Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- drat
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Завъртях едно капо на Казичане влека, пробвах се за амур ама нъцки. Иначе излиза приличен костур на щипок, друго не видях някой да хваща.

- yaata
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. Искам да ви споделя нещо от последния ми излет- става въпрос за платения на Богров. За целия ден на мач имам около 15 шарана, като предимно лежах с целия повод на дъното-около 35-40 см. и стръвта бе пелети и царевица. Та интересното бе че с изключение на 1 шаран, всички останали се закачаха по коремите отстрани, а даже единия се бе закачил за гръбната перка - как неговата мама става така. То бива да закачиш някой случайно - ама толкоз много..... .Аз това не го броя за хваната риба, а и ваденето на някой 8 кг си е мъчение отсекъде. Споделете моля ви се защо така стават нещата - тоз гьол го познавам доста добре и такова нещо ми се случва за първи път.Един познат ми вика -сигурно нещо си объркал по линията- да ама за така си ловя от край време и ползвам едни и същи ваглери.Незнам-направо идиотска работа.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- koda33
- разбира нещата
Инфо от Враждебна черното кафе , днес ходих на враждебна и направих горе долу приличен риболов , без захранка , стръв земен червей , тояги 2 бр 1- плувка и 2-дъно , на плувката излезнаха повечето риби (няколко каракуди 300-500 гр и 1 около кило и 2 линчета ) на дъното 1 каракуда и 1 костурче.
Всички риби за живи и здрави
и плуват щастливо

Всички риби за живи и здрави

Последно промяна от koda33 на Нед Авг 07, 2011 5:47 pm, променено общо 1 път.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
На Искъра излизат капризни скимерчета, гарнирани с много редки платички 300-400гр.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- akoto13
- ще става разбирач
Днеска направих един перфектен излет на Огняново в едно заливче кадето почти никога няма хора само аз и тези с мен.Излизаха предимно дребни каракудета и кленчета,но храних и със захранка.Ако е само жито излизат само класни но по редки.Хванах и няколко добри.Имаше и линчета и кустурета.Целта на повечето захранка беше някое шаранче и късмета ме споходи с едно към кило и половина.Имах и едно здраво късане или от шаран или от едър бесен клен.Имаше борба,но ми скъса за съжаление и не го видях.Всичко си плува без два умрели кустура,които ще стават храна като станат на бели червеи.Лових на жито,торен,бял и шарен като най-добре кълве на бял и най-слабо на жито.Ако на някой му се лови клен там е мястото.С едно кило бял с стреляне на всяко мятане кълването е мигновенно и уловената риба е със по 5 червея в устата.Имаше джетове и скиори и те малко осираха нещата но това е положението.Еми тва е осрах се от писане,но Огняново е прекрасен и доста капризен язовир,но завърти ли се рибока кефа е уникален.Връщайте рибите за да може да ги хвана и аз 

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Колега, пускай по някоя снимка да се порадваме и ние на успехите ти 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Колеги това е от днес на Враждебна зад черното кафе лових и захранвах само с жито с щека на 10м. улова беше някуде около 5,6 кила каракуда,бабушки, 4,5 костура се излигаха на торен и едно линче към 150гр, което беше пуснато моментално
- Прикачени файлове
-
- image.JPG (123.46 KiB) Преглеждано 915 пъти
Как е нивото на язовира колега? Не съм ходил там повече от 10 месеца. От към стената дигата как е? Благодаря предварително, а ако имаш и някоя актуална снимка, моля те да я пуснеш.akoto13 написа:Днеска направих един перфектен излет на Огняново в едно заливче кадето почти никога няма хора само аз и тези с мен..........................................................
................................................................................................................................................

п.п. Има ли водорасли в крайбрежната зона?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Браво бре, как си успял да се сместиш

Здравейте колеги 
Отдавна не бях ходил за риба и в събота реших да си доставя удоволствие с едно посещение на платения на Долни Богров
Сутринта от мерак бях там още преди Асен да отвори
Денят беше прекрасен, както и риболова. Случи се така че до мен беше Мариян(qno_zloo)
Много точен пич
Съдейства ми при вадене на рибите, както и с полезни съвети
Малко по-горе в публикациите един колега беше писал, че доста често напоследък на Богров се вадят риби закачени за коремите и за опашките
На мен ми се случи да закача 2-3 кг. шаран за опашката
Усещането беше все-едно съм закачил товарен влак
А приклщчването на риболова беше най-приятно, тъй като и аз и Мариан извадихме по един 8кг. красавец 
Лично за мен риболова беше много приятен
Желая на всички хубава седмица и наслука 

Отдавна не бях ходил за риба и в събота реших да си доставя удоволствие с едно посещение на платения на Долни Богров

Лично за мен риболова беше много приятен

- Прикачени файлове
-
- 287603_2093417867276_1600193699_31949872_5845990_o.jpg (148.61 KiB) Преглеждано 891 пъти
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пешеходствах здравоtopsoft написа:Браво бре, как си успял да се сместиш

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- akoto13
- ще става разбирач
Нивото от преди 1 месец е паднало с около половин метър,дори и по малко.Водорасли има доволно ,ама каракудата я търся в тях.Снимки ще искам да ми пратят и ще кача,че аз не съм снимал.Тва е .В неделя мисля пак да хода,ако не съм на работа.jagger1 написа:Как е нивото на язовира колега? Не съм ходил там повече от 10 месеца. От към стената дигата как е? Благодаря предварително, а ако имаш и някоя актуална снимка, моля те да я пуснеш.akoto13 написа:Днеска направих един перфектен излет на Огняново в едно заливче кадето почти никога няма хора само аз и тези с мен..........................................................
................................................................................................................................................
п.п. Има ли водорасли в крайбрежната зона?
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
А слънчевките понамаляха ли вече, че съм го спрял язовира заради тях поне до септември?

Благодаря колега. Много релакс и рибки ти желая.akoto13 написа: Нивото от преди 1 месец е паднало с около половин метър,дори и по малко.Водорасли има доволно ,ама каракудата я търся в тях.Снимки ще искам да ми пратят и ще кача,че аз не съм снимал.Тва е .В неделя мисля пак да хода,ако не съм на работа.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.