С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от КИРО »

Ако беше постоял по до късно,и да минеш от северната стана на Калиакра,
може би друго щеше да приказваш. :wink:

Ще чакам някой да се похвали тука де.

Иначе след обяд обиколихме с Моряка пред Галата.
По 7-8 сафрида на калпак,ама с много обикаляне.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Мънцата

Мнение от Мънцата »

yaniv написа:.... имаше лодки и те като нас си тръгнаха още на обяд....
Трябвало е да останете, рибата е тръгнала след 14.00 :wink: Един авер в момента се прибира от Болата с около 15кг сафридец :D Тръгнал си е в 19.00 и рибата още си е вървяла :wink:
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

След много перипетии най накрая се прибрах от Болата.И така в 5,30ч бяхме на вода и почна голямото търсене пробвахме къде ли не от носа до дерето много рехаво,тук малко там малко ,накрая пак се върнахме на носа,към обяд взе да дава по прилично тогава се видяхме и с Дели.След час пак спря и му звъннах той се беше отдалечил доста от носа и си хващаха,отидохме при тях и там хванахме най много и едър сафрид,след което нещо му стана на мотора (загуби мощност започна да работи на един цилиндър) и за нас рболова приключи.Обадих се на Асен той щеше да ме изтегли но прецених ме че лодката им не е много подходяща и чрез Тошко се свързахме с Никгео,Фишфрена и още един колега(извинявам се но името ми излезе от главата)които веднага се отзоваха на помощ.Мъчихме се да го ремонтираме но като не стана- въжето и на буксир до брега.Пичове много ви благодаря Както се вижда системата SOS go fishing работи перфектно.И една бела направих,взех ключ за свещи от едни момчета с 4метрова царевска лодка който трябваше да оставя на кръчмата, но забравих,ако четат или някой ги познава тях или някой от персонала на кръчмата да ми звънне 0898594250.В края на краищата имаме 10кг хубав сафрид.Колега Янив рибата беше много навътре и към Каварна и даде добре към 13ч.Ако не се беше прецакал мотора и ние щяхме да имаме 15кг.
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

http://media.snimka.bg/9141/024538088.jpg?r=Re: С ЛОДКА В МО

Мнение от vakril.k »

А ето я спасителната команда
Изображение
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

yaniv написа:.... тези слухове за болата може би са били истина преди седмица/две, сега нещата са много тегави, има колеги тук който ще го потвърдят! А единственото което ме вбеси за капак беше един пълен кретен на моста който се опитваше да ми обясни , че се връща тъкмо от болата с 15кг сафрид... чудех се по едно време как да реагирам , дали да не го наплюя... цел ден бил вадил от сутринта... рибариаман от :lol:
Во истина си в огромна грешка,както и в петък и събота,така и днес след обед,сафрида си го е има на Болата..........хубав за скара :D :D :D
За да поискаш, трябва да дадеш
mimok
новобранец
новобранец

Мнение от mimok »

Не съм знаел,че тези които могат да ловят са идиоти!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

mimok написа:Не съм знаел,че тези които могат да ловят са идиоти!
Това не можах да го разбера де. :roll:
По-късно ми дадоха информация,че съм бил вчера на грешното място,
и рано съм се прибрал.
Сафрида е бил между плажа на Галата и Фичоза,на около 10м дълбочина. :wink:

Вакриле случват се аварии,
радвам се че са били на линия аверите. :wink:

При буксир пускайте дълго въже,поне 30м,
да обира тласъците.
Изображение

yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Мънцата написа:
yaniv написа:.... имаше лодки и те като нас си тръгнаха още на обяд....
Трябвало е да останете, рибата е тръгнала след 14.00 :wink: Един авер в момента се прибира от Болата с около 15кг сафридец :D Тръгнал си е в 19.00 и рибата още си е вървяла :wink:
Ами казах им аз на мойте да стойм до по късно ама те не хайде да си ходим , бяхме взели с нас един пич и го дърпахме с гумена лодка , той горкия не спря да мрънка , хайде та хайде, според мен се стресира от вълните , нямах си аз друга работа да му се обаждам :( пфу...
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

КИРО написа:Ако беше постоял по до късно,и да минеш от северната стана на Калиакра,
може би друго щеше да приказваш. :wink:

Ще чакам някой да се похвали тука де.

Иначе след обяд обиколихме с Моряка пред Галата.
По 7-8 сафрида на калпак,ама с много обикаляне.

АЗ чакам някой да се похвали тука от маса време питах не веднъж но всички си мълчат ! така и не получих отговор.... чак когато започнах да нареждам, че няма риба веднага излезнаха 2-3ма с по 15кг.... :)
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

vakril.k написа:След много перипетии най накрая се прибрах от Болата.И така в 5,30ч бяхме на вода и почна голямото търсене пробвахме къде ли не от носа до дерето много рехаво,тук малко там малко ,накрая пак се върнахме на носа,към обяд взе да дава по прилично тогава се видяхме и с Дели.След час пак спря и му звъннах той се беше отдалечил доста от носа и си хващаха,отидохме при тях и там хванахме най много и едър сафрид,след което нещо му стана на мотора (загуби мощност започна да работи на един цилиндър) и за нас рболова приключи.Обадих се на Асен той щеше да ме изтегли но прецених ме че лодката им не е много подходяща и чрез Тошко се свързахме с Никгео,Фишфрена и още един колега(извинявам се но името ми излезе от главата)които веднага се отзоваха на помощ.Мъчихме се да го ремонтираме но като не стана- въжето и на буксир до брега.Пичове много ви благодаря Както се вижда системата SOS go fishing работи перфектно.И една бела направих,взех ключ за свещи от едни момчета с 4метрова царевска лодка който трябваше да оставя на кръчмата, но забравих,ако четат или някой ги познава тях или някой от персонала на кръчмата да ми звънне 0898594250.В края на краищата имаме 10кг хубав сафрид.Колега Янив рибата беше много навътре и към Каварна и даде добре към 13ч.Ако не се беше прецакал мотора и ние щяхме да имаме 15кг.
Евала на пичовете който са ви помогнали! Иначе би ли бил така любезен да ми дадеш малко информация къде точно ги ловихте защото ние от нос калиакра до почти камен брях обикаляхме от 14ти метър до 22ри метър+ сме ги търсили , минават удрят по 1-2 и заминават, голям пасаж така и не видяхме , предположих ,че по късно ще избие нейде.... дайте малко информация , на кой метър ги ловите на тая бола дебеш , къде по често и кога най-вече дава, за да знам следващия път да не си тръгвам в 12 на обяд :)

mimok написа:Не съм знаел,че тези които могат да ловят са идиоти!
Нямах в предвид това, извинявам се изразих се лошо, имах в предвид, че пича дойде обясни ми , че има 15кг сафрид уж идвал от болата, ама риба няма в колата въпреки, че лодката му беше вързана от горе... някак не ми се връзваха нещата :) и все пак явно аз съм идиота , тръгнахме си рано и само ние сме си виновни за това :) , сега вместо да спамим излишно просто не бъдете егойсти и давайте информация къде ги ловите, как, с какви чепарета и прочие не виждам защо се скатавате , риба има за всички :)
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

Май само аз съм бил кърък на Болата вчера - 07/08 ?! Ама то така е, като се цопкаш в морето след цяла нощ по дискотеки и барове :41990: Та от 8.30 до 12 ч пред нос Калиакра имах около 0,5 кг. Последва спане на плажа и от 16.00 до 18.30 ч. - северно от носа завърших с 3,5 кг. Следобяда беше значително по-добре, чак ме е яд, че спах толкова много и не влязах по раничко. Минаваха доста гъсти пасажи. Дълбочина същата - 13-16 мтр. Чепаре - бяло и черно перо със зелено и червено ламе! Вторник май ще повторя, но на чиста глава и от рано... Успех на всички :sunglasses2:
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

КИРО написа:............

При буксир пускайте дълго въже,поне 30м,
да обира тласъците.
Е, те този съвет чаках.
За първи път вземам някого на буксир и дори се питахме, колко, аджеба въже да отпуснем. Решихме, че десетина метра стигат! :oops:

Ако има и други съвети, моля споделете ги.
Лично ние открихме и друга грешка. Вързахме въжето "горе" на носа и при тегленето се оказа, че го забива във вълната. Трябваше да завържем въжето за халката, за която се хваща носа, при качване на колесара. Това е важно, особено когато има съществена разлика между височината на носа на теглената лодка и нивото на вързване за теглещата лодка.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

yaniv написа:

АЗ чакам някой да се похвали тука от маса време питах не веднъж но всички си мълчат ! така и не получих отговор.... чак когато започнах да нареждам, че няма риба веднага излезнаха 2-3ма с по 15кг.... :)
Пак се в грешка авер,виж темата за Болата,писано е,поздрави.
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Гальо,за буксира не е важно много къде вързваш въжето.
Както казах,поне 30м.И нека въжето да е еластично.
Проблема е когато има вълна,и едната лодка слиза по вълната,а задната почва да се качва.
Тогава при късо въже се получават сериозни натоварвания на местата където са вързани въжетата.Дългото и еластично въже обира тези големи колебания. :wink:
И се кара бавно,че мотора на теглещия на моменти работи на едно място,
което го товари много.
Изображение

vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Иначе би ли бил така любезен да ми дадеш малко информация къде точно ги ловихте

Обикновенно като излизам сутрин винаги пробвам първо на 12м пред буната и така навътре докато се изравня с носа, после пред носа,след това от носа към Каварна има една коса където е по плитко(от18м става 10м)тя върви по диагонал навътре и към Каварна(там бяхме и ние 2-3км навътре меджду Калиакра и Каварна ,а ти си бил точно в обратната посока)ако и там няма(или е спряло) я тъсиш пред дерето и Русалка.Най добре е ако сте повече лодки да се пръснете на различните места и после по телефоните :axe:
Последно промяна от vakril.k на Пон Авг 08, 2011 3:11 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”