Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от Бай Иван »

Ходят,но си траят. Аз също се пуснах по реката наскоро, след като никой не благоволи да ми драсне два реда с инфо, акостирах на Червен на сляпо. Риби има!
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Днес видях във фейса една снимка на колега когото не познавам, имаше няколко мрени прилични по размер и някое морунажче, не знам обаче къде е ловена рибата...
staso_79
новобранец
новобранец

Мнение от staso_79 »

А пък на Брегаре, Ореховица и Славовица риболов изобщо няма от няколко дни. Един местен каза, че Мартин Боксьора пак е минавал с тока... красота. Аз предполагах, че е защото реката е спаднала и е бистра, но то какво се оказало...

Иначе на Червен Бряг наистина има риболов, около Роман също. Лека полека скобарът се групира.
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Първо-реката не е бистра!
Второ-точно в този район си ловя доста рибка от една седмица.На три различни места.Просто риболова е по-специфичен.
staso_79
новобранец
новобранец

Мнение от staso_79 »

Колега, моите уважения, но реката в този регион е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО бистра. И то от около 4-5 дни. Онзи ден на 60см дълбочина се виждаше дъното, и особено бляскането на уклеите. Що се отнася до "специфичния" риболов който се изисква... при бистра и ниска вода, рибата се дърпа навътре и става по-капризна. Трябва да се лови навътре, с много фин такъм, отлична презентация на стръвта, задържане при возенето и захранката да бъде с цвят близък до този на дъното. Фидера е добър вариант, понеже в такива ситуации помага стръвта да стои статично на дъното. Слънцето е негативен фактор. Това му е специфичното.

Вземайки предвид ниската температура на водата, рибата очевидно е започнала да се групира и да се изтегля от въпросния участък, който по начало си е по-плитичък. Първият по-дълбок вир е чааак на края на Славовица, там не знам как е положението. Достатъчно ми беше да видя 1 куп разочаровани колеги, които са сменили по няколко места, тоталната липса на игра от рибата, и това че с моят колега хванахме по половин кило уклей. Положението беше много зле.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Кога ходихте на Червен бряг?Защото заради бистрата вода и ниско ниво от 30 човека никои нищо не хвана говоря за вторник,няма да стъпя до промяна на времето :D Та се преместих на река Вит.В неделя е имало последно риболов,нещо двусмислена информация се дава.Ръка да пипне око да види :D
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Аз бях миналия четвъртък - 29.10.2015г.
Реката тогава беше с високо ниво и лекооо кафява, но избистряше.
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

trepachoo написа:Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.
Е покажи улова като си стял 2 дни :D
риболов в момента няма !
  • Изображение
TT България 2011
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

NITro`bE написа:
trepachoo написа:Aми вчерa бях между Оряховицa и Брегaре и не беше бистрa!Стоях 2 дни.
Е покажи улова като си стял 2 дни :D
риболов в момента няма !
От Колегата trepachoo, можете да се учите повечето тук. Това, че не поства снимки с грандиозни улови и най - вече не дава подвеждаща информация (доста често явление тук, само това ще кажа) си е негов избор, защото той нежелае да се самоизтъква. Просто в момента играта е на часове и минути, затова се грижат и метеорологичните условия напоследък. Колегата, stas г/д е направил добър разбор на нещата в момента, а и се замислете - какво значи няма риболов по реката, това е голяма Река, не може да обобщаватe по ваши наблюдения в района на 2-3 села как е навсякъде. :wink:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Днес се бяхме засили към Реселец ,но като пристигнахме на мястото видяхме това
Изображение

Качихме се малко по нагоре към железопътният мост , пробвах на спининг няколко часа ,но нищо ,и на плувчиците и на дъното също Опитах и с един попер ,като го оставях течението да го отнесе до драките ,нова тактика :D
Изображение

Днес едни познати са били по долното течение и са хванали хубави мренки :shock: Видях част улова
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

На Староселци и след Пеловския мост (посока срещу течението) пълно мъртвило. Видях и говорих с над 50 колеги и никой не се похвали дори с 1 риба :shock: Аз лично имах 2 откачания на сериозни риби на Староселци (предполагам мрени, защото бях с 14 фуна и се откачаха след няма и 5-6 секунди борба).
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Колеги най-накрая и аз да намеря време за любимата река! Днес с колегата бяхме в Роман на вира при болницата. За съжаление резултатите не бяха много добри (колегата 2клена по около 300 грама и 2 морунажа по около 200-250 грама, а аз капо), но времето бе прекрасно и както се казва начесахме малко крастата. Лошо впечатление ми направи, че към 10.30 часа реката спадна рязко с около 30-40 см и остана така и може би това бе причината за лошата активност на рибите! Но нищо "да сме живи и здрави" и наслука!
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

От днес.Само това хванах.
Прикачени файлове
2015-11-07 08.24.57.jpg
2015-11-07 08.24.57.jpg (1.7 MiB) Преглеждано 1430 пъти
miro_soldier
новобранец
новобранец

Мнение от miro_soldier »

Днес на Карлуково 3-ма човека завъртяхме капото. Водата беше много бистра и ниска, може би заради това нямахме и кълване, нито на плувка, нито на фидер :fishing7:
Най-голямата риба е откачилата се !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”