МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от SammY »

Хах и ти си прав , ама няма начин вече съм решил :D Ще мръзна , но след 8/9 :D Сърми не ям (както и риба) иначе можеше и да не ида :D Ако няма място ще се ориентирам някаде по реката , че и без друго не обичам много навалицата :D
п.п. Утре ще докладвам как е било ... щом никой не споделя явно има много риба :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Рибата от Мръсника е супер за ядене,все едно е наложена с мерудии от предишната вечер :lol: ние ядем сърми бе,ама не от утрешните без месо,другият път минаваш през магазина с една тенджера :lol: и правим бартер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
680824m
новобранец
новобранец

Мнение от 680824m »

събота бяхме на канала и падна голямо дране на скобар и излизаше чат пат и някои по едар морунаж!Обаче като цяло малки риби но голямо колочество!моля така по отворените колеги да дадат савет каде по марица може да се хване по едър скобар!
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Имам запитване от един авер - как е реката в района на Димитровград? Доколкото си спомням преди години беше невероятно мръсно и дори и да има риба, риболова не беше никак приятен, но дали още е така не знам. Човека е предимно спинингист, но в това време би се радвал на всякакъв улов, ако някой има инфо, да сподели. ;)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

rockeagle35 написа:Имам запитване от един авер - как е реката в района на Димитровград? Доколкото си спомням преди години беше невероятно мръсно и дори и да има риба, риболова не беше никак приятен, но дали още е така не знам. Човека е предимно спинингист, но в това време би се радвал на всякакъв улов, ако някой има инфо, да сподели. ;)
реката си е екстра не е мръсна но имам 2-3 спининг изгледа капо са хищника се е изпокрил някаде утре смятам да ходя очаквам да е по топло и да има раздвижване
Изображение
Reel Tuning
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Благодарско, Калине, директно пращам героите, тогава, а после ако се похвалят, ще споделя да се знае! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

rockeagle35 написа:Благодарско, Калине, директно пращам героите, тогава, а после ако се похвалят, ще споделя да се знае! =)
за да бъда по точен реката си е в нормално зимнно положение леко вдигнала и малко заматена....но реката си като всички други реки в БГ има причиствателни станции каде работят няма вече гадни миришещи боклуци?
Изображение
Reel Tuning
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Днес на канала имаше повече хора от колкото риба ... Хванах 8/9 морунажа м/у 150/300 гр и един скобар към 250гр ... Нагледах се на чудни работи :) Излитаха риби от водата и кацаха на брега доста акробатично :)
Всичко живо в близост до мен НЕ хващаше (хванаха по 1/2 риби ) ... или аз съм им бил каръка или просто си беше тегаво :)
Най интересно беше като си изсипах живарника в водата , започнаха да ми целят рибките :) , но аз предвидливо ги наплаших с колчето и "драснаха" към бързея :)
п.п. Винаги ли водата в канала е толкова малко ? Някак не ми гот да ловя с болото като с директен :D Дълбочината беше около 60/70 см .
Изображение
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

butnik написа:Рибата от Мръсника е супер за ядене,все едно е наложена с мерудии от предишната вечер :lol: ние ядем сърми бе,ама не от утрешните без месо,другият път минаваш през магазина с една тенджера :lol: и правим бартер.
Ще мина с тенджера + "шишенце" Карловска ракия , но ти какво предлагаш за бартера :)
Ако е закътано местенце по реката с яки скобари , може и бонус да прибавя :D
Изображение
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Решили сме с бащата да отскочим за риба в неделя. Мислим като варианти мръсния канал и садово, някой да посъветва нещо с прясно инфо? Ще съм благодарен. :)
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Мръсния канал е доста актуален в момента,ама в събота и неделя е панаир.......през метър-човек ......... и много братя "бразилци" има ...... :lol:
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

tsvetkoff написа:Мръсния канал е доста актуален в момента,ама в събота и неделя е панаир.......през метър-човек ......... и много братя "бразилци" има ...... :lol:
Затова се отказах от този риболов и нямам намерение да седа до хора къде правят консерви от скобари и морунажи....Изключително непоносим риболов от 4 години практикувах зимен риболов такова чудо като тази година не съм виждал...Разпродадох си мача и всички такъми за скобарите сложих си край на мъките!Успех на всички аз не успях да издържа нахални мангали и търмачийй :axe:
Изображение
Reel Tuning
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Неска на мръсния канал от 8 до 3 следобед: 4 кефала , 4 карабалъка и 2 червеноперки. Като цяло слаб риболов много труден с адски лоши метерологични условия. Валя сняг дъжд , вятър духа ужас иначе 7 и 20 пристигаме на канала имаше точно 14 коли а като си тръгвахме ги преброих 31 бяха.Като цяло никой не фаща активно тук там някой да изкара по някоя друга риба , и ми направи впечатление че видях много малко бледолики братя сиукси. Иначе рибата играше , виждаше се че има риба в канала просто не искаше да взима , водата беше много ниска и сравнително бистра. Тва е от мен :)
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Вчера щуката в района на Пловдив беше огладняла. Два удара за един след обед си е добре. Първия път прегриза силикона през средата и избяга,ама след като повтори удара след 15мин се заши добре. Резултата 60 см. 2,4кг.

Изображение
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

браво колега скоро никой не бех видел да извади нещо явно щуката се размърда.и дано си я пуснал да живее
Изображение
Reel Tuning
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”