Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Искър - всичко за и по реката

Вчера бяхме около Роман.Водата мътна,много голяма и влачи много боклуци.Хванахме по 2-3 дребни рибета за цял ден.Не видях много колеги по реката.
- vanko1988
- фен клуб-скобар
В дефилето голяма,мътна,риболов йок
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
Слабо кълване на пъстърва на Искъра днес.Сининг на блесни и воблери.Излизаше по някоя балканка но според мен водата е все още студена и рибата е мудна.Снимката е правена в гр.Самоков.Естествено рибата обратно в реката.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20160202_154535.jpg (2.26 MiB) Преглеждано 2316 пъти
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Реката при Мездра е огромна и твърдо не става за риболов.
Инфо от днес за участъка Пелово - Долни Луковит:
1. Сутринта към 8.00 бях на реката от моста след Пелово нагоре - пробвахме на две места, като резултат едно празно кълване. Хвърляхме на фидер.
Към 11 събрахме и тръгнахме, питахме срещнатите риболовци до моста, 5 човека имаха общо два скобара и един морунаж.
2. Преместихме се на участъка до Долни Луковит - имаше двама риболовци, като нямаха пипане. Там не сме пробвали, направо се прибрахме.
Колегите риболостваха на фидер, дъно, влашка плувка. Реката е със сравнително високо ниво, но става за риболов, водата не е мътна, условията са добри, но рибата още не е активна. Нивото спада с по 5-10 см. дневно от няколко дни и до нивото, което е обичайно за пролентия риболов на морунаж остава 20-30 см.
Това от мен.
1. Сутринта към 8.00 бях на реката от моста след Пелово нагоре - пробвахме на две места, като резултат едно празно кълване. Хвърляхме на фидер.
Към 11 събрахме и тръгнахме, питахме срещнатите риболовци до моста, 5 човека имаха общо два скобара и един морунаж.
2. Преместихме се на участъка до Долни Луковит - имаше двама риболовци, като нямаха пипане. Там не сме пробвали, направо се прибрахме.
Колегите риболостваха на фидер, дъно, влашка плувка. Реката е със сравнително високо ниво, но става за риболов, водата не е мътна, условията са добри, но рибата още не е активна. Нивото спада с по 5-10 см. дневно от няколко дни и до нивото, което е обичайно за пролентия риболов на морунаж остава 20-30 см.
Това от мен.
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги някой ще сподели ли какво се случва по реката или пак ще си траем както всяка година?
-
- научил се да хвърля
Нивото е високо и няма никакъв риболов (предполагам), но според сайта е така http://hydro.bg/bg/t1.php?ime=&gr=data/&gn=tablRekiB
- vanko1988
- фен клуб-скобар
колкото по-малко инфо толкова повече оцелели риби

Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Все си мисля, че тия дет обезрибяват хич не разчитат на форуми за информация, обикновено са местни елементи, дето знаят във всеки момент къде е рибата и си сецкат наред... Важи за навсякъде, дето има вода и малко рибешки живот в нея... Потвърдено от личен опит и обиколки по нашенско...
А дано ....... ама надали? Тия дето я трепат не са и чули за нас и като пуснеш някоя риба пред очите им те мислят за Улав.vanko1988 написа:колкото по-малко инфо толкова повече оцелели риби![]()
-
- научил се да хвърля
Колега не съм съгласен с теб.Според теб защо е този форум ако не е да споделяме инфо то за какво е?vanko1988 написа:колкото по-малко инфо толкова повече оцелели риби![]()
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Koлега казах го в кръга на шегата.Според мен форума е именно за споделяне на информация,но все пак това не може да ми промени мнението,че колкото по малко хора знаят,че на дадено място се лови риба толкова повече риби ще оживеят.Аз също не съм съгласен с това да се приканва доброзорлем да се дава инфо,все пак както вече казахме това е форум и всеки избира дали да дава информация или не.Аз лично съм давал инфо в тази тема,много пъти съм отговарял на ЛС и след отговора дори мерси не са ми казвали,но не се оплаквамKiril Hristov написа:Колега не съм съгласен с теб.Според теб защо е този форум ако не е да споделяме инфо то за какво е?vanko1988 написа:колкото по-малко инфо толкова повече оцелели риби![]()

-
- научил се да хвърля
Да колега прав си и аз давам инфо и не крия нищо.Яд ме е на тези хора дето си мислят че ще им изловя рибата
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Причината не е само тази колега,не се ядосвай.Има едно поверие,че "където мине българин,трева не никне" което напълно олицетворява случващото се по водоемите и от там и причините да не се споделя