Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2014 - попчета
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2014 - попчета
скарида предимно
на 7-9 метра
почти целодневно си кълве

на 7-9 метра
почти целодневно си кълве
Това ако смея да попитам точно срещу часовника на Евксиноград ли е и на колко метра навътре 100-200-300-1000-2000 опаааа
ако смея да попитам....
Питам,щото до сега един лихнус не съм уцелил там , а се чуват едни приказки...
Мерси

Питам,щото до сега един лихнус не съм уцелил там , а се чуват едни приказки...
Мерси

Имам стар въпрос за каята (попчето)
От години я чистя като чистя и хрилете.Предполагам,че и вие така.Понеже при по-малките екземпляри е по- трудно,отдавна си задавам въпроса защо се чистят хрилете.Естествено не става въпрос дали се ядат или не,(не)а става въпрос ако остават вредни ли са.
От години я чистя като чистя и хрилете.Предполагам,че и вие така.Понеже при по-малките екземпляри е по- трудно,отдавна си задавам въпроса защо се чистят хрилете.Естествено не става въпрос дали се ядат или не,(не)а става въпрос ако остават вредни ли са.
- Моряка
- кандидат преподавател
Здрасти батка, като пържа режа главите с хрилете и махам карантията, само някои по едри екземпляри остава главата, че в бузите е вкусно месцето, иначе казано няма смисъл да се пържи и глава, която се хвърля-повече олио, повече време покрай тигана, а масата чакаvladdinev написа:Имам стар въпрос за каята

пп.Хрилете не са вредни, ама и не се ядат

А сега де? 

А люспите чистиш ли? Пробвай без да ги махаш, но рибата трябва да си "вземе" солта поне час преди пържене-за попчета става въпрос.vladdinev написа:Имам стар въпрос за каята (попчето)
Ars longa, vita brevis
Начи мерси,люспите не се чистят на каята,колкото и голяма да е тя,а за главите Морски мноооого си прав и аз отдавна се чудя точно това да правя,и се чудех другите дали го правят...смисъла на главите е в ЧОРБАТА,докато при пърженето си е точно така-да останат едрите глави и особено на лихнярите.
Споделям и един трик-омешвам я със соев сос обилно (+ леко осоляване преди това),слагам брашно и обърквам да се "окалят" с каша,и като се изпържат,стават със хрупкава и много вкусна коричка.Понякога залепват на мрежата на фритюрника,но това е решим проблем...важното е,че публиката е в екстаз...хахаха
И бяло вино...
Споделям и един трик-омешвам я със соев сос обилно (+ леко осоляване преди това),слагам брашно и обърквам да се "окалят" с каша,и като се изпържат,стават със хрупкава и много вкусна коричка.Понякога залепват на мрежата на фритюрника,но това е решим проблем...важното е,че публиката е в екстаз...хахаха
И бяло вино...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Махам само карантията,и хвърлям попа в леко солена саламура за около 2 часа.
После я овалвам в царевично брашно,както си е влажна,и я оставям за 10-15мин.
След това в тигана.
После я овалвам в царевично брашно,както си е влажна,и я оставям за 10-15мин.
След това в тигана.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега на около 50-100 метра има камъни и там я ловихме ,
а относно лихнуса на 5-6 кила се падаха към 15-20 броя като съотношение
а относно лихнуса на 5-6 кила се падаха към 15-20 броя като съотношение
Добреееее записвам си.
-
- научил се да хвърля
И аз не махам хрилете и я пържа с главите.Панировка царевично.И после така и осмуква бузите, че са ми много вкусни.Ох...окапах се!
В главите има доста мръвка,хрилете се чистят според вижданията,но никой не ги яде...гледах как тъщата ги осмукваше до пълна голота и завиждах на тъста.
Баси тъщата...да завидиш на зетя и...

-
- научил се да хвърля
Днес тегав риболов на Баните, наобяд даже спря съвсем. Вземаше на скарида, пиле и собствен ем. водата е 13 градуса.За 5 часа, има няма 3 кг. таман за мача!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
Ето такива ловеше майстора сутринта, после чая свърши и кълването спря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.