Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
точно така за шарани на паткарник говорихDass написа:Това само на някой паткарник, дето няма грам дребна риба! Ти представяш ли си какво ще остане от храната на метода след един час, ако има дребна риба? Едно голямо НИЩО...bono2 написа:Грешки и общи принципи
1. При Флат метод фидера, особено при риболов на шаран не се презамята често, а през 1-1,5 часа.
На Кривина точно с 3 метра плетеняк си реших проблема с мидите и на ден си ловех по 30-40 шаранчета
докато чакаме дъртите рибоци. А па кой какво ще чупи си зависи от задвъдичното устройство вече
докато чакаме дъртите рибоци. А па кой какво ще чупи си зависи от задвъдичното устройство вече

-
- новобранец
Вече мога да споделя реално впечатление от един от последно дискутираните монтажаи при водоем с доста миди. Вчера бях на Казичане "Ски влека" и както споменах в предните постове заложих на флуорокарбонов шок лидер. Около 10 метра флуорокарбон 0.30 мм дебелина, някаква марка на декатлон. Основното е 0.25 на тубертини. Използвах blood knot за да ги съединя и нямах никакви проблеми при замятане, възела почти не се усеща как се изнизва от водачите на фидера.
Впечатленията са много добри. Нямах никакви проблеми с мидите, даже нямаше и следа от протриване. Успях да постигна дистанция около 50-70 метра, което перфектно ме устройва. Също така по-дебелия шок лидер позволява използването на по-тежки хранилки без да се притеснявам, че ако се изсиля при замятането ще скъсам.
Резултата за 4 часа беше само един шаран около 3-4 кг, но кефа да вадиш такава риба с фидер е доста голям, така че излета го броя успешен.
Впечатленията са много добри. Нямах никакви проблеми с мидите, даже нямаше и следа от протриване. Успях да постигна дистанция около 50-70 метра, което перфектно ме устройва. Също така по-дебелия шок лидер позволява използването на по-тежки хранилки без да се притеснявам, че ако се изсиля при замятането ще скъсам.
Резултата за 4 часа беше само един шаран около 3-4 кг, но кефа да вадиш такава риба с фидер е доста голям, така че излета го броя успешен.
-
- новобранец
Здравейте и за много години
Искам да попитам тежеста на хранилките с кое трябва да бъде съобразена:
- с акцията на пръчката?
- с твърдостта на връхчето?
- или и с двете?
Искам да попитам тежеста на хранилките с кое трябва да бъде съобразена:
- с акцията на пръчката?
- с твърдостта на връхчето?
- или и с двете?
С първото
Мерси ,Колегаglmv написа:С първото
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Връх се подбира според кълването на рибата,въдица се избира според дистанция и тежина на хранилките.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
И на Вас благодаря за разяснениетоbutnik написа:Връх се подбира според кълването на рибата,въдица се избира според дистанция и тежина на хранилките.
Изчетох всичките 15 страници на темата. Не съм в позиция да давам оценки, а и не е това целта. Очаквах да намеря информация относно поводите, които се ползват и по-точно, използването на плетено влакно. В много от филмите, които гледах, се препоръчва използването на плетеняк, логично поради това, че е по-мек от всеки монофил.
Ще ми бъде интересно да прочета мненията ви и евентуално да препоръчате марки и дебелини.
Живи и здрави!
Ще ми бъде интересно да прочета мненията ви и евентуално да препоръчате марки и дебелини.
Живи и здрави!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дълго време и аз се мъчих с плетени поводи, за да са меки. После преминах на меки монофили, а сега изобщо не се съобразявам. Мисля, че при метод риболова, ако има предимство в меки повод то е силно надценено.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
....и аз така и все кълвеchirusa_bg написа:Дълго време и аз се мъчих с плетени поводи, за да са меки. После преминах на меки монофили, а сега изобщо не се съобразявам. Мисля, че при метод риболова, ако има предимство в меки повод то е силно надценено.

Аз имах друг проблем при методите и това е че обикновеното плетено влакно плува. Тези, които са шаранджийските поводи ми изглеждат дебели и груби. Чисто визуално не ми допадат. От известно време си ги правя с едно уж потъващо влакно на корморан. В действителност не плува толкова колкото обикновеното плетено. Беше ми останало малко влакно от лазера 8 нишковия и него също съм го ползвал за поводи. Не съм намерил потъващо влакно, с малък диаметър и устойчиво на протриване от ухото на куката. За монофилните поводи, също ги ползвам, но на тестове в кофата, често куката изпада или отива в страни от метода, за това ползвам плетено. За каракуди на метода ползвам монофил на карлусо, в малък диаметър и няма споменатия проблем. Какъв мек монофил и в какъв диаметър ползвате колегите Бутников и Чируса?
- garfield_90
- ще става разбирач
Пробвай с owner broad, сечението според куката и рибатта 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
[imghttps://www.angelplatz.de/img-4/products/1300x/sp0006.jpg][/img]glmv написа:Какъв мек монофил и в какъв диаметър ползвате колегите Бутников .....?