Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
Re: Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
Иначе за значението на обема храна ще разкажа една интересна история, която е крайно изключение и не е свързана с това, което коментираме. Веднъж тази година се случи така, че трима риболовеца ловихме едни до други, на една дистанция, но аз лових на фидер, а другите двама колеги до мен ловиха на мач. Тези колеги бяха подготвени и знаеха какво правят - дистанция, такъми, храна, техника. За един час аз с фидера вкарах не повече от 300 гр. храна, а те за един час вкараха общо поне 3 килограма (стрелба с прашки на всяко за презамятане). Разликата в улова помежду ни бе като в разликата в обема захранване - 1 към 10. В този конкретен ден при риболов рамо до рамо, на една и съща дистанция и при грамотен подход мача победи фидера
[/quote]
Мда, аз излет под 4кг храна нямам. Колко ластици на прашките скъсах там
. С оглед на дистанцията и вятъра, който почти винаги духа се принудих да ловя само с ваглери и това нещо съвкупно с дълбочина, приводняване или като цяло докато стигна работна позиция губех доста време. Това ме караше да мисля, че с фидер ще е по-резултатен риболова, но така и не попаднах на фидерист ( разбира се според мен, сега де не се обиди някой ) който, хайде така да го нарека има спортна злоба и да си сверя часовника. Говоря за стената, в по плитките участъци мисля, че мача има повече предимства или аз съм пристрастен ( обичам да гледам плувки просто ) Имаше някои дни в които наистина болото щеше да даде най-добри резултати, но бяха малко и ако се ловеше на боло, човека трябваше да е на ти с материята. Като цяло аз експериментирах тази година там с оборудването не с рибите (те са ясни ) и имах едва няколко целенасочени риболова от които не си извадих необходимите изводи, защото риболова на стената когато гониш количество е доста труден.

Мда, аз излет под 4кг храна нямам. Колко ластици на прашките скъсах там

- Garbolino
- разбира нещата
Косьо, може като се позатопли повечко времето, напролет, да направим един тест - ти на мач, аз на фидер - да ловим на една дистанция, с едни и същи куки, поводи, стръв, захранка, да сложим един лимит от 4 кг захранка и да видим мача или фидера ще е по-ефективен.
А като каза боло се сетих за един мега як подход на ловене - една италианска измислица, която в точно определени ситуации на голяма дълбочина и кълване на попадане в последните метри е супер ефективна. Когато дълбочината е например 9м и рибите вземат на пропадане от 7мия до 9тия метър, се прави следното - лови се с боло 7м, с утежнение групирано на 2м над куката, и най-интересното - лови се с малък слайдер например 8 гр., като слайдера е ограничен да е на 5м над куката. Така се получава много бързо пропадане, защото веднъж тези 8 гр. потъват бързо, а от друга страна при приводняването слайдера почва да работи също бързо (реално се изнизва само 4м влакно през слайдера). И реално се лови едни 10 секунди докато пропаднат последните 2 метра и след това се презамята отново. Става супер динамично (и изморително), но когато сработи този подход няма равен.
А като каза боло се сетих за един мега як подход на ловене - една италианска измислица, която в точно определени ситуации на голяма дълбочина и кълване на попадане в последните метри е супер ефективна. Когато дълбочината е например 9м и рибите вземат на пропадане от 7мия до 9тия метър, се прави следното - лови се с боло 7м, с утежнение групирано на 2м над куката, и най-интересното - лови се с малък слайдер например 8 гр., като слайдера е ограничен да е на 5м над куката. Така се получава много бързо пропадане, защото веднъж тези 8 гр. потъват бързо, а от друга страна при приводняването слайдера почва да работи също бързо (реално се изнизва само 4м влакно през слайдера). И реално се лови едни 10 секунди докато пропаднат последните 2 метра и след това се презамята отново. Става супер динамично (и изморително), но когато сработи този подход няма равен.
С този метод няма да се постигне дистанцията на която аз и ти ги търсим, другото което ми идва на прима виста е теглото на 7мицата плюс вятъра там , слайдер 8гр на 5м = абсурд. Аз това не бих си го причинил, но италианците са си професионалисти хората. Да се позатопли и го правим, само не знам колко ще ги има в дълбокото на пролет.
- s0n3x
- научил се да хвърля
В това негостоприемно време можем само да си оформяме стратегиите и да връзваме поводи
.
Относно поводите, препоръчвам ето това видео, което дава добра идея за съхранието им. Канала като цяло е доста добър и може да му хвърлите едно око.
Докато "кръстовах" тубата попаднах на нещо интересно:
При червеите се добавя малко Sprite (без да ги давим) или друго силно газирано питие. 15тина минути по-късно, когато поемат, имаш pop-up червеи. Това определено ще се опробва и мисля че ще има добър резултат с дълъг повод (1.20-1.50м) за по-бавно пропадане и по-добра презентация.

Относно поводите, препоръчвам ето това видео, което дава добра идея за съхранието им. Канала като цяло е доста добър и може да му хвърлите едно око.
Докато "кръстовах" тубата попаднах на нещо интересно:
При червеите се добавя малко Sprite (без да ги давим) или друго силно газирано питие. 15тина минути по-късно, когато поемат, имаш pop-up червеи. Това определено ще се опробва и мисля че ще има добър резултат с дълъг повод (1.20-1.50м) за по-бавно пропадане и по-добра презентация.

- Garbolino
- разбира нещата
Това с плаващите бели червеи е една от тайните в спортния/състезателен риболов. Когато за първи път се прилага в официално състезание преди години, това помага на един отбор с този подход да спечели безапелационно (в конкретния случай рибите са предпочитали да вземат стръвта над дъното и това е дало голяма разлика в улова).
A, ако е необходимо да се правят плаващи земни червеи, се ползва спринцовка и игла за надуване с вкарване на въздух (продават се и тубички с игла):
A, ако е необходимо да се правят плаващи земни червеи, се ползва спринцовка и игла за надуване с вкарване на въздух (продават се и тубички с игла):
Абе фидерджиите, от сега кроите планове да ме занулите!
- Garbolino
- разбира нещата
Хе хеKOSIO669 написа:Абе фидерджиите, от сега кроите планове да ме занулите!

- Garbolino
- разбира нещата
Малееее, гледай сега как го загазиGarbolino написа:KOSIO669 написа:Абе фидерджиите, от сега кроите планове да ме занулите!

Сега, за да възвърнем баланса, предлагам ти на мача да пробваш това - слайдер с висяща, фиксирана хранилка:
Пак тези Ханглийски техники...........ти чети, аз този слайдер 2+40 ще го пропусна
по скоро повече ластици за прашките ще взема.

Честита да ви е новата година колеги!
Малко останаха такива теми заради които влизам във форума и е добре да продължавате да пишете в нея.
Дано някой ден яз Панчарево стане в режим "хвани пусни" и да се посещава от риболовци които пазят рибите, и чистотата около него. Аз лично съм забелязал, че тези две неща винаги вървят ръка за ръка. Никога не съм виждал риболовец който връща рибите да замърсява.
Още един месец и рибите в Панчарево ще се размърдат и се надявам да го посетя, за среща с тях.
Поздрави!
Малко останаха такива теми заради които влизам във форума и е добре да продължавате да пишете в нея.
Дано някой ден яз Панчарево стане в режим "хвани пусни" и да се посещава от риболовци които пазят рибите, и чистотата около него. Аз лично съм забелязал, че тези две неща винаги вървят ръка за ръка. Никога не съм виждал риболовец който връща рибите да замърсява.
Още един месец и рибите в Панчарево ще се размърдат и се надявам да го посетя, за среща с тях.
Поздрави!
- s0n3x
- научил се да хвърля
Днес нещо ме ухапа и реших да отида за няколко часа да видя какво е положението на стената.Бях единствения луд.
Положението е пълно капо. Лових на 2 петна, Нямаше нито 1 кълване за 5 часа. Смених различни поводи и тактики - ефект нулев. Бях се подготвил с много фина захранка (мината през брашнено сито), ароматизатори за стръв, плуващи червеи и прочие.
Дори от кормораните нямаше помен. Явно рибата се е зазимила някъде и със сигурност не беше около кулата. Ще се чака пролетта за по-добър риболов там.
Бих се радвал ако можем да се съберем 5-6 човека и да организираме едно скромно почистване на брега на стената като за позатопли.
Положението е пълно капо. Лових на 2 петна, Нямаше нито 1 кълване за 5 часа. Смених различни поводи и тактики - ефект нулев. Бях се подготвил с много фина захранка (мината през брашнено сито), ароматизатори за стръв, плуващи червеи и прочие.
Дори от кормораните нямаше помен. Явно рибата се е зазимила някъде и със сигурност не беше около кулата. Ще се чака пролетта за по-добър риболов там.

- Garbolino
- разбира нещата
Аз мисля тази неделя да проверя как е положението на бъбрека. Не се трае без риболов - голяма мъка е да дочакаме март 
Ще проверя дали там има някакъв живот. Преди няколко години там бе едно от местата, където през зимата се групираха пасажите бабушки. Мислех си дали да не пробвам да гоня и някаква сериозна дистанция на стената (например 70 метра), но май ще предпочета да видя как е положението на бъбрека.
Иначе съм 100% за предложението като се позатопли да направим една оборка на боклуците от стената!

Ще проверя дали там има някакъв живот. Преди няколко години там бе едно от местата, където през зимата се групираха пасажите бабушки. Мислех си дали да не пробвам да гоня и някаква сериозна дистанция на стената (например 70 метра), но май ще предпочета да видя как е положението на бъбрека.
Иначе съм 100% за предложението като се позатопли да направим една оборка на боклуците от стената!
-
- новобранец
Аз също ще се включа в оборката.
Възможно е ако има няколко по топли дни рибата малко да се раздвижи. Иначе на този период края на януари и началото на февруари руснаците му казват глухозимие , когато е наи слабата активнос на рибата.
Възможно е ако има няколко по топли дни рибата малко да се раздвижи. Иначе на този период края на януари и началото на февруари руснаците му казват глухозимие , когато е наи слабата активнос на рибата.
Честита и на теб! Аз също съм за "хвани пусни", но малко съм против оборката. Всеки път в кофата с моя събирам малко боклук, но той няма свършване. Има община и данъци за тази цел, а също така и глоби. Пазача като стой горе в кабинката поне да прави забележки, то е станало като сметище. Единствено това в съвкупност с миризмата на тоалетна и наглите гребци могат да ме откажат от там.naso написа:Честита да ви е новата година колеги!
Поздрави!
- Garbolino
- разбира нещата
От 8 до 10 днес бях на бъбрека, отдясно на моста. Търсих рибите основно на 35м дистанция. Търсих ги и на 25м, и на 55м, и на 60м. Не ги намерих. За два часа имах само едно леко кълване. Може рибите да стават активни след 11 часа, може и просто да не са там - не ми се губеше време да проверявам това и сгънах и прибрах.
Интересното беше, че нивото е с 1,5м надолу по вертикала и се отдадох на любимото си занимание на Пънча - скубане на водорасли. Направих една добра просека и като се вдигне нивото, ще може се лови по-удобно.
Иначе до самия мост от вътрешната страна на заливчето пред хотела, има останали 4 кв. м чисто място, където 7 човека се бутат да хванат по някоя 5/6 сантиметрова бабушчица и чат пат някоя 6/7 сантиметра платичка.
Интересното беше, че нивото е с 1,5м надолу по вертикала и се отдадох на любимото си занимание на Пънча - скубане на водорасли. Направих една добра просека и като се вдигне нивото, ще може се лови по-удобно.
Иначе до самия мост от вътрешната страна на заливчето пред хотела, има останали 4 кв. м чисто място, където 7 човека се бутат да хванат по някоя 5/6 сантиметрова бабушчица и чат пат някоя 6/7 сантиметра платичка.