Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Чувам,че колегите я хвалят ,не си посочил парички а и е близо 20 санта над поисканите
http://www.riverfishingteam.com/vadici/ ... ho198m.htm
http://www.riverfishingteam.com/vadici/ ... ho198m.htm
Като гледам никой не ми е предложил нещо, ще ходя до магазина на Видракс в София и ще решавам на място. Благодаря все пак, че никой не ми погледна отговора. 

Попрочети малко от тази тема,и със сигурност ще намериш предложението за себе си.Все пак знай,че всеки гледа от неговата си камбанария,и перфектното за един, е боклук за друг.Повод слагай само за щука или ако ловиш на джиг и то флорокарбон.garantex написа:Като гледам никой не ми е предложил нещо, ще ходя до магазина на Видракс в София и ще решавам на място. Благодаря все пак, че никой не ми погледна отговора.
Остави само стъпки
- Vid
- кандидат преподавател
Ако, ще ходиш във Видракса, погледни Лемаксите в цената де си питал.garantex написа:Като гледам никой не ми е предложил нещо, ще ходя до магазина на Видракс в София и ще решавам на място.
Инак, напълно подкрепям и препоръчвам Ганчото, още повече, че рибите кои си писал че ще ловиш и местата на риболов, ти е нужна пръчка 2 м. и с акция не повече от 15 гр....
Виж ги тук http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-gancho.html" onclick="window.open(this.href);return false; и ги потърси в други магазини. Има некъв магазин в Младост де ги имат в наличност почти все размери.
За твоя риболов не бих препоръчал ползването на поводи, ама при много бистра вода може да туриш един флуоро около 0,20
п.п. Имам Ганчото на 7,0 - 25,0гр и читаво се балансира със Заубер на 3000. Затова и предполагам че по ниските тестове прилично ще се балансират с Екусимата която е по лека.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
благодаря мн колеги сабирам още мнения ... http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPIN ... oduct-2179" onclick="window.open(this.href);return false; тази ми хареса дори и ул да е а има и 3-10 но се колебая .. а дръжката много ми хареса ...
Последно промяна от Ivan7777 на Сря Дек 16, 2015 4:21 pm, променено общо 1 път.
Здравей колега.
Ползвам от близо два месеца Colmic Herakles Calida Rave 205 см 3-18 гр и съм доволен от въдичката. Според мен теста по примамки малко не отговаря за долната граница, въпреки че 3,6 гр воблерче с малко по-дебело влакно си го заметна на що годе прилична дистанция. От 5 гр нагоре вече е по-добре, като горната граница според мен е по-точна. Джиг глава 14 гр + примамка въдичката работи добре, но 18 гр + примамка вече малко не я води както трябва. Чувствителността й по моите разбирания е добра.
В сайта има 180 см 3-10 гр и си мисля, че ще те удовлетвори напълно.
http://www.colmic.bg/rods/6/9371/#/" onclick="window.open(this.href);return false;
Погледни въдичката GAD Fair 228 см 3-12 гр. Приятел има такава и е доволен от нея.
http://store.bigfish.bg/products/Vaditz ... -15gr.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ползвам от близо два месеца Colmic Herakles Calida Rave 205 см 3-18 гр и съм доволен от въдичката. Според мен теста по примамки малко не отговаря за долната граница, въпреки че 3,6 гр воблерче с малко по-дебело влакно си го заметна на що годе прилична дистанция. От 5 гр нагоре вече е по-добре, като горната граница според мен е по-точна. Джиг глава 14 гр + примамка въдичката работи добре, но 18 гр + примамка вече малко не я води както трябва. Чувствителността й по моите разбирания е добра.
В сайта има 180 см 3-10 гр и си мисля, че ще те удовлетвори напълно.
http://www.colmic.bg/rods/6/9371/#/" onclick="window.open(this.href);return false;
Здравей колега.garantex написа:Като гледам никой не ми е предложил нещо...
Погледни въдичката GAD Fair 228 см 3-12 гр. Приятел има такава и е доволен от нея.
http://store.bigfish.bg/products/Vaditz ... -15gr.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря Ви колеги! Относно GAD Gancho може да отида да потърся като размер 2,13м и акция 7-25г, относно предложението на @ventork, не ме устройва тази акция, защото ще ловя с по-големи примамки. Търся нещо от сорта на 5-20, 5-25, 10-30, 7-25. 

-
- ще става разбирач
Ето и от мен едно мнение.Пръчка Red Shadow 260см. 7-28гр.Fast акция.Водачите са за плетени влакна.Много лека и приятна,комбинирах я с макара Риоби Заубер 4000,но леко ,,дърпа напред".Дръжката е много лека и къса и затова се получава така,но намен лично това неми пречи.Примамките които измерих при замятане са:клатушки-Мепс Циклоп№2 17гр-45метра.АБУ Гарсия Тоби 28гр-45метра.Джаксън 16гр-35 метра.ДАМ еффзетт 16гр-45 метра.Въртящи блесни-ДАМ еффзетт 10гр-38метра.Мепс Аглия Лонг№2-36метра.Улар 16гр-38 метра.Мепс Лусокс№3 с утежнението-30метра.Същата без утежнение-около 20-22метра.Воблери-Салмо Pike 9см,9гр.-27-30 метра.СалмоFrisky 7см.8гр.-35 метра.Салмо Hornet 4см.3.8гр.-28метра.Осата на Къца-кълве я изхвърля на 19-20 метра.Ползвал съм и др.примамки,но несъм измервал тях колко с точност ги мята.Като цяло е добра пръчка,бързо реагира,и е много чувствителна.Всички изброени примамки ги усеща перфектно дори и в стоящи водоеми.По време на теста съм ползвал плетено влакно 1,2.Мисля че с по-тънко влакно и с повече опит,могат да се постигнат по-големи дистанции с лекота.Като здравина има доста запаси(счупих клон от паднала върба в Марица)Минуси още несъм и намерил,може би с времето ще искочат и такива.
- Vid
- кандидат преподавател
Положението е абсолютно същото като описаното по горе и при тази пръчка с която имах удоволствието да половя... http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/7846/" onclick="window.open(this.href);return false;, само де смятам, че качеството е на доста по високо ниво, както и бланката е доста по тънка, само едно не разбирам - защо е по тежка от Red Shadowа при еднакви параметри??TT лови по реки написа:Ето и от мен едно мнение.Пръчка Red Shadow 260см. 7-28гр.Fast акция.Водачите са за плетени влакна.Много лека и приятна,комбинирах я с макара Риоби Заубер 4000,но леко ,,дърпа напред".
Обаче вече цената отива към средния клас.....
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Ако искаш,ще направим един съвместен риболов,ще половиш и с тази,и ще видиш каде им е разликата.И без това по вашия край ми харесаха водоемите...
- Vid
- кандидат преподавател
Сега,
В предишното си мнение цитираш това
Та, колега какво ще ловиш с примамки над 20 гр. в БГ?
Я лова сомове по 10-15 кг. с примамка на Салмо де тежи 14 гр. или..... как да е.. Никъде в тази тема не се споменава за сомски въдици, а за пъстърви, костури и пр... Та в пъстървови рекички не съм чул да се вадят сомове от по 20-30 кила
п.п. Сорри за мнението по горе, сега видях, че питащия е дете на 11г. Абе модове, тука има или няма понятия за възрастова граница?
Инак шапка му свалям на детето, че пише толкова добре на български
Много ми е любопитно какво ще ловиш с по големи примамки??garantex написа:Благодаря Ви колеги! Относно GAD Gancho може да отида да потърся като размер 2,13м и акция 7-25г, не ме устройва тази акция, защото ще ловя с по-големи примамки. Търся нещо от сорта на 5-20, 5-25, 10-30, 7-25.
В предишното си мнение цитираш това
Може ли да не пишете просто глупости, щото ще спрем да ви отговаряме...garantex написа:Здравейте, не съм прочел всички страници на темата, но отскоро се запалих по спининга. имам налична макара Ryobi Ecusima 2000, която ползвам на болонезата. , като ще ловя пъстърви, костури и ако се излъже някой по-добър клен. ще ловя главно по-малки рекички, на Струма и на някое язовирче.
Та, колега какво ще ловиш с примамки над 20 гр. в БГ?
Я лова сомове по 10-15 кг. с примамка на Салмо де тежи 14 гр. или..... как да е.. Никъде в тази тема не се споменава за сомски въдици, а за пъстърви, костури и пр... Та в пъстървови рекички не съм чул да се вадят сомове от по 20-30 кила
Ами, не се правете на "ощипани путки? и ходете да си търсите пръчки и спрете да се гъбаркате с роболовците във форума или просто се осъзнайте къде и кВо ще ловите и задавайте логични въпроси.garantex написа:Като гледам никой не ми е предложил нещо, ще ходя до магазина на Видракс в София и ще решавам на място. Благодаря все пак, че никой не ми погледна отговора.
п.п. Сорри за мнението по горе, сега видях, че питащия е дете на 11г. Абе модове, тука има или няма понятия за възрастова граница?
Инак шапка му свалям на детето, че пише толкова добре на български

Сенека
Сенека
Малко сгреши с възрастта, не съм на 11, а не 16, нормално е да ми цитираш постове какво съм казал, защото вече и аз не знам какво искам.
Ще звънна утре на тези от магазина в Младост да попитам какво имат в наличност и ще реша дали да ходя на място или да си поръчам онлайн Окумата. 
П.П Знам започвам да досаждам, но все пак ще ми е първа въдица и знам също така, че ви е писнало от такива лаици като мен!

П.П Знам започвам да досаждам, но все пак ще ми е първа въдица и знам също така, че ви е писнало от такива лаици като мен!

- Vid
- кандидат преподавател
Когато не знаеш какво искаш, правиш следното- купуваш най евтината универсална пръчка с тест около 10-30 за не повече от 50 лв. и почваш да ловиш....
С времето и трупайки реален опит ще разбереш какво искаш и какво ти е нужно и тогава парите дадени за това кое ти е нужно, ще са осмислени. Аз така направих преди 15-тина години и не сгреших....
С времето и трупайки реален опит ще разбереш какво искаш и какво ти е нужно и тогава парите дадени за това кое ти е нужно, ще са осмислени. Аз така направих преди 15-тина години и не сгреших....
Сенека
Сенека
Vid написа:Когато не знаеш какво искаш, правиш следното- купуваш най евтината универсална пръчка с тест около 10-30 за не повече от 50 лв. и почваш да ловиш....
Мн добре казано колега !!
та моя избор EXCEED SPINNING 2S L 1.80 3-10
и новото Ryobi Slam slar black 2000
Незнам дали ще се балансират добре но си имам и мн др макарки на 1500 и 1000 ..
Просто супер мн ми хареса моделчето поиграх си с него в един магазин

пък и имам нужда и от макаре 2000 нз дали ще е за тази сопа :Д
Благодаря много за помоща колеги на всички.... да ви се връща

Чакам ги утре ще пиша отзиви !!! НАСЛУКА КОЛЕГИ
- Vid
- кандидат преподавател
Подобна пръчка е абсолютно неподходяща за начинаещ в спин риболова.Ivan7777 написа: та моя избор EXCEED SPINNING 2S L 1.80 3-10
Както споменах прилична пръчка е поне с дължина 2,20 и тест по висок, инак ще се случат бая гелета кои може да откажат начинаещите от този риболов, защото подобни пръчки искат и специфични влакна, макари и примамки и пр....
При все апетита идва с яденето и нараства с него..., а всеки ден сред природата е не загубен, а спечелен такъв.
Сенека
Сенека