Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Следя с интерес темата.Мнения много,гледни точки също.На Тръстиково ловя от 15 години и смея да кажа ,че познавам водоема.Дали някй знае какъв е статута на язовира,дали може изобщо да се взема под аренда?Тръстиково е на напоителни системи и е с национално значение.Други такива язовири са Цонево,Тича и пр.На тези язовири,ние простосмъртните рибари трябва да ловим без никакви такси,а само с риболовен билет.Предния арендатое Наско от с.Дъбравино-човек на ДПС разсипа този настина много хубав водоем.Без никакво право да го ползва.Къде е сега популацията от див шаран,трофейни костури и сулки?
п.с отново ни правят на глупаци и ни лишават от нашето право да ловим само с риболовен билет.
п.с отново ни правят на глупаци и ни лишават от нашето право да ловим само с риболовен билет.
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
даже и таранката изчезна,,,anonimen написа:Следя с интерес темата.Мнения много,гледни точки също.На Тръстиково ловя от 15 години и смея да кажа ,че познавам водоема.Дали някй знае какъв е статута на язовира,дали може изобщо да се взема под аренда?Тръстиково е на напоителни системи и е с национално значение.Други такива язовири са Цонево,Тича и пр.На тези язовири,ние простосмъртните рибари трябва да ловим без никакви такси,а само с риболовен билет.Предния арендатое Наско от с.Дъбравино-човек на ДПС разсипа този настина много хубав водоем.Без никакво право да го ползва.Къде е сега популацията от див шаран,трофейни костури и сулки?
НИКОГА КАПО,,,,
Току що се прибрах от луда камчия.Голяма 0.Капо.
Около мен хората и те само пръхтяха.Обиколих сигурно 5км в калта и снега.От Добромир до Трънак нищо.Само местните талибани явно вадят с мрежи.Ужас на ужасите.Иначе готина разходка се получи.От към преспиване също ужас.Отседнах в компрлекс чудните скали.Много зле.Вчера бях на реката към 1 след обед.Първо след моста за трънак.Захраних си и хвърлих.До вечерта даже и уклей се не обади.Привечер взеха да прииждат талибаните покрай мен.Обаче продължаваха някаде нагоре и в тъмното нямаше как да ги следя.Явно ходиха да вадят мрежи щото се вдигна шум.Днес цял ден смених тактиката и ходих от място на място и пак нищо.От след Добромир първите места до моста на Трънак 0.Не видях никой да извади и една риба.Не ходете там.Според мен трябва да се опитва по-нататък към язовир Камчия.Бракониерите са съсипали реката.Не ми е ясно само дали може да се промени нещо и има ли смисъл да се надяваме нещата да отидат към по-добро.

- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
има и такива дни колега,няма се отчайваш...а за мрежарите,те никога спрат,,,и особенно тез талибани тамdon_ceci4 написа:Току що се прибрах от луда камчия.Голяма 0.Капо.Около мен хората и те само пръхтяха.Обиколих сигурно 5км в калта и снега.От Добромир до Трънак нищо.Само местните талибани явно вадят с мрежи.Ужас на ужасите.Иначе готина разходка се получи.От към преспиване също ужас.Отседнах в компрлекс чудните скали.Много зле.Вчера бях на реката към 1 след обед.Първо след моста за трънак.Захраних си и хвърлих.До вечерта даже и уклей се не обади.Привечер взеха да прииждат талибаните покрай мен.Обаче продължаваха някаде нагоре и в тъмното нямаше как да ги следя.Явно ходиха да вадят мрежи щото се вдигна шум.Днес цял ден смених тактиката и ходих от място на място и пак нищо.От след Добромир първите места до моста на Трънак 0.Не видях никой да извади и една риба.Не ходете там.Според мен трябва да се опитва по-нататък към язовир Камчия.Бракониерите са съсипали реката.Не ми е ясно само дали може да се промени нещо и има ли смисъл да се надяваме нещата да отидат към по-добро.
НИКОГА КАПО,,,,
don_ceci4, дано поне разходката да е била приятна. Хищник търси ли?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Kофти работи каза.Не че се очудвам ,но все пак се надявах зимата да са са дали почивка на рибата.Мислехме скоро да ходим на там,но ....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Пробвах всякакви методи.И от по възрастни колеги гледах чалъми.Сменях плувки,куки,въртях воблери блесни ама нищо на нищо.Иначе там може да се ходи но на по-далечни места.От трънак на татък не знам как ще е.Ако има по-непрестъпни места може да се е запазила риба.Но тези които са лесно достъпни ги забравете.С други думи трябва яка машина да се прегази някоя нива или да се тръгне пеш, което не съветвам никой, защото имаше много следи на кучеподобни.Може да има вълци и така нататък.Сега зимата си е тъпа идея.Или да се сформира ловно риболовен излет.Иначе там, кадето реката минава през нивни масиви и гори предполагам ще има повече успех.Трябва да се измисли някакъв начин.Ако ви дойде идея пишете.

Опашката на язовира ми се струва по-преспективна след като се позатопли през март.
Може и да не съм прав... А хишникът според мен ако е активан, то това ще е в ранните сутрешни часове и привечер, освен ако не се намери къде е ятото костури, тогава предполагам цял ден ще атакуват.
Реката нагоре, между Донромир и Търнак, само съм я оглеждал от пътя. Изглеждаше уж обещаваща...

Реката нагоре, между Донромир и Търнак, само съм я оглеждал от пътя. Изглеждаше уж обещаваща...

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой ще даде ли идея къде из областта може да се прескочи за хищник , че нещо крастата взе да се обажда и не ме свърта в нас
пп. благодаря предварително

пп. благодаря предварително
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
може да пробваш на стената на Одринци, има някакъв малък шанс да се хване някой костур или бяла рибка, също съм чувал, че на Оброчище ходят за костур по това време, а на Страхил за бяла риба; не съм сигурен дали няма да има лед на язовирите; иначе всички вече не ни свърта, още малко остана да се постопли малко и има няма риба ще висим по гьоловете
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Яз.Цонево
Колеги става въпрос за месец май, интересува ме на какъв такъм да заложа къса пръчка щека или мач.Ако можете да ми отговорите ще ми помогнете много ама много.Става въпрос за стената.И ако може на каква стръв предимно да заложа
SENSAS TEAM-the best fishing team
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
- Георги Кръстев
- сериозен играч
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Re: Яз.Цонево
Да колега в забранен период . 30.04-01.05 и 14.05 -15.05
Всяка година се правят такива турнири, рибата която е на стенат така или инъче е хвърлиа хайвера си , не виждам проблем.
Всяка година се правят такива турнири, рибата която е на стенат така или инъче е хвърлиа хайвера си , не виждам проблем.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!