БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от dobria1 »

bat`venci написа:
Mi7chell написа:Перфектен си,колега само че пръта не е само акция има и други критерии за далечно замятане,като например колко е дълъг,колко е дебел в най задната част,колко е тежък...и т.н
Първо благодаря за отговора,пръта е дълъг 3.80,колко точно е дебел в най-крайната част незнам,тежи м/у 300-400 гр.Знам какво да си купя,ама незнам дали ще мога преди края на сезона.
не забравяите и разтоянието от началото на пръчката до макарата от това зависи далечното замятане нека е по дълго
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Моето лично мнение е, че най-добрата дължина за нашето море е 3.90.По-дългата пръчка мята по-бавно, тежко и тромаво.Всичко зависи и от акцията, строя, грамажа на самата пръчка, влакното и т.н. , но определено във всеки случай не съм фен на пръчки от 3.60 надолу и от 3.90 нагоре.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
харамията
новобранец
новобранец

Мнение от харамията »

а бидем 0.16 на влакно 0.18 не идвали малко в повече? не е ли по-добре 0.12?
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

харамията написа:а бидем 0.16 на влакно 0.18 не идвали малко в повече? не е ли по-добре 0.12?
Зависи какъв е бидема,ако е Фк мисля,че няма проблем,но за по сигурно поне 0.14.
Зарганолог
харамията
новобранец
новобранец

Мнение от харамията »

благодаря сменям го тогава
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

карид написа:Брада пък забравих какво е откак си взех едно шимано
Колега, ако не е тайна, би ли споделил какъв модел е Шиманото? :)
Мерси предварително
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Катана 2500. И продължавам да съм доволен и без бради (изключвам моята си) :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

карид написа:Катана 2500. И продължавам да съм доволен и без бради (изключвам моята си) :D
Същата имах, взех я миналия сезон август,износх я....вътре зъбното колелце,в което влиза дръжката за въртене е от алуминий..почна да прави луфт докато един ден,взе да изтърва докато въртя.Отварям го гледам то свършило направо имаше дупка в корпуса.70 лева един сезон...инъче като изключа това бях много доволен от макарата.
Зарганолог
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Ами и аз я взех горе-долу тогава и засега държи.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Mi7chell написа:
карид написа:Катана 2500. И продължавам да съм доволен и без бради (изключвам моята си) :D
Същата имах, взех я миналия сезон август,износх я....вътре зъбното колелце,в което влиза дръжката за въртене е от алуминий..почна да прави луфт докато един ден,взе да изтърва докато въртя.Отварям го гледам то свършило направо имаше дупка в корпуса.70 лева един сезон...инъче като изключа това бях много доволен от макарата.
значи и аз да очаквам същата участ,някакви признаци имаше ли преди да се скине???
моита взе нещо да върви като на сухи лагери а аз лично си я понапълних с смазка :cry: :cry:
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

май ще прехвърлям плетеното отново на 1000-та КАТАНА нея поне я имам от 3г.
Изображение
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

откакто ловя на бомбарда /нов съм в занаята - имам към 6 излета/ имам следния проблем - след като направя 6-7 замятания, на следващото при изхвърлянето се оплита кордата и става голямо мазало...
Не мисля, че проблема е в кордата. След втория ми излет се получи отвратителен възел на средата на кордата и трябваше да я режа /Влакното беше Гамакатсу G-Line 0.20/. След него намотах Трабуко S-line Long Cast /пак 0.20/ и проблема си остана. Тогава ползвах за амортиьорче силикон за подвижна плувка и видях, че е малко и се набива вътре в долния край на бомбардата, като така тя не се върти свободно и усуква влакното. Тогава питах пак в тая тема и ми казахте да потърся от зелените силикончета, които са за бомбарда и така и направих - същата работа....
Ползвам троен вирбел отдолу, та не мисля, че проблема е от въртенето на червея при намотаването след изхвърлянето.
И затова остават 3 неща проблемни:
- въдицата - 4 метра телескоп с акция 20-40 грама, хвърлям бомбарди 20 и 25 гр.
- макарата - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6262 Spro Passion 720
- зад-въдичното устройство :oops:

някаква идея? :)
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

Според мен, може да ти идва лека бомбардата и ако има комбинация с навита на шпулата до ръба месина, както и малко по-силен вятър (като в последните дни), може самата корда да изпреварва един вид бомбардата! По друг начин не мога да си обесня твоя случай с възел в средата!
Поздрави!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Или ти е в повече кордата,трябва да има 2 мм до ръба на шпулата,или другия вариант е ако,силиконовото топче е влязло в ушенцето на вирбела, и е опряло на врътката ,и не и позволява да се върти,което води отново до усукване на влакното.
Зарганолог
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

ами като намотах новата корда беше до ръба :) Но след 3 скъсвания от възел от оплитане, вече не е :mrgreen: Мисля, че е там някъде - към 2 мм под ръба на шпулата в момента :)
А иначе ми направи впечатление днес, че зеленото силиконче не само, че се нахлузва на вирбела /както казва Mi7chell/, ами и застава под възела :)
За следващия излет може да взема една бомбарда от 30-35 грама да видя как ще, както и да пробвам метода на sharo1 за амортисьор:
Аз ползвам (режа си) парче от стария коксиален кабел-около 4-5мм.Предимно при риболов на дъно,с долна кука и подвижно олово.Но и при бомбардата го изпробвах миналата година-пирфектно
Благодаря за изказаните мнения - излиза, че и двата симптома, за които споменавате са били налице - корда в повече и набиване на стопера във вирбела :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”