Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Искър - всичко за и по реката
Ходят,но си траят. Аз също се пуснах по реката наскоро, след като никой не благоволи да ми драсне два реда с инфо, акостирах на Червен на сляпо. Риби има!
-
- фен клуб-скобар
Днес видях във фейса една снимка на колега когото не познавам, имаше няколко мрени прилични по размер и някое морунажче, не знам обаче къде е ловена рибата...
А пък на Брегаре, Ореховица и Славовица риболов изобщо няма от няколко дни. Един местен каза, че Мартин Боксьора пак е минавал с тока... красота. Аз предполагах, че е защото реката е спаднала и е бистра, но то какво се оказало...
Иначе на Червен Бряг наистина има риболов, около Роман също. Лека полека скобарът се групира.
Иначе на Червен Бряг наистина има риболов, около Роман също. Лека полека скобарът се групира.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Първо-реката не е бистра!
Второ-точно в този район си ловя доста рибка от една седмица.На три различни места.Просто риболова е по-специфичен.
Второ-точно в този район си ловя доста рибка от една седмица.На три различни места.Просто риболова е по-специфичен.
Колега, моите уважения, но реката в този регион е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО бистра. И то от около 4-5 дни. Онзи ден на 60см дълбочина се виждаше дъното, и особено бляскането на уклеите. Що се отнася до "специфичния" риболов който се изисква... при бистра и ниска вода, рибата се дърпа навътре и става по-капризна. Трябва да се лови навътре, с много фин такъм, отлична презентация на стръвта, задържане при возенето и захранката да бъде с цвят близък до този на дъното. Фидера е добър вариант, понеже в такива ситуации помага стръвта да стои статично на дъното. Слънцето е негативен фактор. Това му е специфичното.
Вземайки предвид ниската температура на водата, рибата очевидно е започнала да се групира и да се изтегля от въпросния участък, който по начало си е по-плитичък. Първият по-дълбок вир е чааак на края на Славовица, там не знам как е положението. Достатъчно ми беше да видя 1 куп разочаровани колеги, които са сменили по няколко места, тоталната липса на игра от рибата, и това че с моят колега хванахме по половин кило уклей. Положението беше много зле.
Вземайки предвид ниската температура на водата, рибата очевидно е започнала да се групира и да се изтегля от въпросния участък, който по начало си е по-плитичък. Първият по-дълбок вир е чааак на края на Славовица, там не знам как е положението. Достатъчно ми беше да видя 1 куп разочаровани колеги, които са сменили по няколко места, тоталната липса на игра от рибата, и това че с моят колега хванахме по половин кило уклей. Положението беше много зле.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Кога ходихте на Червен бряг?Защото заради бистрата вода и ниско ниво от 30 човека никои нищо не хвана говоря за вторник,няма да стъпя до промяна на времето
Та се преместих на река Вит.В неделя е имало последно риболов,нещо двусмислена информация се дава.Ръка да пипне око да види 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Аз бях миналия четвъртък - 29.10.2015г.
Реката тогава беше с високо ниво и лекооо кафява, но избистряше.
Реката тогава беше с високо ниво и лекооо кафява, но избистряше.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.
Е покажи улова като си стял 2 дниtrepachoo написа:Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.

риболов в момента няма !
-
- научил се да хвърля
От Колегата trepachoo, можете да се учите повечето тук. Това, че не поства снимки с грандиозни улови и най - вече не дава подвеждаща информация (доста често явление тук, само това ще кажа) си е негов избор, защото той нежелае да се самоизтъква. Просто в момента играта е на часове и минути, затова се грижат и метеорологичните условия напоследък. Колегата, stas г/д е направил добър разбор на нещата в момента, а и се замислете - какво значи няма риболов по реката, това е голяма Река, не може да обобщаватe по ваши наблюдения в района на 2-3 села как е навсякъде.NITro`bE написа:Е покажи улова като си стял 2 дниtrepachoo написа:Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.![]()
риболов в момента няма !

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
- Bigmarlin
- сериозен играч
Днес се бяхме засили към Реселец ,но като пристигнахме на мястото видяхме това

Качихме се малко по нагоре към железопътният мост , пробвах на спининг няколко часа ,но нищо ,и на плувчиците и на дъното също Опитах и с един попер ,като го оставях течението да го отнесе до драките ,нова тактика

Днес едни познати са били по долното течение и са хванали хубави мренки
Видях част улова

Качихме се малко по нагоре към железопътният мост , пробвах на спининг няколко часа ,но нищо ,и на плувчиците и на дъното също Опитах и с един попер ,като го оставях течението да го отнесе до драките ,нова тактика

Днес едни познати са били по долното течение и са хванали хубави мренки

На Староселци и след Пеловския мост (посока срещу течението) пълно мъртвило. Видях и говорих с над 50 колеги и никой не се похвали дори с 1 риба
Аз лично имах 2 откачания на сериозни риби на Староселци (предполагам мрени, защото бях с 14 фуна и се откачаха след няма и 5-6 секунди борба).

-
- новобранец
Колеги най-накрая и аз да намеря време за любимата река! Днес с колегата бяхме в Роман на вира при болницата. За съжаление резултатите не бяха много добри (колегата 2клена по около 300 грама и 2 морунажа по около 200-250 грама, а аз капо), но времето бе прекрасно и както се казва начесахме малко крастата. Лошо впечатление ми направи, че към 10.30 часа реката спадна рязко с около 30-40 см и остана така и може би това бе причината за лошата активност на рибите! Но нищо "да сме живи и здрави" и наслука!
От днес.Само това хванах.
- Прикачени файлове
-
- 2015-11-07 08.24.57.jpg (1.7 MiB) Преглеждано 1430 пъти
-
- новобранец
Днес на Карлуково 3-ма човека завъртяхме капото. Водата беше много бистра и ниска, може би заради това нямахме и кълване, нито на плувка, нито на фидер 

Най-голямата риба е откачилата се !!!