Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Здравей Камък,
Много се зарадвах, като те видях отново в темата
!
Малко ти я приватизирахме
, ама аз, лично, разбрах че не се сърдиш
!
И плавно и постепенно, но с равноускорително движение я превърнахме в - хедонистична, с елементи на епикурейството, както много точно отбелязяха съавтори, далеч по-ерудирани от мен.
И са напълно прави, що да не си послужим на себе си, при положение че прехода върви в наша полза, нали
!
Щото после и да се вайкаме, времето ще е отминало
!
А и за теб е екшън да се върнеш към нещо, което си създал, то се е развило и както я смятах за "зимна тема" - тя си стана ежедневна, поне за една група хора обичащи себе си, на първо място, после жените и децата около себе си, после риболова и накрая, естествено масата пълна с пиене и мезета
!
Та всички тези хора ги наричам - съавторите
!
Тук сме всяка вечер,
Приказваме си с лекота и наистина се радваме на живота !
Наесен, като ти свърши зора, ела да изпием по няколко ракии
!
И да не вземеш да си изкопаеш басейн, при наличието на това чисто море на края на България, нали
!
Много се зарадвах, като те видях отново в темата

Малко ти я приватизирахме

И плавно и постепенно, но с равноускорително движение я превърнахме в - хедонистична, с елементи на епикурейството, както много точно отбелязяха съавтори, далеч по-ерудирани от мен.
И са напълно прави, що да не си послужим на себе си, при положение че прехода върви в наша полза, нали

Щото после и да се вайкаме, времето ще е отминало

А и за теб е екшън да се върнеш към нещо, което си създал, то се е развило и както я смятах за "зимна тема" - тя си стана ежедневна, поне за една група хора обичащи себе си, на първо място, после жените и децата около себе си, после риболова и накрая, естествено масата пълна с пиене и мезета

Та всички тези хора ги наричам - съавторите

Тук сме всяка вечер,
Приказваме си с лекота и наистина се радваме на живота !
Наесен, като ти свърши зора, ела да изпием по няколко ракии

И да не вземеш да си изкопаеш басейн, при наличието на това чисто море на края на България, нали

- G.Petkov
Тук Павел Иванов е прав!Павел Иванов написа:...Няма ама друг пътG.Petkov написа:НЯМА...![]()
Няма ги моите риби, а неговите са си на мястото,
Ама под напора на разочарованието, пропуснах да го отбележа

- Павел Иванов
( S = π х r2 ) х 1,2м равно на около деветнайсе кубика и половина от според зависи колко от тия метър и двайсе си напълнил спрямо последният сантиметърGODzillata написа:...Някой знае ли колко кубика вода са 5,20 диаметър по 1,20 дълбочинка, бай дъ уей?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- stonetales
- разбира нещата
По жив от всякога, Годзи:)
Ами базата, чардака, сервиза и пещта е от мен. Ще се падне по петнайсетина лева на човек печивото - яренце например за около десетина човека - 20-25 кг.
Всъщност - бих се разочаровал, ако топика на темата прераснеше в "оплакване" от живота.
Но явно вътъка е силен и вие си го поддържате и развивате на ниво:)
Очаквам групата - след сезона:)
Телескоп - благодаря за уважението, скрито в рисунката на "вожда", която май Митев стри набързо..
Но предпочитам да съм си обикновен, начинаещ гмуркач:)
Бачо Георге - признавам, че идеята за съсипването на двора с басейн ми е минавала няколко пъти през голямата, умна глава. Ала ще послушам съвета ти:)
Ами базата, чардака, сервиза и пещта е от мен. Ще се падне по петнайсетина лева на човек печивото - яренце например за около десетина човека - 20-25 кг.
Всъщност - бих се разочаровал, ако топика на темата прераснеше в "оплакване" от живота.
Но явно вътъка е силен и вие си го поддържате и развивате на ниво:)
Телескоп - благодаря за уважението, скрито в рисунката на "вожда", която май Митев стри набързо..
Но предпочитам да съм си обикновен, начинаещ гмуркач:)
Бачо Георге - признавам, че идеята за съсипването на двора с басейн ми е минавала няколко пъти през голямата, умна глава. Ала ще послушам съвета ти:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata
Ееее.......след сезона що ще чиниме тогава?stonetales написа:

Друго си е да се гмурнем заедно в "Синеморските дълбини, които всеки ден те приютяват все по-дълбоко и по-дълбоко".

Мани го т'ва яре, вратни пържоли и шишове пак стават.

@Пав, 10х за изчисленията...и на мен ми изглеждаше към 20 кубика вода..., ама сега поне съм сигурен, та да знам дозировката на препаратите.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

В тази тема ти си нашето гуру,а колкото до сравненията,приеми това,което повече ти харесва!?stonetales написа:....Телескоп - благодаря за уважението, скрито в рисунката на "вожда"........
Но предпочитам да съм си обикновен, начинаещ гмуркач.............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Е да се разпишем и аз малко.Та тука едни пълнени чушки ми бяха повече,и реших да почерпим приятелите на язовира.Е тука преди опичането
и след това
взех и малко диня и това ми е багажа за Искъра
Е колко беше жега на тръгване
Пуснах климатика и на язовира първо до тая чешма
там беше 32 градуса,но евала на човека къде е дал труд,пари и време да остави нещо и за другите рибари
Та пристигам при кмета и ги заварвам е така,къпят се в язовира
Младежите не отказват,и им метнах тавата
Е за тоя плаж си мечтаех в моменнта и скок във водата
вечерта малко риболов и една сулка ми клъвна към 19 часа
Е тука вече слънцето се скрива
И така прекарах горещияслетобед,ама ония ден.

Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата
Леле, Люси - завиждам ти - тука е някакъв АД.
Водата е 28-29 градуса.
От днес бачкам на една спасителна лодка и ще трябва да съм по цели дни на плажа.
Годзи - сега при мен е пълно, платено, сезона едва сега започва и със него идва и Ада, пълен с претенциозни платежоспособни, главно софийски диваненца, които смятат, че парите им ги правят номер едно. Те така и не получават мечтаната почивка, за която са дошли, а само допълнително напрежение, да не говорим и че не могат дори да се докоснат до домашността и спокойствието на моята къща.
От друга страна - като се замисля - на 01 .10 имам рожден ден. Къщата ще е празна, а ярето ще е от мен:)
Помислете си добре?:)
Водата е 28-29 градуса.
От днес бачкам на една спасителна лодка и ще трябва да съм по цели дни на плажа.
Годзи - сега при мен е пълно, платено, сезона едва сега започва и със него идва и Ада, пълен с претенциозни платежоспособни, главно софийски диваненца, които смятат, че парите им ги правят номер едно. Те така и не получават мечтаната почивка, за която са дошли, а само допълнително напрежение, да не говорим и че не могат дори да се докоснат до домашността и спокойствието на моята къща.
От друга страна - като се замисля - на 01 .10 имам рожден ден. Къщата ще е празна, а ярето ще е от мен:)
Помислете си добре?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Е колега,ти си гледай сега туристите че ден година храни.Значи е колко показваше като температура на Искъра водата вчера.Гони 27 градуса отгоре на повърхноста
Мери я един с една лодка от тия радиооправляемите за захранка,къде струва 1600лв-бил нещо шев,компятърна фирма яката работа
Аз пък съм фоторепортер,любител
Е на големите деца играчките
Е после пак 

Риболовци.

Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата
ХА ХА ХААААА:)
Зяпачите май не могат да се наситят на толкова подскачаща около тях женска плът - като занемели са:)
И на мен ми предстои тук един сонар да разучавам, ама нямам още акумулатор за него.
допира с водата обаче нищо не може да ми го замени - днес си далдисвах (в коридора на катамарана, който пускаме под наем) и просто си тренирах зареждане и точна стрелба по мидички и камичета.....
Зяпачите май не могат да се наситят на толкова подскачаща около тях женска плът - като занемели са:)
И на мен ми предстои тук един сонар да разучавам, ама нямам още акумулатор за него.
допира с водата обаче нищо не може да ми го замени - днес си далдисвах (в коридора на катамарана, който пускаме под наем) и просто си тренирах зареждане и точна стрелба по мидички и камичета.....
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Я Камикот
Здрасти Стоун, добре завърнал се

Здрасти Стоун, добре завърнал се

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Е тука ви показвам една идея как да си печете риба на фолио.Пече се по 10 минути от двете страни на скарата.Това е платика в масло,лук,лимон и пълнен корем с лютика
Това го ядеме всеки път на място.Иначе е това правих вчера по обяд
Тоя път кмета черпи
Е тука вади ледена бира от хладилника
е и кучетата почиват в жегата
Образцов лагер свети от чистота,няма и фас по земята за разлика от пейзажа по пътя.

Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата
Добре заварил, Чируз:)
Туй с платиката ме усмърти, ала аз тия дни открих пресните рапанки, парени няколко минутки на гореща вода от бойлера, с лимон, чесън и сол...
Така, че - противопоставям ги на платиката:)
А плочника го мия с маркуча и няма нищо общо с рибарските места около Велеката.....
Туй с платиката ме усмърти, ала аз тия дни открих пресните рапанки, парени няколко минутки на гореща вода от бойлера, с лимон, чесън и сол...
Така, че - противопоставям ги на платиката:)
А плочника го мия с маркуча и няма нищо общо с рибарските места около Велеката.....
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata
Малиииий, как ми се приядоха такива чушки, Люс!
Днес температура беше:

...но след смяна на радиатора, колата ми поддържа такава температура:

Най-накрая проблемът беше решен след смяна на датчици и реле, но поне не се стигна до смяна на колата.

Днес температура беше:

...но след смяна на радиатора, колата ми поддържа такава температура:

Най-накрая проблемът беше решен след смяна на датчици и реле, но поне не се стигна до смяна на колата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!