Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от freeman.bg »

Е кво излиза, че до 350лв. няма читава въдица ли?
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Аз съм с GAD Harrier HRS762MF и съм много доволен,но я няма налична.Мятам воблери основно ,но тази година се представи много добре със силиконите с 5 до 10гр. глави.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

freeman.bg написа:Е кво излиза, че до 350лв. няма читава въдица ли?
Има разбира се ... просто всеки си хвали пръчката с която лови ... така е и по риболовните сайтове и магазини.Всеки казва че пръчката продавана от него е най-добър избор ....А няма как да разбереш коя е по добра като само я тестваш в магазина.Аз не получих конкретен отговор за двете пръчки които си бях харесал и най-вероятно ще се насоча към Шитеното ... поне знам че е една от най-използваните спининги от този ценови клас.
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

ivanst написа:........Аз не получих конкретен отговор за двете пръчки които си бях харесал и най-вероятно ще се насоча към Шитеното ... поне знам че е една от най-използваните спининги от този ценови клас.
Правилно! Със сигурност няма да сбъркаш с Шитено-то!
Много популярна, използвана и харесвана въдица у нас и не само.
Много хора ловят с такава........И хващат риби, непрекъснато.......Независимо от това, какво е кОмпетентното мнението на някой...... за нея, и за тях!
.........!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Юри кът си припомня навремето най-популярната гега у нас беше Шекспир еди какъв си с тест 10 - 30гр. С него хората определено ловяха и хващаха даже , пък и много си го харесваха . Сега нещо не го ползват гледам , без значение дали ще се осланят на компетентни или не такива мнения . Всеки Премиер на Кроа е поне десет пъти по-чувствителен от Шитеньото , но пък над 2.13 си е колец стабилен . Иначе в диапазона 350лв. спокойно си взима едно FTS-822MH на Мейджър Крафт а от скоро на нашият пазар има официален внос на Блек Хоул та избор има , не е като да няма и да се хвърли на първата въдица щото много я ползвали . Тва кът вица за Гоуфо и Бентлито :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Павел Иванов написа:Юри кът си припомня навремето най-популярната гега у нас беше Шекспир еди какъв си с тест 10 - 30гр. С него хората определено ловяха и хващаха даже , пък и много си го харесваха . Сега нещо не го ползват гледам , без значение дали ще се осланят на компетентни или не такива мнения .
Моята стара пръчка беше точно на Шекспир Ъгли стик не помня точно модела ... ползвах я за джиг но беше с по голяма акция от това което имах ... джиг главите бяха до 15гр.Но тогава този риболов не ми беше приоритетен ... сега съм решил да си взема хубава пръчка и да си закупя повечко примамки силикони воблери.Туй ще рече че поне още 100150лв трябва да се бръкна и за тях.Но първо пръчката.колега погледнах и моделите на Мейджър Крафт както и на Кроа но от коментарите които прочетох бюджета не стига ... трябва още 100-150лв отгоре.Лошото е че в София така и не можах да тествам на живо както се казва /с изключение на този на Палмс/ ... или нямат магазин в столицата или пък точно този модел го нямат наличен ... та така обиколих си онзи ден доста магазини.Не че съм някакъв капацитет и мога да разбера нещо ако по тръскам пръчката но държах все пак да видя какво си взимам.Може да досадих с постоянните си питания тук а ни лични съобщения ама така е не разбирам и питам.Като се взема спининга ще пиша какво на края съм избрал.Благодаря на всички които се включиха в темата.
Изображение

certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Ерата на популярност на Шекспирите, не беше чак толкова навремето, само преди 10-тина 15 години.
Ловил съм с тях достатъчно много и ги помня добре. Сигурно даже още имам един-два някъде в гаража.
Преди 10-15-20 години, спининг-а не беше толкоз популярен и модерен, колкото стана в последните няколко .
Затова и сега избора на въдици наистина е по-голям, но въпреки това избора не е лесен, защотот и еХшперти също - бол!
.........!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

За 350лв. има доста читави въдици,според мене си избери някоя по твой вкус.Според мене въдица,която да става както за щука,така и за бяла риба на джиг от брега е доста трудно да се намери/това според мене/ най-често използваните тежести при джиг от брега за бяла са в диапазона 6-18гр а с такъв тест да ловиш щука,а не щучки си е несериозно,освен на платено. Никога ама никога не съм фаворизирал Зогите,винаги сам се старал да бъда обективен,катовъпреки всичките им недостатъци и "надутата" им цена като универсалност за парите си малко пръчки могат да им бъдат конкуренция.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Разгледах ги тези въдици Black Hole, и тази http://www.fishermanbg.com/dark-horse-s ... urer_id=20 май най-пасва като размер и тест по примамките. Обаче нито Fuji водачи, нито макародържач, а е на цена на Black Shadow-a. Дали са качествени тези корейки?
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

freeman.bg написа:Разгледах ги тези въдици Black Hole, и тази http://www.fishermanbg.com/dark-horse-s ... urer_id=20 май най-пасва като размер и тест по примамките. Обаче нито Fuji водачи, нито макародържач, а е на цена на Black Shadow-a. Дали са качествени тези корейки?
Ако искаш погледни и тази /с акция 7-24 g /
http://fishingzone.bg/product/644/vadit ... stick.html
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

freeman.bg написа:... Дали са качествени тези корейки?
Определено са по-качествени от Black Shadow-a . Относно водачите и кита като цяло по-добре висок клас корейски , от колкото нисък клас Фуджи :wink: Още повече , че гегата е проектирана основно за риболов с PE линии , което ще рече , че самите водачи са си афинитетни към брейда . До преди няколко години ако успееше човек да си достави старият модел на Тъмното Конче за около 300 долара , трябваше да черпи дълго време :lol:

Tailwalk - а от предложението на pampasa също е едно много добро решение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Да се похваля и аз с новата си придобивка за джиг риболов от брега - Angler's Republic Palms SHORE GUN - http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... -shore-gun дължина 2.70 и акция 10-35.Сега временно ще ползвам старата макара Мичел 2000 ... макар че е малка за тази пръчка но до откриването на новия сезин за улов на бяла риба ще си взема нещо по мощно и вероятно по добро.Ето и малко снимки
IMG_20160201_162924.jpg
IMG_20160201_162924.jpg (755.32 KiB) Преглеждано 1300 пъти
IMG_20160201_163030.jpg
IMG_20160201_163030.jpg (492.14 KiB) Преглеждано 1300 пъти
IMG_20160201_163009.jpg
IMG_20160201_163009.jpg (502.98 KiB) Преглеждано 1300 пъти
Изображение

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Първо, да ти пожелая много успехи с новата пръчка...
ivanst написа:малка за тази пръчка но до откриването на новия сезин за улов на бяла риба ще си взема нещо по мощно и вероятно по добро.
Не разбрах нещо за откриването на бяла риба и новия сезон? Че, то сезона е сега до забраната, ти га мислиш да го откриваш? И, защо си мислиш, че пръчка с тест 10-35 е слаба за риболов на сулки? Че, Я цяла зима ги мъча с пръчка с тест 7-25 и то на дълбочини от 25-30 м., ама не от брега де, ама това не е толкоз важно??
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Относно откриването на сезона имах предвид че сега ще ходя но ще ползвам старата макара ... нямам възможност в момента да си позволя нова ... но до м.май има време ще си взема нещо по добро.Ставаше въпрос за макарата ...
Изображение

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ivanst написа:... но до м.май има време ще си взема нещо по добро..
Забраната за бяла не почва от м. Май си мисля де... Та, почвай ги от по рано....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”