Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
........................
а, и друго.някой да знае лек против "разгонени кокошки",побъркаха се да сядат да люпят.а някои дори и потретиха.сега им една която излюпи по изборите(депутатски пилита
),3 седмици беше с пилитата и сега пак седнала.оставих я с едно яице ,търся от някъде да намеря от бройлери,в краен вариант ще взема еднодневни от люпилнята.
ама с другите не знам как ще изляза на глава,отделям ги другаде ,но мине немине месец и пак решили че трябва да мътят
[/quote]
Хващаш кокошката и под чешмата хубаво я мокриш.
След това я затваряш отделно сама три дни без храна/не се плаши не умират/.
Обикновено това е достатъчно.Ако случайно не даде резултат отново повтаряш процедурата.
Успехи.
а, и друго.някой да знае лек против "разгонени кокошки",побъркаха се да сядат да люпят.а някои дори и потретиха.сега им една която излюпи по изборите(депутатски пилита

ама с другите не знам как ще изляза на глава,отделям ги другаде ,но мине немине месец и пак решили че трябва да мътят

Хващаш кокошката и под чешмата хубаво я мокриш.
Обикновено това е достатъчно.Ако случайно не даде резултат отново повтаряш процедурата.
Успехи.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тая година не върви и тази процедура нещо.ofcho написа:......Хващаш кокошката и под чешмата хубаво я мокриш.
Успехи.
Аз си реших проблема,като махнах петела.

Да лягат колкото си искат,поне не ми вадят пилета.
Имам 20-тина,стигат ми.
А относно домата.
Махам в началото колтуците,като направи трети етаж цвят,
режа им върха.
После си пускат колтука,и там Данто го е казал вече.
Не ги торя,поливка на седмицата един път,ама яко.
А пипера на 4-5 дена.
Моята пръст е малко калпава,не държи много влага,
а и често имаме ветрец,който допълнително изсушава почвата.
Не ги торя с изкуственни торове де.
Имам си едно кътче,дето събирам от зайците и кокошките всичко що е боклук.
Напролет това го пръскам в градината,
преди шурито да мине с фрезата - и толкова.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Това с петела го пробвах преди години и ... настана гражданска война.Като ги хранех старите кокошки се биеха помежду си, а после дружно нападаха младите.
След няколко дни взех нов петел и страстите се успокоиха.
Извода който си направих,че да има мир в една къща/кокошарник/ трябва да пее петел а не кокошка
.
Успехи и дано нямаш тези проблеми.
Извода който си направих,че да има мир в една къща/кокошарник/ трябва да пее петел а не кокошка

-
- разбира нещата
петел пее ,ама да ти кажа за нотите(малко извън темата).ofcho написа:Това с петела го пробвах преди години и ... настана гражданска война.Като ги хранех старите кокошки се биеха помежду си, а после дружно нападаха младите.
Извода който си направих,че да има мир в една къща/кокошарник/ трябва да пее петел а не кокошка![]()
![]()
.
един мъж редовно се прибирал пиян в къщи,а жена му редовно го поступвала с точилката.
след поредния запой,жената пак го посрешнала от вратата,взела да го налаго ,но той успял да се скрие под леглото.взела тя да го ръчка :
-излизай ,излизай бе пияница .
-няма да изляза.
-излизай бе свиня такава .
-няма ,няма ма .да видиш че петел пее в къщи.
-е да ,петел пее ,ама кокошка пише нотите

а за къпането на кокошките ,и аз ги къпя ,отделям ги настрани ,но нали ви казвам мине немине месец и пак решили да сядат.някакви химии няма ли да ги хване амнезията?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Баси, какви са тия кокошки.Сигурно нов тип - циганка.
Аз от 4-5 години нямам насадена кокошка.Не лягат и това е.

-
- разбира нещата
е,почти позна.селото ни е почти циганско вече и явно и кокошките са взели нещо циганско в себе сиofcho написа:Баси, какви са тия кокошки.Сигурно нов тип - циганка.![]()
![]()

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- КИРО
- Обратна връзка:
Сменяй си двора бе.Там е проблема май.ofcho написа:Баси, какви са тия кокошки.Сигурно нов тип - циганка.![]()
![]()
Ако се налага,и къщата сменяй.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не остана не изкъпане кокошка, ей!!
Върти ми се една идея в главата..
Да взема да организирам някой и друг съфорумец и есента да боднем 3-4-5-6 овошни дръвчета на брега край Лобош. Мястото е сред най-посещаваните и си мисля, че ще е супер да може човек да си откъсне някоя ябълка, круша или там каквото и да е, след години.
Та въпроса е, кои видове са по-държеливи? Макар, че всеки ден има десетки рибари, не ми се вярва някой да се сети да им сипе една кофа вода.
ПП. Втори въпрос за орехчетата, дето ги шибнах зад блока. Би трябвало да са издънки от един и същ орех, а едното е със супер ситни листа, а другото с едри. Дали е свързано с това, че корена на едното беше много малък, а на другото голям?
Върти ми се една идея в главата..
Да взема да организирам някой и друг съфорумец и есента да боднем 3-4-5-6 овошни дръвчета на брега край Лобош. Мястото е сред най-посещаваните и си мисля, че ще е супер да може човек да си откъсне някоя ябълка, круша или там каквото и да е, след години.
Та въпроса е, кои видове са по-държеливи? Макар, че всеки ден има десетки рибари, не ми се вярва някой да се сети да им сипе една кофа вода.
ПП. Втори въпрос за орехчетата, дето ги шибнах зад блока. Би трябвало да са издънки от един и същ орех, а едното е със супер ситни листа, а другото с едри. Дали е свързано с това, че корена на едното беше много малък, а на другото голям?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
За първият въпрос, опитвам се да подменя дърветата в една овощна градина (има около 30-на дръвчета) и съм стигнал до извода, че най-добре се развиват и плододават ябълките сорт Флорина. Местото е на има-няма 2км от язовира.
Заради влагата или не зная още какви причини с другите сортове и видове овошки не се получава, опита ми е от 4-5 години.
За поливането може да се намери някой да сипе малко вода стига да не ги извадят преди това.
Да питам и аз нещо, влезнала ми е една муха, да садя арония, има едно празно место, което е подходящо според мен. Та въпросът ми е има ли някой от Пернишко , който е опитвал или има познат занимаващ се с това или поне да се пробвал. Искам да черпя информация от първоизточника, ако може някой да помогне ще съм много благодарен!
Заради влагата или не зная още какви причини с другите сортове и видове овошки не се получава, опита ми е от 4-5 години.
За поливането може да се намери някой да сипе малко вода стига да не ги извадят преди това.
Да питам и аз нещо, влезнала ми е една муха, да садя арония, има едно празно место, което е подходящо според мен. Та въпросът ми е има ли някой от Пернишко , който е опитвал или има познат занимаващ се с това или поне да се пробвал. Искам да черпя информация от първоизточника, ако може някой да помогне ще съм много благодарен!
-
- Модератор
По-вероятно е издънките да са от два паднали един до друг орехи и впоследтвие вкоренили се с малка разлика във времето. Тревожното е онова със "супер ситните листа" - дано не се случи със супер ситни орехчета.chirusa_bg написа:
-
- Модератор
Аронията е превъзходен плод и съм убеден, че в бъдеще ще бъде широко разпространена. Мисля, че ти липсва основна информеция, та поразгледай тук: http://razsadnik.wordpress.com/tag/%D0% ... %B8%D1%8F/" onclick="window.open(this.href);return false;Zagrey написа: Да питам и аз нещо, влезнала ми е една муха, да садя арония, има едно празно место, което е подходящо според мен. Та въпросът ми е има ли някой от Пернишко , който е опитвал или има познат занимаващ се с това или поне да се пробвал. Искам да черпя информация от първоизточника, ако може някой да помогне ще съм много благодарен!
-
- научил се да хвърля
Благодаря за отговора, информацията е доста, както в нета така и от книги, просто искам да комуникирам с хора, които могат да говорят от собствен опит.
Климатичните и почвените условия са различни, този който е писал статия може да има наблюдения за съвсем друг и различен във всяко отношение ареал.
Климатичните и почвените условия са различни, този който е писал статия може да има наблюдения за съвсем друг и различен във всяко отношение ареал.
- КИРО
- Обратна връзка:
Дано не забравя утре да направя снимки.Zagrey написа:.
Имам в двора си това храстче - сега е отрупано с плодове.
Имаше акъли полезни някъде назад в темата де.
-
- ще става разбирач
Пичове, видях на Киро бидончето та се присетих....
Имам едно материалче в 120 литрово бидонче от джанки и сини сливи 70/30. Сулфитирах, заложих му дрожди и стартер и 10 кг захар с 30 литра вода. Общата захарност в бидона беше 19. Ама нещо бурната ферментация му мина за 4 дена... Не съм го оставял да прави шапка (бърках го по 2-ти на ден с бъркалка) изкарах му костилките и боклуците на 3-я ден. Сега е на тиха ферментация ама нещо киселее на вкус и то доста
... Та понеже не искам оцет, сега ли да му сипя сода да не довкисне или да го оставя за после, като варя в казана ? Поне седмица две ще изкара ли така в тия жеги, на сянка е ама си е на открито 
Имам едно материалче в 120 литрово бидонче от джанки и сини сливи 70/30. Сулфитирах, заложих му дрожди и стартер и 10 кг захар с 30 литра вода. Общата захарност в бидона беше 19. Ама нещо бурната ферментация му мина за 4 дена... Не съм го оставял да прави шапка (бърках го по 2-ти на ден с бъркалка) изкарах му костилките и боклуците на 3-я ден. Сега е на тиха ферментация ама нещо киселее на вкус и то доста

-
- Модератор
Трябва да дестилираш веднага. Ако не можеш, процеса се прекъсва с натриев бензоат, но ще ти трябва множко за 120 литра материал. Вероятно напитката ти ще киселее, та ръгай в казана повечко бонбони Теменужка - дано ти помогне.deso_bg написа:
Та понеже не искам оцет, сега ли да му сипя сода да не довкисне