Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Зад гиола на кв.миленково или зад теца в дружба обичайното каракуди в жегата сутрин келенчета тук таме по голямо вечерта и следобяд по някое шаранче дребни са и някой друг клен и каракуди който лично аз не ги ловях а тези около мен.Не знам но с всяко ходене там хващам все по големи снимката на голямата риба (клен близо кило и мисля че има и по големи) най вероятно ще кача утре 

-
- новобранец
Този до реката или другия по големия и по "нов' гюл.?maikal3333 написа:Зад гиола на кв.миленково или зад теца в дружба обичайното каракуди в жегата сутрин келенчета тук таме по голямо вечерта и следобяд по някое шаранче дребни са и някой друг клен и каракуди който лично аз не ги ловях а тези около мен.Не знам но с всяко ходене там хващам все по големи снимката на голямата риба (клен близо кило и мисля че има и по големи) най вероятно ще кача утре
-
- новобранец
На по големия този който не е обрасъл и още чакам да ми пратят снимките....Ludia Shekspir написа:Този до реката или другия по големия и по "нов' гюл.?maikal3333 написа:Зад гиола на кв.миленково или зад теца в дружба обичайното каракуди в жегата сутрин келенчета тук таме по голямо вечерта и следобяд по някое шаранче дребни са и някой друг клен и каракуди който лично аз не ги ловях а тези около мен.Не знам но с всяко ходене там хващам все по големи снимката на голямата риба (клен близо кило и мисля че има и по големи) най вероятно ще кача утре
В един от риболовните форуми прочетох, че р. Искър е натровена в участъка от с. Герман до към Дружба. Посята е с мъртви риби - клен, костур, кротушки.... Колегите са пуснали сигнал до РИОСВ София и БТв. Има и публикация в Аз Репортерът:
http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/p ... zmira.html
Аз също изпратих текст до Аз Репортерът в БТв, но до този момент текстът не е публикуван. Ето го текстът:
"УЧАСТЪК ОТ РЕКА ИСКЪР Е ОТРОВЕН. ПОРЕДНОТО НЕХАЙСТВО НА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ.
Здравейте, уважаеми новинарски екип на БТв.
Казвам се Мирослав Димитров и съм от София. Риболовец съм повече от 50 години. Пиша ви по повод все по-зачестилите замърсявания на водоеми и реки в нашата прекрасна Родина – изпълнена с природни дадености, но и с огромно нехайство от страна на държавните ни институции, фирми гонещи печалби и народ, който само цъка с език за поредното безобразие и си търпи чинопоклонно. Прави ми впечатление, че и медиите в редица случаи отбелязват събитията само с два-три реда, а в много случаи и изобщо не се отразяват събития, които ликвидират нашата природа – рибно богатство, дивечово богатство, природни дадености. Ако все пак това се отрази, то не е с онази журналистическа упоритост за преследване на виновните, както това се случва с темите за политици, мутри и тем-подобни. Извинявам се за критичния тон и за редовете по-горе, но ще подкрепя по-горното с два факта: Река Струма беше замърсена. Излъчени бяха няколко репортажа в деня на събитието, но само толкова и до там. Днес (09.08.2011 г.) бе изтровена и рибата по река Искър – в района под стената на язовира, в зоната на с. Герман. Нито дума, нито ред, нито вопъл от медиите, нито пък от правителствените институции, още по-малко от ИАРА. Никаква реакция. Член съм на един от риболовните форуми – NaRiba.com. В едма от темите е публикувана информация за реакцията на колегите към съответните държавни институции, включително и към БТв. До този момент, няма никаква, ама никаква реакция. Не зная за медиите кое е „интересна и продаваема тема”, но ако убийството на рибното богатство на една, две, а пази боже и на повече прекрасни реки в България е „маловажна информация”, ако в момента, в който по БТв тече кампания за почистване на прекрасната ни природа, а тема, която е свързана с ликвидирането на биологичните видове в някои реки чрез изтравянето им с химикали и знам ли още с какво.... е маловажна, или поне по-маловажна от изборите за президент – нямам какво повече да Ви кажа. Президентите се сменят като носни кърпички, а природата на България, нейната флора и фауна са вечни, те са национално богатство, за разлика от който и да е президент, парламентарист или министър, които са само временни явления в нашия жизнен цикъл. Та помислете си, кое си заслужава да е на дневен ред – политиците ни, или фирмите, които тровят нашата природа, унищожават флората и фауната за години напред, нехайството на същите тези политици, които сега са обект на изключително ухажване от страна на медиите, или онова, което се нарича природа на България и което ще надживее всеки един от нас. Политиците не са нахранили нито моето семейство, нито някое друго в България (освен собствените им семейства), но реките, природата на България, водоемите ни и въздухът – това ни кара все още да сме живи и да оцеляваме в този живот. Вие, уважаеми служители и шефове на ВТв решавате и правите избор, кое да е на преден план. Убийството на природата, съчетано с нехайството на институциите и фирмите, или природата, която дарява живот. И пак ще го кажа: Политиците ни са временни явления (нещо като винарките), но природата ни е нашето минало, настояще и бъдеще. Както си я съхраним, така и тя – природата, миличката, ще ни се отблагодари. Решението е Ваше като национална медия. – дали да покажете, че политиците са над природата, или че природата е над политиката в тази държава, т.е. ПРИРОДА = ВЕЧНОСТ, политици = временно състояние на материята.
С уважение към Вашия труд и екип, Ваш почитател на БТв – М. Димитров.
П.п. Не е трудно да се изпрати екип на място за проверка – р. Искър, около с. Герман, р. Срума – след Перник (очаквам продължение на репортажа – виновни, разследвани, наказани, резултати от разпределкение на събраните глоби, зарибяване, почистване, за чия сметка, отношението и участието на държавните органи в схемата – спазване на законите на Р. Б-я). Очаквам репортажи, направени със същия хъс, както правите репортажи за някой политик или мафиот...."
Това е поредното нехайство на държавата и медиите
http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/p ... zmira.html
Аз също изпратих текст до Аз Репортерът в БТв, но до този момент текстът не е публикуван. Ето го текстът:
"УЧАСТЪК ОТ РЕКА ИСКЪР Е ОТРОВЕН. ПОРЕДНОТО НЕХАЙСТВО НА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ.
Здравейте, уважаеми новинарски екип на БТв.
Казвам се Мирослав Димитров и съм от София. Риболовец съм повече от 50 години. Пиша ви по повод все по-зачестилите замърсявания на водоеми и реки в нашата прекрасна Родина – изпълнена с природни дадености, но и с огромно нехайство от страна на държавните ни институции, фирми гонещи печалби и народ, който само цъка с език за поредното безобразие и си търпи чинопоклонно. Прави ми впечатление, че и медиите в редица случаи отбелязват събитията само с два-три реда, а в много случаи и изобщо не се отразяват събития, които ликвидират нашата природа – рибно богатство, дивечово богатство, природни дадености. Ако все пак това се отрази, то не е с онази журналистическа упоритост за преследване на виновните, както това се случва с темите за политици, мутри и тем-подобни. Извинявам се за критичния тон и за редовете по-горе, но ще подкрепя по-горното с два факта: Река Струма беше замърсена. Излъчени бяха няколко репортажа в деня на събитието, но само толкова и до там. Днес (09.08.2011 г.) бе изтровена и рибата по река Искър – в района под стената на язовира, в зоната на с. Герман. Нито дума, нито ред, нито вопъл от медиите, нито пък от правителствените институции, още по-малко от ИАРА. Никаква реакция. Член съм на един от риболовните форуми – NaRiba.com. В едма от темите е публикувана информация за реакцията на колегите към съответните държавни институции, включително и към БТв. До този момент, няма никаква, ама никаква реакция. Не зная за медиите кое е „интересна и продаваема тема”, но ако убийството на рибното богатство на една, две, а пази боже и на повече прекрасни реки в България е „маловажна информация”, ако в момента, в който по БТв тече кампания за почистване на прекрасната ни природа, а тема, която е свързана с ликвидирането на биологичните видове в някои реки чрез изтравянето им с химикали и знам ли още с какво.... е маловажна, или поне по-маловажна от изборите за президент – нямам какво повече да Ви кажа. Президентите се сменят като носни кърпички, а природата на България, нейната флора и фауна са вечни, те са национално богатство, за разлика от който и да е президент, парламентарист или министър, които са само временни явления в нашия жизнен цикъл. Та помислете си, кое си заслужава да е на дневен ред – политиците ни, или фирмите, които тровят нашата природа, унищожават флората и фауната за години напред, нехайството на същите тези политици, които сега са обект на изключително ухажване от страна на медиите, или онова, което се нарича природа на България и което ще надживее всеки един от нас. Политиците не са нахранили нито моето семейство, нито някое друго в България (освен собствените им семейства), но реките, природата на България, водоемите ни и въздухът – това ни кара все още да сме живи и да оцеляваме в този живот. Вие, уважаеми служители и шефове на ВТв решавате и правите избор, кое да е на преден план. Убийството на природата, съчетано с нехайството на институциите и фирмите, или природата, която дарява живот. И пак ще го кажа: Политиците ни са временни явления (нещо като винарките), но природата ни е нашето минало, настояще и бъдеще. Както си я съхраним, така и тя – природата, миличката, ще ни се отблагодари. Решението е Ваше като национална медия. – дали да покажете, че политиците са над природата, или че природата е над политиката в тази държава, т.е. ПРИРОДА = ВЕЧНОСТ, политици = временно състояние на материята.
С уважение към Вашия труд и екип, Ваш почитател на БТв – М. Димитров.
П.п. Не е трудно да се изпрати екип на място за проверка – р. Искър, около с. Герман, р. Срума – след Перник (очаквам продължение на репортажа – виновни, разследвани, наказани, резултати от разпределкение на събраните глоби, зарибяване, почистване, за чия сметка, отношението и участието на държавните органи в схемата – спазване на законите на Р. Б-я). Очаквам репортажи, направени със същия хъс, както правите репортажи за някой политик или мафиот...."
Това е поредното нехайство на държавата и медиите

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- jasonsmith
- разбира нещата
Поредната простотия...
Аз мога да продължа още - язовир Хераково, в който имаше огромна популация на каракуда, е бил тотално източен миналата седмица, изгребани са тонове риба, в това число пъстърви - по 1-2 кг., шарани - 3-4кг.. и тоновете каракуда. Никой нищо не каза никъде, беше страхотен гьол!
Аз мога да продължа още - язовир Хераково, в който имаше огромна популация на каракуда, е бил тотално източен миналата седмица, изгребани са тонове риба, в това число пъстърви - по 1-2 кг., шарани - 3-4кг.. и тоновете каракуда. Никой нищо не каза никъде, беше страхотен гьол!
-
- новобранец
Точно в тоя участък реката е системно замърсявана вече две години по мой наблюдения. Риба няма почти никаква, а водата е все едно гледаш Перловската река, а и на миризма го докарва. От метанстанцията на ТЕЦ-а видимо са изхвърляни някакви течности в реката, но по принцип е замърсена и по-нагоре може би някъде из Герман е проблемаjagger1 написа:В един от риболовните форуми прочетох, че р. Искър е натровена в участъка от с. Герман до към Дружба. Посята е с мъртви риби - клен, костур, кротушки.... Колегите са пуснали сигнал до РИОСВ София и БТв.
Инициативата в другия форум взима доста сериозни измерения и мисля, че е добре да я подкрепиме, моля администраторите да направят нещо по въпроса с линк или с отделна тема!!!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- BV
- вече хвърля и на тежко
Колеги, някой да има скорошно инфо за Панчарево?
Интересува ме при Гумаджийницата как е нивото на водата. Може ли да се слезе от площадката и да се тръгне на дясно, посока устието?
Предварително благодаря!
Интересува ме при Гумаджийницата как е нивото на водата. Може ли да се слезе от площадката и да се тръгне на дясно, посока устието?

Предварително благодаря!

Ето какво са писали в ИА "Фокус" по темата след подадените от колеги сигнали:
http://focus-news.net/?id=n1554503
За мен не ще да е само планктон. По и през зимата ли цъфти този планктон бе господа експерти от РИОСВ? Да не е нещо като хлорна вар?
http://focus-news.net/?id=n1554503
За мен не ще да е само планктон. По и през зимата ли цъфти този планктон бе господа експерти от РИОСВ? Да не е нещо като хлорна вар?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А ако някой предпочита сурат-тефтеря, ето една група, в която сте добре дошли, колеги:
http://www.facebook.com/groups/159993624078092/
http://www.facebook.com/groups/159993624078092/
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Утре ще ходя там и ще кажа как е.Знам само,че понеделника нивото беше паднало с около метър спрямо петъка и имаше малка свободна за ходене ивица.BV написа:Колеги, някой да има скорошно инфо за Панчарево?
Интересува ме при Гумаджийницата как е нивото на водата. Може ли да се слезе от площадката и да се тръгне на дясно, посока устието?![]()
Предварително благодаря!
- BV
- вече хвърля и на тежко
Наслука, колега!phillemow написа:Утре ще ходя там и ще кажа как е.Знам само,че понеделника нивото беше паднало с около метър спрямо петъка и имаше малка свободна за ходене ивица.

И драсни един ред след това

Най-после и БТв реагира с репортаж. Току-що гледах новините и репортажа. Нямам повече думи. Нямам. Хем има кислород във водата, хем планктон, хем няма химическо заразяване, хем умряла риба, ама само в този участък, ама може би то било от използване на ток и карбид от бракониери...... ама така, ама иначе........ е, какво да кажа повече?
- Menkata
- фен клуб-скобар
Нещо не ми се връзва,май се опитват да скрият някого,нещо ни замазват очите 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.