Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Мммм доста интересно какво ще ти отговорят...Аз досега не съм се пробвал за тези скумрийки,но тази пролет мисля да опитам един-два пътиniko_tod написа:Може би трябваше да питам в графата с такъмите , но става въпрос най вече за Дунава. Миналата година, като гладно циганче гледах как ловят скумриите от брега с чепаре , и тъй като наближава времето им, искам да питам: какъв прът е най удобен метри и акция, какви чепарета ползвате и накрая какъв монтаж. Хората ги ловяха на купешки чепарета електриково зелени накрая на такъма връзват около 20гр. олово и яко мятане от брега сутрин с показване на слънцето. Споделете вие как ги ловите / от брега/.

Иначе и аз съм чувал,че на зелени лайнца най-много ги ловят.Но,за да нямаме проблеми с ИАРА-та ,трябва да оставяме само по 2 куки на чепарето-на по-големичко разстояние да са.
А за места си нямам и на идея...Някой знае ли между Никопол и Байкал къде има "дашни" места?
Байкал е твоето място. Миналата година след фара 3ма човека към 15 килограма. Умрях на мъка като ги гледах. Нямах нито потходяща въдица нито чепарета.trepachoo написа: Някой знае ли между Никопол и Байкал къде има "дашни" места?
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хахаааа-мерсиmartineti написа:Байкал е твоето място. Миналата година след фара 3ма човека към 15 килограма. Умрях на мъка като ги гледах. Нямах нито потходяща въдица нито чепарета.trepachoo написа: Някой знае ли между Никопол и Байкал къде има "дашни" места?

- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Хубаво че ще пробвате ама в заповедта пише че от 15 се разрешава само СТОПАНСКИЯ риболов на карагьоз.
Обади се ще отидем да развъртим чепаретата.
Според заповедта забраната е от 15 април до 15ти май включително. Никде не пише дали за стопански или за любителски. Ако искаш прочети заповедта http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf / I т.1 точно в началото е /миро мачтийм написа:Хубаво че ще пробвате ама в заповедта пише че от 15 се разрешава само СТОПАНСКИЯ риболов на карагьоз.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
и аз така го чета , то ако е разрешен само стопанския ще е най - безсмислената забранаmartineti написа:Обади се ще отидем да развъртим чепаретата.Според заповедта забраната е от 15 април до 15ти май включително. Никде не пише дали за стопански или за любителски. Ако искаш прочети заповедта http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf / I т.1 точно в началото е /миро мачтийм написа:Хубаво че ще пробвате ама в заповедта пише че от 15 се разрешава само СТОПАНСКИЯ риболов на карагьоз.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
та последно въпреки забраната карагиоза се отбранява по рано ще може ли да я ловим или не доколкото знам на мрежарите е разрешено а дали само карагиоз ловят в Дунав след 15 май.....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Добър риболов ще стане,с чепарета с не повече от 2 куки....
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
За чепаретата мисля ,че е разрешено с 5 куки ,но не съм сигурен дали това не важи само за черно море.
-
- ще става разбирач
Дунавската скумрия-с фидер с по твърд строй е най-лесния вариант.Разрешена е от 16 април.Кълването започва на развиделяване и кълве докато се покаже слънцето-това най-често.
-
- научил се да хвърля
Разрешена е от 16 април.
Имаш впредвид 16 май...?
И да ме няма, пак съм тук !
По обяд ловиха тези момчета за които говорих.Д-р Дулитъл написа:Кълването започва на развиделяване и кълве докато се покаже слънцето-това най-често.
морските чепарета са с по 10 куки и са разрешени разбирасеmartineti написа:За чепаретата мисля ,че е разрешено с 5 куки ,но не съм сигурен дали това не важи само за черно море.
Предполагам са разрешени само за морето,защото в Русе колегите дето търсиха сабица на чепаре,отнесоха доста актове за риболов с повече от 2 куки на въдица.Напоследък видях доста чепарета с по 2 куки.Не знам как ИАРА Русе тълкуват закона,но според тях това било забранено а търмъченето с гола тройка накрая на чепарето не било търмъчене,защото било нагоре а не настрани.Абе сладури......
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
elbosi написа:Предполагам са разрешени само за морето,защото в Русе колегите дето търсиха сабица на чепаре,отнесоха доста актове за риболов с повече от 2 куки на въдица.Напоследък видях доста чепарета с по 2 куки.Не знам как ИАРА Русе тълкуват закона,но според тях това било забранено а търмъченето с гола тройка накрая на чепарето не било търмъчене,защото било нагоре а не настрани.Абе сладури......