Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- SammY
- фен клуб-скобар
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Хах и ти си прав , ама няма начин вече съм решил
Ще мръзна , но след 8/9
Сърми не ям (както и риба) иначе можеше и да не ида
Ако няма място ще се ориентирам някаде по реката , че и без друго не обичам много навалицата 
п.п. Утре ще докладвам как е било ... щом никой не споделя явно има много риба

п.п. Утре ще докладвам как е било ... щом никой не споделя явно има много риба

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Рибата от Мръсника е супер за ядене,все едно е наложена с мерудии от предишната вечер
ние ядем сърми бе,ама не от утрешните без месо,другият път минаваш през магазина с една тенджера
и правим бартер.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
събота бяхме на канала и падна голямо дране на скобар и излизаше чат пат и някои по едар морунаж!Обаче като цяло малки риби но голямо колочество!моля така по отворените колеги да дадат савет каде по марица може да се хване по едър скобар!
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Имам запитване от един авер - как е реката в района на Димитровград? Доколкото си спомням преди години беше невероятно мръсно и дори и да има риба, риболова не беше никак приятен, но дали още е така не знам. Човека е предимно спинингист, но в това време би се радвал на всякакъв улов, ако някой има инфо, да сподели. 

Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- КалинПетров
- разбира нещата
реката си е екстра не е мръсна но имам 2-3 спининг изгледа капо са хищника се е изпокрил някаде утре смятам да ходя очаквам да е по топло и да има раздвижванеrockeagle35 написа:Имам запитване от един авер - как е реката в района на Димитровград? Доколкото си спомням преди години беше невероятно мръсно и дори и да има риба, риболова не беше никак приятен, но дали още е така не знам. Човека е предимно спинингист, но в това време би се радвал на всякакъв улов, ако някой има инфо, да сподели.

Reel Tuning
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодарско, Калине, директно пращам героите, тогава, а после ако се похвалят, ще споделя да се знае! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- КалинПетров
- разбира нещата
за да бъда по точен реката си е в нормално зимнно положение леко вдигнала и малко заматена....но реката си като всички други реки в БГ има причиствателни станции каде работят няма вече гадни миришещи боклуци?rockeagle35 написа:Благодарско, Калине, директно пращам героите, тогава, а после ако се похвалят, ще споделя да се знае! =)

Reel Tuning
- SammY
- фен клуб-скобар
Днес на канала имаше повече хора от колкото риба ... Хванах 8/9 морунажа м/у 150/300 гр и един скобар към 250гр ... Нагледах се на чудни работи
Излитаха риби от водата и кацаха на брега доста акробатично
Всичко живо в близост до мен НЕ хващаше (хванаха по 1/2 риби ) ... или аз съм им бил каръка или просто си беше тегаво
Най интересно беше като си изсипах живарника в водата , започнаха да ми целят рибките
, но аз предвидливо ги наплаших с колчето и "драснаха" към бързея 
п.п. Винаги ли водата в канала е толкова малко ? Някак не ми гот да ловя с болото като с директен
Дълбочината беше около 60/70 см .

Всичко живо в близост до мен НЕ хващаше (хванаха по 1/2 риби ) ... или аз съм им бил каръка или просто си беше тегаво

Най интересно беше като си изсипах живарника в водата , започнаха да ми целят рибките

п.п. Винаги ли водата в канала е толкова малко ? Някак не ми гот да ловя с болото като с директен

- SammY
- фен клуб-скобар
Ще мина с тенджера + "шишенце" Карловска ракия , но ти какво предлагаш за бартераbutnik написа:Рибата от Мръсника е супер за ядене,все едно е наложена с мерудии от предишната вечерние ядем сърми бе,ама не от утрешните без месо,другият път минаваш през магазина с една тенджера
и правим бартер.

Ако е закътано местенце по реката с яки скобари , може и бонус да прибавя

-
- научил се да хвърля
Решили сме с бащата да отскочим за риба в неделя. Мислим като варианти мръсния канал и садово, някой да посъветва нещо с прясно инфо? Ще съм благодарен. 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Мръсния канал е доста актуален в момента,ама в събота и неделя е панаир.......през метър-човек ......... и много братя "бразилци" има ...... 

- КалинПетров
- разбира нещата
Затова се отказах от този риболов и нямам намерение да седа до хора къде правят консерви от скобари и морунажи....Изключително непоносим риболов от 4 години практикувах зимен риболов такова чудо като тази година не съм виждал...Разпродадох си мача и всички такъми за скобарите сложих си край на мъките!Успех на всички аз не успях да издържа нахални мангали и търмачиййtsvetkoff написа:Мръсния канал е доста актуален в момента,ама в събота и неделя е панаир.......през метър-човек ......... и много братя "бразилци" има ......

Reel Tuning
-
- научил се да хвърля
Неска на мръсния канал от 8 до 3 следобед: 4 кефала , 4 карабалъка и 2 червеноперки. Като цяло слаб риболов много труден с адски лоши метерологични условия. Валя сняг дъжд , вятър духа ужас иначе 7 и 20 пристигаме на канала имаше точно 14 коли а като си тръгвахме ги преброих 31 бяха.Като цяло никой не фаща активно тук там някой да изкара по някоя друга риба , и ми направи впечатление че видях много малко бледолики братя сиукси. Иначе рибата играше , виждаше се че има риба в канала просто не искаше да взима , водата беше много ниска и сравнително бистра. Тва е от мен 

- danev69
- сериозен играч
Вчера щуката в района на Пловдив беше огладняла. Два удара за един след обед си е добре. Първия път прегриза силикона през средата и избяга,ама след като повтори удара след 15мин се заши добре. Резултата 60 см. 2,4кг.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- КалинПетров
- разбира нещата
браво колега скоро никой не бех видел да извади нещо явно щуката се размърда.и дано си я пуснал да живее

Reel Tuning