С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от milen kordov »

На чепаре,колега.Сафридено .Шести номер.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мислех да мина с един малък коментар,ама гледам и Силвестър,и Чипи,са наострили моторите за почивните дни,моя винаги е наточен. :D
Този път боцмана ми се казва Вальо,доста пекан пич,познава добре морето,и отдавна ме врънка за излизане,та му се усмихна деня.Пък работи из странство,рядко е тук,снощи стана приказката,и днес с мен.Времето чудесно,с мед да го мажеш та цял ден тъй да стои,остана да намерим и рибата.Излязохме,като минах вълнолома пуснах и сонара.Вече до Галата почна да показва че има кая,забелязахме местата,но не спираме.
Изображение

Всички часовници из дома ги настроих,този на апарата съм забравил,така,че имайте едно на ум.
Минахме Галата,и в ачика.Малко по навътре от поворотния буй.Оная машинка не отчита никакво движение,само тук таме кая по дъното.Спряхме на едно такова място,пуснахме чепаретата / едното на дъно,другото по средата /,и метнахме за кая.
Изображение

Излезе и един сафрид на Вальо,изкарахме десетина попчета.Духна югоизточния,котвата пак изтърва,съответно и мястото изтървахма,и айде към 3 буна /между 2 и 3 /.
20-25мин път,закотвихме и пак за кая./чепаретата във водата/.Почна да дава сравнително добре,но попчета.Няма по-едро,и само на скарида.Бе собствен ем,бе бяла мида,бе обикновенна солена мида-не пипа.
Изображение Ама те тоя,развали малко работата.

Изображение

Не можем да затапим дъното.
Изображение

Дигна и доста добра вълна.Бяхме 5 или 6 лодки.останахме 2
Изображение

Изображение

Котвата на 3 пъти изтърва / както и на колегите /,влизаме пак срещу вълната,пак пускане на котва,още малко попчета изкарахме /общо към 3кг /,вече стаха много кофти да се стои там,и пайдос.
Изображение

Ако бяхме тръгнали директно към вълнолома,щеше да е кофти пътуване,вълната само по борда ще бие,затова към Галата.
Две цигари пътуване,ама вече сме на завет и пуснахме котва.
Изображение

Почнаха пробите за кая ,сафрид и т.н.,ама нъц.Показва,че има кая,ама не кълве.Тук пък хич.Мотахме се още час,и айде към гаража.
Това може би е познато на доста от вас.
Изображение

Допълнително инфо.

Няма нищо сериозно.Два пъти почна да показва някакви пасажи,ама гюмюш.Изкарах 2 рибки.И другите колеги се оплакват.Които се закотвиха директно за кая,са направили по 5-6кг преди обяд.
Моето чепаре беше черно 7-ца,на Вальо пъстро 3-ка.
Вие сте на ред.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

:prayer: :prayer: :prayer:
Искам да я уцелиш и напълниш лодката.
ЗАСЛУЖАВАШ ГО.
Изображение
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

страхотен си капитане.и репортажите са страхотни евалата ама къде се дяна тая риба. всичката се спусна на юг ли бе и тук ще слушаме само за пълни лодки :lol: :lol: :lol:
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Бат Киро,голямо дърво днес.Аз пък се засилих по обед,ама като видях как надува....изобщо не влязох.Тия хора какви прогнози дават...незнам.От три сайта,един позна само посоката на вятъра.Никъде не даваха,че може да задуха толкова много.На кого да се вярва незнам.То поне риба да имаше,че да го е яд човек.Абе карай.Борбата продължава.Евала за репортажа.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Браво Киро,подишали сте чист въздух,че и капото сте спасили,хубавия риболов тепърва предстои.
Така ми се струва :roll:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И аз като turing се чудя де изчезна рибата.Не ми се вярва да се е измъкнала по терлици,без да я усетим.Милене,добре си направил,че не си влязъл.
Айде,в събота пак проби.Ако даде време.
Изображение

Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Утре ще пробвам.За днес ми се вижда още болно морето.Трябва ми хубаво време,че да пообиколя-Златните,пред Траката,Поворотния, залива,пък и е добре да се слезе надолу.Имал сам случаи,никаде я няма,а пред Пашата я дерат здраво.Абе иска проби и търсене.Лошото е,че нямам сонар и губя време,ама тая година ще е така.
Онзи ден имаше делфини пред Фичоза,на десетина метра от мен.След петнайстина минути се истеглиха на Юг и след тях даде някоя риба.Чернокоп.Исках да я последвам,обаче надолу имаше много мрежи.Щом делфините са в брега,значи още я има.Рядка,ама е там някаде.Така мисля аз.Айде наслука на всички.
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

КИРЕ тя не се е измъкнала по терлици щото времето и спомогна да си премине необезпокоявана надолу и да зарадва южните народи :mrgreen:
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Здравейте колеги, виждам, че има хора със затруднения по въпроса за оразмеряване на снимки. Затова съм качил ето тук:/http://www.megaupload.com/?d=W1M7BAM3/ една много малка и полезна програмка. Значи като се зареди сайта се вкарва кода:W1M7BAM3, сваля се разархивира се и се инсталира. След това с десен бутон се кликва в/у снимката която искаме да променим отваряме с програмата и задаваме направо размера. Тарикатска работа :D Може да се направи и по подразбиране . т.е да отваря всики снимки. Дано съм бил полезен.
Жалко че няма риба за снимане ама ще има, само трябва да се проверява и търси, рибата не е овца, да речем, та да се чучне и да чака, овчаря да я вкара в кошарата :D
Желая късмет на всички.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

turing написа:КИРЕ тя не се е измъкнала по терлици щото времето и спомогна да си премине необезпокоявана надолу и да зарадва южните народи :mrgreen:
Абе и аз това си мисля,ама недей отнема на хората надеждата.Нали знаеш че крепи баламите./ като мен / :D

EU_,ще прегледам това,на мен за сега не ми е необходимо,но понякога виждам,че има проблеми,поне да помагаме.
Чалъма преди да копираш URL адреса е,да кликнеш един път върху снимката,за да се увеличи малко,и тогава да я PASTE-неш
При два клика,става много голяма.
Изображение

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Около св.Иван - Созопол вчера са направили 2-3 килограма граца ( що не е пораснал още) и чернокопи единични за 2-3 часа преди мръкване :)
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
allenkoi
новобранец
новобранец

Мнение от allenkoi »

Днес от 7.30 до кьм 10.00часа пред боруна на Китен на чепаре 24паламуда от които 5 по 1кг.
другите лодки и те сьщо имаха сполука и затова тая вечер ще се пускат мрежи пьк да видим.
Това са петте големи паамуда:http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Последно промяна от allenkoi на Съб Ное 01, 2008 8:45 am, променено общо 1 път.
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Ето това вече се казва добра новина. Браво колега. Дано се завърти и към нас. Успех на всички.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

A.C. написа:Ето това вече се казва добра новина. Браво колега. Дано се завърти и към нас. Успех на всички.
И ако нещо набараш,да не забравиш SMS-чето.
Моето излизане се очертава за неделя,май.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”