам българското :D :D :Dрибите са в норма а за кабела си е негов избор не е незаконно нали :?: с тая хуманност направо се оливате вече сега искат като си колим прасетата да им бием упойка.А защо да не им ударим едно дърво в главата за упойка може да е по-хуманно :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Колега като че ли е редно човек първо да вникне в контекста на дадена тема преди да взима отношение. Прочети отначало и ще се убедиш че темата не е за:

1 Скъпи или евтини такъми
2 Граждани или селяни
3 Твоята река или моето море
4 Ти мен познаваш ли мъ...
5 Друг род простотии.......

Напъни малко гънките ,опитай се да асимилираш нещата и ако има според теб нещо което си заслужава да бъде дискутирано заповядай.Иначе по твойта логика трябва да те питам ти какво търсиш в този форум.[/quote]
Не съм против всеки да ходи където си иска все пак сме свободна държава ама да се оплаквате за глупости ей тва не го разбирам.А и ние българите сме като овце като чуем някъде че има риба и всичките се хукват натам.А някога беше тихо и спокойно като си ходех за риба на Марица ама не сега е навалица и навлеци боклучари колкото щеш на всичкото отгоре стоят и на палатки по цели седмици а след тях не е за разправяне.А на всичкото отгоре и местните ви виновни че си вършат работа а пък на вас ви пречат да ловите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На риба като на война.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Тая тема става все по-интересна! :lol: :lol: :lol:
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Аз лично се оплаквам от такъв тип изпълнения като уточнявам ,че това е най - нежният вариант.

Изображение

Интерестото е ,че е денем ,но местния явно не се притеснява да си проверява винтерите...Опитох се да звъня ,но няма обхват.Да верно е ,че този човек ми пречи като си върши работата...........

Изображение

Там някъде долу ме налази трактора -сигурно е тръгнал да оре камъните........то нива просто на километри няма.Да и те ми пречеха като си вършеха работата....
Изображение

Боклука си го събираме в чували-не само нашият и си го нося обратно 100 км.Само веднъж след 3 коли с шаранжии намерихме идеална чистота.Цяла зима на Грудовска е пълно с коли с Ямболски номера и не съм видял един да пусне една рибка. Каква кочина остава след тях .......направо не е истина.За това лято при хванати 200-300 кефала ,доста распери и сомчета съм взел един распер 4.3 кг и малко мряна и бельовица.На рождинния си ден хванах амур 3 кг който пуснах защото жена ми реши ,че гледа тъжно...Не се правя на интересен -просто така ги виждаме нещата.Мястото където ме налази трактор бе на 8 км от населено място като няма асфалт и се слиза само с джип или верижен трактор.Хорицата си бяха откровенни бракониери горките те............но пък се намират на тяхната река и я експлоатират както те си знаят-винтери,мрежи,ток ,бомби посред бял ден, карбит и т.н.....Зимата местните пък като набарат групирана риба се почва здраво търмъчене,пълнене на кофи,чували и т.н-картинката е просто грозна.После ние навлеците сме виновни, че риба няма.За понятието риболовен билет или за позволен брой въдици може дори и да не са чували.Ако пък са чули това не се отнася за тях.....Такива като мен със сигурност няма да се замъкнат 100 километра да напълня тигана като шарана жив е 5 лв кг.............а разхода за един излет е 100+ лв.Идеята е да сме сред природата а дали ще хванем риба не е толкова важно В този ред на мисли не оставяме мръсотия след себе си ,защото след известно време пак сме там....и затова пускаме и рибата с надежда ,че ще оцелее до следващият път.Такъв тип поведение силно се съмнявам да го разбираш........

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Така оставяме мястото за палатка след себе си.Не се вижда добре ,но на дървото има оставени вода ,сол,олио и други нещица за някой който е пропуснал нещо.

Изображение

Тази природа е престъпление да я осере човек -ей затова подскачам....като изкочи човека с обесените риби и заявява -АЗ ТАКА ГО ПРАВЯ, а иначе е тръгнал да прави бизнес. После идва другия който чака на бързея да събере утрепаната по някакъв идиотски начин риба и след него бяга някой с дърво да трепе прасето.Манталитет какво да се прави.......Опитвам се да кажа ,че има и цивилизация която е задушена от заобикалящата я среда.Най-жалкото от всичко е ,че докато Ганьо израстне на необходимото интелектуално ниво всичката тази красота навярно няма да съществува.........Надявам се някой да не се почувства засегнат или да припознае себе си.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

geleznia написа:П.П. Всяка жабка трябва да си знае гьола.Според мен тази жабка не е за този гьол.
Като не искаш да те газят какво правиш там аман от такива гражданя като теб фукат се със скъпите си такъми и като ходим на местата където ловим от малки сте налазили навсякъде ами бийте по 150-200 км ама поне уважавайте местните и не им се зъбете.То е ясно защо нямате риба и ходите да се врете на 150-200км защото сигурно я пускате и уважавате :?: :twisted: :twisted: :twisted:Ще взема от воблерите на колегата виждат ми се сносни не съм богат чичка или мутра да си взема по-скъпи но уважавам българското :D :D :Dрибите са в норма а за кабела си е негов избор не е незаконно нали :?: с тая хуманност направо се оливате вече сега искат като си колим прасетата да им бием упойка.А защо да не им ударим едно дърво в главата за упойка може да е по-хуманно :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Железния? Това, което си написал е пълна, ама пълна простотия. Чел съм ти мненията и гледал някои снимки с единични кефали на воблер и вси си мислех, че си от Пловдив, ама май си от някое Пловдивско село. То няма лошо де.., ама тия водоеми не са ти бащиния, въпреки че "там си ловиш от малък".., Я също съм от село и къде си лових кат малък вече не мога, щото са арендовани. Ама вече съм гражданин в та държава и мога да си ловя където си искам, и некой и две не може да ми каже, даже по куриозното е, че "вече съм европеец" и кат ида да ловя във водоемите в западна европа и спазвам техните правила - платил съм си билет и пр..., даже другоговорящите ме гледат с уважение...
Относно скъпотията на такъмите, всичко се заключава до две неща - кеф и възможности.
Относно хуманността - тя е въпрос на личен избор, защото има закон, който определя кай какво може да задържа и пуска...., но явно, че това не се спазва и затова рибата дотолкоз е намаляла, че вече е късмет да хванем по някоя... А, помниш ли какво беше преди 20 г.????
Лично смятам, че трябва да се забрани прибирането на всякаква риба през следващите 3-4 г. за да може популацията да се възстанови, а не като идем на водоема да си развинтваме ръцете от въртяне и да си ловим "дедовия..."

Ще ти кажа и друго - спининга си е вид спортен риболов, той е скъп и е по скоро хоби и за да е успешен е нужно да притежаваш както нужните такъми, така и добавките към тях... и основните практикуващи го субекти през последните години "надрастнаха" себе си и вече всички си пускат рибите обратно, като задържат единствено единични големи екземпляри.
Лично Я съм уловил приблизително около тон кефал за сезона по Марица в дестинацията Д-град - Харманли (не правя снимки, щот не ме кефи, но има колеги, които могат да го потвърдят) и не съм задържал ни една риба..., това е лична преценка, а не законова такава.... Да не споменавам и щуките и сомчетата..., ама сигурно и ти си прав за себе си - в та скапана държава има много гладни хора.....

Братче, няма местни, няма граждани, има една държава, едни хора и един закон, който важи за всички и ако искаме да бъдем гражданско общество като читавите европейски държави, трябва да се портим до дупка един друг, като същевременно има институции които реагират адекватно на това и за закона да се промени както би трябвало - не глоба, а затвор за по големите нарушения....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Vid написа:
geleznia написа:П.П. Всяка жабка трябва да си знае гьола.Според мен тази жабка не е за този гьол.
Железния? Това, което си написал е пълна, ама пълна простотия. Чел съм ти мненията и гледал някои снимки с единични кефали на воблер и вси си мислех, че си от Пловдив, ама май си от някое Пловдивско село. То няма лошо де.., ама тия водоеми не са ти бащиния, въпреки че "там си ловиш от малък".., Я също съм от село и къде си лових кат малък вече не мога, щото са арендовани. Ама вече съм гражданин в та държава и мога да си ловя където си искам, и некой и две не може да ми каже, даже по куриозното е, че "вече съм европеец" и кат ида да ловя във водоемите в западна европа и спазвам техните правила - платил съм си билет и пр..., даже другоговорящите ме гледат с уважение...
Относно скъпотията на такъмите, всичко се заключава до две неща - кеф и възможности.
Относно хуманността - тя е въпрос на личен избор, защото има закон, който определя кай какво може да задържа и пуска...., но явно, че това не се спазва и затова рибата дотолкоз е намаляла, че вече е късмет да хванем по някоя... А, помниш ли какво беше преди 20 г.????
Лично смятам, че трябва да се забрани прибирането на всякаква риба през следващите 3-4 г. за да може популацията да се възстанови, а не като идем на водоема да си развинтваме ръцете от въртяне и да си ловим "дедовия..."

Ще ти кажа и друго - спининга си е вид спортен риболов, той е скъп и е по скоро хоби и за да е успешен е нужно да притежаваш както нужните такъми, така и добавките към тях... и основните практикуващи го субекти през последните години "надрастнаха" себе си и вече всички си пускат рибите обратно, като задържат единствено единични големи екземпляри.
Лично Я съм уловил приблизително около тон кефал за сезона по Марица в дестинацията Д-град - Харманли (не правя снимки, щот не ме кефи, но има колеги, които могат да го потвърдят) и не съм задържал ни една риба..., това е лична преценка, а не законова такава.... Да не споменавам и щуките и сомчетата..., ама сигурно и ти си прав за себе си - в та скапана държава има много гладни хора.....

Братче, няма местни, няма граждани, има една държава, едни хора и един закон, който важи за всички и ако искаме да бъдем гражданско общество като читавите европейски държави, трябва да се портим до дупка един друг, като същевременно има институции които реагират адекватно на това и за закона да се промени както би трябвало - не глоба, а затвор за по големите нарушения....
Тука бъркаш човека не съм от някое пловдивско село нито имам снимки на единични кефали защото кефала от години не го търся и съответно не съм ловил.Помниш ли първите български блесни на орозов а преди това на един пловдивски майстор бяха два вида с медно и бяло неръждаемо листо кефалите направо полудяваха.На излет съм правил по 50+КГ.Това някога после станах щукар и досега за миналата година имам 70 щуки между1-3.5кг ти си прави сметка откога и колко ловя ако искаш ще ти пратя и снимки няма ядове.Между другото сме от един край ако искаш заповядай може да ти покажа интересни места по марица и не само.Относно скъпите такъми започнах със спининг липно и макара делфин после китайска а от 1995г. на зебко просто това имаше кефалите и расперите буквално ги спуквах а нерядко и някой сом даже и сулки съм ловил на марица и това с тия евтинджаси какво ще кажеш.Учил съм се сам понеже в ония години рядко хора си имаха и на понятие от спининг и ме гледаха като треснат с моите железа.Сега съм с телескоп на ДАМ и китайска макара Баракуда пак евтини и чудо пак си ловя доволно и повече от хората с марковите такъми.Важен е човека запомни това от мен такъмите са просто допълнение :D :D :Dп.п.Сега ще ме настъпят чичковците със шибаното и дайвите че не са ми чувствителни и прецизни такъмите и не изпитвам пълния кеф от тях :mrgreen:
На риба като на война.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

geleznia написа:Важен е човека запомни това от мен такъмите са просто допълнение :D :D :
Taка е,прав си........важното е човека да е ''железен'',както в твоя случай.Леките и прецизни такъми,предполагам са за хора с не-добре развита мускулатура. :D Които правят по 1000 замятания и ловят по 200-300 риби за двудневен излет :wink: :idea: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Ама и ние не се траем- къде го чукаш къде се пука......Осрахме темата на колегата за което аз лично му се извинявам.Интересно е , че този който трябва да вземе отношение понеже е лично и комерсиално засегнат се скатава - а беше много активен в началото.Това според мен означава ,че или не иска да се изказва неподготвен или ние много вдигнахме летвата.........или просто няма какво да каже.Щото заглавието е за воблери................ и за тъпите японци дето не ги чуват нещата.До ден днешен не разбрахме какви са тези воблери -плаващи,потъващи ,колко газят ,колко грама са и в какво се крие тяхната ТАЙНА ,че където ги метнеш хващат риба и то не каква да е.....Един авер разправяше ,че докато има блиоци ще има и тарикати........
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

geleznia написа:....Помниш ли първите български блесни на орозов...
Това че Орозофф продаваше блесни на бай Боре , перфектна имитация на Рублекс , ловяща по-добре от оригинала , не значеше че ги правеше той :idea: Това започна да го прави доста по-късно , да прави "менте на ментето" , само където неговите не бяха нищо особено :lol: Леко комичен ми стана опита ти за душевна полюция как некой щел да те емне че не ти бил "прецизен" такъма :lol: :lol: :lol: Да ти кажа честно , на хората с прецизни такъми им е през "такъма" , какъв ти е такъма :lol:

пп1 - кефи ме развоят на темата ама не мисля да я бърничкам , зимата напъпля със страшна сила :mrgreen:

пп2 - Сойне , баси и "трола" си станал последно време :mrgreen:

пп3 - Къца , що верно не вземеш да направиш една презентация на примамките си - тая е такава и такава , представя се така и така и пр ? Я гледай каква дълга тема се е ширнала :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

vdo написа:Тая тема става все по-интересна! :lol: :lol: :lol:

Къца -кълве ти си на ход .Надяваме се да не си на почивка или да са ти клъцнали интернета или..........
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Павел Иванов написа:
geleznia написа:....Помниш ли първите български блесни на орозов...
Това че Орозофф продаваше блесни на бай Боре , перфектна имитация на Рублекс , ловяща по-добре от оригинала , не значеше че ги правеше той :idea: Това започна да го прави доста по-късно , да прави "менте на ментето" , само където неговите не бяха нищо особено :lol: Леко комичен ми стана опита ти за душевна полюция как некой щел да те емне че не ти бил "прецизен" такъма :lol: :lol: :lol: Да ти кажа честно , на хората с прецизни такъми им е през "такъма" , какъв ти е такъма :lol:

пп1 - кефи ме развоят на темата ама не мисля да я бърничкам , зимата напъпля със страшна сила :mrgreen:

пп2 - Сойне , баси и "трола" си станал последно време :mrgreen:

пп3 - Къца , що верно не вземеш да направиш една презентация на примамките си - тая е такава и такава , представя се така и така и пр ? Я гледай каква дълга тема се е ширнала :D
Много точно казано и вярно за блесните сега видях :D То човек да не отпусне малко душата и веднага го емвате.Друго имах предвид скъпите такъми а именно да се наблегне на по масовите такива на поносима цена каквито ползват повечето от нас ама карай :mrgreen: Все пак благодаря на Павката за уточнението-един от малкото кадърни спинингисти в този форум.Извинявам се на всички ,които може да съм засегнал с думите си.И аз писах на Къца-Кълве за воблерите ,но не отговаря ,защо ли :?:
На риба като на война.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Има хора които се изприщват при всяка моя поява.Каквото и да кажа все е грешно.Заради бесилото може да ме обвинят,че замърсявам природата с радиоактивни отпадъци.
1.Жабка дължина 4,5 см. 4 грама гази до 2м.плаваща със съчма грохалка.
2.Рибка дължина 4 см. 4,4 грама гази до 1м. плаваща със съчма грохалка.
3.Рибка за дълбоко същата като тази за плитко,но лопатката е изправена.Аз не я харесвам,че не мога да я направя игрива като другите.Играе по-добре от повечето китайчета,но за мен не е достатъчно.Възнамерявам да направя рибка 9см. и два модела по 7 см.Като преди всичко се ръководя от резултатността.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”