Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери за кефал

Колега. Туй последното долу с цвят икура лови ли, че отдавна го търся, и все немога да си купя поне едно за колекция дет се вика.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз лично с него съм хващал само кефал, но на един излет Павел със същият воблер (Diving Chubby 38 Ikura) хвана балканска пъстърва.nasso написа:
Колега. Туй последното долу с цвят икура лови ли, че отдавна го търся, и все немога да си купя поне едно за колекция дет се вика.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Уникална колекция и много редки цветове! Къде каза,че живееш ? :Р
За спора Сръбски върсъс японски воблери много ми се иска да взема страната на вторите , но за сега везната клони към западните съседи. И въпреки това продължавам да пазарувам тези японски красавци. Колекционерството няма спирка.
Братята Сръби дори да имитират , добре адаптират
За Смит Камиони-те добре , за Джакал Чъбито добре ,Мегабаса що-годе, но Зурито доста слабо се представя за кефал(поне при мен). Лови, но в сравнение със Голди , Ъгли и дори Салмо изостава доста в класацията. Виж , прехваления от всички Л-миноу 44 няма спирка за щуките , но за кефал ..шнурец. Онзи ден Снап бийнс върсъс Салмо Тини ВТ 1:23 ( на Бобчето 10-12см риба , на Тини 25-35см риби) ... Гоби върсъс Вибромакс- то е ясно кой е победителя
Л-миноу не ме зарадва, както винаги
Зип Бейтс за мен е финансово неуправдано да пазарувам , тъй като воблер на стойност над 20$ по-скоро ме притеснява при риболов
Тези ми наблюдения са главно за р.Искър. На Огоста , Янтра и Росица Зурито се представя по-добре, но незадоволително.
п.с. Забелязвам представители на Хардкор серията ? Как се представят те ?
За спора Сръбски върсъс японски воблери много ми се иска да взема страната на вторите , но за сега везната клони към западните съседи. И въпреки това продължавам да пазарувам тези японски красавци. Колекционерството няма спирка.
Братята Сръби дори да имитират , добре адаптират

За Смит Камиони-те добре , за Джакал Чъбито добре ,Мегабаса що-годе, но Зурито доста слабо се представя за кефал(поне при мен). Лови, но в сравнение със Голди , Ъгли и дори Салмо изостава доста в класацията. Виж , прехваления от всички Л-миноу 44 няма спирка за щуките , но за кефал ..шнурец. Онзи ден Снап бийнс върсъс Салмо Тини ВТ 1:23 ( на Бобчето 10-12см риба , на Тини 25-35см риби) ... Гоби върсъс Вибромакс- то е ясно кой е победителя

Интересуваме тия чъбита с малката лопатка, как им е играта вижда ми се прекалино малка за добра игра или греша. Забелязал сам че кефала харесва повече мощната игра
След някои тестове например между салмо хорнет и страйк про нано хорнета имаше много повече удари (разликата в играта е голяма) въпреки че хорнета беше и по-голям рибата го предпочиташе.
Питам защото в никой магазин не сам видял още ваничка в която потребителя да си тества продуктите
сигорно няма и да видя

Питам защото в никой магазин не сам видял още ваничка в която потребителя да си тества продуктите

кьоркефали
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето една доста подробна тема за кефала развита доста подробно от братушките ..
http://www.fion.ru/talk/viewtopic.php?f ... &start=120

http://www.fion.ru/talk/viewtopic.php?f ... &start=120
-
- вече хвърля и на тежко
До преди три години притежавах две въртящи се блесни и два воблера. Лових с тях само веднъж, и нищо не хванах. По спининга ме запали човек с огромен риболовен опит и умения. От него научих всичко. Впоследствие станах член на видрите, като в клуба се запознах с най-добрите спинингисти, които познавам. Не знам дали ще бъде нескромно да изразявам мнение, относно цвят и произход на воблери, предвид малкият ми опит които притежавам, но оценявам, че с времето, потенциала ми значително нараства. След две години ловене на хищници с изкуствени примамки, чупене на въдици, губене на много воблери и блесни, изпуснати риби, поради мои грешки, падания в реката, дори на откриването на пъстървата, към днешна дата, натрупах впечатления, относно воблерите, които Ви представих по-горе, така че на въпроса :sandista написа:Уникална колекция и много редки цветове! Къде каза,че живееш ? :Р
Братята Сръби дори да имитират , добре адаптират![]()
За Смит Камиони-те добре , за Джакал Чъбито добре ,Мегабаса що-годе, но Зурито доста слабо се представя за кефал(поне при мен). Лови, но в сравнение със Голди , Ъгли и дори Салмо изостава доста в класацията. Виж , прехваления от всички Л-миноу 44 няма спирка за щуките , но за кефал ..шнурец. Онзи ден Снап бийнс върсъс Салмо Тини ВТ 1:23 ( на Бобчето 10-12см риба , на Тини 25-35см риби) ... Гоби върсъс Вибромакс- то е ясно кой е победителяЛ-миноу не ме зарадва, както винаги
Зип Бейтс за мен е финансово неуправдано да пазарувам , тъй като воблер на стойност над 20$ по-скоро ме притеснява при риболов
Тези ми наблюдения са главно за р.Искър. На Огоста , Янтра и Росица Зурито се представя по-добре, но незадоволително.
1. Yo-Zuri L-Minnow 44 е най-непретенциозният воблер, който никога не прощава на кефала в средно и бързо течение. Серията Hardcore, които притежавам са с лопата, която позволява по-дълбоко газене. С един от тях съм ловил на един вир след бързей, край Дряново, като хванах два кефала над 35 см. Слиза над два метра и половина, като една бройка от модела, остана на дъното на вира.
2. Със Zip Baits, кефал съм хващал само с модел Hickory. Много балансирана примамка.
Не знам дали трябва да се обръща толкова внимание на произхода на воблерите. Аз избрах да ловя риба само с японски, защото е "голям кеф бе", по ми е лесно. С UFD (Ugly Fucking Duckling), особено плущото, докато го изхвърля където искам ...
Навремето с моя учител, когото споменах в увода, измислихме това прозвище UFD. С него продължаваме да имаме различия, относно "патетата". Той ги харесва. Това не е без значение ...
-
- вече хвърля и на тежко
Много е добър воблера за кефал. Фаворизирам цвят - черен гръб, златиста страница, оранжев корем.chopara написа:Интересуваме тия чъбита с малката лопатка, как им е играта вижда ми се прекалино малка за добра игра или греша. Забелязал сам че кефала харесва повече мощната играСлед някои тестове например между салмо хорнет и страйк про нано хорнета имаше много повече удари (разликата в играта е голяма) въпреки че хорнета беше и по-голям рибата го предпочиташе.
Питам защото в никой магазин не сам видял още ваничка в която потребителя да си тества продуктите![]()
![]()
сигорно няма и да видя
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Мани го Стоянчо къде разправя че само един път съм хванал на него пъстърваnasso написа:...Туй последното долу с цвят икура лови ли...

Имат уникална игра ! Не само от лопатката зависи добрата игра на даден воблерchopara написа:Интересуваме тия чъбита с малката лопатка, как им е играта вижда ми се прекалино малка за добра игра или греша...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Жалко, че го няма вече никъде този цвят. Сигурно не е случайно. Ще чакаме нова партида или някой ибеец неоценил качествата муПавел Иванов написа:Мани го Стоянчо къде разправя че само един път съм хванал на него пъстърваnasso написа:...Туй последното долу с цвят икура лови ли...Просто толкова пъти е бил с мен за пъстърва когато съм ползвал туй Чъби
Това е воблер приказка а споменатият цвят ми е фаворит за всякаква риба ! С него съм хващал - щука , пъстърва , соме , клен , вретенар , кустур , морунаж , костенурка , дъждовник , водна змия и пр. Само според това къде е рибата ползваш различните модели дали с малка или с голяма лопатка и тъй .

- Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Взех си днес такъв цвят , ама Мегабас Бейби Грифон , та ще видим .. Относно линка , тоя Саяка е голям измамник и тарикат .. Добре , че Пейпал са пичове и ми върнаха парите 

- Павел Иванов
С Мегабасса съм имал значително по-малко резултати отколкото с Чъбито . Не вярвам да има проблем със Саяката при положение че поръчва нещо което го има в наличност
Кофтито е че Чъбито с тоя цвят и малката лопатка отдавна никой го няма в наличност 

Павел Иванов
Павел Иванов
Абе знам го това ама не е същото. Много е червендалестоПавел Иванов написа:Да бе , нямало гоА това какво е ?
http://cgi.ebay.com/Jackall-Bros-Lake-P ... .m20.l1116
- Павел Иванов
Псулютно същото е , вервай ми
Просто при снимането се е получил "червендалестият" ефект иначе е то .

Павел Иванов
Павел Иванов
А това салмон сигурно ще да е английското икураПавел Иванов написа:Псулютно същото е , вервай миПросто при снимането се е получил "червендалестият" ефект иначе е то .