Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Поморийския написа:Ей много сте кодирани бре

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Кво бе Тоци,казах къде и как
Времето на кълване за различните водоеми може да е различно:някъде-към 10.30 като се вдигне мъглата и филма свърша,другаде-духне ли вятър влизай 

Нали трябва да изкараш два дни денонощно за да се разбере кога/къде
После бачкаш два пъти на ден за по два часа и

- Don4o_62
- учете се от него
Малко ми прилича да копах едно време лозето,2 ч. сабахлен и 2 ч. надвечер
една вечер сънувах че цял ден копам и сутринта се събудих с мазоли и вече не копам 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Ееее Хеееееyankosan написа:Кво бе Тоци,казах къде и какВремето на кълване за различните водоеми може да е различно:някъде-към 10.30 като се вдигне мъглата и филма свърша,другаде-духне ли вятър влизай

Е тва е друга бира ся Бравоооyankosan написа:Нали трябва да изкараш два дни денонощно за да се разбере кога/къдеПосле бачкаш два пъти на ден за по два часа и
![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Фотото не съм го вадил изобщо от торбата за под два метра
Ще разкажа нещо,всеки да си вади заключения:
Тегав риболов,голямо мамене,чупки и чалъми.Вдигат се няколко мудни и лениви риби като стари баби с голямо блъскане,еднократно,погледне стръвта и беж повече не се връща.
От един час празен екран чак рибите заспаха
Мярна се нещо отстрани,едната пръчка се вижда на сонара,но другата от дрейфа ту се покаже,ту изчезне.Блея си значи аз и тази страничната туп,помислих си че се размести,повдигнах я леко да я наместя на мястото и взимам кльонка,обръщам се надясно да тропна и кът мъ изпра дръжката в ташаците...
Взе ми костура 300+гр.мамата,бабата,лелята и на обедна ракия

Тегав риболов,голямо мамене,чупки и чалъми.Вдигат се няколко мудни и лениви риби като стари баби с голямо блъскане,еднократно,погледне стръвта и беж повече не се връща.
От един час празен екран чак рибите заспаха

Взе ми костура 300+гр.мамата,бабата,лелята и на обедна ракия

yankosan написа:Фотото не съм го вадил изобщо от торбата за под два метра![]()
От един час празен екран чак рибите заспахаМярна се нещо отстрани,едната пръчка се вижда на сонара,но другата от дрейфа ту се покаже,ту изчезне.Блея си значи аз и тази страничната туп,помислих си че се размести,повдигнах я леко да я наместя на мястото и взимам кльонка,обръщам се надясно да тропна и кът мъ изпра дръжката в ташаците...
![]()
Взе ми костура 300+гр.мамата,бабата,лелята и на обедна ракия![]()
![]()

- Don4o_62
- учете се от него
Тоци,гледам бая си нахъсан,това е добре
,но дано не ти мине хъса след година две, че кльонка стана като тотото,не 6 - ца ами 3 - а да улучиш ще се радваш
гледай бати ви Ристьо как тръгна с рогата напред,с въдиците и кльонките де
преди известно време, но нещо взе да олабва и той,та мина на песни и китари
,Янко....той си е свикнал на амджурките по Ямболските дупки и големия язовир му се видя скучен
ония дето гонят сома по нощите на 18 - 23 м. стръфта за 2 ч. а през останалото време
и те ще клекнат още година две
тъй че кльонка отдавна умря като дисциплина за рекорд
ще остане серсемлъка и ахмалъка да бухаш с няква пръчка....ама за кво,само тоя дето го прави няма да го разбере
пиша без капка негативизъм,но истината е това

пиша без капка негативизъм,но истината е това

Сигурно си правDon4o_62 написа:Тоци,гледам бая си нахъсан,това е добре,но дано не ти мине хъса след година две, че кльонка стана като тотото,не 6 - ца ами 3 - а да улучиш ще се радваш
гледай бати ви Ристьо как тръгна с рогата напред,с въдиците и кльонките де
преди известно време, но нещо взе да олабва и той,та мина на песни и китари
,Янко....той си е свикнал на амджурките по Ямболските дупки и големия язовир му се видя скучен
ония дето гонят сома по нощите на 18 - 23 м. стръфта за 2 ч. а през останалото време
и те ще клекнат още година две
тъй че кльонка отдавна умря като дисциплина за рекорд
ще остане серсемлъка и ахмалъка да бухаш с няква пръчка....ама за кво,само тоя дето го прави няма да го разбере
![]()
пиша без капка негативизъм,но истината е това![]()

Ицко в грешка си.......това което си видел е Жоро енергото и не му пука колко километра ще измине за два костура от Софииските коли които си видел и говорил с тех съм сигурен,че нема пробив в системата.....yco написа:кво знаеш .......и ти....
![]()
....лично го видях в Четвъртак (Петък и Събота-Не!).., щото и аз там бях...
![]()
), а от Понеделник до Четвъртак ми казаха, че това се повтаря всяка вечер и сутрин на едно и също място...а се вижда ясно 200 м без бинокъл...а със...
., като не носиш очила не означава, че другите не те виждат.....
![]()
...и не ми излизайте с номера, че там са ловели рибки...там не че няма...
, ама на скаличките има повече, така че е много тъпо да пътуваш 700 м за да си провериш пощата за два костура...
Разбрах де...
, ама каракудата е номер 1, както казва Франко. Първият ден слязох с 4-и в едно съдче за нескафе с 1 л вода, две пробихме, като едната я влачих 5-6 ч на 30-35 м дълбочина, свалихме ги и пак в бурканя без смяна на вода си стояха в лодката три дена....без една да умре...
Яка работа-водолаз си пада...
..е две загубихме при закачки..

Яка работа-водолаз си пада...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Това пък кога съм го казал
.Каракудата,че даяни-даяни(и не само в кофата),но чак пък №1.
За първото място спорят мряната и кефала,те това по моята класация.Шаранчето също,но е извън морала.

За първото място спорят мряната и кефала,те това по моята класация.Шаранчето също,но е извън морала.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- Don4o_62
- учете се от него
Мряната е шампион....
преди 20 г. ме светнаха на Студения и ходехме по Перперешката ряка с едно местно серкме
,оня де местния ги ловеше за стръв,после от Чая съм ги носил в бидонче,но често им се сменя водата където има чешма,иначе обръщат коремите,лятото си взех помпа с батерий,но не я ползвам щото просто не ходя щото нямам облегалка и бързо ме заболява кръста
един колега ми беше обещал
и като ми я прати и аз тръгвам
иначе ударите са в пъти повече от другата стръв и от кефала даже,харесва я че и тя е дънна риба и по лесно я намира а не че е мряна

иначе ударите са в пъти повече от другата стръв и от кефала даже,харесва я че и тя е дънна риба и по лесно я намира а не че е мряна

Последно промяна от Don4o_62 на Пон Ное 17, 2014 12:42 pm, променено общо 1 път.

Franko написа:Това пък кога съм го казал.Каракудата,че даяни-даяни(и не само в кофата),но чак пък №1.

Някъде го мярнах, ама не помня...

Франкоо, намерих го..
, ама много помня....еей...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 80#p856813" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 80#p856813" onclick="window.open(this.href);return false;