Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Воблери
Свалям шапка пред молиФа!
Известно време се чудих кое е предницата и кое е задницата, след което, по положението на очичките, прозрях, че снимката е в анфас
Известно време се чудих кое е предницата и кое е задницата, след което, по положението на очичките, прозрях, че снимката е в анфас

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Е не мога да не се включа и аз! Колега Хилс, не обръщай внимание на нападките! Просто ти завиждат.
Аз не съм сръчен колкото теб и затова съм решил да се пробвам да направя първия воблер- " Меджик Пенсъл ". Но имам няколко въпроса. Дали воблера ще работи за кефал, или ще му дойде голям? Белия канап няма ли да плаши рибата, не е ли по-добре да е с цвета на молива? Има ли значение какъв ще е молива: H, HB, B ... ?
И накрая една забележка (дано не се разсърдиш): свикнал съм да гледам твоите снимки в по-пищни рамки, които допълваха идеално самите снимки. Рамките в последния ти пост са доста постни.
Аз не съм сръчен колкото теб и затова съм решил да се пробвам да направя първия воблер- " Меджик Пенсъл ". Но имам няколко въпроса. Дали воблера ще работи за кефал, или ще му дойде голям? Белия канап няма ли да плаши рибата, не е ли по-добре да е с цвета на молива? Има ли значение какъв ще е молива: H, HB, B ... ?
И накрая една забележка (дано не се разсърдиш): свикнал съм да гледам твоите снимки в по-пищни рамки, които допълваха идеално самите снимки. Рамките в последния ти пост са доста постни.
Франки, доста размислихfranky написа: ..... прозрях, че снимката е в анфас

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако наистина е в профил, да подостри предницата, за да става явноbo-jo написа:Франки, доста размислихfranky написа: ..... прозрях, че снимката е в анфас. И все пак смятам, че е в профил. Но нека Майстора се произнесе, за да разсее съмненията!

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Подобрете си хидродинамиката в темата, за да не се налага да взривяваме пречките. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ето едно прилично оцветяване с аерограф и лакиране с епоксидна смола в случая
бързовтвърдяваща за 10 минути.
Такива заготовки гледах в един китайски магазин .
Не питах за цената, но предполагам са стотинки.
Приятно гледане !
бързовтвърдяваща за 10 минути.
Такива заготовки гледах в един китайски магазин .
Не питах за цената, но предполагам са стотинки.
Приятно гледане !
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Полезен линк Хилс
И аз ще пусна един

И аз ще пусна един

Ама и вие сте едни...профил,анфас,контражур.Не виждате ли че си има капачка с лопатка.На която страна сложиш капачката-натам се води.Воблера е ДВУПОСОЧЕН-а може и многопосочен.Самия гениален изобретател ви е подсказал-това е шифъра на ХИЛС:franky написа:Ако наистина е в профил, да подостри предницата, за да става явноbo-jo написа:Франки, доста размислихfranky написа: ..... прозрях, че снимката е в анфас. И все пак смятам, че е в профил. Но нека Майстора се произнесе, за да разсее съмненията!
Така ще се подобри и хидродинамиката
Първо място за креативност и комбинативност !
Воблера " Меджик Пенсъл "
Това говори многооо.
П.П.До модовете-Ако ще взривявате пречките,побързайте,защото може да ни залее новата вълна.Видяхте ли какво стана с язовирите и реките като не взривиха дигите към поляните.Заляха селата.

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Не знам кое е по полезно- алкохола или цигарите ,но хората не спряха да пият и пушат !
Всъщност воблера беше с друго име " ДАЙМАНТ меджик пенсъл " В основата на всичко
са диамантите . И понеже диамантите са скъпи и пречупват светлината се поставят с цел
да активират хищника максимално. Молива се вързва добре за да не отпатува с някоя щука
или сом . Вързва се с хурургически конец за да може рибата да има някъв шанс все пак ...
Ако рибата ви вземе диамантите и отпътува ще почуствате страшна болка или удолетворение
ако сте мазохист. Хора разни ,нищо лично към БОЖО !
Желателно е да се пуска на тролинг не по малко от 100 метра от лодката така ако хванете
нещо на тармък няма да имате проблеми защото е воблер все пак ...
Телта се извива ръчно без калъпи- защото няма как да дялкате едни и същи воблери ,освен ако не са в калъпи.
Ето и най-добрият майстор според мен на ръчни воблери !
Тука се обeсняват етапите на немски език -подробно за хора като Божо в анфас , профил и двете,
двупосочно ...
Приятно гледадане !
Всъщност воблера беше с друго име " ДАЙМАНТ меджик пенсъл " В основата на всичко
са диамантите . И понеже диамантите са скъпи и пречупват светлината се поставят с цел
да активират хищника максимално. Молива се вързва добре за да не отпатува с някоя щука
или сом . Вързва се с хурургически конец за да може рибата да има някъв шанс все пак ...
Ако рибата ви вземе диамантите и отпътува ще почуствате страшна болка или удолетворение
ако сте мазохист. Хора разни ,нищо лично към БОЖО !
Желателно е да се пуска на тролинг не по малко от 100 метра от лодката така ако хванете
нещо на тармък няма да имате проблеми защото е воблер все пак ...
Телта се извива ръчно без калъпи- защото няма как да дялкате едни и същи воблери ,освен ако не са в калъпи.
Ето и най-добрият майстор според мен на ръчни воблери !
Тука се обeсняват етапите на немски език -подробно за хора като Божо в анфас , профил и двете,
двупосочно ...
Приятно гледадане !
- ivalpetkov
- разбира нещата
Хубаво клипче си сложил...приятно е -Жалко че не му разбирам немския ама е хубаво клипчето...което е добро-добро е. 

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много известен майстор, прослувут сред сомаджиите 

- ivalpetkov
- разбира нещата
Другарю Xills!Защо не вземеш да запиташ някой въпроси за своята неможещост към правенето на воблери към някой които могат и споделят!Стига с това надуто тескере от 9км София!Вложи своята КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАТИВНОСТ в медицината!Е тогава болести като ЕБОЛА!РАК!Са намери ли лечение!Остави воблерите на простосмъртните!Ти си постави по висша цел!
Другарко- Долф ! Защо си мисля че действията ви в тази тема са откровен СПАМ !
Не мисля че трябва да отговарям на въпроси- защо не съм задавал въпроси ???
Ще ви напиша един виц за воблера въпреки че сте нерасположена -очевидно!
Виц за ВОБЛЕРА !
Двама приятели-големи авери решили да ходят за риба.
Само че ,единият бил болен от спин и не казвал на другият.
Тръгнали по магазините за воблери!
Питат продавача:
-Случайно да имате воблери за кефал ?
Продавача ги поглежда очудено и пита:
-Вие спинаджий ли сте ?
Единият отговорил:
-Само аз съм ! Дай два воблера и ще му обесня ...
автор: Хилс На Риба
Всяка прилика със спинингисти е случайна и неволна !!!
Не мисля че трябва да отговарям на въпроси- защо не съм задавал въпроси ???
Ще ви напиша един виц за воблера въпреки че сте нерасположена -очевидно!
Виц за ВОБЛЕРА !
Двама приятели-големи авери решили да ходят за риба.
Само че ,единият бил болен от спин и не казвал на другият.
Тръгнали по магазините за воблери!
Питат продавача:
-Случайно да имате воблери за кефал ?
Продавача ги поглежда очудено и пита:
-Вие спинаджий ли сте ?
Единият отговорил:
-Само аз съм ! Дай два воблера и ще му обесня ...
автор: Хилс На Риба
Всяка прилика със спинингисти е случайна и неволна !!!

Мухахахахаха! Ей страашен виц! Реших, че е на Къци Вапцаров.
Хилс не спираш да ме изненадваш! Мислих, че си сила само във воблеростроенето, но виждам, че и с вицовете се очертаваш ненадминат! Евала за всестранния талант!
Хилс не спираш да ме изненадваш! Мислих, че си сила само във воблеростроенето, но виждам, че и с вицовете се очертаваш ненадминат! Евала за всестранния талант!