Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
NITro`bE
фен клуб-скобар

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от NITro`bE »

Споделям инфо само на подбрани хора : ) а относно кой колко може да лови замислям да организирам състезание
  • Изображение
TT България 2011
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Момчета, да не би на някой от вас да му се намира някой мач, който не ползва - да го спазарим :). Също се чудя дали мач 4.20 ще ми върши работа на реката вместо болонезето. Досега никога не съм имал мач.
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

NITro`bE написа:Споделям инфо само на подбрани хора : ) а относно кой колко може да лови замислям да организирам състезание
Като идея е добре,но организирането на състезание не е лека работа. :) Може би Дъбника е най- подходящ за целта.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Вчера отскочих до Дъбнишката бара,нарооооод явно е имало сеч на скобари.Та намерихме си едно място подхранихме с бял и малко трохички и така 2 часа и нещо.Освен 2 кленчета и 1 расперче с общо тегло 100гр друга риба не хванахме.Нагоре надолу положението при колегите същото.Отскочихме до едно блатце,но освен 2 прилични костура нищо и към 5 се прибрахме.
Днеска замислях за Дъбник,но май ще ми се размине :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Сега се връщам от Кайлъка големия язовир свободен ли е за риболов? :) Виждаше се прилично количество уклей :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Днес на Табаковия - мъртвило. За около 3 часа една малка каракуда на торен. Имаше още 2-3 колеги, които се каптирана. Водата все още е много студена. Условията все още са същите -2лв на човек, рибата може да се плати или да се върне.
Последно промяна от EL_Ninhooo на Нед Мар 16, 2014 9:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

:lol: :lol: :lol:
Копирам си поста от фидер форума, че да не пиша едно и също :wink:
Излета е от вчера-петък!
Днес времето беше :sunny: и реших да разкърша фидерите!
За разлика от богопомазаните(казвам го с най-добри чувства) колеги от Пловдивския регион, които цяла зима си ловкат като пичове, тук в северна България положението не беше розово :(
Преди 20-тина дни, посетих разузнавателно- без въдици кварталния язовир- Табаковия.
Тогава язовира имаше около сантиметър лед върху цялата площ и нямаше нито едно прозорче вода :shock:
От 2-3 дни събирам инфо за положението и отвсякъде- греда, няколко човека които са ходили казаха, че са тотално "капучино" :|
Да, ама аз така обичам, дет не дава- там да ходя :?:
Взех си Гарбото на 3,30м. и около 9:30ч. кацнах на водоемчето :arrow:
Посрещна ме стария ми приятел- циганчето което живее на язовира и го охранява.
Аз му подавам обещаната от миналата година :oops: кутия цигари а той ме гледа едно такова "кежаво"... Неще Божка, тази година никой нищо не е хванал освен миналата неделя една дребна каракудка :evil:
Не, ще я мъча аз, нали съм пристигнал вече.
Свалихме багажа и сглабяне, разпъване...
Започнах с линия от 0,18 основно, кошничка 15гр. Дренан грип меш, повод 0,09 ксило и кука 0,18 Престън.
5 кошнички първоначално на 23-24м. в по-плитката част на водоема и.....1ч. и 30м. гредЪ, ама гредЪ от най големите, пробвах какви ли не комбинации и НИЩО, нямам пипване! :star:
Длагам една микро кошничка на Дренан 10гр. метална, хвърлям и стопирам влакното с пръсти, фидерчето цопва на точно 13-тия метър- не повече от метър дълбочина.
20 минути...гредЪ :scratch: Сетих се, че имам изкуствен вердевас на Баркли и рекох, ще пробвам- няма какво да губя, турнах му и една пинка да шава и айде на 13-тия.

Изображение

След малко връхчето трепна, а връхчето е "мейд ин Док5" след малко сгъна и

Изображение

Пълна пак "големия" кошник и с треперещи от вълнение ръце цопвам на щекерната дистанция... И КАТО СГЪНА :shock: :shock: :shock: ба си и гладния караконджул :lol:

Изображение

Изображение

Така започна днешния риболов на каракуди :x
Последва втората, най-дребната за деня

Изображение

Дори смених куката със 16-ка от същата марка и серия заради откачени риби и сложих смело два бели(единия боядисан)

Изображение

Равносметката 12бр. каракуди по около 300+ грама парчето, без да броя дребната и 2бр. уклеи, имах и няколко откачени с по-малката кука.
Ето и финалната риба в 3 и 15 преди да си тръгна

Изображение

Водата още е ледена!
Калта е страшна

Изображение

Това от мен засега :suspect:

П.п. няколкото колеги които бяха там днес, пиха от топлата напитка :king:
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

bojkata написа::lol: :lol: :lol:
Копирам си поста от фидер форума, че да не пиша едно и също :wink:
Излета е от вчера-петък!
Днес времето беше :sunny: и реших да разкърша фидерите!
За разлика от богопомазаните(казвам го с най-добри чувства) колеги от Пловдивския регион, които цяла зима си ловкат като пичове, тук в северна България положението не беше розово :(
Преди 20-тина дни, посетих разузнавателно- без въдици кварталния язовир- Табаковия.
Тогава язовира имаше около сантиметър лед върху цялата площ и нямаше нито едно прозорче вода :shock:
От 2-3 дни събирам инфо за положението и отвсякъде- греда, няколко човека които са ходили казаха, че са тотално "капучино" :|
Да, ама аз така обичам, дет не дава- там да ходя :?:
Взех си Гарбото на 3,30м. и около 9:30ч. кацнах на водоемчето :arrow:
Посрещна ме стария ми приятел- циганчето което живее на язовира и го охранява.
Аз му подавам обещаната от миналата година :oops: кутия цигари а той ме гледа едно такова "кежаво"... Неще Божка, тази година никой нищо не е хванал освен миналата неделя една дребна каракудка :evil:
Не, ще я мъча аз, нали съм пристигнал вече.
Свалихме багажа и сглабяне, разпъване...
Започнах с линия от 0,18 основно, кошничка 15гр. Дренан грип меш, повод 0,09 ксило и кука 0,18 Престън.
5 кошнички първоначално на 23-24м. в по-плитката част на водоема и.....1ч. и 30м. гредЪ, ама гредЪ от най големите, пробвах какви ли не комбинации и НИЩО, нямам пипване! :star:
Длагам една микро кошничка на Дренан 10гр. метална, хвърлям и стопирам влакното с пръсти, фидерчето цопва на точно 13-тия метър- не повече от метър дълбочина.
20 минути...гредЪ :scratch: Сетих се, че имам изкуствен вердевас на Баркли и рекох, ще пробвам- няма какво да губя, турнах му и една пинка да шава и айде на 13-тия.

Изображение

След малко връхчето трепна, а връхчето е "мейд ин Док5" след малко сгъна и

Изображение

Пълна пак "големия" кошник и с треперещи от вълнение ръце цопвам на щекерната дистанция... И КАТО СГЪНА :shock: :shock: :shock: ба си и гладния караконджул :lol:

Изображение

Изображение

Така започна днешния риболов на каракуди :x
Последва втората, най-дребната за деня

Изображение

Дори смених куката със 16-ка от същата марка и серия заради откачени риби и сложих смело два бели(единия боядисан)

Изображение

Равносметката 12бр. каракуди по около 300+ грама парчето, без да броя дребната и 2бр. уклеи, имах и няколко откачени с по-малката кука.
Ето и финалната риба в 3 и 15 преди да си тръгна

Изображение

Водата още е ледена!
Калта е страшна

Изображение

Това от мен засега :suspect:

П.п. няколкото колеги които бяха там днес, пиха от топлата напитка :king:
Браво Божка пак си разказвал :)
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Охо, Божката ги е начесал яко. :D
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Alucard написа:Сега се връщам от Кайлъка големия язовир свободен ли е за риболов? :) Виждаше се прилично количество уклей :)

За риболов си е свободен, но дали има риба като знам кой го стопанисва. Всъщност него познавам лично, но разправят че е обезрибил преди години Дъбника след това Мъртвата, а явно сега е и ред на Големия в Кайлка. Иначе когато го взе съм го питал, и дава да се лови без нощно време и без такси. Ама шараните, толстобите и смадоците от преди 2 години 100% ги няма.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Сега се прибирам от Кайлъка след разходка с колелото и двата язовира са пълни. Едно момче извади на силикон доста добър смадок към 3кг. на попската стена след като ме помоли да го снимам го пусна. Интересно беше, че рибата удари докато момчето ми обясняваше, че е пълно с костур но смадок в този язовир няма, направо паднах от смях. Рибата беше уловена на 4см. туистър. Веднага след релииза гледаме лодка как паркира до караваната на другия бряг и извадиха доста тежък чувал. Мрежа ли е, какво е можем само да гадаем. Метнаха го в джипа и отпрашиха.
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Колеги, някой минавал ли е през Табаковия от уикенда насам? Мисля в събота да ида пак на поправителен :)
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

В сряда леко се провалих на р.Искър :oops:
Храната:
Забъркана от вечерта!
МВДЕ актив фидер+ 300гр. пелети Динамит Hemp and Sweetcorn минати през блендера до структурата на захранка, скопекс ликуид на Динамит, половин пакет Голант на МВДЕ! Сложих и 3 филии хляб минати през блендера до трохи!
Поучи се светла храна която направих тъмна с черна боя Джаксън (дали това не прецака нещата)!
Делих я N пъти от кофата и добавях:
Всякакви комбинации от пинки, бял, блендиран кашкавал с добавени няколко капки аромат "сирене"!

Пръчка:
Миди 3,60м. чудесна пръчка за всякакви ситуации, към нея днес, само суперлативи!
Ползвах оригинално връхче обозначено "медиум", другите са "лайт" и "стронг"!

Основно:
0,20 Шимано аеро

Поводи:
Дип и Колмик 0,11...
Дължини от 40см. до 150см.

Куки:
12,14,16,18 на Камасан и Престън

Стръв:
пинки, бял, шарен, торен и всякакви комбинации от тях+ изкуствен вердевас Баркли!

Хранилки:
Хоум мейд 45-60гр.

Дистанции всякакви!

С отиването за един час имам 7 морунажа и една каракуда 3,450кг. след това до 3 след обяд нямам пипане!!!
До мен от ляво нагоре по течението един приятел с уйп ловеше от време на време и финишира в 4 часа с 18 риби, от дясно един тип с фидери по 180гр акция ловеше и той, а аз по средата си бърках в носа :oops:
Още умувам къде сбърках но ще го измисля, все пак речния риболов не ми е стихия и там съм си зле :(

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Божидар Кирилов-Божката
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

В четвъртък си го върнах тъпкано! Дребна риба в несвяст :)
По информация на Иво Янков и негова молба за проверка на местен язовир, бърза уговорка със свръзката на Иво и разговор с Румен Станев...
Днес в 10 без петнадесет, кацнахме на язовира!
Вятър-яко, че и студ имаше :lol:
После Румен да добави а ето сега от мен:
Гарбо супер Г на 3,30 с връх 0,75 оз от Док5, Туйн 4000 основно 0,20 поводи 0,11 и после направо 0,16 :shock: :lol: куки 16-14, храна :oops: Мондиал скопекс и черен фидер, стръв бели, червени, пинка, торен и всички сомбинации от тях!
Рибата толкова активна, че нямаше значение на какво се лови и с какви куки и поводи си!
Уклей на пропадане, ако премине и падне долу, баби, перки и по късно платики :x
Въпреки, че искахме да снимаме рибата и я събирахме в живарници, на мен по някое време ми писна и не се навеждах а си целех отвора на малкото живарниче и поне 20-30 риби не влезнаха в "коша" :lol: :lol: :lol:
Страшен кеф, въпреки силния вятър рибата взимаше със супер кълване и ясно отчетливо.
Ловихме точно 4 часа преди да снимаме рибата и да сложим живарниците да съхнат и половихме още един час като направо връщахме рибата без да я събираме!
Накрая взе да писва и си тръгнахме :no: :no: :no:
Фото и видео с "релиза":

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[YouTube1]https://www.youtube.com/watch?v=p8PfZVysh2c[/YouTube1]
Божидар Кирилов-Божката
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Супер риболов сте спретнали,ако не е тайна кое е това гьолче :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”