Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2015
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2015
Днес 09.07 проби на болата от 8 - 12ч невидях от 4ма рибари някой да хване нещо различно от барбун,така че капото нее само във Варна
Поредното капо на Черноморец днес.Освен 4 барбуна и кучето си,друго не успях да закача на въдиците
.По информация от колега,вчера е било абсолютно същото положение.

Днес до Обзор освен един барбун нищо друго до 8:30. Имаше още 3-ма ч0века които бяха само снякой друг барбун.
- rikitikitavi
- разбира нещата
По Варненските буни платеринките по 250грама вече се групираха на пасажи и обикалят здраво, търсейки папо. Държат метър от дъното и все още не са почнали да се ровят по него.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Под водата по друг начин и по-истински се виждат нещата.Затова да благодарим на колегата за споделеното и май ще трябва да пробваме вече и с бомбардите?rikitikitavi написа:По Варненските буни платеринките по 250грама вече се групираха на пасажи и обикалят здраво, търсейки папо. Държат метър от дъното и все още не са почнали да се ровят по него.

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- smel1968
- ще става разбирач
Ами ако сега смяташ да пробваш на бомбарда-отдавна си закъснял.Митко Кирилов написа:Под водата по друг начин и по-истински се виждат нещата.Затова да благодарим на колегата за споделеното и май ще трябва да пробваме вече и с бомбардите?rikitikitavi написа:По Варненските буни платеринките по 250грама вече се групираха на пасажи и обикалят здраво, търсейки папо. Държат метър от дъното и все още не са почнали да се ровят по него.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Верно се взимат по буните риби но малко днес 10.07 въпреки вятъра бях по упорит и взех 5 риби. Много на рядко удря, труден риболов това лято.
-
- разбира нещата
Проби си правя.Но тази година е много по-слабо въобще в сравнение с миналата по всички линии досега!Ами ако сега смяташ да пробваш на бомбарда-отдавна си закъснял.
Иначе залагам основно на бомбарда след 20-25 август!
Нищо лично ,колега! Всеки сам си решава и преценява: риболовът е строго индивидуално занимание !
Благодаря за репликата и на слука!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аман от професори.
Колега смел1968 и ние разбираме малко от риболов.
- smel1968
- ще става разбирач
Kodjito75 написа:Аман от професори.
Ами докато някой станат професори-ние ще си хващаме.
На слука.
Нищо лично,ама за да хващаш,трябва да знаеш-кога,къде и как.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Само колкова ли аз тея ги давам на котето.
Утре съм аз на ред със снимките колега.

Утре съм аз на ред със снимките колега.

Време е за ъпдейт на риболовния уикенд.Поредни два дни на Черноморец без постижения,като изключим барбуните,но и те са единични бройки.Вчера една случайна илария към 7 сутринта и това беше.Интересното се случи на колега вдясно от нас,който успя да закачи приличен котарак с диаметър около 50-60см.Аз докато го наблюдавах си направих кефа и благородно му завиждам.Човека го извади и след това благородно го върна в морето.Поздравления.Около 10 се завъртяха делфини и час по късно остатъците доплуваха до брега.В краката ми имаше отхапана платерина ли,кефал ли,но от аналната перка до началото на опашната перка парчето месо беше дълго 25 см.Само това беше останало от рибката.
Днес пълна скука.Сутринта,както често напоследък имаше две опънати мрежи.Една срещу плажа и една срещу камъните от южната страна.Отваратително е да видя мрежа на по млко на 50м от брега и то на място където се къмпингува,има нощни къпания,гмуркачи ....и не на последно място риболовци.Та номера на лодката е Вн 33-76,имам и няколко снимки,та някой ако иска да алармира или пък да ми обясни къде да звънна и как да формулирам сигнала.Това е от мен колеги.Надявам се да имаме по сполучливи излети занапред.
Днес пълна скука.Сутринта,както често напоследък имаше две опънати мрежи.Една срещу плажа и една срещу камъните от южната страна.Отваратително е да видя мрежа на по млко на 50м от брега и то на място където се къмпингува,има нощни къпания,гмуркачи ....и не на последно място риболовци.Та номера на лодката е Вн 33-76,имам и няколко снимки,та някой ако иска да алармира или пък да ми обясни къде да звънна и как да формулирам сигнала.Това е от мен колеги.Надявам се да имаме по сполучливи излети занапред.
днес от 16ч до 19ч на 4та буна 1риба около 200гр, след това на траката за друга риба но капо.
- smel1968
- ще става разбирач
ianimar написа:днес от 16ч до 19ч на 4та буна 1риба около 200гр, след това на траката за друга риба но капо.
И аз в събота само с една риба на бомбарда-за това не съм и писал.Вчера не съм пробвал защото бях лодаката за сафрид.А на тебе ти казах по телефона къде и кога да хващаш на бомбарда едри риби.
Вчера и днес на трета буна две риби и кофа миди.